Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4409
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(32)

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa stefan222 » Ne 14. Okt, 2018, 17:03

Tak 3m na vysku mam momentalne v panelaku.smelo daj viac. Mam sice 196cm ale tak uz pri takom velkom dome sa vysoke stropy proste pytaju ze vojdes dnu a bum velke otovrene
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
SKiLEX
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 981
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa SKiLEX » Ne 14. Okt, 2018, 19:12

presne, inak to vyzera jak v jaskyni
"Neznám případ, že by si někdo pomohl tím, že mluvil s policajty. Všichni toho později litovali. I tenhle bude." - Dfens

"Raz ma dokonca zvolili za richtára. Bolo to v blázinci, k úspechu mi pomohli hlavne hlasy samovrahov. Vo funkcii som sa udržal takmer týždeň. Keď anarchia v komunite nadobudla obludné rozmery, poslali ma z tej pakárne preč. Vraj som ohrozoval liečebný proces." - Milo Janáč

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1887
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa mirjak » Ne 14. Okt, 2018, 19:25

sorry za OT, to fakt sa na SK stavali panelaky aj s 3m stropom? Kde? Cca rok vystavby?

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4409
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(32)

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa stefan222 » Po 15. Okt, 2018, 15:49

berem s5, prave som to meral,presov, sekcov, cca 1990. ma to 270cm
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5749
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa stiv » Po 15. Okt, 2018, 16:30

Ze smelo daj viac ako 3m... mozno ked stavias kostol alebo vyrobnu halu. Mame 3 metre a je to vysoke az az. Maly priestor nevykompenzujes 4m stropom. :)

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2641
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Po 15. Okt, 2018, 16:31

No ja som sa tesil na dvihnutu obuvacku ze cez 4 metre ale manzelka zistila, ze sa citi trochu strateno v takych velkych priestoroch.

takze asi len tolko ze priznane tramy a po strechu, ja mam velmi rad priestor.
Spoiler: ukázať
MB ASUS Z87-PLUS CPU i5 - 4670K GPU ASUS STRIX 980 SSD Intel 330 180GB HDD WD Green 2TB and some other not important stuff...

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9323
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Andre » Po 15. Okt, 2018, 16:39

5m strop v obyvacke, na jednej strane skoseny na 4m a uz nikdy viac
vzduch nie je o nic lepsi, chladnejsie v zime a akustika mizerna
2,8-2,9m ale urcite dat
i7-4790K 4,5GHz 1,1V | Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar + Roccat Hiro+ | Fnatic Gear Rush Red | Dell P2414H
Audio-gd NFB-12 > Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4108
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa shajek » Po 15. Okt, 2018, 16:43

V pripade bungalovu 4izboveho do Lka cca 102m2 by ste isli do pristupneho podkrovia ? alebo ho zavriet ? o kolko to moze zdraziet celu stavbu ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1165
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Marek125 » Po 15. Okt, 2018, 18:35

Ake vysoké to je? A na čo to chces využívať? Ako dať tam padacie schody a obuchat to dakou OSB doskov nemusí byť drahé ani zle pokiaľ tam chces niečo skladovať a nemáš kde inde.
CHLADENIE: Vodné Chladenie EK Water Block MB: MSI Z97 Mpower Max AC CPU: I7 4790K OC 5Ghz RAM: 8GB Kingston HyperX FURY Blue VGA: MSI GTX 1080 SeaHawk EK PSU: SuperFlower Leadex 850 Platinium HDD: 1000GB WD SSD: Samsung 840 Pro CASE: Phanteks Enthoo Evolv ATX TG Monitor: AOC AG322QCX TV: SAMSUNG UE40ES5500 Keyboard: Roccat ISKU Myš: Logitech G500 NB: Acer Predátor 17 1060 AUDIO: Harman Kardon Aura

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9323
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Andre » Po 15. Okt, 2018, 18:43

casom ti popraskaju v izbach rohy pri strope ako tam budes chodit
radsej si sprav vacsiu garaz/technicku miestnost
i7-4790K 4,5GHz 1,1V | Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar + Roccat Hiro+ | Fnatic Gear Rush Red | Dell P2414H
Audio-gd NFB-12 > Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150

Užívateľov profilový obrázok
stiv
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5749
Dátum registrácie: Pi 16. Nov, 2012, 21:30
Bydlisko: Košice

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa stiv » Po 15. Okt, 2018, 18:56

My tak mame a ten ulozny priestor je super. Od vianocnych veci cez kufre do lietadiel, vystroj na potapanie, snowboardy.. po ine sracky co clovek nechce skladovat doma ani v pivnici. Plavajuca + oblozene doskami a dookola regaly s uloznymi boxmi. :)

Nic zatial nepopraskalo v rohoch ale nie je to bundalov. Urcite by som to chcel zas.

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1165
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Marek125 » Po 15. Okt, 2018, 19:45

To je blbosť andre ani sadrokartón nepopraska keď to spravíš na poriadok. Nie to ešte omietka alebo čo to tam bude mať. Ja som chvíľu pomáhal kamarátovi robiť kartón a on používa také pásky. Ja som to dával doma a super.

https://www.jub-farby.eu/kategoria/pask ... drokarton/
CHLADENIE: Vodné Chladenie EK Water Block MB: MSI Z97 Mpower Max AC CPU: I7 4790K OC 5Ghz RAM: 8GB Kingston HyperX FURY Blue VGA: MSI GTX 1080 SeaHawk EK PSU: SuperFlower Leadex 850 Platinium HDD: 1000GB WD SSD: Samsung 840 Pro CASE: Phanteks Enthoo Evolv ATX TG Monitor: AOC AG322QCX TV: SAMSUNG UE40ES5500 Keyboard: Roccat ISKU Myš: Logitech G500 NB: Acer Predátor 17 1060 AUDIO: Harman Kardon Aura

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4108
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa shajek » Po 15. Okt, 2018, 20:32

je to vo faze rozhodovania hotovy projekt vs. customizacia. A silno rozmyslam ... ze je to pic*** resp. blbost nevyuzit priestor ktory tam proste je. Ale skor ma zaujima o kolko to predrazi celu stavbu - keby som chcel napr. betonovu podlahu aby som nemusel riesit vseliake praskania a nosnosti. Teda zistujem ci vobec o tom rozmyslat ... technicka je miestnost je samozrejmostou. Podkrovie by bolo ucerne ako skladisko, pripadne "kôlnička"/hobby place lebo to zabera vela miesta a zle sa organizuje vsetka elektronika.
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6636
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12
Bydlisko: Trnava

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa hawkeye » Ut 16. Okt, 2018, 06:54

Marek125 napísal:
Po 15. Okt, 2018, 19:45
To je blbosť andre ani sadrokartón nepopraska keď to spravíš na poriadok. Nie to ešte omietka alebo čo to tam bude mať. Ja som chvíľu pomáhal kamarátovi robiť kartón a on používa také pásky. Ja som to dával doma a super.

https://www.jub-farby.eu/kategoria/pask ... drokarton/
tieto som daval aj ja do celeho domu. Kúpiť k tomu špeciálny valcek a ide to spraviť naozaj pekne aj svojpomocne
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3654
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Ut 16. Okt, 2018, 07:55

shajek napísal:
Po 15. Okt, 2018, 20:32
je to vo faze rozhodovania hotovy projekt vs. customizacia. A silno rozmyslam ... ze je to pic*** resp. blbost nevyuzit priestor ktory tam proste je. Ale skor ma zaujima o kolko to predrazi celu stavbu - keby som chcel napr. betonovu podlahu aby som nemusel riesit vseliake praskania a nosnosti. Teda zistujem ci vobec o tom rozmyslat ... technicka je miestnost je samozrejmostou. Podkrovie by bolo ucerne ako skladisko, pripadne "kôlnička"/hobby place lebo to zabera vela miesta a zle sa organizuje vsetka elektronika.

No predraží sa ti to práve o ten betónový strop a o niečo viac izolácie.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"