Vas prvy pocitac, spomeniete si este ?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
jurosl
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 58
Dátum registrácie: So 12. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Stara Lubovna

Príspevok od užívateľa jurosl » Ne 19. Feb, 2006, 19:20

no moj prvy PC bol 486 a potom pentium 166 Mhz s 32 MB Ram a 8 MB VGA, to bola masina bol som najvacsi kapo na sidlisku 8)

Užívateľov profilový obrázok
ManDark
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 84
Dátum registrácie: Po 27. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: PREŠOV
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa ManDark » Po 06. Mar, 2006, 04:06

Prva Masina ATARI 800XL z 256 kb RAM to bolo nieco

Potom NIC a az ............................. Cyrix 266-ka, a potom to uz islo.... Riva TNT Diamond za 5000,- :8O: a vtedy dat za grafiku tolko to by asi niekto ani dnes nedal.

gebo
Ban
Ban
Príspevky: 1887
Dátum registrácie: St 28. Dec, 2005, 20:00
Bydlisko: Petrzalka
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gebo » St 31. Máj, 2006, 21:08

moje PC bolo v 92/93

386SX 20MHz,1MB RAM, 40MB HDD, GRAVIS ULTRASOUND 1MB ta dlha

EDIT: ZX ci C64 nepovazujem za PC
PC: E8200@4GHz,P5K Premium,2GB 1066 Aeneon cl5,9800GTX,22" Samsung 225BW Repro, 2xSamsung 750GB F1, Pioneer DVR-212,Fortron Epsilon 700W,Avance C001, 2xUV Lampa, UB kable
NB1: ASUS Z71Vp+
NB2: ASUS M68Ne
HTPC: miniPC aOpen (PM735,512MB,HDD 60GB), 32" Hyundai Q321
konzola: XBOX360 Premium


Užívateľov profilový obrázok
pepek
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 395
Dátum registrácie: St 18. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: UK

Príspevok od užívateľa pepek » St 31. Máj, 2006, 21:20

moj prvy , bol Atari .... cislo si uz nepametam , hry na kazetach atd.

Užívateľov profilový obrázok
Guru
Ban
Ban
Príspevky: 1286
Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Trenèín (24)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Guru » St 31. Máj, 2006, 21:41

ja ked mam este zalovit v pameti tak didaktik skalica este ho mam!!!
skusim dakedy zapojit LOAD "..." enter :lol:
CPUAMD643200+ 2500mhzCHLADICZEROtherm BTF95 pasivRAM1gb APACER 400mhzMBAsrock K8SLIZVUKonboardREPROGenius 1+1HDD250gb samsung sata2 16mb cache+Nexus DiskTwinROMASUS DRW 1608P2SGPUGygabite G7600gt 256gddr3 128bit pasiv Pci-EPSUFRONTIER 400wSKRINKAYesico Openair Black+2xXILENCE Pro Fan XPF 120Lred+Katoda Twin-Set CervenaMONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led

Užívateľov profilový obrázok
dolar468
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 63
Dátum registrácie: Pi 05. Máj, 2006, 02:00
Bydlisko: Kolta okr NZ

Príspevok od užívateľa dolar468 » St 31. Máj, 2006, 22:03

Ja si na moj prvy PC velmi nepametam ale viem ze mal 1GB hardisk monitor 14palcovy. Fuuu to boli casi v tedy som mal ako jediny zo skoly PC a z dediny s me boli asi 3 vyvoleni a teraz ho ma kazdy loooool. Treba zacat od starych PC a ist na novsie a nie hned na mac. Ale odvtedy som vystriedal asi 4 PC ak nie viac

Užívateľov profilový obrázok
Jefry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 207
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Slovakia - sweet home. Koš

Príspevok od užívateľa Jefry » St 31. Máj, 2006, 23:24

486 zhodou okolnosti moje prve AMD. Som ho nedavno cistil a vysaval od prachu ..... pozeram blizsie a kua co to nevidim procak nieje intel ale AMD :lol: Som bol dost soknuty som dufal ze mam doma aspon jedneho intela :cry:
Komp

Užívateľov profilový obrázok
thimy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1383
Dátum registrácie: So 17. Sep, 2005, 20:00
Bydlisko: BA / ZM / Brno [27]
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa thimy » St 31. Máj, 2006, 23:55

Neviem co bolo doma skor, ale buD to bola PP-06, alebo sinclair ZX Spectrum. PP - 06 mala taky genialny vetrak na 220V, mam ho dodnes (ten vetrak :lol: ). Na tu PP-06 nikto doma nesmel sahat aby sa jej daco nestalo, keD sa mi k nej konecne po dlhom case podarilo dostat tak som nemal predstavy naco to je a ako to funguje a hlavne ako sa to ovlada a omylom som vymazal comand.com a nikto uz nic podobne nezohnal, takze DEAD :red:
Sinclair ZX Spectum, tam po case daco blblo s klavesnicou tak to brat otvori, ze to spravi a nestastnou nahodou skratoval daky dolezity obvod, takze DEAD :roll: .
Prve "dnesnym PC podobne" bola 486/66 Dalej neviem, ale ta to uz prezila a co to mam znej este dnes :)
CPU: Intel i5 3570K + ZALMAN FX70, MB: ASUS P8Z77-V LE PLUS, RAM: 16GB (2x4GB + 2x4GB) DDR3 1600Mhz, VGA: MSI GTX770 2GB + Gigabyte GTX660 OC 2GB (GV-N660OC-2GD), SSD: Samsung 840 PRO 256GB + 128GB Crucial C400 , HDD: 2x 2TB WD20EARX, DVD-RW: ASUS DRW-24B1LT, CASE: CHIEFTEC WH-02B-B-OP, PSU: Enermax MODU87+ 500W, MONITOR: LCD HP LP2275w + 2x LG Flatron L2000CP, SOUND: Logitech Z-5500, KEYBOARD: Logitech Illuminated Keyboard, MOUSE: Roccat KONE; (Odkaz)

Užívateľov profilový obrázok
fiijo
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 22
Dátum registrácie: Ne 07. Máj, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa fiijo » Št 01. Jún, 2006, 14:59

My sme mali Comodore64 8) ale to som mal tak 5 rokov si pamatam len ako som 15 minut cakal, kym sa mi nejaka hra nahrala z kazety, ale mal som tam take luxusne formulky, co uz pred par rokmi boli v mobiloch :D
A inak AMD k6 200MMx, 32MB RAM,24X CD rom, 2MB s3 virge a 2,5GB HDD a 15" monitor s integrovanymi reprakmi 8)
ten stal vtedy okolo 40k, ale s tou 2MB grafikou a 32MB ram som bol ako boh :D

Užívateľov profilový obrázok
Ryko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 630
Dátum registrácie: St 16. Nov, 2005, 20:00
Bydlisko: Demjata
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Ryko » So 03. Jún, 2006, 11:39

No moj prvy bol Atari. Na nahravenie hier z kazety nikdy nezabudnem. Potom som presedlal na totalne delo - PP06 a k nemu EGA monitor. :D
CPU: Intel i5 3570K, Socket 1155 LGA, chladic: Scythe Infinity, MB: ASRock Z77 Xtreme4, RAM: Kingston 16GB KIT DDR3 2400MHz HyperX, GK: Gigabyte nVidia GTX 1070 8GB OC , HDD: SSD Samsung 850 Evo 500GB + SSD Crucial MX100 256GB + 1TB Seagate + 1TB WD, zvuk: X-Fi Xtreme Music, zdroj: CORSAIR HX 850W, klavesnica: Zboard, mys: Logitech MX518, LCD: 3x24" Iiyama Prolite B2475HDS, Case: Tt Armor

Užívateľov profilový obrázok
Panoramix0903
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 974
Dátum registrácie: Ne 19. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Pezinok
Kontaktovať užívateľa:

Re

Príspevok od užívateľa Panoramix0903 » Ne 04. Jún, 2006, 21:23

No, moj prvy PC bol PP06 XT s procesorom 8088, 640KB RAM, bez HDD, len s dvoma 5,25" mechanikami, jednou 1,2MB a druhou 360KB, a CGA grafickou kartou. Bezal mi na tom DOS, a T602, NC a passians. Bola to tak pomala masina, ze ani virusy na nej nechceli chodit.

V 1993 som dostal 286AT 12MHz, s 1MB RAM, a 20MB HDD, a EGA kartou, a 5,25" 1.2MB FDD mechanikou. Tam uz som rozchodil aj Norton Utilities, prvy DOS 5.0 a pod. A keD som si nahral aj hry zo starej masiny, tak aj virusy, ktore nechceli chodit na XTcku, zato 286 im velmi svedcala. Vtedy som ani nemal paru o antiviraku. Fotrik musel asi 5x odniest pocitac do opravy, pretoze po zavireni som sa bol schopny dostat len do BIOSu, a tam sa vtedy toho vela nastavit nedalo. Napokon mi povedal, ze sa to mam naucit sam, lebo ze mi ho viac opravit neda, a ze ho vyhodi. Tak mi nezostalo nic ine, len sa naucit robit na pocitaci. Zohnal som aj prvy antivirak Carmel od Izraelskej firmy. Dodnes ho mam ako nostaligicku spomienku. Poznal az 1000 virusov :-)

Potom to uz islo rychlo. 486 DX2-80 MHz AMD, 8MB RAM, 420MB HDD, CL5428 1MB.

Neskor som urobil upgrade na 5x86-P75 133MHz AMD.

Nasledoval Pentium 166MHz, moj jediny Intel, a dal som ho hnen prec, lebo som s nim bol vrcholne nespokojny.

Kupil som potom K6-200 MHz, za 3 vyplaty. 12500 Sk ma stal... Doteraz moj najdrahsi procesor...

Potom K6-2 333MHz, 350 MHz, 400MHz, 450MHz, 500MHz

Nasledoval Duron 650MHz, 850MHz, 1 GHz, 1.2 GHz a 1.3GHz

Potom Athlon 1600XP, 2000XP, 2400XP a 2500XP

no a nakoniec som presiel cez AMD Athlon64 3200+ Clawhammer 754 socket, 3200+ Venice, 3700+ SanDiego, 3800+ Venice, X2 3800+, X2 4400+ az som sa vratil k X2 3800+, pretoze tak nehrial ako X2 4400+.
PSU: Enermax Liberty 500W | MB: ASUS-P5K SE/EPU | CPU: Intel Core 2 Quad Q9400 | RAM: Qimonda 64T128020HU3SB 4x1GB DDR2
HDD: Western Digital RE4 5003ABYX | DVD±RW: Samsung SH­­−S183L S-ATA I | SOUND: Creative Sound Blaster Audigy 2 VE
VGA: Sapphire ATI Radeon HD5670 PCI-E | LCD: EIZO FlexScan S1931-NSA-BK | [ CASE: Lian-Li PC-7B Plus II
COOLERS: Thermalright XP-90C | FANS: 1x Enermax Cluster 92mm + 1x Noctua NF-R8 + 3x NF-S12

Užívateľov profilový obrázok
guess2k6
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 551
Dátum registrácie: Št 28. Okt, 2004, 14:00
Bydlisko: Prešov (23)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa guess2k6 » Ut 06. Jún, 2006, 14:59

prvy ATARI
druhy 386-?mhz ...
treti 486-100 mhz, 8mb ram ...
stvrty P3 633, 128 mb ram, TNT2 32mb, cd-rw
piaty to co mam teraz :)
Desktop:MB: MSI K7n2 Delta, CPU: Athlon XP 2600+@3400+ + AC Copper Silent, Ram: PQI 2x512mb 400mhz, Gk: Inno3d GeForce 6600GT 500/1000@540/1120 + Zalman VF700AlCu, Zdroj: Delux 420W, DVD-RW: LG 4166B, HDD: Maxtor 80GB 7200ot., 19" LCD LG L194WT-SF
Laptop: Apple MacBook 13,3 Unibody Cpu: Intel Core2Duo 2Ghz, 2Gb DDR3, 160Gb 5400ot., GeForce 9400M

Užívateľov profilový obrázok
Shoty
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1253
Dátum registrácie: Pi 07. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Myjava
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Shoty » Ut 06. Jún, 2006, 15:22

moj 1 comp bol PP-06 ,disk 20 mb hucal ako vysavac.
najlepsia hra na nom bola TITUS THE FOX.sekala iba trocha
takt CPU bol 4.77 MHz :D :D
Cpu: i7-2600K OC 4.7Ghz , Cooler: Scythe SCMG-5PCGH Mugen 5 , Mainboard: Gigabyte Z68X UD4 B3 , Ram: Kingston 4x4GB 1333Mhz , Gpu: GT 440 2GB , SSD: Samsung 850 EVO 250GB , HDD: 2x500GB Western Digital green power , Zdroj: Corsair HX650w , Monitor: Zatiaľ HP 22" w2207h

Užívateľov profilový obrázok
tortis
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 114
Dátum registrácie: Ne 14. Máj, 2006, 02:00

Príspevok od užívateľa tortis » Ne 09. Júl, 2006, 10:56

no moj prvy bol pentium 166mhz 16mb ram 3gb hdd

Užívateľov profilový obrázok
MengelE
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 505
Dátum registrácie: Ut 21. Feb, 2006, 02:00
Bydlisko: Kalna/nad Hronom 93532
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa MengelE » Ne 09. Júl, 2006, 15:13

Moj prvi pocitac tak to bol DIDAKTIK M a mal som ktomu aj monoprehravac na nahravanie a ukladanie software :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"