Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
satyr_ik
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 742
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Poprad

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa satyr_ik » Ne 09. Sep, 2018, 12:32

Ako často potom treba v zásobníku ohriať vodu na 60C kvôli legionelle či ako sa to volá? Mám pocit že raz za mesiac?

Užívateľov profilový obrázok
mirjak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1886
Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa mirjak » Ne 09. Sep, 2018, 13:08

presne to ma napadlo, ked citam, ze ze drzat TUV na 35... 45 je na hrane bez dalsich opatreni
http://www.hoval.sk/blog/sk/pozor-na-ba ... nne-vyhnut

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9741
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Ne 09. Sep, 2018, 13:20

No mozno som si zle vylozil tabulky tepelneho cerpadla a jednalo sa o teplotu v podlahovke a nie pre tuv... netusim ako sa toto riesi,v byte mam len prietokovy ohrievac vody..ale info ma zaujimav
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9741
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Po 10. Sep, 2018, 08:39

prisla mi dalsia ponuka na rekup :) boha to je uzasne zas ponuky od 5500 do 9500 :) vytvorim si iny email lebo s tym judr asi normalnu cenu nedostanem...

zatial to vyzera na renson endura delta 330, dobre parametre,kvalitne potrubia, certifikat pasivhaus de..
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1961
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Po 10. Sep, 2018, 11:44

to nie je tebou, tie firmy naozaj strielaju tie ceny od boka. U nas to vychadza orientacne, ze cena jednotky sa rovna cene prislusenstva (vedenie, vyustky, ...). Cize staci ked nejaka firma dodava trubky od Fera z dediny, a hned vie usetrit nejaky ten tisic.
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9741
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Po 10. Sep, 2018, 11:57

ja to vidim na tu renson jednotku, komplet riesenie vychadza 6500e na papieri, myslim,ze pod 6k ich dostanem...

ale dnes som naozaj po dlhom case mal smutne rano, prisla mi ponuka na elektriku (cca 200m z toho asi 37m musia pretlacat), suma 13tis... tak toto som ozaj necakal...

vidim, že reci typu, ak mas rozpocet kludne nepredvidatelne vydavky budu 20-30% je realna (vyrovnanie terenu tak 10-15; elektrika 10k+)... to som ozaj necakal :rolleyes: :facepalm: taky som znechuteny,ze konec...
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9741
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Po 10. Sep, 2018, 12:17

ale konecne aj prijemnejsia sprava, prislo mi nacenenie z TAPHOME :

V ponuke som rátal ovládanie kúrenia (nie sú započítané termohlavice do rozdelovača, to dodávajú kúrenári), ovládanie žalúzií aj s meteostanicou, ovládanie svetiel (spínanie + 1 pás aj stmievanie), tu potrebujem vedieť aké by to mali byť LEDky, či na 12/24V alebo na 230V. Tam by sa cena mohla trošičku zmeniť. Teraz som rátal aj s takými aj s takými, čiže je tam dostatočne veľa výstupov.
Ďalej ovládanie závlahy (rátal som 4 okruhy), tiež treba upresniť a nakoniec ovládanie rekuperácie (tu som rátal s možnosťou ovládania cez 0-10V signál, tak sa to ovláda najčastejšie, no je možnosť ovládania aj cez modbus, kde by ste vedeli nejaký ten modul ušetriť - rátal som aj CO2 senzor)...bohužiaľ neviem aká je to aktívna rekuperácia! Predpokladám, že to bude len marketingový názov. Chcelo by to vedieť presný typ.
V kalkulácií je započítaný aj jeden multifunkčný ovládač, cez ktorý viete ovládať 10 zariadení z jedného miesta. Bol by využiteľný napríklad na tie žalúzie v obývačke.

Ked ratam,ze len zonovka honeywell vychadzala 1300e + zaluzie na dialkove (iba v obyvacke) vychadzali na 550eur... tak toto je viac ako zaujimave :)
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1961
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Po 10. Sep, 2018, 14:29

Rekuperacia by mala fungovat automaticky na zaklade senzorov vlhkosti a kvality vzduchu.
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9741
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Po 10. Sep, 2018, 14:51

samozrejme funguje, s vlastnou appkou...

vo vseobecnosti co som sa tomu venoval tak neriesis nic len "prietok vzduchu", ktory ti riesi ako keby "vsetko", aj vacsi vyrobcovia mi povedali,ze CO2 su v podstate zbytocne, lebo pri istom objeme vzduchu mas automaticky dobru hodnotu co2 - ak sa chapeme.

ta cenovka bol len prvotny nastrel - aby som sa dostal do obrazu a zvuku
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1961
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Po 10. Sep, 2018, 15:18

hej, ale je zas zbytocne aby ti fukala rekuperacia plne pecky pokial mas v dome kvalitny vzduch, ktory kontroluje prave ten senzor
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9741
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Po 10. Sep, 2018, 15:40

moze ale nemusi to robit senzor, uplne ti staci pozriet tabulky kolk ovzduchu napr tlaci pri 40% vykonu. teraz to pisem preto,ze napr zehnder za CO2 chcel tusim 300e? napr "moj" renson to uz ma v sebe... v kazdom pripade co2 senzor by pri mojom vybere nebol prioritou (tym,ze je uz v jednotke som spokojny, ale keby neni a mam priplacat, tak sa na to vykaslem).

300+m3 jednotka ti pri 50% natlaci okolo 150m3 vzduchu co ti velmi bohato staci na kraasne hodnoty CO2, cize senzor ani nepotrebujes - ale opat je to na rozhodnuti kazdeho jedneho ako si to "uvazi"

Teraz som sa informoval v taphome, ak nechcem ovladanie rekuperacie tak je to o 350eur lacnejsie... + je to nadimenzovane,ze mozem nahodit aj dalsie 3 okruhy svetiel (zahrada, parkovanie,osvetlenie domu).
King is back from VACation :D

Sugyi
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 87
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Sugyi » Ut 11. Sep, 2018, 08:39

asi to u teba este nebude aktualne ale nadabil som dnes na toto
https://dom.bazos.sk/inzerat/89496210/Darujem-hlinu.php

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9741
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 11. Sep, 2018, 09:20

dikyy :)) ono neni problem ani hlina, ale odvoz + oporne mury (pofinancnej stranke) :) v kazdom pripade budem toho dost navazaat.
King is back from VACation :D

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4405
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(32)

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa stefan222 » Ut 11. Sep, 2018, 17:05

tak skoda no ze uz ked si mal domiesavac ze to rovno mohol liat do tych murov. ale uz ked pride tak chodnik si dat alebo plot zaklady
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 9741
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Ut 11. Sep, 2018, 21:45

noooo nemohol som riesit hned teraz aj oporny mur lebo zeriav na strechu musi prist/mat pristup... takze to bude dalsia faza :)
King is back from VACation :D

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"