FULL HD film nieje FULL HD

Všetko o digitálnych videách, kodekoch, kamerách, programoch na strih, a problémoch s nimi...
CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 5973
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 25. Júl, 2013, 16:53

Ci 3D pokrylo cele platno? A velka ci mala sala ?

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7145
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa valistar » Št 25. Júl, 2013, 21:31

definuj co je mala sala
a poslednych X rokov som nebol na film co by nepokryl cele platno, resp nespominam si vobec. a to chodim do kina par krat za mesiac :) . filmy co idu do kin sa proste robia 2.35:1

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 5973
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa CageJ » Pi 26. Júl, 2013, 00:41

Nie vsetky saly maju stejnu velkost platna :)...
No ja ano, ale nespomeniem si naco...

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7145
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa valistar » Pi 26. Júl, 2013, 10:56

no nemaju, rozdiely su, ale pomer stran je stale ten isty takze v podstate to je jedno :)
...len treba vediet v ktorej sale sadat do ktoreho radu aby si mal idealny zorny uhol

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa tarezni » Po 29. Júl, 2013, 16:57

Este teda trosku odbocim.Videl som Paranormal Activity 1-4 s dabingom.Prva cast v pohode,neviem ci niekto videl casti 2-4 ale ten dabing je uplne na prd,polovica viet nieje dokoncena,posledne slovo z vety skratka hyba,akoby bol dabing zle zostrihany.Ako takyto dabing mozu vydat na disk?Pripadne dvojku som si nahral z HBO s tym,ze aj ked to nebude FULL HD,ale aspon dabing bude dobry,ale ako som zistil,tam bol rovnaky.
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 5973
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa CageJ » Po 29. Júl, 2013, 17:12

Ja sa vratim k teme.. bol som na Pacific Rim v 3D po odporuceni.. Ten film je stlaceny po rohoch ! T.j. nevyplna cele platno.

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa Odar » St 31. Júl, 2013, 15:25

21:9 monitor v praxi. Na pracu podla mna skor nepouzitelne. Na filmy z blizka (trebars z kresla za pocitacom) super
http://www.svethardware.cz/lg-si-pripra ... -219/38116

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6036
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa shiro » St 31. Júl, 2013, 18:37

Keby si kazdy nevymyslal svoj format obrazu, bolo by to ovela menej chaoticke. To si musi kazdy raz za par rokov dokazat akeho ho ma velkeho tym, ze vymysli novy pomer stran? Preco sa nepouziva jeden, ktory sa normalne vymysli a na nom sa fici?

Proste sa uzakoni, ze pomer stran bude 16:9 (dobre na TV, kino aj pracu) a hotovo, a nie este riesit kraviny 1.85:1, 2.35:1, 4:3, 5:4 a podobne hovadiny.

Ked uz v minulosti existovalo 4:3, preco daky debo vymyslel 5:4, ktore sa lisi len minimalne? Zbytocny chaos....
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Odar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3048
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 17:10
Bydlisko: PD / NR Slovensko

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa Odar » St 31. Júl, 2013, 19:02

Pretoze ekonomika musi fungovat dalej. Spotreba je motorom dnesnej doby. Inak to nejde.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3119
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa molnart » St 31. Júl, 2013, 20:41

este pri ziadnej inej teme som nemal taku chut vidiet konecne snakeov slavny lock
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: nVidia Geforce GTX970 OC HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 12551
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa Snake » Št 01. Aug, 2013, 01:23

Uz uz bude, staci jedna mudrost este od niekoho :)
#rollerman

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa tarezni » Po 05. Aug, 2013, 15:23

Kamos ma filmy:
Intouchables.CZ s rozlisenim 1920x1040
Oblivion.CZ s rozlisenim 1920x1080
To ze je malinky cierny pas hore a dole pri filme Intouchables je logicke,hyba tam 40pixlov do FULL HD.
Ale preco ma film Oblivion s rozlisenim FULL HD hore a dole 4x vacsi cierny pas nez Intouchables to by ma velmi zaujimalo?
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15031
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 05. Aug, 2013, 15:32

Oblivion: Aspect Ratio: 2.35 : 1 - http://www.imdb.com/title/tt1483013/tec ... tt_dt_spec

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Filma ... os_svg.svg

Pozri sa na ten SVG obrazok. 2.35:1 inac nez s obrovskymi pasmi hore a dole do 1.78:1 (16:9) formatu nedostanes.

1920x1040 je 1.85:1, teda presne to co ten film ma uvedene ako Aspect ratio :
http://www.imdb.com/title/tt1675434/tec ... tt_dt_spec

V skratke, Intouchables ma k 16:9 formatu omnoho blizsie nez Oblivion, a preto su tam iba male pasy. Oblivion v 2.35:1 ma k 16:9 daleko, preto mas velke pasy. To, ze fyzicky ma subor 1080 pixlov na vysku je absolutne nepodstatny udaj, kedze to ma 1080 pixlov na vysku iba preto, lebo ten co enkodoval tam tie cierne pasy nechal.

Pripadne sa pozri na ten SVG obrazok este raz - ak chces oranzovy obdlznik dostat na sirku zlteho, tak to mozes pri zachovani pomeru stran dosiahnut iba tak, ze sa znizi jeho vyska. Potom je to uz iba technicke rozhodnutie ci vysledny subor ma znizenie vertikalne rozlisenie bez pasov, alebo tam tie pasy vo vyslednom subore budu - obraz bude tak ci tak iba v rozliseni 1920x817 pri 2.35:1 pomere stran a 1920 pixloch na sirku.

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa tarezni » Po 05. Aug, 2013, 15:36

Aha,cize ten co to encodoval,tak k Oblivion tie cierne pasy uz priamo zahrnul do filmu a preto to ma FULL HD rozlisenie.
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa tarezni » So 24. Aug, 2013, 18:08

Dokonca som nasiel koncerty s rozlisenim 1920x1088 bez ciernyh pasov,jaka haluz...
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

Napísať odpoveď

Návrat na "Digitálne Video"