Zdieľanie výkonu PC

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Meshtush
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: St 26. Dec, 2018, 16:35

Zdieľanie výkonu PC

Príspevok od užívateľa Meshtush » So 19. Jan, 2019, 11:53

Ahojte,

Keďže neviem, kam mám zaradiť túto tému, hádžem to sem.

Už dlhšie rozmýšlam nad tým, ako by som mohol využiť silu svojho Threadripper desktop PC na výpočty ako V-Ray, Keyshot rendering, plynulé editovanie vysokobitratových videií v Premiere Pro a proste všetok výkon cez svoj notebook ak som mimo domu.
V podstate otázkou je, či je to vôbec možné.

Viem, že Nvidia takto isto funguje cez službu GeForce NOW (hranie hier pomocou zdieľania výkonu zo servra), no oni to majú obmedzené na konkrétne hry. Preto neviem, či je to vecou konkrétneho softwéru, ktorý by musel mať podporu niečoho takéhoto.

Jediné, čo teraz používam, je Windows Remote Desktop, no toto je niečo úplne iné a myslím, že by mi to rapídne zvýšilo produktivitu ak by to bolo možné.

Nemám absolútne žiadne skúsenosti s ničím podobným, preto ani neviem, ako dohľadať takéto informácie.
Ak by mi to vedel niekto prípadne aj fyzicky spojazdniť, štedro by som sa odmenil.

Ďakujem za odpovede

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zdieľanie výkonu PC

Príspevok od užívateľa shiro » Ne 20. Jan, 2019, 11:05

pc nechas doma bezat a vzdialene sa nan pripojis teamviewerom z ntb.
Samozrejme pocitaj s lagovanim, pomalsim prekreslovanim - hlavne grafiky na celej obrazovke. Na veci typu Geforce Now musis mat hlavne rychly internet. Budes sediet niekde v hoteli na ich wifi s 20Mb/s rychlostou a pingom 80ms - co myslis, ako to pojde?

Inac je to rovnake - vsetko sa robi na tvojom pc doma a prenasaju sa len riadiace signaly, obraz a zvuk = teamviewer.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Meshtush
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: St 26. Dec, 2018, 16:35

Re: Zdieľanie výkonu PC

Príspevok od užívateľa Meshtush » Ne 20. Jan, 2019, 18:12

Tak to robím teraz, cez Windows Remote Desktop a Teamviewer. Problém je s dátami s ktorými robím, tie mám väčšinou na notebooku.
Internet nie je problém, toto by bolo zväčša spojenie optika - optika.
Ja by som práve potreboval streamovať výkon a nie obraz/zvuk ak je to možné.
Vedel by si mi hodiť prosím aspoň nejaké klúčové slová, alebo linky kde hľadať túto problematiku? Lebo naozaj neviem, kde mám začať.

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4350
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zdieľanie výkonu PC

Príspevok od užívateľa shajek » Ne 20. Jan, 2019, 19:30

radsej prezrad konkretnu poziadavku, ako taketo tajnostkarenie
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Sugyi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 150
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Re: Zdieľanie výkonu PC

Príspevok od užívateľa Sugyi » Ne 20. Jan, 2019, 19:35

RD ti vie pripojit aj disk z notebooku ako sietovy na domaci pocitac a vyriesil si data. Lebo ked vselijak chces pocitat tak tie data na ten domaci pocitac dostat musis.

Meshtush
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 11
Dátum registrácie: St 26. Dec, 2018, 16:35

Re: Zdieľanie výkonu PC

Príspevok od užívateľa Meshtush » Ne 20. Jan, 2019, 22:06

Oukej, tak asi zatiaľ zostanem pri RD. Hádam sa časom objaví, nejaký monkeyproof software, čo mi plynulo prepojí výkony počítačov.

adam102
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 92
Dátum registrácie: Št 10. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Košice

Re: Zdieľanie výkonu PC

Príspevok od užívateľa adam102 » Ne 20. Jan, 2019, 23:31

V-Ray ma na nieco podobne Distributed Rendering, od verzie 3.4 uz Swarm, ale jednotlive PC musia byt prepojene cez LAN. Taka funkcionalita musi byt podporovana samotnym SW. Nemyslim, ze niekedy na to bude samostatna utilita pre vseobecne pouzitie.
Aspon zatial je najlepsie pouzivat vzdialenu plochu.

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Zdieľanie výkonu PC

Príspevok od užívateľa shiro » Po 21. Jan, 2019, 10:03

Neviem ako si predstavujes zdielat "vykon". Nikto a nic ti z pomaleho ntb nevyrobi vykonne pc, ktore mas doma - to je proti logike. To by som si takto vedel natlacit do Skodovky vykon Porsche :laugh:

Nema zmysel drzat data na jednom pc ked vies, ze ich budes spracuvat na druhom. Takto si si vyrobil nelogicky stav, ktoreho riesenie si predstavujes sposobom, ktory nemoze z principu existovat. Tiez bude zbytocne neefektivne tieto data nejak cez internet prenasat. ked si pisal, ze chces robit s videami, renderingom = to budu minimalne stovky MB dat. Maj vsetky data na PC doma a pracuj s nim vzdialene.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
mosqa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 258
Dátum registrácie: Št 09. Dec, 2010, 11:30
Bydlisko: Sliac

Re: Zdieľanie výkonu PC

Príspevok od užívateľa mosqa » St 23. Jan, 2019, 09:45

uz len ked si vezmes ze interne zbernice zvladaju transfery radovo v 10-tkach GB/s a na akych frekvenciach pracuju a ty by si chcel podobnu komunikaciu riesit po sieti tak ani na Gb optike (viac asi v notasi a pc nemas) sa nedostanes ani k stvrtine vykonu prveho pentia..cize ako je uz spomenute, jedine data nasypat do ws a riesit rdp/tv

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"