"Merac spotreby energie" z Lidlu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

"Merac spotreby energie" z Lidlu

Príspevok od užívateľa PatrikL » Po 22. Okt, 2007, 15:43

Ak si chcete jednoducho zmerat spotrebu PC, tak si zbehnite do Lidlu po http://www.lidl.sk/sk/home.nsf/pages/c. ... by_energie
Presnost je +-5%

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Po 22. Okt, 2007, 16:38

prave som to kupil!!! (predbehol si ma!!!)

T. :D
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
jcdenton12
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2615
Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jcdenton12 » Po 22. Okt, 2007, 16:41

pocuj Toman, aj ja som rozmyslal nad tym
ale po mojich skusenostiach s voltmetrom z tesco mi odchylka 5% na papieri a 5% v reali pripadaju dost odlisne


nemas moznost to porovnat s tym s elektrarni co si mal (myslim) pozicane?
...

PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PatrikL » Po 22. Okt, 2007, 16:50

Na http://www.extrahardware.cz/wattmetr-za-299-kc-v-lidlu pisu: "Zatim jsem jej zkousel na jedne sestavì, co mam promìøenou FK Technicsem a mìøi to plus minus 1 W stejnì (standby, idle i zatìz. S tim, ze to ma vice funkci, na displeji to jestì ukazuje soucasnì s watty ucinik a cas, je tam to maximum, proud, ... prostì to za ty prachy je to v pohodì ..."

Inak cim skor by som si to v pripade zaujmu isiel kupit, lebo keD to raz vypredaju tak koniec...

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Po 22. Okt, 2007, 16:54

- skusim porovnat
- prave lustim manual, ma 20stran
- ma to MRTNE vela funkcii
- ten co som mal pozicany bol jednoduchy.
- ja ked som kupoval tak mali uz len 5!!! a to akcia zacala dnes.

T. :)

PS: inak zadzba za [Sk/kWh] je 3.9389Sk z danou (D2)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PatrikL » Po 22. Okt, 2007, 17:01

ano, aj normalny manual je k tomu (pri vsetkych tych funkciach je aj potrebny). Inak preco je zakazane zapajat viac zasuviek do seba (strana 64)?
Taky 19" CRT monitor z roku 2001 ma spotrebu peknych 123W :lol:

Užívateľov profilový obrázok
Matl0_w1C
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 873
Dátum registrácie: Po 23. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Matl0_w1C » Po 22. Okt, 2007, 18:27

PatrikL napísal: Inak preco je zakazane zapajat viac zasuviek do seba (strana 64)?
pretoze to by si zistil kde tych 5% odchylky skryva :D
Brm brm wrrrrrrrrrrr.. gotcha!..

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4545
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Po 22. Okt, 2007, 18:53

diky za tip hosi... uz ho mam doma. idem "merat".

inak v lidli na klokocine este maju dost kusov... ;-)

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4545
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Ut 23. Okt, 2007, 07:23

takze "workstation" v podpise - c'n'c enabled:

idle (1.1GHz) - 80-85w
100% cpu (2.3GHz) orthos - 110-115w
orthos + 3dMark2005 - 130-135w

eizo s1931 - 23-25w (zrejme bude zalezat od kontrastu, resp. brightness. vyrobca udava max. prikon 42w)

"htpc" v podpise, c'n'c enabled:
prehravanie HD divX 720p - 60-65w
plazma 42q96 - 150-330w

btw na lampe so 40w ziarovkou mi merak ukazoval konstantne 35w.

Užívateľov profilový obrázok
Gudas
VIP
VIP
Príspevky: 8195
Dátum registrácie: Po 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Gudas » Ut 23. Okt, 2007, 10:43

E6300 @ 3GHz
Asus P5B Deluxe
4x512MB DDR2 @ 860MHz
X1600XT
2xHDD S-ATA
LC Power 6550 "550W"
4x12cm fan
..vsetky funkcie setriace energiu vypnute


Idle: 130W
Load CPU:
- Intel TAT: cca 175W
- Orthos: cca 166W
- BOINC (einstein+rossetta): cca 146W
Load GPU (rthdribl 1.2): cca 164W
Load GPU + CPU (rthdribl 1.2 + Orthos): cca 185W

...pana, naco su nam tie extra zdroje :)
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 23. Okt, 2007, 12:13

Gudas napísal: ...pana, naco su nam tie extra zdroje :)
ja ti BOBE NEVIEM.... - mislim ze je to marketing

ja mam zostavu z popisu (skoro to iste co mas ty) na EuroCase 300Watt a nemam ZIADNY PROBLEM.

T. :)
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
br4n0
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 799
Dátum registrácie: Ut 20. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava V

Príspevok od užívateľa br4n0 » Ut 23. Okt, 2007, 12:31

Vie niekto, kde este urcite maju, pripadne bol by niekto ochotny mi to kupit? (Uz druhy krat som to zmeskal :cry2: ).

Užívateľov profilový obrázok
Toman
VIP
VIP
Príspevky: 9297
Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Bydlisko: Engerau/Dreamland (Bratislava/Senec) (22)

Príspevok od užívateľa Toman » Ut 23. Okt, 2007, 12:38

- sak v petrzalke ma 3 Lidle
- obehaj vsetky
- vcera este mali v tom co je pri "Cervenej poste" (soustalova ul.)

T. :wink:
PC1 Asus Z87 PLUS, Intel 4670K @4200/1.18V PC2: Asus Z77 Plus, Intel 3570k 3400@4600 max:4950Mhz/1.47V....
4x4Gb Ram Kingston 1333@1800
Intel HD4600

Užívateľov profilový obrázok
br4n0
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 799
Dátum registrácie: Ut 20. Mar, 2007, 08:00
Bydlisko: Bratislava V

Príspevok od užívateľa br4n0 » Ut 23. Okt, 2007, 12:41

Prave som sa zmoknuty vratil z dvoch (Jiraskova, Mamateyova) a nic. Preto sa pytam, ci by snaD niekto zo vzdialenejsej casti/ineho mesta...

PatrikL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7619
Dátum registrácie: Ne 15. Júl, 2007, 08:00
Bydlisko: Prievidza
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa PatrikL » Ut 23. Okt, 2007, 14:44

Athlon X2 3800+ (35W)
ASRock ALiveNF7G-HDready
1x 1GB DDR2 (667, ale bezi na 533MHz)
1x 80GB Seagate (SATA)
Zdroj je Fortron 350PNF (ucinnost >70%)
1x 90mm fan

Idle: 44-50W
Load: 70W
uplne maximum: 76W (TV Karta, Orthos, Cinebench R10 OpenGL test)
+ monitor, nemerany ale max da 35W
-----------------
Celeron 1700MHz (Willamette)
ASRock P4i65G
2x 256MB DDR (266MHz)
1x 40GB Samsung (ATA)
Zdroj Eurocase 350W :)
GK: mx400 od MSI

Idle: 70W
Load: 130W
+ monitor 123W :wink:
Naposledy upravil/-a PatrikL v Ut 23. Okt, 2007, 17:41, upravené celkom 1 krát.

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"