Pomoc so satelitom

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
chosefina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2875
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55
Bydlisko: Zilina

Pomoc so satelitom

Príspevok od užívateľa chosefina » Št 15. Mar, 2018, 21:44

Zdravim, potreboval by som pomôcť so satelitom. Telku som dlhšie neoouzival a som sa rozhodol ze to opat zfunkcnim. Kupil som cryptobox 750hd mam tam najnovší fw a klasicku skylink kartu. Ked som dal prvýkrát vyhľadať kanaly cez skylink tak mi išlo iba očko a ta3 nešla a signal len 70. . Rozhodol som sa že skusim posunut parabolu a intenzitu signalu som meral jednoduchým merakom amiko satfinder. Teraz mi ukáže ze astra 23,5 ma silny signal ale naladí mi len nemecké stanice.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

hubula
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 33
Dátum registrácie: Pi 10. Okt, 2014, 10:14

Re: Pomoc so satelitom

Príspevok od užívateľa hubula » Št 15. Mar, 2018, 22:11

Vyzera to, ze si chytil Astru 28.5° https://www.lyngsat.com/tvchannels/uk/S ... omedy.html

4040
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 805
Dátum registrácie: Št 30. Okt, 2014, 23:27

Re: Pomoc so satelitom

Príspevok od užívateľa 4040 » Št 15. Mar, 2018, 22:22

Choď s prijímačom k niekomu , kto má Skylink a nalaď si u neho prijímač.Potom nastavíš doma anténu.

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4536
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomoc so satelitom

Príspevok od užívateľa lezgy » So 17. Mar, 2018, 06:50

pozri jak mas lnb nastaene
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Sugyi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 75
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Re: Pomoc so satelitom

Príspevok od užívateľa Sugyi » So 17. Mar, 2018, 11:34

Aj otocenie LNB ma vely vplyv na signal.
A hej, vyzera to, ze si naladil 28ku

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1532
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomoc so satelitom

Príspevok od užívateľa marfan » So 17. Mar, 2018, 13:57

Skôr si myslím, že naladil 19,2 astru. Na tejto pozícii ti môže parabola chytať aj transpondér s astra 23,5.


Ak máš tam TA3ku s Astra 23,5 tak si hu zapni a lad to podľa nej ak chytíš túto stanicu tak ti to pôjde. LNB konvertor na začiatok potoč 15°v smere hodinových ručičiek. Ak budeš mať chytenú TA3 ku a signál okolo 75-80 tak to máš OK. Potom si podľa Skylink stránky skontroluj či tam máš všetky transpondéry (TP) a daj prehľadať. Ak ti niektoré nepôjdu tak ešte skús potom pootočiť LNB.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1632
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Pomoc so satelitom

Príspevok od užívateľa wingo » So 17. Mar, 2018, 18:15

BTW aby si vedel kam mieriť s parabolou a aký uhol. Mne to dosť pomohlo:
http://www.dishpointer.com/

A môžeš to doplniť nejakou appkou do mobilu.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K@4600MHz@1,3V, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1060 6GB + Accelero Twin Turbo II (2100MHz core, 8800MHz VRAM), Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), Acer HN274 (TN, 27", FullHD, 120Hz, 3D Vision), Logitech K200, Logitech G400, Superlux HD-330 + Brainwavz memory foam sheep skin round earpads

Užívateľov profilový obrázok
chosefina
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2875
Dátum registrácie: So 21. Jún, 2008, 13:55
Bydlisko: Zilina

Re: Pomoc so satelitom

Príspevok od užívateľa chosefina » Ne 18. Mar, 2018, 13:30

Tak už som to opravil, vytiahol som na balkon staru telku a tak som ladil. Trvalo mi to aspon 2 hodiny ale našiel som astru 23,5. Co som bol prekvapený tak, ta parabola musi byt uplne presne nasmerovaná, ked ju len minimlane posuniem o 1mm tak hned strati signál, ale už to beží. je to 80cm parabola, mozno ju v buducnosti vymenim za 100 cm, kvoli signalu

Užívateľov profilový obrázok
marfan
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1532
Dátum registrácie: So 05. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Veselé pri Pieš
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomoc so satelitom

Príspevok od užívateľa marfan » Ne 18. Mar, 2018, 14:42

Niekde na nete som videl pokrytie strednej EU satelitu astra 23,5 a až na východe je doporučené mať 100vku parabolu.

Môže to byť inak aj kvalitou LNB. Mal som možnosť porovnať 60€ QUAD LNB konvertor proti 15€ DUAL LNB a signál pri tom drahšom bol lepší aj pri nepresnejšom nastavení.
Spoiler: ukázať
MB:Acrock Z77 Extreme 4, CPU:Core i7 3770k 3,5GHz, RAM:2x4GB Kingston HyperX Black 1600MHz@1833MHz,CLADIC:Thermalte NiC C4,CASE:NZXT BETA EVO PSU:Corsair VX-450W,
GPU:AMD/ATi HD5770 1GB MSI, SSD: Kingston V200 128GB HDD:WD 1TB RED SATA,Samsung 1TB, Samsung 750GB, Samsung 250GBLCD:DELL U2412M,

Užívateľov profilový obrázok
pepe-flash
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 531
Dátum registrácie: So 04. Dec, 2004, 14:00
Bydlisko: Komárno

Re: Pomoc so satelitom

Príspevok od užívateľa pepe-flash » Ne 18. Mar, 2018, 20:29

80 parabola je na Skylink úplne dostacujuca aj s rezervou. 60€ LNB ? Také drahé som ešte nevidel. Montuje antény cca 15 rokov ale rozdiel medzi lacnym a drahým LNB je Max 10€. Lacný Quad 13 € a drahy 21€. Reklamné blbosti na LNB ako hd ready , 4k ready treba zabudnúť. Napr. 4k program prijme aj LNB staré 20 rokov. Rozdiel v kvalite signálu je max. 5-10 %. Oveľa väčší rozdiel robí kvalitná parabola. Ak niekto používa parabolu od Digi, alebo Magio, tak nech ju zahodí a kúpi si nejakú lepšiu a uvidí rozdiel.

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4536
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Pomoc so satelitom

Príspevok od užívateľa lezgy » Po 19. Mar, 2018, 16:14

Potvrdzujem. I ja vymenil tanier za 100vku a riť platne a to bývam čo sa týka pokrytí vo fajnej riti...
LNB to iste
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"