Uloha: Ako vyrobit reklamnu tabulu na pustanie videa a PPT

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Uloha: Ako vyrobit reklamnu tabulu na pustanie videa a PPT

Príspevok od užívateľa Toman » Ne 17. Jún, 2012, 18:39

Mam ulohu, navrhnut ako zostrojit 30 kusou "pobyblivych reklam"

- teda nejake 55" zobrazovadlo
- k tomu hardwer: bud PC alebo nejaky android box..
- a najdolezitejsie bude obsluzny SW..... a vymisliet aby to chodilo same..
- stojany su uz vyriesene

poziadavky:
- zapinanie vzdialenim elektrickym vypinacom - aby sa zapol TV aj PC - system nebude mat ziadne ine obladanie (popripade mu urcit kedy sa ma zapnut a kedy uspat)
- potrebujem aby sa to pripojilo na nejake FTP, odkial si to stiahne to co bude prehravat, a pravidelne to bude kontrolovat
- potrebujem aby pod pustenim videom/pps prezentaciou bezala lista kde by roloval nejaky text..

Q: Ako nato???? ako zacat?
- ja to vydim ze by to chcelo zaplatit nejakehu vyvojara na android, nech to spravy na mieru
- ako sa vlastne pise SW na android??? ja ja som dakedy robil vo MS VisualBasicu, skrtol by som si???

T. :?
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15110
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Uloha: Ako vyrobit reklamnu tabulu na pustanie videa a P

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ne 17. Jún, 2012, 19:30

Android SDK je v podstate Java (jazyk je identicky, API je trochu ine) :
http://developer.android.com/sdk/index.html

Užívateľov profilový obrázok
overlordslovak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 344
Dátum registrácie: Ne 08. Jan, 2012, 23:02
Bydlisko: Huncovce

Re: Uloha: Ako vyrobit reklamnu tabulu na pustanie videa a P

Príspevok od užívateľa overlordslovak » Ne 17. Jún, 2012, 20:32

tak celkovo lahke riesenie je tam nasadit nijaky slabsi PC a SW - tak to by som urobil video(v nijakom programe) a zapol ako slucku...
i7

stefan.koval
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4188
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(32)

Re: Uloha: Ako vyrobit reklamnu tabulu na pustanie videa a P

Príspevok od užívateľa stefan.koval » Po 18. Jún, 2012, 06:19

v skole sme pouzivali smartnotebook. uzasny program pre tvorbu didaktickych pomocok,vytvorov,uciva. studoval som pedagogiku :good:

ten soft sa pouziva na rozne interaktivne tabule a pohode do neho das x.pps a ide to samo a sam do toho mozes vstupovat. staci projektor a sunka notebok a platno. a ak chces vstupovat do toho pocas prezentacie tak interaktivnu tabulu
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Uloha: Ako vyrobit reklamnu tabulu na pustanie videa a P

Príspevok od užívateľa Toman » Po 18. Jún, 2012, 11:00

- ako to vidim tak na SW sa bude musiet najat programator... musi to fungovat uplne automaticky uzivatel iba zapne elektrinu...
- hotove riesenie stoji okolo 4000E za panel (bez dane), hladam nejaku lacnejsiu alternativu... = postavit si to sam...

- momentalne ma trapi otaska ako zapnut televizor
- s pocitadom by nemal bit problem, ten sa zapne automaticky po obnoveni elektriky
- telka sa zapne do standby, musi prist dlovek zapnut ju a zmenit vstup na HDMI...

Q: da sa nejak zariadit aby sa telka sama zapla ak sa obnovy donej dodavka el prudu a zaroven sa prepla na mnou vytuzeny video vstup???

Q: dne sa da najst schopny programator?
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15110
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Uloha: Ako vyrobit reklamnu tabulu na pustanie videa a P

Príspevok od užívateľa faugusztin » Po 18. Jún, 2012, 11:15

1) na automaticke zapinanie sluzi HDMI-CEC, otaznou je realna podpora http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#CEC
2) programator ta vyjde strasne prachy, urcite ta to nebude stat pod tych 4 tisic euro.

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Uloha: Ako vyrobit reklamnu tabulu na pustanie videa a P

Príspevok od užívateľa Toman » Po 18. Jún, 2012, 14:28

- no mam doma zanovny Panasonik TV, ak pripojim bezny PC tak sa telka ani nezapne ani ani neprepne vstup. mam ale linuxy media player a ten ked sa zapne tak vie zmenit vstup na sam seba.
- co ma napada tak ze by sa k tomu PC pripojil IRDA a v nom naprogramovat seqenciu na zapnutie TV a prepnutie vstupu, ale to je zase komplikacia navise....

Q: v podstate by som potreboval priemiselny LCD monitor a nie TV... daco taketo:

http://www.alza.sk/55-iiyama-prolite-l5 ... 281109.htm
- to by sa snat malo vediet cobudet ako vezne LCDcko co mam na stole....
- akurat ta cena... +1200E navise oproti lacnejsiemu LCD TV...../pri 30 kusoch by tak clovek priel o "free BMW...." :laugh:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
overlordslovak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 344
Dátum registrácie: Ne 08. Jan, 2012, 23:02
Bydlisko: Huncovce

Re: Uloha: Ako vyrobit reklamnu tabulu na pustanie videa a P

Príspevok od užívateľa overlordslovak » Št 28. Jún, 2012, 00:01

skus sa poohliadnut v kamennych obchodoch ci tam nemaju daake TV/LCD co ma taku funkciu...alebo TV/LCD co sa da nastavit kedy sa zapne a kedy vypne...to uz neni take neuveritelne...alebo sa pozri ak TV to maju v obchodnych domoch(nijake samsungy sa mi zda)...zapinanie TV/LCD vy sa dalo vyriesit aj pomocou hardweru-keby si sa trochu pohral s kablikmi atd...nebolo by zle riesenie zohnat tv/lcd co by malo v rezime spanku malicku spotrebu a tym by si sa zbavil problemu so zapinanim a ked by sa zapol pc alebo iny stroj ktory na to napojis tak by ti to nabehlo...
i7

Napísať odpoveď

Návrat na "Toman"