problem s GTX 1060

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
worro
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Pi 27. Jan, 2017, 11:09

problem s GTX 1060

Príspevok od užívateľa worro » Pi 27. Jan, 2017, 11:30

Ahojte,

kupil som si nedavno MSI GTX 1060 Armor a mam s nou 2 nasledujuce problemy

1. Graficka karta sa neda zapojit samostatne. Ked ju zapojim samostatne do prveho (alebo ktorehokolvek) PCIe tak sa pri zapnuti ventilatory zatocia ale po chvili zacne pipanie z dosky a do monitora neide ziadny signal. 6 pinovy konektor zo zdroja je napojeny, skusal som aj DVI aj HDMI kabel. Ak ju ale zapojim spolu s mojou starou kartou (GIGABYTE ATI HD7850 2GB DDR5) tak funguje (jedna aj druha). Ziadne pipanie, na monitor ide signal aj z DVI aj HDMI, skusal som aj nejaky benchmark test a vyzera to ok. Nevyznam sa az tak dobre do HW ale v BIOSE vyzera vsetko ok, aj zalozenie/zapojenie na doske tiez ok. Neviem ci je karta zla alebo ja som nieco prehliadol. Viem ze doska nema PCIe 3.0 ale co som sa dozvedel nemal by to byt problem.

2. V taktomto zapojeni ako teraz fungujem mi nefunguje on board zvukova karta, ani predny audio panel, zvuk ide len cez hdmi z 1060ky. Skusal som uz aj v BIOSe vypnut, zapnut, zmenit on board audio stale bez zvuku. V playback devices nastaveni sa repro zo zvukovky nastavit da, aj vidim ze ekvalizer sa hybe ale ziaden zvku z repro mi neide, ani sum. Jedine co funguje je cez hdmi na monitor (ktory ma repro). V device manageri ovladace naistalovane su a ani jeden nehlasi ziadnu chybu. Neviem ci existuje este nejake nastavenie, ktore by som mohol skusit zmenit.

GPU: MSI GTX 1060 ARMOR 3G OCV1
MB: Asus M5A99FX PRO R2.0
Zdroj: Fortron FSPAX550-60APN 550W PFC

Ak som zabudol na nejake info tak napiste a doplnim.

Dik za akukolvek pomoc.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20086
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: problem s GTX 1060

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 27. Jan, 2017, 12:33

a skusil si ju vdruhom modrom samostatne?
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6567
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: problem s GTX 1060

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 27. Jan, 2017, 12:44

doska pipa tak, ze jeden dlhy a tri kratke pipnutia?
ak nepohjde ani v druhom modrom slote samostatne, daj tam funkcnu grafiku, updatuj bios dosky, po update ho resetni do defaultu a skus samostatne s novou grafikou.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

worro
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Pi 27. Jan, 2017, 11:09

Re: problem s GTX 1060

Príspevok od užívateľa worro » Pi 27. Jan, 2017, 13:10

Skusal som ju v kazdom 2.0 slote samostatne. Pipa opakovane, kratko.
Skusim este updatnut bios, to som neskusal.

masstersvk
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: St 23. Sep, 2015, 14:00
Bydlisko: Komárno
Kontaktovať užívateľa:

Re: problem s GTX 1060

Príspevok od užívateľa masstersvk » Pi 27. Jan, 2017, 14:23

worro napísal:Skusal som ju v kazdom 2.0 slote samostatne. Pipa opakovane, kratko.
Skusim este updatnut bios, to som neskusal.
Skús nastaviť základné nastavenia biosu
Cpu:Intel i7 7700K + Corsair Hydro H115i Mb: Asus Z170-A Ram:Kingston Savage 2x8GB ddr4 3000 MHz Psu:550W Gpu:EVGA GeForce GTX 1080 FTW HYBRID GAMING Case: Zalman Z9 Neo HDD: WD Blue 500GB Ssd: Kingston Savage 2x240GB Monitor: 29" LG LED 29UB67-B -21:9 Headset : HyperX Cloud II
Gaming mice : Razer deathadder chroma

nabokow
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 318
Dátum registrácie: So 25. Okt, 2008, 22:49
Bydlisko: Sereď

Re: problem s GTX 1060

Príspevok od užívateľa nabokow » Pi 27. Jan, 2017, 23:21

armorka ma ako jedna z mala 1060tiek 8pin, mas to dobre zapojene?
GIGABYTE Z170X-Gaming 3, i7-6700K, SCYTHE SCNJ-4000 Ninja 4, Kingston 32 GB KIT DDR4 2666 MHz CL15 HyperX Fury, MSI GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, Crucial M500 240GB, Crucial MX300 525GB, Toshiba DT01ACA200 2TB, Evga Supernova B2 750W, Fractal Design Define R5 Black, Audio-Technica ATH-M40x, Razer Abyssus, Razer Goliathus Alpha Speed Pad, Dell 2715H, Acer S240HLbid

worro
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Pi 27. Jan, 2017, 11:09

Re: problem s GTX 1060

Príspevok od užívateľa worro » So 28. Jan, 2017, 15:54

No tak ten flash BIOSu pomohol. Funguje uz single v prvom slote.
Ostava uz len problem s onBoard zvukovkou.
Dik

Užívateľov profilový obrázok
error7
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1505
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2012, 14:52
Bydlisko: Spišské Podhradie/Košice

Re: problem s GTX 1060

Príspevok od užívateľa error7 » St 08. Feb, 2017, 11:49

worro napísal:Ostava uz len problem s onBoard zvukovkou.
Pokiaľ je v biose povolená tak buď odišla, alebo máš zlý driver, ale skôr prvá možnosť.Zvukovky na doskách odchádzajú bežne.
CPU:Intel i5 2500K@4.7GHz + CM Hyper212+ MB: MSI Z77A-G43 RAM:8GB Kingston HyperX Beast GPU:Gigabyte HD7970 WindforcePSU:Fortron 650W EGN80+GOLD HDD:WD Caviar Blue 1TB Case:InWin Mana136

Užívateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1210
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51

Re: problem s GTX 1060

Príspevok od užívateľa Vlko » St 08. Feb, 2017, 12:49

To zo zvukom poznam tiez. Pokial je zapojeny monač cez HDMI (vstavane repraky) ide ten zvuk len tade aj ked ako pišes sa ekvalizer hybe. Ked monač zapojim cez DVI to hned funguje normalne cez vystup zvukovky. Haluz :? (Tento probem som mal na staršej grafike 770/780 tušim a na AMD platforme ešte pod Win7 ... ted na w10 a Intel+amd som ešte neskušal.) Skus teda DVI na obraz + normalne kable zo zvukovky ...
Clash of Clans
Intel Xeon E3-1231v3 (i7-4770) 3.4Ghz@4.0Ghz, XIGMATEK Loki SD963, Asus Z97-P, Kingston 2x4GB DDR3 @1688MHz CL9 HyperX blu Edition, Palit Geforce GTX 1060 Super Jetstream 2Ghz/9.3Ghz, SSD Samsung 840 EVO Series 120GB, HDD 500GB WD5000AAKS + 320GB WD3200AAKS, A4tech Bloody V7 HoleLess, OCZ ZS Series 550W 80+ Bronze, Zalman Z3 Black, 32" Samsung LE32B551 RED

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5126
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: problem s GTX 1060

Príspevok od užívateľa Fullesh » St 24. Máj, 2017, 07:34

Klik dole na liste na správcu zvuku a miesto posuvnika hlasitosti klikni na rozbaľovanie okno so zariadeniami a klikni na realtek audio.
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Meshify C
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"