FiberTV ano či nie?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
bondro
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 131
Dátum registrácie: Ne 02. Aug, 2009, 23:12
Bydlisko: Vráble
Kontaktovať užívateľa:

FiberTV ano či nie?

Príspevok od užívateľa bondro » Ut 25. Máj, 2010, 12:40

Chcel by som sa vas opytat na vas nazor ohladne kvality ci už obrazu na FiberTV ale aj kvality STB, ktorý orange ponuka. Pretože sa rozhodujem ze by som presiel z DIGI TV na nieco ine a veľmi rozmyšlam o FiberTV ale ma odradzaju reakcie niektorých nespokojných používatelov, že kvalita stoji za .....,ze je to pomale a zamrza to a hlavne cenovo predrazene. Ale na druhej strane by som nechcel po panelaku vešať satelity.

1. aká je v poslednej dobe kvalita obrazu a či tie HD programi su vskutočnosti tak ostre ako reklamuju
2. či uz ponúkaju novšie zariadenie alebo je to stale ten isty ***** menom Sagem
3. daju sa napojit dve telky? Jedna FullHD a druha klasická CRT
4. je tam pozorovatelné trhanie respektive mykanie obrazu?

Alebo sa radsej vys... na orange a ist rovno do Skylinku?

Poprosim vas o vase skusenosti. :hm

Dakujem. Peťo
CPU: Intel Core i7-8700K MB: Gigabyte Aorus Z390 Pro Wifi FAN: Kraken x62 GPU: EVGA GTX 1050 Ti SC 4GB Mini RAM: Corsair Vengeance LPX Blue 16GB 3000MHz SSD: M.2 Samsung 960 EVO 1TB, SSD SanDisk Ultra 3D 1TB HDD: Seagate BarraCuda 3 TB PSU: Corsair RM650x CASE: Fractal Design Define R6 USB-C LCD: AOC Q3279VWF MOUSE: Dream Machines DM1 Pro S KEYBOARD: CONNECT IT Premium CI-45 REPRO: Trust Tytan 2.1
NOTEBOOK: DELL XPS 17 L702x: i7-2720QM | 8GB Kingstone 1333mhz RAM | Nvidia GT555m 3GB | 1TB Samsung Evo 850 SSD | 1TB Samsung HDD 7200RPM | DVD+-RW | 17,3" 1080p AG Screen | 9 cell battery | Backlit keyboard
PHONE: Samsung Galaxy Note 9 Duos 512GB

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1941
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: FiberTV ano či nie?

Príspevok od užívateľa mirjak » Ut 25. Máj, 2010, 16:06

Tusim existuje Fiber TV "2 mesiace na skusku" Ak je to naozaj zadarmo, tak nevahaj, niet nad moznost vyskusat si to doma, na vlastnom TV.

http://www.orange.sk/web/orange_doma/op ... mular.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Užívateľov profilový obrázok
Timeshifter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 602
Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky, Semerovo, Brno + všade tam, kde sa dá dostať vlakom...
Kontaktovať užívateľa:

Re: FiberTV ano či nie?

Príspevok od užívateľa Timeshifter » Ut 25. Máj, 2010, 16:57

My máme FiberTV už pol roka - zavedenie trvalo dlhšie, lebo nám v paneláku chýbala nejaká krabička dole :D a keď ju prišli nainštalovať, dali ju do susedného. POtom sa to cca mesiac riešilo, tak ale takáto situácia nastane velmi zriedka :D
Ku kvalite: Kvalita obrazu je celkom dobrá, neseká. žiadne kockovanie som nezbadal zatial. HD mám zapojenú len STV3, ktorá väčšinou aj tak v HD nevysiela, tak neviem moc posúdiť (hokej som doma nepozeral - bol som v Brne). Takže na obraz nemôžem povedať nič zlé...
ALE!!! ORANGE je francúzska spoločnosť, a snaží sa všade pretláčať francúzsky SAGEM. Od neho dodáva aj tie FiberTV boxy a tu je kameň úrazu.
+ Prepínanie programu trvá cca 1-2 sekundy
- Zapnutie trvá cca minútu. Po výpadku elektriny (vytiahnutie zo zásuvky), nabieha asi 2-3 minúty.
- Inicializácia zobrazenia mozajky a prehladov trvá aj pol minuty (možno aj viac).
- Často sa zasekáva pri načítavaní nejakých špeciálnych obrazoviek, prepínaní programov a tak...
- Nemá hdd. Nahrávať sa ale dá na nejaké centrálne Orange servery za poplatok.
- v predu má USB port, ktorý je na veľké hovno... teda, na nič... po zasunutí USB kľúča nabehne nejaká obrazovka s využitím pamäti USB na nahrávanie, ale nič sa s tým nedá robiť.

Užívateľov profilový obrázok
chlpacik
Čierna listina bazáru
Čierna listina bazáru
Príspevky: 1479
Dátum registrácie: Pi 09. Jan, 2009, 12:57
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: FiberTV ano či nie?

Príspevok od užívateľa chlpacik » Ut 25. Máj, 2010, 17:28

Niekoho znalejsieho sa asi opytam je mozne namiesto toho sagemu tam hodit nieco ine ? :) Lepsie ? :)
Citat: "To už aby som ani nepredával... lebo buď sa mi ozve vypatlanec, magor, alebo závistlivec... poprípade kríženec!"

Užívateľov profilový obrázok
Timeshifter
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 602
Dátum registrácie: Po 30. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky, Semerovo, Brno + všade tam, kde sa dá dostať vlakom...
Kontaktovať užívateľa:

Re: FiberTV ano či nie?

Príspevok od užívateľa Timeshifter » Ut 25. Máj, 2010, 17:32

Ako viem, tak nie, ale ja som to moc neriešil, lebo už moc nebývam doma...

Užívateľov profilový obrázok
BlackAngel
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 910
Dátum registrácie: Po 24. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Nitra

Re: FiberTV ano či nie?

Príspevok od užívateľa BlackAngel » Ut 25. Máj, 2010, 19:06

FiberTV je viazany len na tie sagemy, cize na inom zariadeni to nerozbehnes :)
CPU: I3 4130 + Noctua NH-U12P MB: ASrock Z87M Extreme4 VGA: MSI GTX 950 2GB RAM: KINGSTON 2x4GB HyperX 1600MHz SSD: Kingston 128GB V200 HDD:WD640AAKS PSU: Corsair VX450W Case: Fractal Desing 1500 Monitor: Dell P2414H + Dell Studio 1555 + PS4

PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Re: FiberTV ano či nie?

Príspevok od užívateľa PatrikL » Ut 25. Máj, 2010, 19:17

Timeshifter napísal: - v predu má USB port, ktorý je na veľké hovno... teda, na nič... po zasunutí USB kľúča nabehne nejaká obrazovka s využitím pamäti USB na nahrávanie, ale nič sa s tým nedá robiť.
dalo sa tam nahrávať... podľa veľkosti kľúča... mali sme 1GB, v orangei dali pred pár týždňami min. veľkosť 2GB. Nový kľúč možno skúsime, ale aj tak to fungovalo tak na 50% - práve keď sme chceli pretáčať tak to nešlo a museli sme reštartovať ten pos*aný sagem.
Mozaika mala byť inak zrýchlená pred týždňom.
Včera sa rozpadával obraz pár minút (klasika :laugh: )
Podľa mňa je orange fibertv dokonalý príklad toho, ako pochovať neschopnosťou ľudí tak dobrú technológiu :( Toooľko vecí by sa dalo vylepšiť, že to až nie je možné. :laugh:
discovery mi chýba, celkovo blbý systém balíkov, za rozumnú cenu sa nedá vybrať niečo pozerateľné :rolleyes: Skylink je v poho pokiaľ nie je riadna búrka :-D

Užívateľov profilový obrázok
Matusak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1346
Dátum registrácie: Pi 29. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: FiberTV ano či nie?

Príspevok od užívateľa Matusak » Št 27. Máj, 2010, 16:16

ja osobne som spokojný s fibertv, discovery ma mrzí možno ho tam dajú späť, ono fibertv je len doplnková služba fibernetu čiže ich prioritou je fibernet ževraj :)
Maticna : Asus Striker II Formula | Procesor : Intel Core2Duo E6850 @ 3.3GHz | Chladic CPU : Thermalright Ultra 120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300 | Graficka : 2* MSI GeForce NX8800GTS T2D512E OC PCX | Chladic VGA : 2* ZALMAN Z-Machine GV 1000 | Ram : CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. | Hdd : Hitachi 320GB 7200rpm 16MB Sata2, Hitachi 500GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 640GB 7200rpm 16MB Sata2, Samsung SpinPoint F1 1000GB 7200rpm 32MB Sata2 | Zdroj : Fortron 600W Epsilon FX600-80 | Case : NZXT ZERO Tower Crafted Series | LCD : LG 22" LCD L225WT-BF 5ms 5000:1 DVI

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4527
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Re: FiberTV ano či nie?

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Št 27. Máj, 2010, 16:52

absolutny suhlas s TImeshifterom... FiberTV vyrazne degraduje ten otrasny Sagem set top box. Buduci mesiac mi konci dvojrocna viazanost, cize sa musim poobzerat po inych moznostiach.

s FiberNetom, naopak, maximalna spokojnost...

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"