Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15722
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa faugusztin » Št 29. Jan, 2009, 15:48

A presne kvoli tomu je to nezmysel robit.

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Št 29. Jan, 2009, 15:50

Dospel som k tomu istemu zaveru, co vsak nebrani tomu aby sme sa bavili o tejto moznosti po technickej stranke.

EDIT: Inac povedane.... clovek s patricnym vzdelanim a praxou si to vie podla mna za celkom nizku cenu suciastok uplne v pohode spravit.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4379
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa lacika » Št 29. Jan, 2009, 15:53

panasonic650 napísal:
lacikaboss napísal:tak ja som student ELN ale taka doslova **** ma este nenapadla..

menit vsetky suciatky, robit vypocty, upravovat dosku a nedaj boze aby ti to nenastartovalo podla prestav..

to radsej kupim trafo/adapter
Keby si cital pozorne tak prides na to ze "trafo/adapter" mam a tym padom ho nepotrebujem kupovat ;)
Si predstav, ze som cital pozorne a viem, ze mas adapter... Ja len, ze je to neekonomicke..
btw: vsetko je mozne, ved si spomen, ze v tej bedni mas iba kus kremika a co vsetko dokaze.
PC1: Intel i5-4690k 4.4GHz@1.25v, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM,
SAPPHIRE RX 570 8G 1400@1.1v/2150MHz@1.1v, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430,
Zalman Z1, Asus Xonar U1 + RR one moon, LG IPS235P
NB1: Dell M2800, Intel Core i7-4810MQ, 16GB RAM, SSD 256GB, AMD FirePro M4170 2GB DDR5
NB2: Dell Latitude 14-5401, Intel Core i7-9850H, 32GB RAM, SSD 1024GB, Intel UHD 630
Samsung A50
Xbox ONE S

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Št 29. Jan, 2009, 16:00

neporovnavajme "kus kremika" z trafom... to je uz tak trochu ulet :D
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4379
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: KE

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa lacika » Št 29. Jan, 2009, 16:15

panasonic650 napísal:neporovnavajme "kus kremika" z trafom... to je uz tak trochu ulet :D
len trafo nestaci.. treba urobit aj nejaku DPS so skrinkou, nech to nevyzera jak od cigana.
PC1: Intel i5-4690k 4.4GHz@1.25v, Gelid tranquillo rev.2, ASRock Z87-Extreme4, 12GB RAM,
SAPPHIRE RX 570 8G 1400@1.1v/2150MHz@1.1v, Patriot Blast 240GB + 1TB HDD WD Blue, XFX TS 430,
Zalman Z1, Asus Xonar U1 + RR one moon, LG IPS235P
NB1: Dell M2800, Intel Core i7-4810MQ, 16GB RAM, SSD 256GB, AMD FirePro M4170 2GB DDR5
NB2: Dell Latitude 14-5401, Intel Core i7-9850H, 32GB RAM, SSD 1024GB, Intel UHD 630
Samsung A50
Xbox ONE S

Užívateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4105
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa Memnon » Št 29. Jan, 2009, 23:52

jediny ulet co tu citam su tvoje myslienkove pochody
stale sa odvolavas na to co hovoril a pisal faugusztin a pritom on ako jeden z prvych ti povedal ze taka prerabka nie je nemozna ale neekonomicka
a clovek co ma obavy aby spravne zapojil trafo sa do toho urcite nepusti sam cize neni nadej na ekonomickost a ludia s elektrotechnickym vzelanim(ktorych je pomerne dost :laugh: ) nie su hlupaci ktori by si za robotu nevedeli adekvatne vypytat
a tiez som si precital co si pisal ze uz boli vsetky tvoje otazky zodpovedane....to som velmi rad :)
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5GHz(4.6cache)@1.234V / CPUcooler:Noctua NH-U14S/2x NF-A15+mx2 / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12212 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R4 Titanium Grey + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Pi 30. Jan, 2009, 02:59

Prosim LOCK. Vdaka.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Snake
.
Príspevky: 14230
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 30. Jan, 2009, 03:22

teda LOCK





.

Zamknuté

Návrat na "Debata o všetkom"