Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
Vlko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1346
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 12:51
Bydlisko: Bratislava

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa Vlko » So 19. Jan, 2013, 12:59

btw..ked to este rozbehnes, alebo budes potrebovat do buducna, kup daco taketo http://www.gmcelektronik.sk/ishop.php?docid=128 a napetie uz nebude problem :D
Clash of Clans
Intel i7 4790k 4Ghz@4.75Ggz Delid, Scythe Mugen 5 Rev. B, Asus Z97-P, Kingston 16 GB DDR3 @1655MHz CL9 HyperX blu Edition, MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8G @ 2Ghz/9Ghz, SSD Samsung 860 EVO 250GB, HDD 500GB WDGB0500EAFYL + 320GB WDWD320BEKT, DVD-RW Samsung SH-S183A, A4tech Bloody V7 HoleLess, OCZ ZS Series 550W 80+ Bronze, Zalman Z3 Black, 32" Samsung LE32B551 RED

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa odin » So 19. Jan, 2013, 13:03

CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa odin » So 19. Jan, 2013, 13:04

Vlko napísal:btw..ked to este rozbehnes, alebo budes potrebovat do buducna, kup daco taketo http://www.gmcelektronik.sk/ishop.php?docid=128 a napetie uz nebude problem :D
dik to uz mam ;)
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4617
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa shajek » So 19. Jan, 2013, 13:09

tranzistory prerazene na 100% ...
EDIT: a bohviečo ešte .. treba každú jednu polovodičovú súčiastku premerať :) ale predovšetkým tie tranzistory :)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11336
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa Broslowski » So 19. Jan, 2013, 13:48

Co ja viem nevidno tam nic skrz tu buzirku, ale áno, premeraj si Tčka to zvláda takmer každý merák.

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa odin » So 19. Jan, 2013, 13:58

inak vsimol som si jednu vec ze poistka je zase zhorena, som hu vcera vymenil skusil to zapat a zase zhorela...ale nic nestrelilo len dnes ked som to fotil som si to vsimol
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4617
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa shajek » So 19. Jan, 2013, 14:01

:D:D však ako som vravel .. prerazený tranzistor = skrat .... :)
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa odin » So 19. Jan, 2013, 14:07

ok no ale da sa to spravit ?
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4617
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa shajek » So 19. Jan, 2013, 14:40

nikto ti to nezaruci ... a uz sme povedali .. premeraj kazdy jeden tranzistor a ak je vadny vymen ho za iny tranzistor podobnych hodnôt :) PS: samozrejme aby si ho premeral ho potrebujes vyletovat z dosky atd ...
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11336
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa Broslowski » So 19. Jan, 2013, 15:28

Uz len zo srandy by som tie Tcka skusil prehodit, budú stáť buď pár centov alebo pár €, za pokus to stojí no nie?

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa odin » So 19. Jan, 2013, 16:31

dal som to vsetko premerat, zatial sa zistilo ze par diod je zlych ale bude sa musiet suciastka po suciastke premerat.... :(
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4617
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa shajek » So 19. Jan, 2013, 16:43

zacni preboha tranzistormi :rolleyes: presne tak .. je to par € zalezitost ... pasivne suciastky meraj ako posledne ...
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
VIP
VIP
Príspevky: 3648
Dátum registrácie: Ut 28. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Stará Turá - BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa SurrendeR » So 19. Jan, 2013, 17:30

ako prve premeraj varistor (to modre cudo hned nad poistkou)
to je prepetova ochrana ktora chrani zbytok elektroniky pred prepetim..
ak si tam dal 2nasobok, tak to s velkou pravdepodobnoustou zachytil varistor a vyhodil poistku tym ze sa vyskratoval..

premeraj ho..

ak by to on nezachytil, tak tie tranzistory by doslova strelili.. nic take na fotke nevidim..
Spoiler: ukázať
PC:Asus x99A-USB 3.1 || Intel i7 5820k 4.1GHz || Gainward GTX 970 4GB Phantom || 4x8 GB RAM || NVMe - 500GB Samsung EVO 970 || RAID0 - 2x120GB OCZ Agility 3 || RAID0 - 2x1TB Seagate Barracuda || Cooler Master Centurion Silencio 452 || Corsair RM750 || 24" EIZO EV2436WFS3-BK EcoView ||
FOTO: Canon EOS 5D MKII || Canon 50mm F1.8II || Tamron 24-70/F2.8 VC || Canon 70-200/F4L IS || Canon EX580 MKII
Mobil: Samsung Galaxy S7
Car: BMW E36 328i Tour

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa odin » So 19. Jan, 2013, 18:16

ok dik tak dam to pozriet , lebo ako som pisla vymenil som poistku a pripojil so mpristroj na 110V a zase prehorela poistka
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11336
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa Broslowski » So 19. Jan, 2013, 18:39

Sur - odpálil som XY tčiek prúdom a ani jeden nestrelil, len sa vyskratoval. No to boli poväčšine relatívne drahé Tčka s lacnými nemam skúsenosť..

Zamknuté

Návrat na "Debata o všetkom"