Windows 8 v stave RTM

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 8 a Microsoft Windows 8.1
Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7033
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa Kyselinka » St 26. Sep, 2012, 15:33

Uz to mam, dik.
Ten win sa mi vobec nepaci, este chvilu poskusam a zrejme sa vratim k 7 :D
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz | Asus VG279Q
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14230
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa Snake » St 26. Sep, 2012, 18:49

Pod adminom nemáš byť čo prihlásený, takže celý fail si ty :rolleyes:

Za svoju blbosť obviňuješ druhých - to je podľa mňa fail.





.

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7033
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa Kyselinka » St 26. Sep, 2012, 19:43

Ano mas pravdu, ako vzdy ;)
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz | Asus VG279Q
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15726
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 26. Sep, 2012, 20:18

Administratorske konto Administrator sa nema pouzivat od Visty. Takze ano, Snake ma pravdu.

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7033
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa Kyselinka » St 26. Sep, 2012, 21:04

Ved pisem, ze ju ma :)
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz | Asus VG279Q
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
crux2005
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 11650
Dátum registrácie: So 18. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa crux2005 » St 26. Sep, 2012, 21:43

Tak zatiaľ veľká spokojnosť s Win 8. Oproti Win 7 síce neprináša veľké zmeny, ale aj tak som spokojný.
s pozdravom, crux.

Užívateľov profilový obrázok
koco11
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 606
Dátum registrácie: Št 31. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Blava,Sala

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa koco11 » St 26. Sep, 2012, 22:15

tak sa tiez pridam ...uz mesiac spokojne pouzivam w8....zatial som prisiel na par chyb ktore ale asi 99,9% netrapi...
pokial by mal ale niekto problem rozchodit cisco vpn clienta tak ss rad poradim:)
HP Probook 6540b + HTC HD2 Android 2.3.1

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14230
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa Snake » St 26. Sep, 2012, 23:06

Kyselinka napísal:Ano mas pravdu, ako vzdy ;)
Prenes sa cez to, bude sa ti ľahšie spať ;)





.

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7033
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa Kyselinka » St 26. Sep, 2012, 23:37

Neboj, uz sa stalo, buvat budem ako babo :)

Osobne mi tam velmi chyba sidebar, lebo som si na neho dost zvykol a samozrejme to metro...aspon pre mna je to uplne nevyuzitelna (niekedy az otravna) vec.
Na ostatne sa da ako-tak zvyknut, uvidime za par dni/tyzdnov, ci nepoleti z disku nadsvetelnou rychlostou :D
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz | Asus VG279Q
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa Eddward » Pi 12. Okt, 2012, 18:48

sidebar sa tam da "doinstalovat", funkcny je rovnako ako vo W7
ale ne toto som chcel
teraz po poslednej aktualiziacii (http://www.dsl.sk/article.php?article=13188) mi neviem preco pise vpravo dole Windows 8 Pro, podtym build 9200
windows je legalny aj aktivovany, takze neviem o co mu ide... neobmedzuje ma to nijak ale zaujimalo by ma co sa mu zas nepaci
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21330
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 12. Okt, 2012, 19:02

nejde mu o nič , dá sa to jednoducho vypnúť cez registre
btw máš ozaj full alebo ten ich 90 dňový trial? :)
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2085
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa Eddward » Pi 12. Okt, 2012, 19:26

normalne fullka z Dreamspark Premium, mam dostupnu x86 a x64 verziu, anglicku
no a ako sa to da vypnut?
//
uz som si to vygooglil
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
Demolator
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 12
Dátum registrácie: Ut 05. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa Demolator » Ne 14. Okt, 2012, 13:59

WIN8 používam od CP a celkom sa mi pozdáva x krát spomínaná rýchlosť, ale pre rozsiahle nasadenie a užívanie bežným userom nebude až také easy podľa mňa.

Problém vidím v tom, že aj najbežnejšie veci človek musí robiť klávesovými skratkami. Zavrieť metro app bez toho je pre takého usera neskutočná vec. Vypnutie PC na podstatne viac klikov ako WIN7 a podobne.
Skúsení s tým problém mať nebudú, ale skúste to dať takému, čo na tom "otvára internet" a "píše poštu" a viete si hneď predstaviť. Taký ľudia sa nechcú učiť skratky typu alt F4, alebo start C a podobne.
Hadí výtok na prípitok
D3: Demolator#2942

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 21330
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa dexterav » Pi 26. Okt, 2012, 19:51

musím povedať že verzia čo sa predáva je o triedu lepšia ako 90 trial čo ms vypustil :good:
škoda že nezmazal metro :laugh:
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X32GB 3733, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Topping D50s + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTX + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX 8700k + 2060s
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15726
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Windows 8 v stave RTM

Príspevok od užívateľa faugusztin » Pi 26. Okt, 2012, 20:31

Demolator napísal:Zavrieť metro app bez toho je pre takého usera neskutočná vec.
Posunut mys k hornemu okraju, stlacit tlacitko mysi, potiahnut dole. Strasne neskutocne komplikovanie.
Demolator napísal:Vypnutie PC na podstatne viac klikov ako WIN7 a podobne.
W7: Presun do laveho dolneho rohu, click, presun nad sipocku vedla tlacitka Logout, click, Shutdown, click.
W8: Presun do praveho horneho rohu, presun na tlacitko Settings, click, presun na Power, click, Shutdown, click.

Nech pocitam ako pocitam, vychadza mi to ze W8 ma rovnaky pocet kliknuti a o jeden pohyb mysou viac. Strasne tazke.

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 8"