Windows 8.1 problem

Všetko o operačnom systéme Microsoft Windows 8 a Microsoft Windows 8.1
Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1414
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Windows 8.1 problem

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Po 11. Máj, 2015, 16:23

Ahojte, na notase mi od vcera zacalo zobrazovat ze mojej verzii win 8.1 uplynie platnost. Platnost licencie win. vam coskoro uplynie treba windows aktivovat.
Nerozumiem preco...nakolko je to na ntb kt. mal licenciu na win 8(ma nalepku od spodu)
Poradte ako sa mam toho zbavit...je to fakt otravne a neviem co sa stane ked uplynie uplne ta platnost... :? (25.5.2015)

Dikes. :-)

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 676
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Windows 8.1 problem

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 11. Máj, 2015, 16:38


Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1414
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Windows 8.1 problem

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Po 11. Máj, 2015, 16:41

odkial si mam asi tak zobrat aktivacny kluc ked bol ten win predinstalovany...
teraz som volal do mrkvosoftu a povedal typek ze ten kluc je ulozeny na doske a otial by sa mal automaticky nacitat...co sa zrejme nedeje...

nejake ine napady? :?

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 676
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Windows 8.1 problem

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 11. Máj, 2015, 16:43

Hore čítam:
Nerozumiem preco...nakolko je to na ntb kt. mal licenciu na win 8(ma nalepku od spodu)
Tak má alebo nemá nálepku?
Zrejme to nieje nálepka s kľúčom.Serial zvykne byť uložené v biose.

Užívateľov profilový obrázok
amd_sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1287
Dátum registrácie: Ut 12. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Senec

Re: Windows 8.1 problem

Príspevok od užívateľa amd_sk » Po 11. Máj, 2015, 16:49

Riešil som podobný problém, zavolaj výrobcovi notebooku ;) poskytnú info
Spoiler: ukázať
PC:
CPU:
i5 2500K @ 4,6Ghz, 1,3V + Corsair H80 2x Noctua NF-F12 PWM
MB:
ASUS P8P67Pro
RAM:
Kingston HyperX 2x4GB 1866mhz
SSD:
Samsung EVO 500GB
HDD:
WD Blue 2TB 5400rpm
GPU:
Gigabyte Gaming G1 GTX1060@2.2ghz
Sound Card:
Creative Sound Blaster Recon3D
Speakers:
Logitech Z-5500
LCD:
Samsung UE40D5003 40" 101cm
CASE:
Lian Li Lancool K62
COOLING:
14 Lian-Li 400rpm out-take and Noctua 12cm 800rpm in PSU and 2x 14 Lian-Li 400rpm intake

Netbook: Asus 1015BX C60 1,33ghz, 6290,Samsung EVO 250gb, 4gb DDR3 1333mhz,6 cell

NAS: Zyxel NAS326, 2x2TB WD RED

Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1414
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Windows 8.1 problem

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Po 11. Máj, 2015, 16:51

:rolleyes:
ked mas win predinstalovany tak ho podla mrkvosoftu nektivujes tym klucok kt. napr vycitas z biosu alebo cez nejaky keyfinder...musi to spravit sam z toho co ma ulozeny na doske.

Užívateľov profilový obrázok
Tonci20
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1414
Dátum registrácie: Št 04. Okt, 2007, 08:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Windows 8.1 problem

Príspevok od užívateľa Tonci20 » Po 11. Máj, 2015, 16:58

volal som do samsungu a akurat mi dali cislo na servis kt. je v ba a 300 km odo mna :laugh:

Užívateľov profilový obrázok
Fullesh
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 4989
Dátum registrácie: So 05. Apr, 2008, 14:00
Bydlisko: Nitra

Re: Windows 8.1 problem

Príspevok od užívateľa Fullesh » Po 11. Máj, 2015, 17:11

factory restore
|MB| ASUS Z170i Pro Gaming |CPU| Intel Core i5 6600K @ 4,5GHz 1,26V |CPU's Cooler| EK Supremacy MX
|RAM| Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX Fury |GPU| nVidia EVGA GTX1080 FTW AC3.0
|SSD| Samsung EVO 850 240GB M.2 |HDD| WD Green 2TB EZRX |PSU| EVGA Supernova 550G2 |Case| Fractal Define Nano S
|LCD| BenQ BL3200PT |Mouse| Logitech G403 |Pad| Razer Goliathus Speed |OS| Microsoft Windows 10 Pro x64 SK
|OC| Celeron D 330 E0 / Pentium E2160 M0 / Pentium E5200 M0 / Pentium E5200 R0 / Phenom II X3 720 C2 / Core i5 2500K / Core i5 6600K

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 676
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Windows 8.1 problem

Príspevok od užívateľa 4040 » Po 11. Máj, 2015, 17:15

Neviem sa to dá podľa tej stránky,ešte som to neskúšal.
https://itsolutionsblog.net/3-ways-to-e ... oduct-key/

Užívateľov profilový obrázok
pepkopav
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2899
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Bydlisko: Lovinobaňa LC

Re: Windows 8.1 problem

Príspevok od užívateľa pepkopav » Po 11. Máj, 2015, 18:14

Zavolaj znovu do microsoftu a domahaj sa aby ti ho oni aktivovali.Bude to chvilu trvat ale aktivuju ti ho.Mal som ten isty problem a ani reinstalacia nepomohla.Nadiktuju ti kopu znakov a to budes musiet zadat a ty tiez nadiktujes tiez kopu znakov a bude to.
Dell Latitude E5530 Intel i5 3340 2,70GHz,8Gb DDR3 RAM 1600MHz,Intel HD4000,SSD 120Gb + HDD 500Gb,WiFi,Bluetooth,WWAN 3G,GPS,podsvietená klávesnica,Windows 8 Pro 64bit

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12565
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Windows 8.1 problem

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 15. Máj, 2015, 02:05

neaktivuju mu ho :).

Riesi sa to cez SLIC, a kod v biose bez problemov prejde, za predpokladu ze kod je na W8.1 a nie na W8. V tom pripade reinstall na W8 a potom upgrade na W8.1
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
pepkopav
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2899
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2012, 19:05
Bydlisko: Lovinobaňa LC

Re: Windows 8.1 problem

Príspevok od užívateľa pepkopav » Pi 15. Máj, 2015, 09:59

Vcera som robil reinstal na manzelkinom nb a spravilo mi to iste.Zdoraznujem,ze os je ten isty ako bol pri zakupeni nb teda win8,nie upgrade na win8,1.Tiez ma to zarazilo,nevolal som do microsoftu ako minule ale pouzil som tento sposob: https://itsolutionsblog.net/3-ways-to-e ... oduct-key/ pouzil som metodu 1. V nb som zadal vlozit novy kod a ten co mi zobrazilo som vpisal.Po restarte je vsetko ok.
Dell Latitude E5530 Intel i5 3340 2,70GHz,8Gb DDR3 RAM 1600MHz,Intel HD4000,SSD 120Gb + HDD 500Gb,WiFi,Bluetooth,WWAN 3G,GPS,podsvietená klávesnica,Windows 8 Pro 64bit

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows 8"