Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Ut 27. Jan, 2009, 20:30

Predpokladam ze pre ludi z Elektro vzdelanim to je jednoducha otazka aj ked predpokladam ze odpoved (sposob) nebude az taka jednoducha.

Situacia je nasledovna. Mate zariadenie (napriklad WiFi router) ktore je kupene v US a zdroj k tomu je na 110V. Klasicky... kabel do steny (vymenitelny cize koncovka nie je problem), mala cierna krabicka a dalsi kabel do zariadenia. Cize vstup 110V 50-60Hz, vystup 6V 1A. Da sa to nejakym jednoduchym sposobom prerobit tak aby sa to dalo napojit na 220V priamo bez transoformatora ?

Alebo este jeden priklad. "Kazetak" s CD prehravacom (taky teb prenosny z uskom) na odpojitelny kabel na pripojenie do zasuvky. Ide ale znovu na 110V, to znamena ze vovnutri je trafo co to meni na nejake interne 12V (napr) napatie.

Dik za rady odbornikov.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 27. Jan, 2009, 20:44

s routrom neny problem, kupis si hocijaky europsky adapter co ma vystup 6V 1A
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Ut 27. Jan, 2009, 20:47

:) dik... ale kupu tu nechcem riesit... ide o to ci? a ako? sa to da prerobit. Vdaka za pochopenie podstaty temy ;)

EDIT: Este ma napadlo doplnit. Ved predsa napriklad v Europe sa predavaju pristroje co sa daju zapojit v pohode na 110V a aj na 220V. Napriklad zroj pre Laptop. V com je ten "zazrak" ktory nie je v tych co su predavane v US ?
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Split
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 393
Dátum registrácie: Pi 28. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Komárno

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa Split » Ut 27. Jan, 2009, 20:54

teoreticky znizit o polovicu vstupne napatie...to by si ale musel vediet vstupny prud...ale aj tak si koledujes o pruser ked ti to tam prehori..lepsi je trafak
CPU:Sempron 2600+ 64bit Palermo, RAM:512 MB
Kingston, GPU:ASUS Radeon X550 256 MB RAM, MB: MSI K8N Neo3-F, DVD RW:LG GSA 4167-B, HDD:Hitachi 80GB,Maxtor 10GB Case:Mercury KM87 350W

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Ut 27. Jan, 2009, 21:04

Split napísal:teoreticky znizit o polovicu vstupne napatie...to by si ale musel vediet vstupny prud...ale aj tak si koledujes o pruser ked ti to tam prehori..lepsi je trafak
Teoreticky ako ? Napriklad vstupny prud je 0.45A
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 27. Jan, 2009, 21:05

panasonic650 napísal::) dik... ale kupu tu nechcem riesit... ide o to ci? a ako? sa to da prerobit.
nie, bezne sa zdroj 110V prerobit na 220V neda...
- musis si kupit trafo 220V to 110V moze to stat okolo 50 as 100Euro
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Ut 27. Jan, 2009, 21:14

Hmm... ok Toman... Tak sa este vratim k doplnujucej otazke: "Ved predsa napriklad v Europe sa predavaju pristroje co sa daju zapojit v pohode na 110V a aj na 220V. Napriklad zroj pre Laptop. V com je ten "zazrak" ktory nie je v tych co su predavane v US a podporuju iba 110V ?"
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 27. Jan, 2009, 21:23

- ano, existuju univerzalne 220/110 adaptery na noteboky lenze tie uz tak boli navrhnute a skonstrulovane!!!! (a je to nanich napisane ze podporuju 2 siete)

T.
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
stanomx
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3117
Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa stanomx » Ut 27. Jan, 2009, 21:34

hmm myslim ze bude jednoduchsie kupit adaptery.... a aj pre magnetak :-)
teoreticky je mozne vsetko ale prosimta aby si tu teraz navijal 1000 zavitov na cievku aby to bolo na 220?.... hmm zbytocna robota... a ked si zoberes este tych 60HZ.... dalsia vec (neviem aky usmernovac to pouziva)
RAMMSTEIN

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Ut 27. Jan, 2009, 21:37

Toman napísal:- ano, existuju univerzalne 220/110 adaptery na noteboky lenze tie uz tak boli navrhnute a skonstrulovane!!!! (a je to nanich napisane ze podporuju 2 siete)

T.
To mi je jasne Toman. Mozes mi povedat ale v com je ten rozdiel ? Si elektrikar alebo davas len take vseobecne info ? Nic v zlom, ja len ze vseobecne info mi je jasne.
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Ut 27. Jan, 2009, 21:39

Vacropoli napísal:hmm myslim ze bude jednoduchsie kupit adaptery.... a aj pre magnetak :-)
teoreticky je mozne vsetko ale prosimta aby si tu teraz navijal 1000 zavitov na cievku aby to bolo na 220?.... hmm zbytocna robota... a ked si zoberes este tych 60HZ.... dalsia vec (neviem aky usmernovac to pouziva)
Este raz... kupu adapterov riesit nechcem. Tie mam ;)

50vs60Hz tiez nie je problem kedze sucasne adaptery podporuju obe frekvencie.

Ale z toho co pises som pochopil ze jednine precievkovanim sa to da vyriesit ?
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 27. Jan, 2009, 21:44

panasonic650 napísal: Mozes mi povedat ale v com je ten rozdiel ?
jezis maria...

Univerzalny zdroj ktory ma v zvie pracovat s 110/220 ma v sebe napr. trafo s dvoma vinutiami a vie si zistit ktore ma pouzit (alebo je to spinany zdroj)

obicajny 110 adapter take veci zistit nevie, nema 2 vinutia a ak ho napojis na 220 tak zadimi!!! - lebo je "lacny a sprosty"

v tvojom kazetaku aj rutri je urcite trafo a to NEPREROBIS ANI NAHODOU, lebo ten cinan co ho postavil ho predurcil na vecne casi bezat na 110V.

T.
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
panasonic650
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1572
Dátum registrácie: Ut 13. Jan, 2009, 23:24
Bydlisko: Bratislava

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa panasonic650 » Ut 27. Jan, 2009, 21:57

OK Toman, to uz je lepsie info. Cize zdroj co podporuje napetie (citam zo zdroju na notebooku) 100-240V ma dve vynutia ? Ale nejako to nedava zmysel kedze tam nie je napisane 110 "alebo" 220 ale je tam rozpatie 100-240. Cize to bude asi trochu inac vsak ? Nuz pytam sa lebo tomu nerozumie a chcel by som. Ak Ta to rozculuje nemusis odpovedat ;-)

EDIT: A nemoze mexican vyhodit vynutie co tam dal cinan na 110V a vymenit za vynutie na 220V co kupil v Bratislave v nejakom "elektro amater" obchode ?
Spoiler: ukázať
[PC] WinXP Home ENG CPU: C2D E8200 2.66GHz RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: ASUS P5KC GPU:SAPPHIRE Radeon HD 3450 256MB HDD: Samsung SpinPoint F1 750GB HD753LJ PSU: Seasonic S12II 430W CASE: Thermaltake SOPRANO silver VB1000SNS LCD: 22" LCD Samsung 2243BW silver
[NB0] Asus EEE PC 1000HE Black WinXP Home SP3
[HTPC] Win7 Ultimate ENG CPU: AMD Athlon II X4 600e RAM: 2x1GB CORSAIR TWINX XMS2 800MHz PC6400 CL4-4-4-12 MB: GIGABYTE MA785GM-US2H GPU: on board HDD: 1000GB PSU: SEASONIC S12II-330 Bronze CASE: ANTEC Fusion Remote Black TV: Panasonic TX-P42G15E Tuner: TechniSat SkyStar HD2 + CI slot
http://www.buzzle.com/articles/mongoose ... e-pet.html

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 27. Jan, 2009, 22:05

- v zdrojoch k NB obvikle nieje trafo ale je to spinany zdroj a tu mas 2 moznosti bud je univerzalny od vyroby alebo nieje - s tym sa neda absolutne nic spravit

- ano, trafo v adaptery sa da vymenit ale lacnejsie a NAJME jednoduchsie je kupa noveho adaptera
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 15722
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: Elektrikari: ako prerobit zdroj na 110V na 220V

Príspevok od užívateľa faugusztin » Ut 27. Jan, 2009, 22:27

panasonic650, fakt to neries, lebo este prides k urazu. Ak sa chces spravat zodpovedne, tak si vyber jednu z moznosti :
1) adapter 220/110V
2) adapter pre dane zariadenie pre EU trh

Je vidiet, ze mnohi sa snazite za kazdu cenu setrit, no setrenie na zdrojoch a adapteroch uz zavana totalnou nezodpovednostou.

Zamknuté

Návrat na "Debata o všetkom"