Projekt: HP 12A "hacking"

Vyskusali by ste to doma?

Ano
7
37%
Nie
12
63%
 
Celkom hlasov: 19

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa Toman » Št 19. Mar, 2009, 10:48

Dnes rano som mal zli sen, zobudil som sa pred siestou a to uz clovek nezaspi....
- do prace som tak vyrazil o hodinu skorej a somozrejme som sa rano extremne nudil a pri smatrani pohladom po kancelarii som narazil na kopu stari tonerou do HP tlaciarni... Q2612A
- tak som bol zvedavy kolko sa v starom tonery nachadza "prachu"

Tak som sa rozodol ze ho ROZOBEREM

- rozobranie toneru je SPINAVY proces
- Original HP toner sa rozobrat neda = musi sa rozlamat
- Lomond sa rozobrat da, a da sa aj spetne zlozit - ale ze bude 100% fungovat sa povedat neda....

Co budeme potrebovat:
- stare teplaky
- velky a CISTY igelit!!
- handru
- sacok na tonet
- steten na ometenie toneru z magnetickeho valca

Toner zacneme pomali rozoberat:
- na zaciatom mozme rovno utrhnut clonu ktora chrani selenovy valec - len by nam zavadzala
- povolime 2 srouby a dame dole krit
- vytiahneme selenovy valec
- urobime si droteny hacik a vytiahneme aj pomocny pritlacny gumeny valec
- ak Rozoberate lomon tak teras mate pristup k 2 kolikom ktore spajaju prchnu a spodnu cast tonera s nutra sa daju 2 mm vytlacit von a potom sa uz kliestami daju vytiahnut von a toner sa tak da elegantne rozobrat - je pri tom menej spiny, ja rozoberam original HP a nanom sa mi koliki vytlacit nepodarilo, tak som musel dalej postupovat uz nasilim
- dostali ste sa do faze kedy sa zacne toner nezastavitelne sipat von!!!!!
- nasim sielom je sa dostat k magnetickemu valcu na ktorom je NAHRUBO nalepeny vsetok toner.
- stavi strcit sroubobak do prevodouky a vylomit ju (v pripade ze ste rozobrali telo toneru na 2 kusi stasi povolit 1-2 srouby a k prevodouke dostanete pristup)
- magneticky valec je na druhej strane isteny pruzinou
- ometieme ho na igelit
- z tela tonera vysipeme vsetok zvisny prach
- je dobre potocit kolieskami, v nutrui tela sa nachadza ometacia stetka ktora nam pomoze.
- tonerovy "prach" zosipeme do sacku a dobre zavrieme

Foto:
HP 12A.JPG
Zaciatok.JPG
Vyberanie selenoveho valca.JPG
Gumeny valec.JPG
Kolik z vonku.JPG
Kolik z nutra.JPG
Kulturne rozpoleny toner lomond.JPG
Rozbitie prevodouky a vybratie magnetickeho valca.JPG
Ometanie magnetickeho valca.JPG
Kokain.JPG
Kokain II.JPG
Vela vela kokainu.JPG

T. :-)
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa Toman » Št 19. Mar, 2009, 11:21

Ako sa da toner doplnit:

- takze mame toner, co s nim.....
- pri demontazi Lomondu som narazil na technologicky otvor na plnenie
- bohuzial aj na HP aj na Lomonde je zakrity plastom ktory sa NEDA lemontovat (teda nie bez kompletneho rozoberana)
- kedze sa pri kompletnej demontazi toner znehodnoti, musim si na plnenie najst "fintu"

Co budeme potrebovat:

- naradie
- mikro vrtacku
- rezaci kotuc

Postup:
- zistime kde rezat
- rozreme plast
- objavime dieru!!!!
- ak chcete touto cestou "extrahovat" stary toner tak vas sklamem, vsetok zvisny prach je nalepeny na magnetickom valci.... zo zatky toho vypadne naozaj len minimum
- preto treba magneticky valec vybrat a "prach" s neho pozbierat "rucne"

Foto:
Nastroje.JPG
Kde rezat.JPG
narezane.JPG
Voala.JPG
Co sme hladali.JPG
- do diery nasipeme toner a ficime dalej.....
- takto reciklovat ma len zmisel len tonery ktore nerobia smuhy a podobnu neplechu
- preto sa za ziadnich okolnosti nechitajte tej zelenej veci.

T. :D
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1739
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: HP 12A "hacking" (recyklacia toneru)

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 19. Mar, 2009, 13:41

Tak toto keby videl moji nadriadeny, tak mam o pracu postarane :D Len dnes som vymenil 7 tonerov do HP 2600. Mozno by sa aj nazbieralo na jeden plny :P
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking" (recyklacia toneru)

Príspevok od užívateľa Toman » Št 19. Mar, 2009, 13:51

- mam pocit ze som toho dostal dost vela.... ale tasko to odhadnut, idealne by bolo ak by som mal presnu vahu a zvazil plny a prazdny toner....
- ale ked som to tak "okometricky" odhadol tak som mohol dostat tak 30%-40% objemu nadoby tonera
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1739
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: HP 12A "hacking" (recyklacia toneru)

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 19. Mar, 2009, 15:01

Mozno by bolo dobre otvorit este jeden aky isty typ toneru pre porovnanie (samozrejme uz "prazdny"). Ak by bolo mnozstvo podobne, tak sa to da s istotou tvrdit.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking" (recyklacia toneru)

Príspevok od užívateľa Toman » Št 19. Mar, 2009, 15:51

- to som uz otvaral stare vyradene tonere s oznacenim "prazdne".......
- a vypadlo otial toho este pomerne dost....

Q: Da sa "vycistit" selenovy valec?

T. :?:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1739
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: HP 12A "hacking" (recyklacia toneru)

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 19. Mar, 2009, 19:10

Vycistit sa urcite da, ale ako to neviem. Skor by to vedeli ludia co robia vo firmach, ktore doplnaju tieto tonery. Co mam info, tak kazda kartusa sa rozobere a dokladne precisti. Poskodene casti sa vymenia, posklada sa to dokopy a naplni.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking" (recyklacia toneru)

Príspevok od užívateľa Toman » Št 19. Mar, 2009, 19:19

- co som mal vybrane 2 selenove valce tak po namontovani sa na papiery objavovali nieco ako "rozspite machule po vodovej farbe" (takej zo ZS)
- na jednom valci bola asi poskodena stierka, ked som dane miesto utrel jemnou handrou tak uz nikdy netlacilo....
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1739
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa MaxMan » Št 19. Mar, 2009, 19:49

Pravdepodobne na cistenie pouzivaju specialne pripravky, pripadne to cisti stroj.
Od jednej firmy, co sa zaobera renovaciou tonerov viem, ze sa takto cela kartusa rozobere a vycisti. Presny postup ale nik nepovie, nakolko je to vyrobne tajomstvo.
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 31. Mar, 2009, 18:28

Dnes som rozobral Q6000A - cierna
- bola vo farebnej lejzrovke
- ta ju vyhodnotila ako prazdnu
- vyskrabal som z nej tolko toneru ako z 12A....
- Toner Q6000A sa dal celkom jednoducho rozpolit
- nebol v nom plniaci otvor
- v tonery je cip
- + svetlovod na zistovanie urovne tonera
- tlaciaren ale doplneny toner odmietla
- po prelepeni svetlovodou sa donekonecna inicializovala
- zrejme ochrana.... sak stoji 70E bez dane....

- jedine co ma napada je toner doplnit este pred prvim oznacenim toneru ako prazdny (na chip)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
bmw_case
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1034
Dátum registrácie: Po 09. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava 5trzalca

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa bmw_case » Št 02. Apr, 2009, 14:03

.z teba musia mat v praci radost...
PC1: TOSHIBA QOSMIO F50 10M (8400,4gbDDR2,9600GT 512MB DDR3,500GB,15,4",1440x900)
PC2:CPU: Core2Duo E6750 / Gemini II+2*120mm fan / MB: Gigabyte P35 DS4 / RAM: 2x1024MB Geil Ultra 800Mhz CL4 / GPU:NVIDIA QUADRO FX1500 /
HDD: WD 500GB AAKS / Mechanika: LG GSA-H30N,SATA / Audio: GEMINi sound woofer 7.1 / Case: Gigabyte Aurora3D / Zdroj: Enermax Infinity 720W

Repro:Logitech Z-5500 digital / Logitech MX Revolution / Logitech MOMO racing / Logitech Alto / Logitech LX7

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa Toman » So 10. Okt, 2009, 21:38

Problem s doplnanim Q6000 toneru vyrieseny:

treba dokupit "refil chip"

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23137" onclick="window.open(this.href);return false;

+ dosipat toner

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23799" onclick="window.open(this.href);return false;

T. :rolleyes:

- cinania maju riesenie na vsetko....
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
MaxMan
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 1739
Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa MaxMan » Ne 11. Okt, 2009, 08:30

A ako si vyriesil problem u Q6000: sypanie tonera? Vacsina tonerov mala/ma problem s tym, ze sa toner sype do tlaciarne (aj samotne HP naplne to niekedy robia). Dokonca aj ABEL s tym mal problemy pri renovacii.

Cize nie je to len vymenit cip a dosypat, ked po par vytlacenych stranach mas kopku toneru v tlaciarni...
Ani srnky netušia čo som mal/mám...

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6608
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 11. Okt, 2009, 09:33

pekny navod, aj ked s kvantom hrubic...kto ma ten grc citat?
a ak tam nahodou doplnas ten toner co si vysypal stadial do sacku tak vedz ze je to odpadovy nespotrebovany toner, ktory ide do odpadu zamerne. Aku mas kvalitu tlace?
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: HP 12A "hacking"

Príspevok od užívateľa Toman » Ne 11. Okt, 2009, 12:28

- idealne je vyrobit (vysustruzit) kruhuvy nastavec na letovacku, pretavit uplne novu dieru, dosipat a zastoplvat
- da sa to ties aj objednat z ciny
- to ze je toner vysipany z prazdnej kazety naznamena ze je zli/nepouzitlny.... je to len "uhlie"...
- s kvalitou nemam problem, ak je problem, je na selenovom valci alebo skrabke
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Napísať odpoveď

Návrat na "Toman"