WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Všetko o serverovom operačnom systéme Microsoft Windows Server...
Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa Snake » Ne 27. Júl, 2008, 17:07

Videl si uz nejaky OS od MS free (teda okrem VHD obrazov, dosu a podobnych konin) ? lebo ja nie :)
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20594
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa dexterav » Ne 27. Júl, 2008, 17:24

myslím že sa tu spomína funkcia REARM ktorá predlžuje možnosť zadania KYES pri server2008 o 60dní 3x :)

problém je že k tomu OS sa musíš dostať legálne , tj iba kúpou :)
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 8700k@5GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, WD Blue 500GB, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, AW3418DW, Inspiron 7577 + Audinst Hud-Mx2 + Shure940 ,Mate 20 Pro, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa kajfun » Ne 27. Júl, 2008, 18:49

ten free win2003server, to bola rovnaka akcia aj na vsetky programy na besttorrents.com ?? :)

samozrejme ze je to blbost, ziadna Server edicia od Microsoftu este nikdy nebola zadarmo. PRave naopak, serverovy software je 1/2 toho co robi hodnotu microsoftu na burze.

Užívateľov profilový obrázok
habr100
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 117
Dátum registrácie: So 07. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa habr100 » Ut 29. Júl, 2008, 16:18

ja osobitne tiez frcim na desktope na 2003kach a je to urcite lepsie ako XP..

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa kajfun » Ut 05. Aug, 2008, 09:32

tak dnes v noci som aboslvoval strasny boj - sprevadzkoval som win2003server na pentium3 strojoch [733MHz fcpga IBM Netvista desktop + 500MHz slot1 bastard-skladacka] ; ten prvy s 256MB pamate, ten druhy so 128MB.

Normalne to chodi! Ja som kukal jak puk, viditelne je to Xkrat rychlejsie [!!!!!!] ako Windows Vista na tom istom pocitaci co tam mal fesak predtym. Chcel na tom robit nejaky personal server co bude mat u seba doma na kablovke, takze mu tam bezi apache2.2.9 + nejake drobnosti + ftp server serv-u. Instalovany ServicePack2, vsetky zaplaty z Microsoftu natiahnute automaticky + nejake rucne optimalizacie, pozakazovane nebezpecne a nepotrebne veci [sluzby ako microsoft netmeeting, workstation + server na zdielanie suborov nemaju na internetovom serveri co robit], trosicku potunene, po starte vratane kompletneho networkingu a spomenuteho apacha si masina alokuje dobre pozerajte 87MB pamate! Windows2003 SERVER !! Tak take som uz dlho nevidel, servery ktore mam bezne na starosti zhltnu len po starte bez aplikacii tak styri giga ram :)

tak som sa nasrdil, zjezili sa mi chlpy a hovorim si ze aj ja chcem personal web server u mna doma pod stolom - a oprasil som staru krabicu co som nasiel doma. Aby som to zostrucnil, tak na tych 256MB ram ten system lieta jak sialeny. Teraz dobre sledujte : mal som tu drzost ze som totalne vypol swap !!! S maximalnym prehladom ten system NEPOUZIJE 256MB ram na internetovy server, po nejakych zatazovych testoch priepustnosti a podobnych blbostiach a zhruba osem hodin uptime ma ten server naalokovanych 129MB pamate !!!!!!

pamatam si casy kedy Windows XP - a to zdaleka nie je Hlista - zozrala cez 200MB pamate len na to aby sa spustila. Tfuj, nikdy viac :)

Užívateľov profilový obrázok
PenSivE
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ut 15. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Petržalka

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa PenSivE » Po 11. Aug, 2008, 06:09

Velice cool je to, vazeny paaani...takto smooth windows som v zivote nevidel, jeho sietova kompatibilita je kool tiez a celkovo je zatial ziadne negativne ohlasy, este treba vselico poexperimentovat. Takze uvidime, kedy budu nove blbosti sa negativne diat.
Da Retro Gaming Station :
Mobo: Abit VP6 (VIA KT133A); CPU: 2x Pentium III E 1Ghz 133MHz FSB OC'd @ 1125Mhz 150Mhz FSB; RAM: TONICOM PC-166 UC'd @ 150MHz; VGA: AGP Nvidia GeForce 7600GS 256MB GDDR3 (GPU/RAM: 400/1100 OC'd @ 533/1500 MHz); HDD: WD 80GB PATA (WD800JB); LAN: Realtek 10/100Mbit RTL8139D PCI; Sound: SoundBlaster LIVE! Value (CT4830); USB/Firewire: VIA Vectro USB2.0/IEEE1394 PCI Add-on card; Optical DRV: LG DVD-RAM; PS: Fortron BlueStrom II 500W; Case: SilverStone Kublai black.
Book - Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200, Skynet - Agilent Advisor J2300E

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa kajfun » Po 11. Aug, 2008, 08:23

5.augusta mal ten system 129MB ram alokovanych ako pisem o dva prispevky vyssie ; dnes 11.8. ma 133MB ;)



> takto smooth windows som v zivote nevidel

ja si nemozem pomoct ale toto mal byt desktopovy system! Ze to lieta trosicku inak ako sproste XPcko?? Je to fakt smoooooth!

Užívateľov profilový obrázok
PenSivE
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ut 15. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Petržalka

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa PenSivE » Po 11. Aug, 2008, 16:42

[quote="

> takto smooth windows som v zivote nevidel

ja si nemozem pomoct ale toto mal byt desktopovy system! Ze to lieta trosicku inak ako sproste XPcko?? Je to fakt smoooooth![/quote]

Presne TOTO vystihuje nick, referenciu, pridavne meno, symbiosu alebojaneviemakotonazvatuz ...Tento Windows si moze veselo spievat tie EMO songy typu: "som inyyyy ako vsetciii", pretoze toto je uplne nieco, co som necakal...Krasne to bezi na tom ULTRA DMA 33 radici, sem tam klik na swap prvych 5 restartov, ale ale teraz uz nic. Tak som tam praskol ten SCSI, a prebohoa on absolutne neaccesuje disk, teda sa to neda si vsimnut :D

++++++++++++S.M.O.O.T.H.Y++++++++++S.M.O.O.T.H.Y+++++++++++++S.M.O.O.T.H.Y++++++++++S.M.O.O.T.H.Y++++++++++

ALE!

< zmazané moderátorom >
Da Retro Gaming Station :
Mobo: Abit VP6 (VIA KT133A); CPU: 2x Pentium III E 1Ghz 133MHz FSB OC'd @ 1125Mhz 150Mhz FSB; RAM: TONICOM PC-166 UC'd @ 150MHz; VGA: AGP Nvidia GeForce 7600GS 256MB GDDR3 (GPU/RAM: 400/1100 OC'd @ 533/1500 MHz); HDD: WD 80GB PATA (WD800JB); LAN: Realtek 10/100Mbit RTL8139D PCI; Sound: SoundBlaster LIVE! Value (CT4830); USB/Firewire: VIA Vectro USB2.0/IEEE1394 PCI Add-on card; Optical DRV: LG DVD-RAM; PS: Fortron BlueStrom II 500W; Case: SilverStone Kublai black.
Book - Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200, Skynet - Agilent Advisor J2300E

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa kajfun » Po 11. Aug, 2008, 17:32

update su potrebne pokial to mas vycapene do internetu - ked to mas len tak doma, tak ser na ne. Nemalo by sa nic stat, v pripade tychto serverovych produktov postupuje microsoft trochu menej restriktivne ako v pripade masovo kradnutej visty, ale jeden nikdy nevie...

takze ked mozes, tak mu daj jednorazovo nacitat a nainstalovat vsetky update ktore ti vyhodi. Samozrejme s rozumom, ked nepotrebujes IE7 lebo pouzivas Firefox tak neinstaluj, ked nepotrebujes cojaviem .NET Framework tak neinstaluj ani verziu 2.0 ani 3.0 atd. Nainstaluj, rebootni, potom to este raz prebehni cez ten update [vynoria sa nejake nove veci v dosledku uz nainstalovanych], zase rebootni a potom este poslednykrat pre istotu. Ten treti pokus by ti uz nemal vyhodit ziadne "updejty" okrem tych ktore si odmietol nainstalovat [vid vyssie].

a to je cele. Mas system zabezpeceny na dnesnej maximalnej urovni. Ja som este cez vlastnosti sietovej karty zapol TCP/IP filtering a povolil som len tie porty ktore sa maju dostat na moj server [v mojom konkretnom pripade port 80 pre Apache a port 3389 pre Terminal Services] a koniec. Vsetky security scannery na internete mi ukazuju perfektne zabezpecenu masinu a pokial sa nenajde nejaka bezpecnostna chyba v Apache pripadne Terminal sluzbach Windowsu, som safe. Ziadny firewall, ziadny antivirak, ziadne blbosti. Ked z toho servera nelozis na porno/crackstranky tak si safe.

bohuzial moje vedomosti linuxu zdaleka nesiahaju na uroven kedy by som si dovolil prevadzkovat na nom webserver, tak som to musel obicyklovat takto - mam win2003+apache na hrozne starom zeleze a som usmiaty. Bezi to jak dve vina a este dlho aj bude.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa Snake » Po 11. Aug, 2008, 17:33

nac apache ked tam mas IIS?
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa kajfun » Po 11. Aug, 2008, 17:42

este inak : pre 32bit Win2003server mam security pack, balicek kde je SP2 + vsetky potrebne updejty od SP2ky vratane najnovsich DNS vulnerabilities. Ma to cele dohromady okolo 467MB, mas zaujem? Toto nainstalujes a potom ti uz automaticky update nevyhodi vela veci :)

je to kolekcia vyzerajuca asi takto:

11/15/2007 03:59 PM <DIR> ms07-062
01/19/2008 09:16 AM <DIR> ms07-068
05/09/2007 04:11 PM 8,571,288 IE7-WindowsServer2003-KB931768-x86-enu.exe
03/14/2007 02:20 PM 390,092,144 WindowsServer2003-KB914961-SP2-x86-ENU.exe
08/16/2007 12:28 PM 835,464 WindowsServer2003-KB921503-x86-ENU.exe
04/03/2007 08:02 PM 3,081,608 WindowsServer2003-KB925902-x86-ENU.exe
02/14/2007 02:45 PM 556,344 WindowsServer2003-KB926436-x86-ENU.exe
02/14/2007 02:45 PM 3,845,512 WindowsServer2003-KB928255-x86-ENU.exe
02/14/2007 02:45 PM 823,608 WindowsServer2003-KB928843-x86-ENU.exe
06/15/2007 03:08 PM 1,617,800 WindowsServer2003-KB929123-x86-ENU.exe
04/10/2007 07:51 PM 712,072 WindowsServer2003-KB930178-x86-ENU.exe
05/09/2007 04:11 PM 4,949,384 WindowsServer2003-KB931768-x86-ENU.exe
04/10/2007 07:43 PM 4,913,544 WindowsServer2003-KB931784-x86-ENU.exe
04/10/2007 07:32 PM 596,872 WindowsServer2003-KB932168-x86-ENU.exe
06/15/2007 03:08 PM 5,017,992 WindowsServer2003-KB933566-x86-ENU.exe
10/10/2007 11:02 AM 932,744 WindowsServer2003-KB933729-x86-ENU.exe
07/11/2007 10:04 AM 3,550,088 WindowsServer2003-KB933854-x86-ENU.exe
06/15/2007 03:08 PM 895,880 WindowsServer2003-KB935839-x86-ENU.exe
06/15/2007 03:08 PM 595,336 WindowsServer2003-KB935840-x86-ENU.exe
08/16/2007 12:25 PM 1,082,248 WindowsServer2003-KB936021-x86-ENU.exe
08/16/2007 12:30 PM 5,125,512 WindowsServer2003-KB937143-x86-ENU.exe
08/16/2007 12:46 PM 809,352 WindowsServer2003-KB938127-x86-ENU.exe
10/10/2007 10:30 AM 5,226,376 WindowsServer2003-KB939653-x86-ENU.exe
10/10/2007 10:26 AM 809,352 WindowsServer2003-KB941202-x86-ENU.exe
12/13/2007 02:21 PM 1,141,296 WindowsServer2003-KB941568-x86-ENU.exe
01/10/2008 11:25 AM 830,000 WindowsServer2003-KB941644-x86-ENU.exe
04/09/2008 09:56 AM 1,852,464 WindowsServer2003-KB941693-x86-ENU.exe
12/13/2007 04:19 PM 5,237,808 WindowsServer2003-KB942615-x86-ENU.exe
02/14/2008 10:36 AM 673,840 WindowsServer2003-KB942830-x86-ENU.exe
02/14/2008 10:34 AM 593,968 WindowsServer2003-KB942831-x86-ENU.exe
02/14/2008 10:39 AM 839,216 WindowsServer2003-KB943055-x86-ENU.exe
11/15/2007 03:48 PM 3,336,752 WindowsServer2003-KB943460-x86-ENU.exe
01/10/2008 11:28 AM 982,064 WindowsServer2003-KB943485-x86-ENU.exe
04/09/2008 09:55 AM 1,082,416 WindowsServer2003-KB944338-x86-ENU.exe
02/14/2008 10:41 AM 5,256,752 WindowsServer2003-KB944533-x86-ENU.exe
12/13/2007 04:13 PM 504,368 WindowsServer2003-KB944653-x86-ENU.exe
04/09/2008 09:56 AM 624,688 WindowsServer2003-KB945553-x86-ENU.exe
02/14/2008 10:38 AM 586,288 WindowsServer2003-KB946026-x86-ENU.exe
04/09/2008 09:56 AM 5,256,752 WindowsServer2003-KB947864-x86-ENU.exe
04/09/2008 09:55 AM 684,592 WindowsServer2003-KB948590-x86-ENU.exe
06/12/2008 10:04 AM 565,808 WindowsServer2003-KB948745-x86-ENU.exe
04/09/2008 09:55 AM 494,640 WindowsServer2003-KB948881-x86-ENU.exe
06/12/2008 10:05 AM 1,238,576 WindowsServer2003-KB949014-x86-ENU.exe
06/12/2008 10:24 AM 3,017,776 WindowsServer2003-KB950749-x86-ENU.exe
06/12/2008 10:04 AM 5,258,800 WindowsServer2003-KB950759-x86-ENU.exe
06/12/2008 10:06 AM 495,152 WindowsServer2003-KB950760-x86-ENU.exe
06/12/2008 10:05 AM 550,960 WindowsServer2003-KB950762-x86-ENU.exe
47 File(s) 486,258,324 bytes


enjoy!

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa kajfun » Po 11. Aug, 2008, 17:44

IIS nechcem a nepotrebujem podobne ako nechcem XP alebo Hlistu.

IIS je velke, zabera kvantum pamate, je potencialne nebezpecne kvoli security dieram, vsetky komunity utocia na IIS a snazia sa na nom hladat chyby. Apache je samozrejme tiez potencialny ciel, avsak kvalita kodu je asi niekde inde a moje potreby Apache tisicnasobne prekracuje. Tak preto som to skombinoval :) male, krasne, jednoduche, bezpecne, splni vsetko co chcem.

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13633
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa Snake » Št 14. Aug, 2008, 22:44

PenSivE: ešte JEDEN takýto príspevok a skončil si tu nadobro, čo si myslíš kde si?

Premazané
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
PenSivE
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 198
Dátum registrácie: Ut 15. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava/Petržalka

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa PenSivE » Št 14. Aug, 2008, 23:29

NO a este jeden problemos...Mr. Windows mi nevidi disky SATA...tie su napojene na PCI SATA kouwell 571S-4 radic a disky su Western Digital 320GB, ten co ma velice podporu RAID features a tak...BIOS dosky ho vidi, da sa nastavit aj boot nanho, vidi ho aj radic na PCI, cez ktory sa da spravit RAID atd..ale WIN ich zase nevidi...drivery su z original cd pribalene, windows ich zozral bezproblemov atd...tak kdeze je problem??? :?
Da Retro Gaming Station :
Mobo: Abit VP6 (VIA KT133A); CPU: 2x Pentium III E 1Ghz 133MHz FSB OC'd @ 1125Mhz 150Mhz FSB; RAM: TONICOM PC-166 UC'd @ 150MHz; VGA: AGP Nvidia GeForce 7600GS 256MB GDDR3 (GPU/RAM: 400/1100 OC'd @ 533/1500 MHz); HDD: WD 80GB PATA (WD800JB); LAN: Realtek 10/100Mbit RTL8139D PCI; Sound: SoundBlaster LIVE! Value (CT4830); USB/Firewire: VIA Vectro USB2.0/IEEE1394 PCI Add-on card; Optical DRV: LG DVD-RAM; PS: Fortron BlueStrom II 500W; Case: SilverStone Kublai black.
Book - Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200, Skynet - Agilent Advisor J2300E

Užívateľov profilový obrázok
kajfun
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1551
Dátum registrácie: So 30. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava, Petrzalka

Re: WIN 2003 Server: Good/Evil ?

Príspevok od užívateľa kajfun » Pi 15. Aug, 2008, 06:41

pokial mas tie drivre nainstalovane v systeme a su to spravne ovladace [nieze sa snazis natrieskat na win2003server ovladace z win2008server, "ved su to servery obidva tak co"], tak potom by mal byt problem iba v tom ze nemas dane disky "podpisane" pre pouzitie vo windowse, nemas vytvoreny ziadny volume na tych diskoch pripadne nemas takemuto oddielu priradene ziadne pismenko.

Prave tlacitko na "My computer" na ploche, vyber si Manage, spusti sa Microsoft management konzola. Zvacsi na cely screen aby si nieco videl, v lavom stlpci si vyber Disk Management. Bud na teba sfleku vyskoci ze "nasiel som nove disky, ktore z nich chces oznacit na pouzitie pre windows" okienko [tam si vyber vsetky disky ktore ti ponuka a mas pokoj, tato operacia neznici data alebo akymkolvek inym sposobom ta nepripravi o rozkos, je to proste uplne neskodna vec] alebo sa ti priamo v pravej casti obrazovky zobrazia disky v systeme. Budes tam mat disk 0 co vacsinou byva C: [systemovy disk] a potom pravdepodobne aj nejake ine, disk1, disk2, disk3... v kazdom pripade by jeden z nich mal byt ten SATA RAID co nevidis, lahko ho identifikujes podla KAPACITY.

dve moznosti:
a) na danom RAIDe si uz mal vytvorene nejake partitiony, teda volume alebo oddiel, mal si ich uz naformatovane v inom windowse [xp/vista co si pouzival predtym]. Toto je jednoduchsia situacia, na danom oddiele ktory je "HEALTHY" ale NEMA priradene ziadne pismenko [a preto ho nevidis v pocitaci a nemozes pristupovat k datam] kliknes na nom pravym tlacitkom, vyberies si Change Drive Letters and Paths, nasledne tlacitko Add [akoze Pridat tomuto oddielu nejake pismenko], vyberies si ktore pismenko konkretne, stlacis OK. V tom momente mas data pristupne vo vsetkych programoch vo windowse.

b) horsia moznost : to RAID pole je nove, nenaformatovane, neobsahuje ziadne data, ziadne oddiely [partitions alebo volume]. Tak potom je samozrejme jasne ze to windows nevidi lebo nema co vidiet ; ja ked nevlastnim ruzovy mercedes s500 tak mozem kukat z okna a tiez ho tam neuvidim a nebudem prilis moc prekvapeny ze tam nie je :) vtedy postupujes takto: v uz spomenutom disk managemente budes mat nejaky disk, napriklad DISK1, s kapacitou RAID pola [povedzme mas dva disky 320GB v raid0, tak ti windows ukaze 640GB total kapacitu ; keby si mal dva 320GB disky v raid1, tak ti ukaze 320GB kapacitu, keby si mal styri 320GB disky v raid5, tak ti ukaze 3x320GB = 960GB atd, princip fungovania RAID poli nie je predmetom tejto spravy]. Kliknes v riadku s diskom1 na tom prazdnom policku [hned vpravo od oznacenia disk1], vyberies si Create Partition alebo Create Volume [nemam to teraz v oku], nadefinujes si aku velkost ma mat ten konkretny oddiel [na jednom disku pripadne na jednom RAID poli mozes mat samozrejme viacero oddielov, napriklad C: 100GB D: 20GB E: 300GB], akeho ma byt typu [primarny alebo rozsireny, pre jednoduchost riesenia si vyber primarny a rozdielmi sa netrap], aky ma byt pouzity suborovy system [filesystem fat32/ntfs, jasne ze chces ntfs], aka ma byt velkost alokacnej jednotky [nechaj na default], napis si tam Volume Label, zaskrtni "Quick Format" a nextuj, nextuj, nextuj az pokial ti windows nevytvori novy oddiel s vybranou kapacitou a nezacne ho formatovat.

A to je cele :) huh som sa napisal.
inak ten postup co som tu opisal plati pre windowsy vseobecne, nie je to "win2003server" specific zalezitost.

enjoy!

Napísať odpoveď

Návrat na "Windows Server"