Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa panasonic650 »

faugusztin napísal:panasonic650, fakt to neries, lebo este prides k urazu. Ak sa chces spravat zodpovedne, tak si vyber jednu z moznosti :
1) adapter 220/110V
2) adapter pre dane zariadenie pre EU trh

Je vidiet, ze mnohi sa snazite za kazdu cenu setrit, no setrenie na zdrojoch a adapteroch uz zavana totalnou nezodpovednostou.
Uz si pripadam jak blb. Opakujem to donekonecna. Adapter mam. Od 100W po 2000W na neustale pouzitie. Mna zaujima ale ci a ako sa to da prerobit. Nesetrim ani setrit nebudem. Proste mi je to zahada ze sa to neda nejako jednoducho prerobit ked to je podla mna najednoduchsia cast takeho televizora, monitora alebo hocicoho ineho... Inac to trafo dost bzuci :)
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15894
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Reputácia: 27
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa faugusztin »

Prerobit sa da vsetko, ale cena za takuto sluzbu bude vacsia, ako je cena takeho adaptera. Budes musiet upravit obvody na strane sietoveho napatia, ako aj kompletne vinutie. Ty to prerabat urcite nebudes, a pripadny elektrikar si za to necha dobre zaplatit.

PS: Bzuci ti mozno prave kvoli tomu, ze my mame 230V/50Hz, americania 110V/60Hz.
Používateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa panasonic650 »

Je tu niekto kto by to so svojimy znalostami zvladol alebo nieco take robil ? Okrem prace ( a to verim ze je draha ) podla mna suciatky na takuto srandu nemozu byt drahsie ako nove trafo. Pocas hladania na nete som nasiel miesta kde sa daju take veci (cievka ci ako sa to) kupit a ludia sa este stale s takymi vecami hraju ako pocas mojej mladosti ked si kamosi stavali vlastny zosilovac. Neplanujem ho kontaktovat aby to urobil len by som sa rad porozpraval s niekym kto ma taku alebo tomu podobnu skusenost. Cize ako som pisal "elektirkar" aj ked ten clovek by sa asi ohradil ze nepouzivam spravny nazov ;)
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15894
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Reputácia: 27
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa faugusztin »

http://diskuse.elektrika.cz/index.php?topic=4502.0" onclick="window.open(this.href);return false;
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4201
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa Memnon »

jasne napis co chces lebo to je vazne odveci
evidentne chces adapter pre notas lebo furt rozpravas o nom tak skratka kup adapter novy jak ti radili do notasu a neriesit tu taketo okultne a zvratene riesenia

ps: toman v spinanych zdrojoch nie je trafo? tot novinka :rolleyes:
ale na veci to aj tak nic nemeni
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12212 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35
Používateľov profilový obrázok
yesper
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 3140
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Reputácia: 0
Bydlisko: VT & BA

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa yesper »

Presne tak, ako pisu. Toto nieje praca pre laika. Robil som kedysi na SPSE navrh a realizaciu vinutia trafa, je to kopec roboty, nik ti to lacno nespravi.. vykasli sa na to.
Používateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa panasonic650 »

faugusztin: Vdaka za link. Zaujimava a velmi odborna debata.
Memnon napísal:jasne napis co chces lebo to je vazne odveci
evidentne chces adapter pre notas lebo furt rozpravas o nom tak skratka kup adapter novy jak ti radili do notasu a neriesit tu taketo okultne a zvratene riesenia
Memnon: Nie nechcem adapter pre notas. Vysvetlenie toho preco ma to zaujima je velmi jednoduche. Mam zopar zariadeni z US a hladam co by sa s tym dalo urobit a odstranit zo zapojenia trafa co na to pouzivam. Ale kedze mi to nesuri a vlastne ani neviem ci sa mi to chce, tak som myslel ze by to bol dobry napad sem napisat a poinformovat sa o potencionalnych moznostiach. Namiesto toho vidim ze polovica prispevkov riesi to ze ci mam notas alebo mi radi kupit tranformator/menic. To vsak nebolo ucelom. :)

yesper: Dik. Pustat sa do toho urcite nebudem. Ale neda mi napisat ze trafa sa daju kupit uz hotove a problem by mal byt len spravne zapojenie (vid aj prispevky v linku od faugusztin)
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4201
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa Memnon »

ok tak inak chces jednoznacne riesenie?
chod do GME kup si tam plastovu krabicku do nej narvi trafo takych rozmerov ake vykony budes chciet a nakolko to maju byt adaptery podla vsetkeho tak nebde eextremne velke
potom si kup kabel podla rozvodov ake mas (3 alebo 2 zilovy) a koncovny samca europskeho a samicu americku
trafo nech ma pomer 1:2(alebo 2:1) ak by to bol toroid tak vzajomna indukcnost bude cca 1 a netreba prepocitavat serepeticky
na primar trafa hod europsku zastrcku a na sekundar tvoje MADE by USA zariadenia
malo by to fungovat teda ak sa pritom nezabijes

prikladam aj umelecku fotografiu ale upozornujem ze mi nesiel zapnut photoshop :laugh:
ps:neviem jak chces bez transformatora/menica zmenit napatie preto to asi vsetci pisu... a spravne zapojit trafo? no tak to mi je hotova veda :laugh:
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12212 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35
Používateľov profilový obrázok
yesper
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 3140
Dátum registrácie: Ut 10. Jún, 2008, 20:41
Reputácia: 0
Bydlisko: VT & BA

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa yesper »

A rozdiel frekvencie si zanedbal?
Používateľov profilový obrázok
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4390
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00
Reputácia: 0
Bydlisko: KE

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa lacika »

tak ja som student ELN ale taka doslova **** ma este nenapadla..

menit vsetky suciatky, robit vypocty, upravovat dosku a nedaj boze aby ti to nenastartovalo podla prestav..

to radsej kupim trafo/adapter
Používateľov profilový obrázok
Memnon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4201
Dátum registrácie: Po 11. Sep, 2006, 02:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa Memnon »

j zanedbal, som neuvazoval co by sa mohlo stat ale predsa diodam je jedno ci 50 alebo 60 a potom to uz kondiky vyhladia
MB:ASUS Maximus XI Hero / CPU:i9 9900k@5.1(4.8cache)@1.234V / CPUcooler:AC Liquid Freezer II 240 + CM Maker Gel / RAM:4x8GB Patriot Viper 4133Mhz@4oooCL18 / GPU:ASUS Strix GeForce GTX1080ti@1949/12212 / SSD:Adata SX8200 Pro 1TB / HeadSet:Steelseries Arctis 7 / mouse:Fnatic Clutch2 / keyboard:Fnatic Streak RGB / PSU:Seasonic Focus Plus 850 gold / case:Fractal Design Define R6 Black + Noctua NF-A14 PWM / monitor:HP Omen X 35
Používateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa panasonic650 »

Memnon napísal:ps:neviem jak chces bez transformatora/menica zmenit napatie preto to asi vsetci pisu... a spravne zapojit trafo? no tak to mi je hotova veda :laugh:
Chcem vynechat jedno, to vonkajsie. Cize v sustave bude jedno maniesto dvoch...

namiesto

220V zasuvka -> trafo 220/110 -> interne trafo pristroja 110/6V

chcem len toto

220V zasuvka -> interne trafo pristroja 220/6V

Ale uz vsetky odpovede co som potreboval mam takze vdaka za namahu.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html
Používateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9312
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa Toman »

panasonic650 napísal: namiesto

220V zasuvka -> trafo 220/110 -> interne trafo pristroja 110/6V

chcem len toto

220V zasuvka -> interne trafo pristroja 220/6V
to urobit je "fantas magoria..."

- ale ak by si chcel dam ti kontakt na jedneho cloveka co sa tomu venuje na profesionalnej urovni, hodina prace unho stoji 1200Sk

T.
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

EVGA RTX 3070 :-)
Používateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa panasonic650 »

lacikaboss napísal:tak ja som student ELN ale taka doslova **** ma este nenapadla..

menit vsetky suciatky, robit vypocty, upravovat dosku a nedaj boze aby ti to nenastartovalo podla prestav..

to radsej kupim trafo/adapter
Keby si cital pozorne tak prides na to ze "trafo/adapter" mam a tym padom ho nepotrebujem kupovat ;)
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html
Používateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Reputácia: 0
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od používateľa panasonic650 »

Toman napísal:to urobit je "fantas magoria..."

T.
To absolutne nie je pravda ako je mozno sa docitat v linku od faugusztin-a. Problem je len cena prace a dostupnost firiem ktore to robia.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Návrat na "Debata o všetkom"