GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
radovan1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: Št 09. Jún, 2016, 17:56

GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa radovan1 » St 13. Júl, 2016, 19:41

Zdravím, mám taký problém. Mám grafickú kartu GTX 56O asus directCU1. Stalo sa že mi vyskakovala chyba, drivere prestali fungovať. Občas sa objavil nejaký artefakt. To všetko za nejakých pár hodín. Po reštarte PC ešte horšie. Tak som aktualizoval drivere, pc sa reštartoval a od vtedy keď mi nabehuje windows tak mi píše že "nebyl nalezen žádny signál". Do biosu sa dostanem a akurát tak ešte do safe modu. Už som skúsil všetko, riešil to s podporu microsoftu, s podporou asusu (ta sa na mňa vysrala do minuty). Pre-inštaloval som aj windows ale stále niet pomoci. V safe mode mi nainštalovať ovládače nejde. Ventilátor na grafike sa točí, a v safe mode ide tiež v pohode. Vlastne aj po pre-inštalovaní windowsu kým tam nie sú žiadne ovládače na GK tak beží tiež. Akurát ak tam dám hocijaký driver či nový, či starý, či z cd ku grafike. Hneď spadne a už len "nebyl nalezen žádny signál". Skúšal som inú grafickú kartu konkrétne HD6570 a tá išla v pohode. A ešte jedna vec je podivná, že v biose mi pri PowerFan kolónke ukazuje 0 RPM pritom sa ventilátor točí, aj zvukové hlásenie ak zapnem tak pípa pri chybe powefan, ale neviem či to s tým niečo môže mať. Vedeli by ste mi nejako pomôcť ? Už som z toho zúfalý. Síce plánujem kúpiť novú RX 480 ale čo ak je chyba predsa len niekde inde. Bohužiaľ moju GK neviem otestovať v inom PC.

Užívateľov profilový obrázok
Pein
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1689
Dátum registrácie: St 11. Sep, 2013, 09:20
Bydlisko: Žilina

Re: GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa Pein » St 13. Júl, 2016, 21:30

pokial nejde ani 314.22 tak GPU umrela no.

Užívateľov profilový obrázok
Kimif123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 590
Dátum registrácie: Pi 13. Máj, 2016, 15:35
Bydlisko: Nitra

Re: GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa Kimif123 » Št 14. Júl, 2016, 08:37

Posledná šanca je, že ju vyskúšaš v inom pc. Mne v podstate odišla asi rovnaká GTX560ka presne tak isto, len ja som ju už tak dostal. Bez ovládačov fungovalo všetko okej, ale po nahodení mi už nikdy nenabootoval system (iba v safe mode).
CPU: i5 - 7600K @ 4,8GHz Cooler: Scythe Fuma MB: MSI Z170 Tomahawk RAM: 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 CL16 @ 3200MHz GPU: ASUS GEFORCE GTX 1060 Dual OC 6GB SSD: Samsung 960 EVO 250GB SSD NVMe HDD: Seagate Barracuda 7200.14 2TB PSU: SEASONIC M12II-620 Bronze CASE: Cooler Master Silencio 550 Black Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Creative SB X-Fi Surround 5.1 + HyperX Cloud I + Logitech X-530 Monitor: Samsung S24E650 OS: Win 10 64bit

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4033
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa lacika » Št 14. Júl, 2016, 11:09

mam 368.69 na 560 Ti a vsetko bavi v poradku..

vsetko nasvedcuje tomu, ze GPU je po smrti.. ventilatori sa mozu tocit..
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

Užívateľov profilový obrázok
Famous
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1059
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24
Bydlisko: HC

Re: GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa Famous » Št 14. Júl, 2016, 11:29

Mal som tu pred pol rokom tiez jednu 560Ti, random menila rozlisenie a drivery neslo nainstalovat. Skus ju hodit do truby a zapiect.
Mne teraz zatial fici ako nova.
CPU: i5-6600K @4600MHz Cooler: Ninja 4 MB: Asus VIII Gene GPU: Gainward Phoenix non-GS 1070
RAM: Kingston 2x8GB, 3000MHz CL15 SSD: Samsung 840 EVO, 250GB HDD: WD Red 3TB
PSU: EVGA G2 550 CASE: Nanoxia Deep Silence 4

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4033
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa lacika » Št 14. Júl, 2016, 11:34

tie karty su uz za zenitom.. obcas mi hodi artefakt v stock taktoch vo WOT... nikde inde.. tak neviem ci to je kartou, hrou alebo je to vzajomna symbioza.
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

radovan1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: Št 09. Jún, 2016, 17:56

Re: GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa radovan1 » Pi 15. Júl, 2016, 12:26

Tak kupim teda novú. Aj tak som ma v pláne.

A skúsil by som túto zapiecť, je niekde podrobnejší návod ? Viem o čo ide, lebo som aj niečo už o tom čítal len to boli dosť staršie články a s ešte plynovou rúrou, je nejaký rozdiel ak mám elektrickú? A hrozí nejaké nebezpečie pre sporák/rúru ?

radovan1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: Št 09. Jún, 2016, 17:56

Re: GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa radovan1 » Pi 15. Júl, 2016, 14:10

upečená a zatiaľ beží v pohode :cool:

Užívateľov profilový obrázok
Famous
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1059
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2010, 20:24
Bydlisko: HC

Re: GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa Famous » Pi 15. Júl, 2016, 20:43

No tak paradka, vidim, ze nikto ani odpisat nestihol a uz to mas hotove.

To, ze ide je super, ale nemozes to brat, ze pojde naveky. Ono to lubi odchadzat po par dnoch/tyzdnoch/mesiacoch... Je to random. Tak vela stastia dobuducna s nou, nech vydrzi. :good:
CPU: i5-6600K @4600MHz Cooler: Ninja 4 MB: Asus VIII Gene GPU: Gainward Phoenix non-GS 1070
RAM: Kingston 2x8GB, 3000MHz CL15 SSD: Samsung 840 EVO, 250GB HDD: WD Red 3TB
PSU: EVGA G2 550 CASE: Nanoxia Deep Silence 4

Užívateľov profilový obrázok
cephelec
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 36
Dátum registrácie: St 22. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice - Stare mesto

Re: GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa cephelec » Pi 15. Júl, 2016, 21:05

radovan1 napísal:upečená a zatiaľ beží v pohode :cool:
aky postup s pecenim si pouzil ? , mne sa to iste stalo s GTX 580 tkou

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4033
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa lacika » Pi 15. Júl, 2016, 21:17

radovan1 napísal:A skúsil by som túto zapiecť, je niekde podrobnejší návod ?
Upiect potom babkinu bublaninu, a aby si na nej pochutnala cela rodina :cool:

Zoberte radsej teplovzdusku a ohrejte len cip.. ostatok zakryjes alobalom..
PC1: Intel Pentium G3258 @4.4GHz, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM, Asus GTX 560Ti DC 1gd5 @950/2150MHz, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430, Zalman Z1, Asus Xonar U1 + Samson SR 850 RR one moon, LG IPS235P
Other: Lenovo MOTO G5 3GB

radovan1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: Št 09. Jún, 2016, 17:56

Re: GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa radovan1 » Pi 15. Júl, 2016, 21:46

aky postup s pecenim si pouzil ? , mne sa to iste stalo s GTX 580 tkou
Na plech som spravil guľky z alobalu, na nich položil kartu (zbavená chladiča a všetkých nekovových častí, ktoré šli dole). Predhrial rúru (elektrická) na 200C (ohrev zo všetkých strán) a keď bola rúra vyhriata, tak na 8-9 minút som tam dal kartu. Kondenzátory som mal zabalene v alobale. Nechal som ju potom vychladnúť, zmontoval späť (nezabudnúť na pastu) a dal ju do PC. A hľa ide. Som rád. Neviem síce na ako dlho ale beží v pohode.

cephelec, ak by si chcel tak ti pošlem aj obrázky, len mi pisní do správy, a daj email.

radovan1
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 14
Dátum registrácie: Št 09. Jún, 2016, 17:56

Re: GTX 560 nefunguje po nových ovládačoch

Príspevok od užívateľa radovan1 » Pi 15. Júl, 2016, 22:11

To, ze ide je super, ale nemozes to brat, ze pojde naveky. Ono to lubi odchadzat po par dnoch/tyzdnoch/mesiacoch... Je to random.
Hej tak to mi je jasné, keby vydržala aspoň tak mesiac tak by bolo dobré. Akurát by mi to stačilo. Ak pôjde dlhšie tak to beriem ako bonus :) Ak kratšie, tak čo už.

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"