Strana 1 z 2

Problem s GTX960

Napísané: Pi 20. Nov, 2015, 19:08
od užívateľa Nightlight
Caute,

akurat som vybalil a odskusal moju novu GTX960 od MSI. Zapojil som ju do dosky (Intel DH77DF) do zdroja (Corsair CX430M) a spustil PC. Nainstaloval som ovladace a zapojil HDMi do VGA. Nabehne mi len uvodna obrazovka, nedostanem sa ani do BIOSu. Doska pipa. V BIOSe som nasiel nieco, ze ak nenajde video kartu, ma pipat. Ventilator na grafike sa toci.

Mate niekto s niecim podobnym skusenosti?

Chcel by som s kartou zajst za kamosom a skusit, ci jemu pojde -> ci je chyba v grafike, alebo v doske, pripadne v zdroji. Ale dovtedy uvitam kazdy produktivny komentar.

Dik

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 11:12
od užívateľa shiro
Nightlight napísal: Nainstaloval som ovladace a zapojil HDMi do VGA. Nabehne mi len uvodna obrazovka, nedostanem sa ani do BIOSu.
takze ti funguje a zacalo to haluzit az po instale ovladacov?
Nightlight napísal:Doska pipa. V BIOSe som nasiel nieco, ze ak nenajde video kartu, ma pipat. Ventilator na grafike sa toci.
Keby to bol problem o ktorom pises, nevidel by si z tej grafiky ziadny obraz. Ako vobec vies ze je to pipanie ohladom grafiky? Vygoogli si beep codes pre tvoju dosku, alebo si ich vyhladaj v manuali a dozvies sa co ti to pipanim hlasi.
Nightlight napísal:Chcel by som s kartou zajst za kamosom a skusit, ci jemu pojde -> ci je chyba v grafike, alebo v doske, pripadne v zdroji. Ale dovtedy uvitam kazdy produktivny komentar.
kazdopadne toto skus ak sa nebudes vediet pohnut po zisteni tych beep kodov.

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 12:37
od užívateľa Nightlight
shiro napísal:takze ti funguje a zacalo to haluzit az po instale ovladacov?
Ovladace som instaloval sice so zapojenou kartou v PC, ale ako video vystup som pouzival integrovanu grafiku. Ked som nainstaloval ovladace, v BIOSe som nastavil dedikovanu grafiku ako primarnu (cize ju to detegovalo, aj ked tusim ako neznamu). Prepojil som HDMi do dedikovanej a potom nastal ten problem.
shiro napísal:Keby to bol problem o ktorom pises, nevidel by si z tej grafiky ziadny obraz. Ako vobec vies ze je to pipanie ohladom grafiky? Vygoogli si beep codes pre tvoju dosku, alebo si ich vyhladaj v manuali a dozvies sa co ti to pipanim hlasi.
Samozrejme, toto bol zatial len tip. Skusim vygooglit.

Dik za rady.

edit: tak som to vygooglil a vyzera to na Video Error http://www.manualslib.com/manual/483984 ... ml?page=79

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 16:50
od užívateľa shiro
aj ked by si fungoval na integr. grafike, tak tu novu uvidis v systeme ako nejake zariadenie s nejakym nazvom, nic neznameho ci volaco podobne. Alebo si na to system nahodi nejaky standard vga adapter ovladac.

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 17:41
od užívateľa Nightlight
Nezname / neidentifikovane to bolo v BIOSe. Vo windowse ma to pozriet nenapadlo, kedze som problem neocakaval a potom som kartu radsej vybral - inac som nemohol prepnut nastavenie zas na integrovanu. A potom som uz nemal cas to skusat. Uvidim zajtra vecer, ked to zoberiem ku kamosovi.

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 17:47
od užívateľa STENLY
skúsil si vybrať grafiku a zresetovať bios aby ti naskočilo PC na integrovanej grafike a potom externú vložiť a prepnúť v biose? samozrejme ovládače od nvidie neinštaluj skôr, ako dáš grafiku do dosky...

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 17:50
od užívateľa Nightlight
Dik za radu, no presne takto som to urobil vtedy. Az na ten reset BIOSu. S nim sa bojim nieco robit, pretoze som mal predtym problemy s pouzivanim hdmi ako standardneho vystupu a kvoli tomu som musel BIOS parkrat preflashovat za novsi.

edit: este doplnim, ze ked som dedikovanu VGA vybral a hdmi zapojil znovu do dosky, pocitac funguje ako predtym

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 18:09
od užívateľa shiro
Nezname / neidentifikovane to bolo v BIOSe.
V biose ti nikdy nic neukazuje ziaden nazov hardware....samozrejme okrem pripadnych usb klucov ktore bios vidi ako boot zariadenie.
U grafiky sa nic take nedeje, v biose ju vobec nevidis. Mozes len prepinat ci dedikovana alebo nie, ale v biose funkcnost grafiky vidis len tak, ze ci mas cez nu vobec obraz, nic ine.

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 18:22
od užívateľa 4040
Zatiaľ som nikdy nepoužil takýto, pre mňa zvláštny postup inštalácie grafiky.Pripojiť grafiku do PCIe slotu a mať zapojený monitor na integrovanú grafiku a naištalovať ovládač pre grafiku v PCIe slote.Je to podľa mňa na hlavu postavené.
Veď zapojím grafiku do PCIe slotu, pripojím k nej monitor a tak nainštalujem ovládač.

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 18:51
od užívateľa Nightlight
Naozaj napomocny komentar, diky :rolleyes:

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 18:56
od užívateľa Nightlight
Tak som zas skusil par veci a chova sa to takto. Ked vyberiem dedikovanu grafiku, dostanem sa do BIOSu a som schopny nastavit integrovanu ako primarnu. Potom sa viem dostat do Windowsu aj ked dedikovanu pripojim a device manager vyzera takto:
Obrázok

Problem moze byt aj v tom dalsom neznamom zariadeni, ale doteraz sa mi nepodarilo najst ovladac k doske, ktory by to napravil.

Ked potom znovu pripojim grafiku a prepnem sa na jej vystup, dostanem takuto hlasku:
Obrázok

Potom mozem zvolit ktorukolvek moznost, ale skonci to na uvodnej obrazovke a dalej sa uz nedostanem:
Obrázok

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 19:03
od užívateľa 4040
To ďalšie neznáme zariadenie máš tam zrejme aj bez grafiky.Bios na doske máš určite posledný.
https://www.drivereasy.com

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 19:18
od užívateľa shiro
nezname zariadenie neries, bude to daco ako intel MEI ci podobna zbytocnost pre obycajneho uzivatela. Pochybujem ze to ma daky suvis s tvojim problemom.

Dalej, akonahle tam strcis dedikovanu grafiku a v biose to nechas na automatike, tak integr. grafika sa ma automaticky vypnut, takze to skus.
Intel dosky by mali pisat niekde v rohu dvojpismenove POST kody podla ktoreho vies, co prave doska robi, na tvojom screene to bud neni a doska to nepise, alebo to nevidno vlavo dole.

Odfot este rozkliknutu tu grafiku v spravc. zariadeni ked ma vykricnik, ze co to tam hlasi.


Kazdopadne sa to u teba chova riadne haluzne a nema dovod to takto blbnut. Strc grafiku do ineho pc a takmer isto takto potvrdis ci vyvratis vadnu grafiku. Ano, aj od vyroby to moze byt vadne, takze sa necuduj.

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 19:30
od užívateľa Nightlight
Tak som urobil par veci:
1) nainstaloval som ten divny driver
2) stiahol som najnovsi bios a flashol som ho
3) po flashnuti mi to hadzalo video error aj na integrovanej (dedikovana ani nebola zapojena), takze som ostal pri ciernej obrazovke
zapojil som teda dedikovanu a uz som sa dostal do BIOSu - defaultne bola integrovana ako always disabled. tak som to nastavil na dedikovanu. disk mi to v pohode v biose vidi, ale pise, ze "no bootable devices"
4) skusil som to cez boot menu a uz som sa dostal aj do windowsu - prave teraz pisem cez dedikovanu grafiku.

Takze problem je vyrieseny, zrejme to bol BIOS. Uz len vyriesit ten boot problem, ale takto aspon vieme, ze grafika je v poriadku a mozeme to tu zamknut.

Diky vsetkym za pomoc.

Prosim lock

Re: Problem s GTX960

Napísané: So 21. Nov, 2015, 19:32
od užívateľa 4040
Veď si daj disk v biose na 1. miesto v boot menu.V biose stačí mať pri grafike nastavenie na Auto.