R9 280X

Všetko o problémoch a závadách grafický kariet...
Užívateľov profilový obrázok
Sangala
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1477
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25
Bydlisko: Žilina

R9 280X

Príspevok od užívateľa Sangala » Pi 29. Máj, 2015, 01:00

Ahojte. Prednedavnom som kupil graficku kartu z bazosu SAPPHIRE R9 280X DUAL-X OC 3GB. Vsetko fachalo ako ma az do dnes. Dnes som zapol CSGO a pri hre mi to asi 4x vyhodilo na monitor sivu az ciernu obrazovku s miernymi pasikmi. Neskor po restartoch to prestalo a teraz v noci znova 2x v GTA V. Neviem co by to mohlo robit. Ovladace mam najnovsie- 15.4 Beta. Moze byt poskodena grafika? poslat to na RMA? ... jedine co ma napadlo skusit tie starsie ovladace z ati webu- Omega (14.12) a skusit to s nimi. Za kazdu radu budem vdacny :(
Screeny na ukazku- Screen1 Screen2

Asnod
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2330
Dátum registrácie: St 25. Sep, 2013, 12:05
Bydlisko: Spisska Nova Ves

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Asnod » Pi 29. Máj, 2015, 08:31

Posli na RMA, myslim ze vsetkym ostatnym to len budes oddialovat. Jedna dobra rada, ak budes vyberat nabuduce kartu, zober HD7970 od dualxu, asi naj karta co sa da z tychto kariet zohnat. R9 280X dualx ma oproti HD7970 dualx daleko mensi pasiv na ukor ktoreho sa zvysuju teploty aj hlucnost. Tak isto som mal problem s R9 280X, crashing driver a karta kupena od nejakeho pana z bazosu, ktory mi za nu obratom rovno peniaze vratil.
Na nezmyselne komenty miestnych intelektualov nereagujem.

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Pi 29. Máj, 2015, 09:51

Zníž takty. Ja som takto musel "opraviť" HD7970 Ghz edition.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
Sangala
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1477
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25
Bydlisko: Žilina

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Sangala » Pi 29. Máj, 2015, 11:40

zmenil som driver a 2 hodiny hrania a stale nic ... jak zniz takty ja nic znizovat nejdem ved na tie takty musi byt stavana, ked je pokazena to dam na RMA (predajca z bazosu to bral z alzy to zanesem tu do ziliny na RMA a vybavene). Ja len ze ci to je na RMA alebo softwarovo to je odstranitelne.
// takze v CSGO mi to hodilo znova pasiky a sound loop :facepalm: idem skusit znizit takty. O kolko mam znizit?

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20086
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 29. Máj, 2015, 11:52

je to klasický "GSOD"
je tisíc a jedna vec čo pomôže alebo nepomôže btw RMA
ty aj tak môžeš špekulovať iba z ovládačmi možno ešte bios ale to pochybujem
ak dáš dole takty je to na rma
Shatterhand napísal:Zníž takty. Ja som takto musel "opraviť" HD7970 Ghz edition.
to neni oprava :)
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Shatterhand
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3143
Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Bydlisko: Bratislava

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Shatterhand » Pi 29. Máj, 2015, 16:30

Preto tie úvodzovky, že áno.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Spoiler: ukázať
#1 PC: CPU Intel Core i7 920 rev. D0@2.93GHz MB ASUS P6T Deluxe V2 GPU Sapphire Radeon HD5850 Toxic RAM 3x4GB kit 1333Mhz HDD Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU Enermax Liberty ELT 500W 80+ CASE Thermaltake Swing
#2 PC: CPU Intel Xeon L5639@2.4GHz MB MSI Eclipse SLI GPU AMD Radeon HD7970 GHz Ed. W3X RAM 3x4GB Kingston KHX 1600MHz CL9 @1333Mhz HDD#1 Crucial MX100 250GB @SATAII PSU Enermax Revolution 950W 80+ Silver CASE Enermax iVektor black Chladenie CM Seidon 120V-FAN Enermax Magma @CPU; 3x Noctua NF S12B FLX - 3x top push

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20086
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 29. Máj, 2015, 16:57

stačí to zadať do google a bude toho dosť
"" mali byť na klasický :D
ale je to stará vec a nejak sa to furt opakuje kedže to majú tie grafiku už od HD4xxx
ja som to mal na HD5870 tam to riešil bios
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Per » So 30. Máj, 2015, 08:19

Takty zniz len na pamatiach..skus to davat dole po 10Mhz

Popripade zvys otacky na fane a tiez pomoze,ak zlepsis airflow v skrini.

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20086
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa dexterav » So 30. Máj, 2015, 09:37

znižovanie taktov je na RMA, kedže karta nejde tak ako má tam neni čo riešiť
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 4X8GB 3200, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 12064
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Per » So 30. Máj, 2015, 10:20

ak sa chces drbat s rma,ktoru ti mozno ani neuznaju tak nech sa paci
druha moznost je mierne podtaktovat pamat,ak to das dole o 20MHz napr,tak ti ani neklesne fps ;)
toto je znama vec ze to robia pamate..

Užívateľov profilový obrázok
Sangala
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1477
Dátum registrácie: So 21. Feb, 2009, 15:25
Bydlisko: Žilina

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Sangala » So 30. Máj, 2015, 13:41

podtaktoval som jadro o 100 mhz a zatial nepadlo nic....

Užívateľov profilový obrázok
error7
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1505
Dátum registrácie: So 28. Jan, 2012, 14:52
Bydlisko: Spišské Podhradie/Košice

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa error7 » So 30. Máj, 2015, 14:13

Hod to na rma, casom sa ti to zhorsi a potom uz bude neskoro ked nebude v zaruke.
CPU:Intel i5 2500K@4.7GHz + CM Hyper212+ MB: MSI Z77A-G43 RAM:8GB Kingston HyperX Beast GPU:Gigabyte HD7970 WindforcePSU:Fortron 650W EGN80+GOLD HDD:WD Caviar Blue 1TB Case:InWin Mana136

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1725
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa Sky » So 30. Máj, 2015, 14:20

RMA, mne tak uz vymenili 2x grafiku, dosiel som domov s novou, zapojil a v ten den znova to iste.
//
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

//aj ked si vygooglis "amd r9 horizontal lines" tak najdes dost pripadov, kazia sa asi ako na beziacom pase :D
CPU: Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14, MB:MSI Z77A-G45,
VGA: GTX1060 3GB, RAM: Kingstone 8GB DDR3 1333MHz ,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Raven RV04, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

Užívateľov profilový obrázok
diemkej
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1309
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 14:25
Bydlisko: Rimavská Sobota/Košice

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa diemkej » Št 05. Jan, 2017, 00:27

Vyriešil si to nejak? Ja mám Gigabyte R9 280X OC Windforce rev. 2 a robí mi to isté... Kupoval som ju tu na fóre a po týždni mi začala robiť toto...
Desktop | MB MSI B350 PC MATE | CPU AMD Ryzen 5 1600 3,2GHz@3,8GHz 1.325V + Alphacool Eisbaer 120 + 240 | RAM Corsair Vengeance LED 16GB KIT DDR4 3000MHz@3200MHz 1.36V | VGA GIGABYTE GeForce GTX 1080 G1 Gaming 8GB GDDR5X | SSD Samsung 750 EVO 250GB | HDD Western Digital Blue 3TB | CASE Phanteks Eclipse P300 Tempered + Be quiet! Silent Wings 3 140mm PWM & 3x Be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM | PSU Seasonic Focus Plus 550 Gold | LCD AOC Q3279VWF 32" MVA + Samsung SyncMaster BX2331 23" LED | Mouse Logitech G703 Lightspeed | Mousepad OZONE Ground Level Evo XL | Keyboard Ajazz AK33 RGB | Soundcard Creative Sound Blaster X-Fi HD | Headset Kingston HyperX Cloud Core + Brainwavz Memory Foam Oval Angled Earpads | Speakers Microlab Solo6C

Notebook | Lenovo Ideapad Y50-70 | CPU Intel Core i5 4200H Haswell 2,8GHz/3,4GHz | RAM 2x4GB DDR3 1600MHz | VGA nVidia GeForce GTX860M 2GB GDDR5 | SSD Samsung 840 EVO 250GB | LCD 15.6" LED 1920x1080 | CoolingPad CoolerMaster NotePal U3

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1374
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: R9 280X

Príspevok od užívateľa patro16 » Št 05. Jan, 2017, 10:56

ano Sky to vyriesil s rma ved to pisal hore...

a Sangala to asi vyriesil tym podtaktovanim tj. vsetko to co som ti napisal aj do temy.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz+Cooler: Scythe Mugen 4 PCGH Edition+AC MX2+Noctua NF-F12 PWM
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Gainward GTX 1060 6GB + NF-P12 PWM
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G
Mobile: Samsung Galaxy A3 White
Car: M3 2007 Black

Napísať odpoveď

Návrat na "Problémy a závady grafických kariet"