Win 8.1

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 8 a Microsoft Windows 8.1
Užívateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1334
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Bydlisko: Handlova / okres PD

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa glirpi » Št 05. Dec, 2013, 20:22

diki za odpovede.. vsak ale neviem naco to spravili takto.. naco vyzaduju od uzivatela manualny install. ak by to bol aj ked masivnejsi update, ale na pozadi ako sa to robi aj teraz, uz davno by som ho mal. preto som mal tak trocha obavy nakolko davnejsie som cital, ze je to v podstate akokeby plne novy system nakolko ho je mozne instalovat aj zo samostatneho media no a takto sa update nechova. toto mi skor pride ano ako upgrade. taky isty ako som prechadzal zo 7 na 8.. tak z 8 na 8.1. no a ak by to bol upgrade tak to by som urcite necapal system na system. dalsou vecou, ktora ma presviedca o tom, ze to je upgrade je ta, ze po akoze update sa vytvara zlozka Windows.old.. toto predsa update nerobi.. (upgrade ano) no a tiez som cital kadeco na nete a nevedel som uz co je pravda a co nie.. jeden tak, druhy onak.

EDIT: tak mam smolu.. aj keby som chcel, tak nemozem. nie su ovladace na moju zvukovku pre win 8.1
Naposledy upravil/-a glirpi v So 21. Dec, 2013, 18:32, upravené celkom 1 krát.
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K @ 3,30Ghz (Default) / CPU-COOLER: Coolink Corator DS / MB: MSI Z77A-GD65 / RAM: CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 CL 9-9-9-24 16GB/4x4 GB @ 1600 MHz (Default) / SSD: CORSAIR Force Series GT 120GB / HDD: WD WD1001FALS 1TB (32MB cache) / DVD-RW: Samsung SH-S223B / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: FRACTAL DESIGN Define R2 (3 x 120mm / Fractal Silent Series, 3 x 140mm fan / Fractal Silent Series) + 2x fractal fan controller / VGA: MSI N560GTX-448 CORES, Twin Frozr III, Power Edition / SOUND: SOUND BLASTER X-Fi Titanium HD / SPEAKERS: LOGITECH Z-5500 Digital 5.1 / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: BENQ G2420HDBL 24" (Full HD, LED) / KEYBOARD: LOGITECH diNovo Edge / MOUSE: MICROSOFT Arc Touch / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller & LOGITECH ChillStream / OS: MICROSOFT Windows 8.1 PRO 64Bit / TABLET: Google Nexus 7 (16Gb, No Root) / MT: Google Nexus 5 (16Gb, Black/White, No Root)

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19440
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa dexterav » So 14. Dec, 2013, 13:42

mno mám jednu otázku ako sa pri inštalácii softu zbaviť erroru 2503 a následne 2502? :facepalm:
net je toho plný ale žeby by nečo fungovalo :(
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 5960x@4,4GHz,X99 E-WS, Kingston 32GB DDR4 2666, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, EVO 850 1TB, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7559 + FiiO10 + SoundMagic E50,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19440
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa dexterav » So 21. Dec, 2013, 19:50

čo si neurobíš sám... :D
takže taskmanager, killnúť všetky exporer.exe
spustiť znovu z taskmanagera ale z admin právami

sranda je že ten error vyhadzujú pri inštaláci bežné programy od steamu až po adobe reader :facepalm:
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 5960x@4,4GHz,X99 E-WS, Kingston 32GB DDR4 2666, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, EVO 850 1TB, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7559 + FiiO10 + SoundMagic E50,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
glirpi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1334
Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Bydlisko: Handlova / okres PD

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa glirpi » Ne 22. Dec, 2013, 20:08

niekde na nete som cital, ze treba dat prava Temp zlozke Windows-u, ale neviem ci si skusal a je to tvoj pripad. instalacky bezne vyuzivaju Temp. logiku to ma.
I♥C64 0,97Mhz CPU, 64KB RAM, VIC-II GPU (320x200 multicolor / 16 farieb) a aka zabava..
Spoiler: ukázať
PC: CPU: INTEL Core i5-2500K @ 3,30Ghz (Default) / CPU-COOLER: Coolink Corator DS / MB: MSI Z77A-GD65 / RAM: CORSAIR VENGEANCE LP DDR3 CL 9-9-9-24 16GB/4x4 GB @ 1600 MHz (Default) / SSD: CORSAIR Force Series GT 120GB / HDD: WD WD1001FALS 1TB (32MB cache) / DVD-RW: Samsung SH-S223B / PSU: Seasonic X-Series 560W / CASE: FRACTAL DESIGN Define R2 (3 x 120mm / Fractal Silent Series, 3 x 140mm fan / Fractal Silent Series) + 2x fractal fan controller / VGA: MSI N560GTX-448 CORES, Twin Frozr III, Power Edition / SOUND: SOUND BLASTER X-Fi Titanium HD / SPEAKERS: LOGITECH Z-5500 Digital 5.1 / HEADPHONES: BEYERDYNAMIC DT 770 PRO (80 ohm) / LCD: BENQ G2420HDBL 24" (Full HD, LED) / KEYBOARD: LOGITECH diNovo Edge / MOUSE: MICROSOFT Arc Touch / GAMEPAD: MICROSOFT Xbox 360 wireless controller & LOGITECH ChillStream / OS: MICROSOFT Windows 8.1 PRO 64Bit / TABLET: Google Nexus 7 (16Gb, No Root) / MT: Google Nexus 5 (16Gb, Black/White, No Root)

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19440
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 22. Dec, 2013, 20:09

jop skúšal od úpravy registru až po dymové signály :D
ale hento funguje takže je to ok
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 5960x@4,4GHz,X99 E-WS, Kingston 32GB DDR4 2666, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, EVO 850 1TB, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7559 + FiiO10 + SoundMagic E50,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
bassgenerator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1486
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa bassgenerator » Ut 18. Feb, 2014, 16:15

nejdem zakladat novu temu-napisem sem:
Trocha experimentujem a zabavam sa zo zalohami a particiami nakolko mi celkom niesu jasne niektore veci a sice napriklad toto:
Ked odmazem tieto dve particie alebo len jednu, tak system uz nebootne, samozrejme tym padom aj BIOS prestane vidiet disk, ked sa vsak snazim opravit bootovnaie s instalacneho USB kluca cez prikazovy riadok,prikazom: bootrec /fixmbr
bootrec /rebuildbcd
Absolutne nic to neurobi hoci system je nainstalovany na tom C:
Takisto sa pytam preco win 8 si pri cistej instalacii urobi sam tieto dve particie ked su prazdne alebo co vlastne na nich je?
Je to tym, ze je to ten posraty UEFI system /vs bootovanie alebo je to inak riesene?
Obrázok
NB ASUS G750JX-T4179H Core i7@OC 3.6GHz 4700HQ Haswell,RAM 10GB,NVIDIA GeForce GTX 770M (OC: core +135Mhz RAM +500 Mhz),SSD Crucial MX300/275GB, OS:win10 x64
Mobil:Samsun Galaxy S8+

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3580
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa shajek » Ut 18. Feb, 2014, 16:49

bassgenerator napísal: Ked odmazem tieto dve particie alebo len jednu, tak system uz nebootne, samozrejme tym padom aj BIOS prestane vidiet disk,]
aky ma dovod ho nevidiet ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
bassgenerator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1486
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa bassgenerator » Ut 18. Feb, 2014, 17:35

To sa pytam ja.
NB ASUS G750JX-T4179H Core i7@OC 3.6GHz 4700HQ Haswell,RAM 10GB,NVIDIA GeForce GTX 770M (OC: core +135Mhz RAM +500 Mhz),SSD Crucial MX300/275GB, OS:win10 x64
Mobil:Samsun Galaxy S8+

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3580
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa shajek » Ut 18. Feb, 2014, 18:03

ak BIOS nevidi fyzicky disk tak je niekde chyba nie ? BIOS ti ho musi najst aj ked nema na sebe partition table ... proste musi ...
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
bassgenerator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1486
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa bassgenerator » Ut 18. Feb, 2014, 22:31

Ano ale zrejme je potreba vypnut alebo prepnut UEFI alebo nieco v BIOS-e
NB ASUS G750JX-T4179H Core i7@OC 3.6GHz 4700HQ Haswell,RAM 10GB,NVIDIA GeForce GTX 770M (OC: core +135Mhz RAM +500 Mhz),SSD Crucial MX300/275GB, OS:win10 x64
Mobil:Samsun Galaxy S8+

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12536
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa Snake » Ut 18. Feb, 2014, 23:30

zaloz si temu!
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
bassgenerator
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1486
Dátum registrácie: So 30. Aug, 2008, 08:28
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa bassgenerator » St 19. Feb, 2014, 09:06

Netreba. Prisiel som na to sam. Z UEFI tu vie malokto na 100% robit tskze chce to len skusenosti a badat. Skusat, stukat,prepinat...
NB ASUS G750JX-T4179H Core i7@OC 3.6GHz 4700HQ Haswell,RAM 10GB,NVIDIA GeForce GTX 770M (OC: core +135Mhz RAM +500 Mhz),SSD Crucial MX300/275GB, OS:win10 x64
Mobil:Samsun Galaxy S8+

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 5954
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa CageJ » St 19. Feb, 2014, 18:17

...urcite...

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19440
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 18. Jan, 2015, 16:28

mne sa 8.x za ten čas čo ich máp rozpadli podobne ako svojho času XP, neskutočné
vážne uvažujem o w7 po dlhej dobe :rolleyes: :facepalm:
nepamätajú si žiadne nastavenia, niekedy je resetnutá plocha atd
čistý fail
každý update niečo opraví a minimálne 2 veci pokazí :cry:
samozrejme môžem googlovať a riešiť tie všetky drobné chyby ktoré pijú krv ale to skorej dám dokopy komplet W7 a nebudem musieť nič riešiť
v podstate to je pri všetkých W8.x ktoré som bud dával ja alebo nebolo vyhnutia na nb :rolleyes:
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 5960x@4,4GHz,X99 E-WS, Kingston 32GB DDR4 2666, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, EVO 850 1TB, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7559 + FiiO10 + SoundMagic E50,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19440
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Win 8.1

Príspevok od užívateľa dexterav » So 28. Feb, 2015, 21:13

hladina tlaku dosiahla max hodnoty takže minimálne až do W10 sú W7 späť :D
s.ral pes W8.x :red: xP
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 5960x@4,4GHz,X99 E-WS, Kingston 32GB DDR4 2666, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, EVO 850 1TB, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, EIZO 3237, Inspiron 7559 + FiiO10 + SoundMagic E50,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 8"