FULL HD film nieje FULL HD

Všetko o digitálnych videách, kodekoch, kamerách, programoch na strih, a problémoch s nimi...
Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7145
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa valistar » Št 25. Júl, 2013, 14:04

:facepalm:

naco pises na forum ked si potom nedas poradit a trepes si stale svoje?

ty si v kine asi nebol uz velmi dlho... vies si predstavit ako by vyzeralo keby vsetky kina rezali 1/3 obrazu z jeho vysky? :laugh: vsak by vo vsetkych scenach mali herci odrezane polovice z hlav. nie, filmy vacsinou nie su tocene v 16:9. pozri si napriklad http://www.imdb.com/chart/top?ref_=nb_mv_3_chttp, otvor si 10 nahodnych velkofilmov a uvidis pri kolkych najdes dole v popise Aspect Ratio: ine ako klasickych 2.35 : 1

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa tarezni » Št 25. Júl, 2013, 14:32

V com si nedam poradit prosim ta?
Hovori ze prave ked mas film vo fullhd tak ze vyplna celu obrazovku doma na telke, tak to znamena ze v skutocnosti oproti kino verzii mas odseknute boky obrazov.
Ked to takto plati,tak potom to musi platit aj opacne,alebo opacne potom prerabaju cely film obrazovo? :D
Tym som nacnacil ze to asi neni pravda.
Dobre,vacsinou ma nezaujima,teraz hovorim o filme ktory je toceny 16:9 s rozlisenim 1920x1080.Ako potom vyzera v kine?
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7145
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa valistar » Št 25. Júl, 2013, 15:11

on to praveze napisal spravne...

kebyze chcu pustat 16:9 film v kine tak samozrejme je logicke ze budu pasy na bokoch. asi takto asi na tom obrazku vlavo http://panasonic.net/avc/projector/prod ... /3-01p.jpg .

este k tym "oseknutym bokov obrazu" co ti robi telka, tak zjednodusene: Obrázok

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 5988
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 25. Júl, 2013, 15:13

A viete o tom, ze v niektorych mensich salach a niektore filmy nepokryvaju cele platno ?

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa tarezni » Št 25. Júl, 2013, 15:26

Ano to viem,tym formatom rozumiem uz par rokov,len mi neslo do hlavy,preco FULL HD film nema rozmery FULL HD formatu.To uz rozumiem a teraz diskutujem o tom,ako to teda je v kine.Cize ked v ine premietaju 16:9 film tak je orezany?Alebo filmy ktore tocia 16:9 vedia dopredu,ze sa do kin nedostanu?Naprikla:
Intouchables.2011.1080p.BluRay.x264.DTS-HDChina-CZ ma rozlisenie 1920x1040
Paranormal.Activity.4.2012.THEATRICAL.1080p.BluRay.x264.CZ.EN ma zase 1920x1080
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 5988
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 25. Júl, 2013, 15:27

ten Paranormal activity je toceny FULL HD kamerami.. tipujem Canon

EDIT:
1.85 : 1--> zodpoveda to presne 16:9
Cize moze byt.

http://www.imdb.com/title/tt2109184/tec ... tt_dt_spec

EDIT2: http://en.wikipedia.org/wiki/35_mm_film

Nieco tu nesedi.. pre 32mm pasku
Naposledy upravil/-a CageJ v Št 25. Júl, 2013, 15:30, upravené celkom 2 krát.

Užívateľov profilový obrázok
DMaMT
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 344
Dátum registrácie: Ut 18. Máj, 2010, 08:03
Bydlisko: BA/BL

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa DMaMT » Št 25. Júl, 2013, 15:30

Zaujímavé, valistar, ako to chodí. Kiež by tam dali radšej pásy, miesto useknutia.
Fakt však nechápem, čo furt musia meniť. 4:3, 16:10, 16:9, 21:9,... Furt meniť rozmery a rozmery. Dúfam, že aspoň v nás budú vysielať a natáčať veci v 16:9, aby to dobre sadlo na obrazovku.
‡ Na stráž ‡
‡ Za Boha, Za národ! ‡
‡ Hej, Slováci, ešte naša slovenská reč žije ‡
‡ SRDCOM I DUŠOU SLOVÁK, VŽDY A NAVŽDY ‡

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 5988
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 25. Júl, 2013, 15:31

DMaT,

usekuju pozri na poslednu link co som pridal... pri 32mm paske a pomere 16:9.

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa tarezni » Št 25. Júl, 2013, 15:33

CageJ: No a teda v kine bol ako premietany?Odseknuta cast obrazu (nemyslim),upraveny cely format koli kinu,alebo sa do kina vobec nedostal (da sa lahko zistit)?
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 5988
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 25. Júl, 2013, 15:37

mohli stlacit film z kazdej strany..
to pisem, su i take...

Do kina chodim dost casto.. zalezi od velkosti platna a filmu.

EDIT:
Este pre take info :
30-32mm pasky zodpovedaju 1920*1080 resp. 2560x1440
35mm - 4096 × 1714(4k)
70mm pasky zodpovedaju rozliseniu 4096 × 1714(4k) - 7680 × 4320(8K !)
Naposledy upravil/-a CageJ v Št 25. Júl, 2013, 15:42, upravené celkom 1 krát.

tarezni
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 310
Dátum registrácie: St 12. Jún, 2013, 12:07
Bydlisko: Bratislava - NM

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa tarezni » Št 25. Júl, 2013, 15:40

Cize ho jednoduho upravuju.
ASUS P7P55D-E;INTEL Core i7-860;nVidia GeForce GTX680 4GB OC;CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance;
Crucial M4 256GB & WD 2 TB;WD 1 TB External;Creative Sound Blaster X-fi Titanium HD;EUROCASE MiddleTower 550;
Corsair GS700 W;Microsoft SET: Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 & Wireless Desktop Elite Keyboard;
Logitech Z-5500 Digital;Samsung 24" LED FULL HD Monitor/TV;TV: Samsung UE46D8000

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 5988
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 25. Júl, 2013, 15:43

urcite
a este dodam, ze..

Cinemascope, ktory sa pouzival mal 4096 × 1714 pri pomere 2.39:1.
Cize cela fraska zacala niekedy v 50-55r... Pretoze Cinemascope zodpoveda takmer full 4k rozliseniu (3840 × 2160 /1.78:1)

EDIT :

Vyborna stranka, dufam, ze konecne pochopis, kde to vysi.. Dole si mozete prepnut formaty a rozlisko.. chyba ako to nove IMAXove 8K.
http://www.celco.com/FormatResolutionTa ... Cineon.asp

Tu sa to rozobera... Ako je to s tymi IMAXami..
http://www.scarletuser.com/showthread.php?t=5489

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7145
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa valistar » Št 25. Júl, 2013, 16:09

DMaMT napísal:Dúfam, že aspoň v nás budú vysielať a natáčať veci v 16:9, aby to dobre sadlo na obrazovku.
nebudu, anamorficky pomer stran a 23.976 framov za sekundu je proste filmovy look na ktory sme zvyknuty... mozes si pozriet aj hocijaky tutorial na youtube pre tvorbu amaterskeho video a uvidis ze fakt uplne jednoduchym oseknutim na 2.35:1 a znizenim fps dosiahnes to ze tvoje amaterske video bude vyzerat ovela viac profi (ani sa neda povedat preco, je to tak, mame to zakodovane ze tak maju vyzerat filmy v kine). pri 50/60 fps je obraz ovela plynulejsi, ale automaticky to evokuje nieco ine - videa na youtube su casto s vyssim fps, sportove zabery atd... ale napriklad aj telenovely boli casto s vyssim fps a ani si to neuvedomujes a tiez im to dava specificky feel. divak ma pocit ze je to mierne zrychlene... samozrejeme v profi sfere sa toci s anamorfickou optikou, nerobi sa len orez

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 5988
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Brno, Prešov

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa CageJ » Št 25. Júl, 2013, 16:12

Presne, vcera som pozeral na TV, klasickeho Indiana Jones 1 z BluRay.. Bolo jasne vidiet to 24FPS.
Tie nove 48/60FPS su nutne iba pre 3D..

EDIT:

Dnes asi skocim do kina : http://www.imdb.com/title/tt1430132/tec ... tt_dt_spec
A skusim odsledovat. Umyselne pojdem na 2D.

Užívateľov profilový obrázok
valistar
VIP
VIP
Príspevky: 7145
Dátum registrácie: So 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Ostrava/Košice

Re: FULL HD film nieje FULL HD

Príspevok od užívateľa valistar » Št 25. Júl, 2013, 16:18

^^ bol som vcera na predpremieru v 3D, co chces vediet? :)

3D je zas ina tema, http://realorfake3d.com/ pekne ukazuje ktore filmy su naozaj tocene 3D kamerami a ktore maju len dorobene 3D v post produkcii. Wolverine teda v tomto ohlade je na tom rovnako, ziadny extra 3D zazitok sa nekona. a ide na klasickych 23.976 . vcera 2D ani neslo, to bolo len take VIP predstavenie... keby ze si mozem vybrat tak asi 2D

Napísať odpoveď

Návrat na "Digitálne Video"