Revolut

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4427
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Revolut

Príspevok od užívateľa shajek » Ut 02. Júl, 2019, 09:01

normalny terminal, by sa ta mal spytat ci chces platit GBP alebo HUF ... das HUF a samo sa ti to v revolute skonvertuje podla ich kurzu
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
ArAsHiT
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 333
Dátum registrácie: St 07. Sep, 2011, 15:06
Bydlisko: BA/NR

Re: Revolut

Príspevok od užívateľa ArAsHiT » Št 04. Júl, 2019, 22:13

Nemusí sa Ťa to vôbec pýtať, pokiaľ nepodporuje DCC, tak to rovno zaráta v HUF.
MacBook Pro 15" 2017

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10856
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Revolut

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Št 21. Nov, 2019, 09:54

Krásne ráno, neskutočné tlaky.

Kupujem niečo od chalana v CZ, v Revolute som to naplánoval úplne dokonalo, nasypal som si peniažky na účet, spravil konverziu (a pritom ušetril 7€ oproti konverzii, keby to šlo cez Tatru), dnes idem zadať príkaz a...W T F ?

Už ste robili platby? To je čo za doslova retardovaný systém? U mňa 90% potenciálnych platieb sú jednorázové platby, kde nepredpokladám, že budem ešte niekedy znovu platiť (a ak áno, tak by som si pridal kontakt), no nie nie nie, Revolut toto nechce, ty musíš:
- každú platbu, či Revolut alebo na účet pridávať AKO KONTAKT!
- vyplňuješ ako IBAN, SWIFT, tak Meno, Priezvisko (totálna kravina, toto je čisto kvôli identifikácii v histórii platieb)
- ale potom MUSÍŠ vyplniť aj kompletnú adresu príjemcu.
Proste aj tú najobyčajnejšiu jednorázovú platbu prevodom musíš pridať ako kontakt a veľa šťastia, keď chalanovi napíšeš
"Pošli mi, prosím, tieto údaje:
- Meno
- Priezvisko
- IBAN
- SWIFT
- Adresu
- PSČ
- Mesto."
Na to sa už len opýta, či nepotrebuješ náhodou ešte aj rodné číslo.

Otvorím chat, idem riešiť - chalan totálne nemá odpoveď, len stále omieľa, že "joj, rest assured a hovadiny, hovadiny a hovadiny, že to robíme z bezpečnostných dôvodov" - bezpečnostné dôvody, my ass, na SEPA platbu prakticky nič okrem IBANu nie je potrebné mať, ani SWIFT, ten si banka vie z ich systému spárovať aj sama.

Vykašľal som sa na to, všade som dal N/A (okrem PSČ, tam som dal Prahu), prešlo.

Keby nemali dobré kurzy (a aj to len cez pracovné dni, cez víkendy je príplatok 0,5%), tak túto otravnú volovinu okamžite zruším, vkuse tie ich slizké e-maily, upozornenia, hlúpe otravné "fičúry" a povinnosť pre istotu po každom update ísť do nastavení súkromia a zistiť, či nepridali znovu novú položku ohľadom toho ako zneužívajú tvoje dáta.
CASE: CM MC600Pi + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@5GHz + EVGA CLC 280 + BQ! Silent Wings 3 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Crucial Ballistix LT 16GB@3200MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznené v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Sendy Audio Aiva, JBL LSR305

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7208
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Revolut

Príspevok od užívateľa LordKJ » Št 21. Nov, 2019, 10:15

ano, robili a ano je to tak ako pises (ked posielas na eur ucet tak staci meno + iban + swift)

len ma zaujima co konkretne si chcel cez support vyriesit

a nezabudaj SEPA - Single Euro Payments Area
co si ja pamatam tak na medzinarodne platby (nie SEPA) vzdy trebalo adresu

len to, ze musis ukladat kontakt je blbe to ano

--
ja osobne pouzivam revolut ako ucet v SEK ale vacsie prevody robim cez transferwise
[......]

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10856
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Revolut

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Št 21. Nov, 2019, 10:56

Výborne, takže nakoniec som ja ten negramotný (ja som netušil, že sú krajiny v EU, ktoré nie sú súčasťou SEPA, lebo také ňoky, švédky a podobne sú). A ja, že už mám dobrý spôsob ako komfortne obchodovať s niekým z CZ. Uff, nočná mora sa vrátila, už chápem, prečo si tie ich banky účtujú toľko za prijatie SEPA platby. To fakt len ak má človek tiež nejakú nie-CZ banku alebo PP (a PP je aj tak nočná mora, tam by to šlo cez ich neskutočne otrasný konverzný kurz).

Tak nič, budem dúfať, že to dôjde.
CASE: CM MC600Pi + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@5GHz + EVGA CLC 280 + BQ! Silent Wings 3 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Crucial Ballistix LT 16GB@3200MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznené v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Sendy Audio Aiva, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6762
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: Revolut

Príspevok od užívateľa stiv » Št 21. Nov, 2019, 11:06

Ked mi typek z cz posielal peniaze tak si pridal moje cislo a poslal. Ale myslim ze on mal eura, ktorych sa chcel zbavit.

Radsej posielam na dobierku cez zasielkovnu ako takto ked musim od neho pytat 15 udajov.

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"