Vas prvy pocitac, spomeniete si este ?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
CyberSPY
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 240
Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2004, 14:00
Bydlisko: Nové Zámky
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa CyberSPY » Ut 30. Nov, 2004, 14:49

boze moja AMD386 dx 40, 8MB RAM,100MB HDD to bola parada prcat na MS-DOS popripade Norton Commander to boli zlate casi hlavne ked mi odisiel disk a odvtedi som ho pouzival bez HDD
AMD FX8370 // NOCTUA NH-D15 /// ASUS M5A97 R2.0 /// 2x 8 GB DDR3 2400MHz KINGSTON HyperX Beast /// ASUS Strix RX570 /// ASUS Xonar D2X /// SSD Samsung 860 EVO - 500GB /// NANOXIA Deep Silence 1 rev.B /// PSU Corsair HX620W /// Razer Lycosa mirror + Logitech MX518

Majik

Príspevok od užívateľa Majik » Ut 07. Dec, 2004, 20:34

no moj prvy bol i286 na 8mhz, 4mb ram, 256kb 16 farieb vga :D
jo a hdd mal neuveritelnych 40 mb. ale monitor (Voltron 800x600 65Hz) slape doteraz aj ked uz poriadne nezaostri a sluzi mi na stole ako kuriozita...
a cenu neviem lebo som si ho poskladal s toho co som zohnal...

Užívateľov profilový obrázok
Phobus
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 143
Dátum registrácie: Ne 12. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Ostrov

Príspevok od užívateľa Phobus » So 11. Dec, 2004, 04:46

Ja som mal ako prve pc (no dobry srot) AMIGA 600. Hraval som sa na tom cez telku. Bolo to na diskety na hruza. Ked sa nahravala nejaka hra co mala aj 5 diskiet dobru chvilu to trvalo.Potom som mal Duron 750,256 ram,10 Gb Hdd.................. No a teraz toto. :-))))))
Cpu: AMD Phenom™ II X4 965 BE @ 3718 Mhz Cpu Cooler: CoolerMaster V8 Motherboard: ASUS M4A78T-E Graphics card: Sapphire HD 5870 Memory: OCZ 4GB DDR3 1333MHz Reaper HPC Edition 6-6-6-20 HDD: Ext. Freecom 500 Gb (backup) , WD 640GB (data) , Maxtor 200 Gb (Fedora 12) , Maxtor 80 Gb Mouse: Razer Cooperhead Keyboard: Razer Lycosa Mousepad: Razer Mantis Speed Headphones: Sennheiser PC 360 Sound Card: Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Monitor: Samsung SM P2450h 24'' Wide Chassis: CoolerMaster Dominator CM 690 Psu: Enermax PRO82+ 625W Fans: 3x CoolerMaster SAF-S12-E1 120x120 , 1x NOCTUA NF-P12 120x120

Užívateľov profilový obrázok
boness
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 15
Dátum registrácie: St 05. Máj, 2004, 14:00
Bydlisko: Žilina
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa boness » Pi 17. Dec, 2004, 20:13

Jaaaaaaaaaaj stare dobre 5.25 mechaniky -to boly casy
a 33Mhz s turbom to boly rakety

Užívateľov profilový obrázok
jardacarda
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 423
Dátum registrácie: Po 13. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava-Dubravka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa jardacarda » So 01. Jan, 2005, 16:33

ja som mal Sharp MZ 821
PC1>DOSKA>Asus P5K PRO, CPU>Intel E2160@3.2Ghz, 1,35V Vcore, RAM>A-Data 2x1GB PC6400 a 1x2gb adata pc6400, VGA>Palit radeon HD3870, DISK>WD 160GB SATA2 8MB cahce, Samsung 640GB F1 DVD-RW>LG GSA L62N, PSU> Fortron bluestorm II 400W, Monitor>Asus 223T, KEYBOARD>Genius, MYŠ>Logitech RX250, Repro>Hercules XPS 2.100SilverWIFI>Tompcom Skycer 4001g
TLACIAREN>HP laserjet 1022n

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 20866
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dexterav » So 01. Jan, 2005, 22:22

1. pocitac bol didaktik m (zx - spectrum)

2. amiga 500, asi najlepsi pocitac aky bol kedy vyrobeny, 7mhz, multitasking (skutocny nie tie shity vo windows), 2.5 mb ram (bol som king) :D

3. potom uz pc amd486dx5 133mhz
Spoiler: ukázať
Intel Core i9 9900kf@5,1GHz,Strix Z370 F, 2X16GB 3500, RTX2080Ti 2100/15800, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, 6500GB SSD, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, LG 38WK95C, Dell G5 7590 + 2060RTXT + Audinst Hud-Mx2 + ATH-M50x ,Mate 20 Pro, HTPC ,ITX
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Tom4
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 197
Dátum registrácie: Št 14. Okt, 2004, 14:00

Príspevok od užívateľa Tom4 » So 01. Jan, 2005, 23:49

Moj prvy pocitac sa rovnal pocitacom ktore riadili start a pristatie na mesiaci... :)
http://www.lockon.webzdarma.cz
MSI K8 Neo4Ultra PlatinumAMD Athlon 64 3200 s9391024MB Kingston 566Mhz
Gainward Nvidia 7800GT 512MBFortron 400WRealtek AC/97
Saitek X-52SeaGate Barracuda 240GB SATA NCQMaxtor 160GB SATAThermaltake WaterCooling CPU/VGA

Užívateľov profilový obrázok
s10
VIP
VIP
Príspevky: 333
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Michalovce

Príspevok od užívateľa s10 » Ne 02. Jan, 2005, 00:03

ja zacinal z duronom 700, 128sd ram, tnt2 32MB. a v tedy som bol v okoli boss :D

Užívateľov profilový obrázok
su3ak47
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 35
Dátum registrácie: Pi 07. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Ružomberok,Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa su3ak47 » So 08. Jan, 2005, 20:48

velijura napísal:
gabriel napísal:No prvym bolo ATARI 800XE (najprv bez a potom s Turbom2000 :) na kazetaku)
kamarat mal ATARI 800XL a chodil som sa k nemu nanho hravat :arrow: same perfektne hry...

aaaaaaaaaaaaach, kde su tie casy.... :cry:
no jasneee,
a po piatich minutach cakania na nacitanie hry z pasky Ti vyhodilo fatal error!!!
Ja som mal este na tom aj dodrbany zvuk takze pri nacitani z pasky nielen na monitore farebne ciary ale aj pisklavy zvuk dotoho.No proste nadhera.Potom som mal amigu a to bolo ine kafe.To uz aj isli disketky!!! a mechanika bola v klavesnici.Lepsi futbal som nehral doteraz :-)
CPU AMD SEMPRON 2500+ 1750MHz@2205MHz (Core 1.824V) | LCD Benq T905 19´´| MB Asus A7V880 via kt800 | RAM A-Data 2x256MB PC400 | VGA Manli Radeon 9600 256 MB 128 bit 325@400 | HDD Samsung 160 GB - SATA | DVD LG 4120B DVD-RW | MICROSOFT Intellimouse 2.0A wireless

Užívateľov profilový obrázok
Mystiq
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 29
Dátum registrácie: St 22. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Martin

Príspevok od užívateľa Mystiq » St 12. Jan, 2005, 15:38

aaaa trocha nostalgie,... ja som zacinal so ZX Spectrum,... 8bitov, kazetak,... to boli casy... a potom prisla 286,.... 386, pentium 120, duron 850,.... a teraz mam sempron, uvidime co bude za 15 rokov :)

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5706
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa killswitch » So 29. Jan, 2005, 05:03

tak,tak...tiez sa radim k tym co zacinali na rolls royce tejto platformy: ZX Spectrum....a vlastne este predtym sme mali ten co sa tam dal hrat len ten tenis,ze bodka behala hore dole a palicky ju odrazali,malo to take valcovite ovladace,ktorymi sa tocilo jak keby sa otvarali uhorky...... 8O :lol:

Užívateľov profilový obrázok
Tabun
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 28
Dátum registrácie: So 11. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Snina (zapadna ukrajina)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Tabun » So 29. Jan, 2005, 08:34

No prva masina bola Mato. Viete ta ceska hlupost. (dufam ,ze sa to tak volalo)
Potom 286 tka za strasne tazke love.
A PENTIUM 60 vam poviem to bolo nieco.
A pentium 75
A Cyrix 133
A intel 166 mmx
A Cyrix MII 300
A 350 K6-2
A 500 K6-2
A amd duron atd atd
GAINWARD 8217 7600GT 256MB PCX 610/1660
AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2600 mhz 250x10 Arctic Cooling Freezer 64 Pro , 4096 mb 800 ddr2, ASUS M2N SLI Deluxe, Creative X-Fi Extreme Music ,SLi 2*12 mb voodoo2 ProCOMP, HDD WD80GB + 250 GB Sata ,
MidiTower CHIEFTEC DRAGON BX-01
LIFEBOOK E 8110 CentrinoDuo

Platon

Príspevok od užívateľa Platon » So 29. Jan, 2005, 11:33

Achhhh ja som mal ZX-Spectrum a potom ci pred tym uz ani neviem C64.
Tie stare dobre casy . Boli to perfektne hry . Dnes sa na to uz skoro nic nechyta :)

crazyman
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 120
Dátum registrácie: Št 20. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava, Devinska Nova Ves

stare dobre pentium

Príspevok od užívateľa crazyman » Po 31. Jan, 2005, 21:18

moj prvy comp bol pentium 100 MMX s 8MB ram a 1,2GB hdd... 14'' farebny monitor s 1MB grafickou... to boli ale casy.... jednoducho super
a pamatam si, ze kamarat si vtedy kupoval nadupanu 486DX a zaplatil za nu o 10 litrov viac ako ja za moj comp... :-)

Užívateľov profilový obrázok
sweet
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 619
Dátum registrácie: Ut 14. Sep, 2004, 14:00
Bydlisko: Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa sweet » Ne 20. Feb, 2005, 18:47

U mna to bol Intel 486DX 2 66MHz,16MB RAM,520MB HDD,1 MB VGA,sound on board...ale bol to Compaq.Odvtedy len AMD
(K6-2,Duron a v buducnotsti Athlon64)AMD FOREVER
CPU: Intel C2D E8200 2,66@3GHz Cooling: Intel Box MB: ASUS P5G41T-M LX V2 HDD: WD 160GB 7200ot SATA RAM: Kingston HyperX Blue 4GB DDR3 VGA: ASUS GTX 280 1GB DVDRAM: Toshiba-Samsung SH-S202 SOUND: 5.1 LCD: Benq FP91G+ PSU: Fortron BS II 500W

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"