Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Všetko o digitálnych videách, kodekoch, kamerách, programoch na strih, a problémoch s nimi...
cm-elo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Pi 08. Aug, 2008, 01:22
Bydlisko: Svidník

Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa cm-elo » Št 01. Máj, 2014, 11:40

Zdravim Vas chcel by som sa poradit vcera mi dosla tato stremovacia a nahravacia karta :) prve jak som ju zapojil do mojho monitora ktory mal redukciu s DVI na HDMI tak mi obraz ani nenaskocil ale ked som si zobral druhy monitor co mal v sebe vstup HDMI ak mi obraz naskocil, ale mal som ten obraz zmenseny a po okrajoch som mal 2 cm cierne pasy aj ked som mal rozlisenie nastavene na 1920x 1080 tak som to v programe Catalyst upravil. Len zial ten obraz je niejaky zly pismenka stale niejaako menia farbu ikony niesu ostre na ploche a celkovo tie farby niesu niejake dobre ale ked napojim samostatne do PC HDMI a to monitora HDMI bez AverMedii tak mam dobry obraz vsetko je v poriadku. Skusal som AverMediu zapojit aj cez notas do monitora a vtedy to malo dobry obraz neviem v com moze byt problem.

CPU mam AMD A8 6600K a pouzivam GPU tu co je na nom :)

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1895
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Št 01. Máj, 2014, 22:51

no hlavne HDMI > DVI nefunguje, DVI > HDMI ano, cize z PC do Averu mozes dat DVI > HDMI, no z Averu do monitoru nemoze ist HDMI > DVI ..

to orezanie obrazu je bezna vec u ATI, treba len nazad roztiahnut. farby budu asi uz samotny problem krabicky, nema to moznost aktualizovat firmver alebo tak ?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4350
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa shajek » So 03. Máj, 2014, 13:01

si blazon ? nejake hardcore bajky tu davas ... preco by nemalo ist HDMI -> DVI ale DVI -> HDMI uz hej ? :.... tak potom by som si mal dat patentovat tento moj monitor s tou radenokou .. dufam ze dobre prachy budu za to platit ...
PS: ty vyrobcovia prislusenstiev musia byt riadne hlupy ze vyrabaju tie HDMI -> DVI redukcie ... :D
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1895
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa lepermessiah » So 03. Máj, 2014, 16:13

tak neviem, ja som mal ten kabel a pouzival som ho z 8800GT do HDMI monitora, ked som kupil novu grafiku tak som dal DisplayPort kabel, frajerke som poskladal PC kde je len VGA a HDMI, monitor je VGA+DVI a s tym kablom to nejde, tak asi nieje kabel ako kabel alebo zalezi od niecoho ineho DVI-I / DVI-D / DVI-A ?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4350
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa shajek » So 03. Máj, 2014, 16:34

tak samozrjeme ze na DVI-A nedas nic ine len DVI-A alebo redukciu na VGA ...

a kabel je ako kabel a nic ine ako kabel ... ci kupis HDMI -> DVI alebo DVI->HDMI a budes ich pouzivat opacne budu tak ci tak fungovat, nikede u teba bola chyba ... ale funguje to uplne normalne nakolko HDMI a DVI pouzivaju tie iste protokoly akurat su v inom konektore + HDMI ma zvuk navyse ...
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

cm-elo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Pi 08. Aug, 2008, 01:22
Bydlisko: Svidník

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa cm-elo » St 07. Máj, 2014, 17:30

Zdravim tak dal som AverMediu reklamovat aspon som to skusil poslali mi novy kus a do reklamacneho formularu napisali ze vlasove skriabance ale aj po rozbaleni novej karty je vysledok ten isty :( pismenka maju niejake zle odtiene niesu ostre vytvaraju raster a prechadzaju cez ne modre pruzky tak zrejme niekde bude chyba u mna ale vobec neviem kde AverMediu som aktualizoval nainstaloval som ovladace aj na grafiku som nainstaloval nove ovladace mimochodom pouzivam AMD AMD A8-6600K tak neviem uz ma nic nenapada jedine zeby to nebolo kompatibilne s mojou grafickou alebo celkovo s integrovanou alebo moj monitor niejako zle komunikuje so zariadenim neviem no :( ci je to notebook alebo PC stale je vysledok rovnaky

PS:
AverMedia
skusil som zrobit aj obrazok aby ste si to vedeli predstavit ale je to tazke zachytit :(
vsimnite si ake je rozmazane pismo a napriklad na tom nazve englis si vsimnite tie modre pasiky alebo hore v html kode ked si to zvacsite
http://www.fastimages.eu/images/avermedia1.png

HDMI bez AverMedia

http://www.fastimages.eu/images/hdmi.png

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1895
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa lepermessiah » So 10. Máj, 2014, 23:00

to s averom mi pride ako by to nebolo nativne rozlisenie, skusal si ine rozlisenia na tom monitore? nieje tam taka sranda ako 1365x768 alebo 1368x768 ? :D
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

peter777
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: So 18. Okt, 2014, 10:33

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa peter777 » So 18. Okt, 2014, 10:41

Dobrý deň prajem .. mám aver live gamer portable http://www.lendi.hu/products/C875_1.jpg a ked to pripojím k pc presne podľa tohoto videa http://www.youtube.com/watch?v=nTYut-zkYCg tak všetky ikony mi zmiznú s plochy : ( .. pripajam to k full hd monitoru rozlisenie (1920x1080) .. viete niekto kde môže byť problém ? pretože už som skúšal všetko možné ale nič nepomohlo .. za odpovede vopred dakujem

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1895
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Ne 19. Okt, 2014, 14:58

nerobi ti to nahodou rozsirenu obrazovku ? teda ze ikony "ostali" na hlavnej ploche ? Win + P
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

peter777
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: So 18. Okt, 2014, 10:33

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa peter777 » Ne 19. Okt, 2014, 15:08

index.jpg
ked to pripojím mám prázdnu plochu nie je vidieť ani kurzor myši .. neviem kde môže byť problém : (
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

peter777
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: So 18. Okt, 2014, 10:33

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa peter777 » Pi 24. Okt, 2014, 17:49

tak už mi to ide pomohla kombinácia win+p :).. ale ked nahrám video na sdhc kartu 8gb nejde mi zvuk neviem prečo avermedia nezaznamenáva aj zvuk :( .. mám to nastavené takto http://www.fastimages.eu/images/zvuk.jpg .. viete niekto poradiť ? za odpoved vopred dakujem

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1895
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa lepermessiah » Pi 24. Okt, 2014, 18:20

chod do nastaveni zvuku (prave tlacitko na ikonku repraku pri hodinkach) a zvol predvolene zariadenie ten HDMI vystup ..
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

peter777
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: So 18. Okt, 2014, 10:33

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa peter777 » Pi 24. Okt, 2014, 18:52

neviem či som ta dobre pochopil ale mám to nastavené takto http://www.fastimages.eu/images/zvukdfd.jpg a stále mi robí to isté :( .. a repráky mám pripojené k pc ale to by malo zaznamenať zvuk nie ? ak by sa tu našiel niekto kto by to vedel nastaviť cez team viewer napíšte .. dakujem

peter777
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 6
Dátum registrácie: So 18. Okt, 2014, 10:33

Re: Pomoc AverMedia Live Gamer Portable LITE zly obraz

Príspevok od užívateľa peter777 » Pi 24. Okt, 2014, 19:14

už som nato došiel :) všetko šlape ako má .. a dakujem za pomoc

Napísať odpoveď

Návrat na "Digitálne Video"