Win 8.1 - automaticke podtaktovanie

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 8 a Microsoft Windows 8.1
Užívateľov profilový obrázok
matej21
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1339
Dátum registrácie: Št 09. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Stropkov (kraj PO) - 18
Kontaktovať užívateľa:

Win 8.1 - automaticke podtaktovanie

Príspevok od užívateľa matej21 » Ne 10. Nov, 2013, 09:52

Zdavim, mam ho ofiko na laptope a je nejak prednastavený tak, aby šetril energiu, takže sa sám podtaktuje až na 1,6-1-8 GHz z povodných 2,2, v záťaži to ide vyššie, ale mám pocit že ked niečo spustím , mohlo by to byť spustené aj rýchlejšie ale ten win to nehodi takmer nikdy cez 2GHz. Máte nejaký typ ako to vypnúť, tak aby bežal stále na plný výkon? Dakujem :)
MB:Biostar TForce 965PT ; CPU:Core2Duo E6300@3GHz; VGA: Inno3D 7950 GT + VF700-ALcu 550/1400@600/1900 ; RAM:Kingmax DDR2 1gb 800MHz(5-5-5-18 )@880MHz(4-5-5-12 )-2V ; HDD: WD 250gb ; LG DWD-RW ; zvuk: Creative P5800 (5.1) + Creative SB AUDIGY ; moòas:Hyundai 17" ; klav. a hlodavec - klasika ;Powered BY:Enermax liberty 400W; 3Dmark05/06/SuperPI: 10700 / 6500 / 18s

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7330
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Win 8.1 - automaticke podtaktovanie

Príspevok od užívateľa CageJ » Ne 10. Nov, 2013, 10:49

maximalny vykon....
resp. vyvazeny, vtedy sa aj podtaktuje

Užívateľov profilový obrázok
Kknightley
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1150
Dátum registrácie: Ut 04. Dec, 2012, 18:01
Bydlisko: BA

Re: Win 8.1 - automaticke podtaktovanie

Príspevok od užívateľa Kknightley » Ne 10. Nov, 2013, 10:52

Presne tak, nastav si plán napájania na "vysoký výkon" vtedy by sa to nemalo podtaktovávať ...

Užívateľov profilový obrázok
matej21
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1339
Dátum registrácie: Št 09. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Stropkov (kraj PO) - 18
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1 - automaticke podtaktovanie

Príspevok od užívateľa matej21 » Po 11. Nov, 2013, 23:07

to som skúsil ako prvé, nulová zmena :? nenapadá vás esšte niečo ?
MB:Biostar TForce 965PT ; CPU:Core2Duo E6300@3GHz; VGA: Inno3D 7950 GT + VF700-ALcu 550/1400@600/1900 ; RAM:Kingmax DDR2 1gb 800MHz(5-5-5-18 )@880MHz(4-5-5-12 )-2V ; HDD: WD 250gb ; LG DWD-RW ; zvuk: Creative P5800 (5.1) + Creative SB AUDIGY ; moòas:Hyundai 17" ; klav. a hlodavec - klasika ;Powered BY:Enermax liberty 400W; 3Dmark05/06/SuperPI: 10700 / 6500 / 18s

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7330
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Win 8.1 - automaticke podtaktovanie

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 11. Nov, 2013, 23:09

2,2GHz je Turbo boost?
A kolko je baseclock ?

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15730
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Win 8.1 - automaticke podtaktovanie

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 12. Nov, 2013, 01:26

A kde zistujes ten takt ?

Užívateľov profilový obrázok
matej21
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1339
Dátum registrácie: Št 09. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Stropkov (kraj PO) - 18
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1 - automaticke podtaktovanie

Príspevok od užívateľa matej21 » Ut 12. Nov, 2013, 02:43

vsetko potrebne - http://2i.sk/0747b69c4f
MB:Biostar TForce 965PT ; CPU:Core2Duo E6300@3GHz; VGA: Inno3D 7950 GT + VF700-ALcu 550/1400@600/1900 ; RAM:Kingmax DDR2 1gb 800MHz(5-5-5-18 )@880MHz(4-5-5-12 )-2V ; HDD: WD 250gb ; LG DWD-RW ; zvuk: Creative P5800 (5.1) + Creative SB AUDIGY ; moòas:Hyundai 17" ; klav. a hlodavec - klasika ;Powered BY:Enermax liberty 400W; 3Dmark05/06/SuperPI: 10700 / 6500 / 18s

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7330
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Win 8.1 - automaticke podtaktovanie

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 12. Nov, 2013, 09:44

okey, tymto to hasne ...

Windows task manager to totiz nevie citat... :facepalm:

Užívateľov profilový obrázok
MichalkoOo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 867
Dátum registrácie: Ut 01. Nov, 2011, 19:33
Bydlisko: Košice

Re: Win 8.1 - automaticke podtaktovanie

Príspevok od užívateľa MichalkoOo » Ne 17. Nov, 2013, 16:20

Jop, task manager zle číta takt.

Podtaktovanie vypneš v biose pod názvom speedstep
PC1: 3570k 4,6GHz, Crucial BallistiX 16GB RAM, Gigabyte GTX770 1.2GHz, HyperX SSD Raid 0, Caviar Black, Dell U2412 2x, Windows 8.1 Update Pro x64
PC2: FX 8350, M5A99X, 8GB Kingston HyperX, Gigabyte GTX660,Caviar SE, Win XP x64 SP2
Phone1: Nexus 4 16GB, CM11 Android 4.4.2
Phone2: Lumia 1020, Windows Phone 8 GDR3
Phone3: Nokia E7, Symbian Belle Refresh

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 8"