Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa odin » So 19. Jan, 2013, 11:26

Zdravím všetkých, môj problém spočíva v nepozornosti a v zbrklosti rýchlo niečo vyskúšať, mám prístroj kúpený z USA, pristroj má na štítku parametre: Input 110AC/50-60HZ 0.9A samozrejme po zapojení do našej siete nasledovala len rana a vyrazenie poistiek. Až potom som si prečítal na štítku zo spodku, že len na 110V tak som bežal kúpiť menič presne podľa parametrov a aj novú poistku ale prístroj bohužiaľ nefunguje. Aká je šanca že ba sa to dalo spraviť a čo tam mohlo ešte odisť okrem poistky ktorú som už vymenil ?
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4617
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa shajek » So 19. Jan, 2013, 11:46

je zaujimavé že vždy pri problémoch nikto neuvedie o čo sa jedná :) takže otázka znie o AKÝ PRÍSTROJ IDE ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa odin » So 19. Jan, 2013, 12:02

je to pristroj na potlac triciek, elektronika je tam len jeden plosak ktori riadi casovac na segmentovom displayi na zapinanie osvetlenia (6 neonovych trubic) a 2x ventilator 12V tod vse je to uplne jednoduche par suciastok...
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11336
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa Broslowski » So 19. Jan, 2013, 12:14

Prepískol si vstupné napätie niec ako 2x tzn. fungovať už pravdepodobne nebude.

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa odin » So 19. Jan, 2013, 12:16

a co tam mohlo odist ? poistku som samozrejme vymenil....
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11336
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa Broslowski » So 19. Jan, 2013, 12:19

Poistka ta chráni pred nadprúdom a skratom, nie pred vyšším napätím na vstupe.

No ak to má vstupné trafko na 110V a pustil si 230V trafko skončilo.

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa odin » So 19. Jan, 2013, 12:25

no ide mi o to ci sa to da dako opravit alebo nie ....lebo potrebujem to za kazdu cenu dako poriesit ide o to ze toto zariadenie nie je pre EU trh a neexsituje ziadna nahrada tka preto to musime dako poriesit pripadne prorobit...
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15707
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa faugusztin » So 19. Jan, 2013, 12:27

Zdvihni zadok, nabehni k opravarovi, povedz co si spravil, spytaj si kolko by ta stala obhliadka a pripadna oprava, rozhodni sa ci sa ti viac oplati objednat novy kus alebo si to nechat opravit. Problem vyrieseny.

Užívateľov profilový obrázok
elementar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5152
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Bydlisko: Brno/Brezno

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa elementar » So 19. Jan, 2013, 12:28

Spoiler: ukázať
PC1:MB: MSI Z170A-G43 PLUS, CPU: 6600K@4,7 + Corator DS + Noctua NF-P14 1.35V ,RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 3200GPU:MSI 270X @1200/1450(1,223V), SSD: Samsung 840 256GB PRO, HDD: Samsung F3 500GB HD502HJ ,PSU: Seasonic S12II-620W ,OS: Win 7 Nvidia 64bit ,LCD: 21.5" BenQ G2222HDL,CASE:Lancool K62, MOUSE: Zowie FK1+ + SteelSeries QcK,KEYBOARD: Roccat ARVO load 425[W]
Net
AS SSD

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa odin » So 19. Jan, 2013, 12:32

faugusztin napísal:Zdvihni zadok, nabehni k opravarovi, povedz co si spravil, spytaj si kolko by ta stala obhliadka a pripadna oprava, rozhodni sa ci sa ti viac oplati objednat novy kus alebo si to nechat opravit. Problem vyrieseny.
to nejde o to dvihni zadok....ide o tu ochotu ludi a firiem kazdy dava ruky prec , vravi ze on to nevie opravit respektive tomu sa nevenuje uz som obvolaval par servisov par ludi a nikto nic... potrebujem fakt odbornika ochotneho sa na to pozriet...no nic musim hladat dalej asi dam inzerat :)
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4617
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa shajek » So 19. Jan, 2013, 12:41

svetelekto ? .... viac by som nekomentoval ... chod k opravarovi ..
EDIT: je tam to trafo ci spinany zdroj ?
Naposledy upravil/-a shajek v So 19. Jan, 2013, 12:43, upravené celkom 1 krát.
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11336
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa Broslowski » So 19. Jan, 2013, 12:43

Takto, ak do toho trocha vidis, alebo si vies zohnat schemu, otvor to pozri sa na vstupny obvod ak je tam len trafko ktore bude pravdepodobne zhorene, a nedostalo sa ti sietove napatie na jeho vystup, bude stacit vymena transformatora s rovnakym vykonom pre nasu siet. Kazdy garazovy majster nieco take musi vediet zvladnut.

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4617
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa shajek » So 19. Jan, 2013, 12:44

lenze ak tam bolo trafo tak myslim ze sa to dostalo aj na sekundar ... treba to odfotit aspon nech vieme co tam je ...
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
Broslowski
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 11336
Dátum registrácie: Ut 24. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (30)

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa Broslowski » So 19. Jan, 2013, 12:47

Je tam veľká šanca že sa to dostalo aj na sekundár preto to treba pozrieť očkom, zistíš to aj keby si nikdy nič rozobraté nevidel :D

Užívateľov profilový obrázok
odin
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 785
Dátum registrácie: Št 03. Mar, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra (34)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Spotrebič pre USA 110 zapojený do našej siete 230V

Príspevok od užívateľa odin » So 19. Jan, 2013, 12:48

ok odfotim to inak dik cahlosi za ochotu
CPU Dual-Core E5200@2.5GHz 3.6GHz | Chladiè SCYTHE Ninja 2| MB GIGABYTE EP35-DS3L | RAM 4,0GB RAM DDR2 A-DATA 800MHz Extreme Edition Vitesta | VGA GIGABYTE ATI Radeon HD 2600XT | HDD WD 640 GB SATA II | Lite-On DH-20A1L SATA | CaseThermaltake VI1000BNS M9| Zdroj SEASONIC SS-500ET-F3, 500W | Klávesnica multimedia Chicony | Mouse logitech laser MX510| 19" LCD ACER V193WAb |

Zamknuté

Návrat na "Debata o všetkom"