Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa Toman » Pi 30. Jan, 2009, 14:41

Po dobrom piatkovom obede (makove sulance) a precitani celeho internetu nadisiel cas upratania kancelarie pred vikendom.
na policke som nasiel toto:

Obrázok

http://www.najnakup.sk/Porovnaj_autorep ... 74543.html" onclick="window.open(this.href);return false;

- lezia mi tam uz 2 roky a nemam prene vyuzitie
- rad by som si postavil male bednicky (na suround)
- bedne som predtim nikdy nestaval

vytal by som vsetky rady a postrehy.

- na zaciatok vy som potrebobal poradit kde mi na mieru narezu material (najskou ciernu drevotriesku)
- sa mi zda ze dosky na mieru rezu v hornbachu

- tu je pekny clanok o vyrobe subwofera (mne ide hlavne o postup vyroby bedne)
http://www.studiob101.net/clanok2.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- uvodne vypocny preskocim.... (stavam nieco nenarocne, viac menej pre radost.... a matematika nieje radost!)
- vecer si navrhnem rozmery


Edit:
Spoiler: ukázať
V 24 S 17 H 8+1.5

bedna 25*25*50

http://pdf.crse.com/manuals/2548468111.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

diera: 150x240

- hm.... ten reprak je velmi velky......
- idem do hornbachu kuknut ci vobec maju dosky

Som bol vecer v hornbachu...

- takze maju dosky 2440*1220*18mm stoji 405Sk (biela/cierna/otiene dreva)
- plus ohranovacia paska cca80Sk
- jednen rez stoji 13 Sk....

Problemi:
- treba kupit celu dosku (velka plocha na repro pojde 20% a zo zvisku si dam asi narezat police......)
- mam velke reproduktory.... ak nane chcem bednicku tak aby mala aspon zakladnu 25*25 a vysku 50
- a ak si ich chcem dat neskor k PC - na stoliku pri LCD tak budu vyzerat "konsky"!!!!

- Co ma napada je pouzit mensie repro... mam este 10cm Pionery 2pasove
- ale hrubka dosky je skoro 2 cm a keby som ju pouzil na vyrobu bedne tak by bola zbitocne hruba... vysledne rozmery by boli cca 16*16*16

Na zaciatok by som mohol zacat s jednoduchsim (10cm repraciky), pokusim sa zohnat tensie dosky

T.

mam este jedny starsie aktivne repraky, rozmislam ze z nich vybrat zosilovac a urobit rovno aktivne bednicky
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa Toman » Po 09. Feb, 2009, 10:20

Up

- poradte kde zohnat 10mm hrube dosky s dihou..... v baumaxe/hornbachu ponukaju jen 18mm co je na male repro velmi hrube....
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3613
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa SurrendeR » St 11. Feb, 2009, 00:22

na henten repro by som spravil toto
drevotrieska 18 az 20mm hruba
VxSxH:
500x200x250

na spodu bassreflex priemer 50 dlzka cca180
dovnutra vypln , najlepsie vrubkovany molitan...
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || DVDRW Samsung SH-S183L || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S3
Car: BMW E36 328i Tour

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15204
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa faugusztin » St 11. Feb, 2009, 00:59

Toman, spytam sa brata, on je stolar :-).

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa Toman » St 11. Feb, 2009, 10:23

- FA: to by bolo fajn
- SR: najprv skusim vyrobit tie mensie bednicky (10cm repro), som zistil ze tie velke by som nemal kam dat....
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15204
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ne 15. Feb, 2009, 12:42

Brat nakupuje tu, ale neviem ci tie tabule nebudu pre teba tiez trosku velke rozmerovo, tiez si musis kupit celu tabulu (2,5x1,8m) :
http://www.sezam-za.sk/file.php?file=62" onclick="window.open(this.href);return false;

Asi som ti velmi nepomohol :-) .

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa Toman » Ne 15. Feb, 2009, 12:50

- aj v hornbachu musim kupit celu tabulu...
- viem kde sidlia zajtra tam skocim
- ak by mi to vedeli narezat tak by som rovno nakupil
- idem si to nakreslit

Dik

T. :-)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 6608
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 15. Feb, 2009, 13:05

hmm, nic v zlom, ale autoreprak strkat do reprobedne je pekna hovadina....a navyse o nom vies velke trt, nijake TS parametre, nic podla coho navrhnes bednu....
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9294
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa Toman » Ne 15. Feb, 2009, 13:10

shiro napísal:hmm, nic v zlom, ale autoreprak strkat do reprobedne je pekna hovadina....a navyse o nom vies velke trt, nijake TS parametre, nic podla coho navrhnes bednu....
- ja viem ze otom nioc nevem....
- a prave preto to navrhujem totalne "od oka"
- neplanujem sa s tymprihlasit na sutaz audiofilou....

T. :-)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
KocuR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1099
Dátum registrácie: Ne 16. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa KocuR » Ne 15. Feb, 2009, 21:53

Ak ten reprák pôjde do uzavretej tak tam nie je čo počítať... A TS parametre sa dajú zmerať celkom jednoducho.

Užívateľov profilový obrázok
xvalky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 595
Dátum registrácie: Ne 06. Máj, 2007, 08:00
Bydlisko: Snina

Re: Projekt: Vyrabam repro-bednicky (ako zacat?)

Príspevok od užívateľa xvalky » Ne 15. Feb, 2009, 22:42

pri takychto reproduktoroch je zbytocne pocitat nejake parametre. ak sa davaju do dveri alebo do plata v aute, tam sa velmi tazko nejaka ozvucnica pocita. vid stojany u niektorych predajcov. tam ich maju nastrkane spolu s radiami do jednej "steny" kde sa nejaka ozvucnice neriesi. ak spravis bednicky kvalitne, ze budu tesnit a nebudu nejak extra male, tak budu hrat dobre...
Spoiler: ukázať
desktop: MB: Gigabyte 965P-DS3, CPU: Core 2 Duo E6600@3.06GHz, RAM: 4x1GB Kingston HyperX 800 CL4, VGA: Sparkle Calibre 8800GTS 640MB + AC Accelero Xtreme 8800, HDD: Samsung SP 320GB F1, 2x Samsung SP 1TB F1, PSU: Seasonic M12 500W, LCD: Samsung 226BW 22" Wide, SH-S223Q LS, Esi Juli@, Logitech G5, Logitech G11, QcK mini steelpad, Antec P182, 2x Noctua NF-S12-800, Noctua NH-U12F, 3x Silentmaxx HD-Silencer rev.2
netebook: Asus Eee PC 1000H

Napísať odpoveď

Návrat na "Toman"