Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3679
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Jednoduska » St 15. Júl, 2020, 16:51

Ved to tam ma aj odmerane v inom blogu a su to nezaujimave/nizke cisla. Aj ked ano, je to faktor mozno, pre mna ale nezaujimavy.

Vidim to stale na cenove porovnanie vody vs elektro a uvidime, tam sa to zlomi.

Užívateľov profilový obrázok
amplifier
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 335
Dátum registrácie: Po 24. Nov, 2014, 20:09
Bydlisko: Viničné

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa amplifier » St 15. Júl, 2020, 18:13

Pls preco sa vyhybas poteru? Len zo zaujimavosti sa pytam
Project Fractal Define S Black & White http://zostavy.tichepc.sk/sk/#reference ... lack-white
CASE: Fractal Desing Define S PSU: Superflower Leadex 80 Plus Platinum 850W GPU: Gigabyte GTX980Ti MB: Asus X99-A CPU: Intel i5820K @4,5GHz/1,25V
RAM:
2x8GB Crucial Ballistix Sport SSD: Samsung 850 EVO 500GB HDD: Seagate 1TB SCREEN: Dell U2515H Ultrasharp MOUSE: Mionix Naos 3200
MOUSEPAD:
Razer Goliathus Speed KEYBOARD: Hľadám novú vysnívanú SOUND: Schiit Modi 2 Uber + Magni 2 Uber SPEAKERS: Mackie CR4
HEADPHONES: Beyerdynamic DT-150/AKG 712 PRO/Hifiman HE-400i PHONE: Moto Z Play

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3853
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Diablo1st » St 15. Júl, 2020, 21:31

Jednoduska napísal:
Ut 14. Júl, 2020, 19:45
Ahojte,

ako dalsia blbost ktora je nerentabilna (takze tuto diskusiu aj mozme asi vynechat) mi na um prisiel hybridny FVE system aj s bateriami.

Ak mate odporucania na konkretne firmy/znacky respektive poznatky z vlastnej skusenosti tak budem velmi rad :)
Hlavne chcem vediet kolko miesta potrebujem na vsetko okolo toho nech dimenzujem technicku, respketive uberiem zo satnika.

Je moznost ze skoncim iba pri priprave ale ak sa mi podari zmestit financne tak by som do toho chcel ist.
Priestor pre FVE záleží od toho, čo všetko tam chceš. Ak si kúpiš batérie Pylontech vieš ich natrepať do obyčajného racku a nad to kľudne hybridný menič.
Podľa mňa sú batérie iba pre fajnšmekrov alebo pre tých, čo nevedia kam dávať prachy. Ak by som mal zbytočných pár tisíc dám si ich aj ja, ale inak je to ekonomicky nezmysel. Na to, aby ti batéria čo to vydržala potrebuješ mať slušnú kapacitu (odporúča sa 1-2 dni dennej spotreby) čo je troška drahý špás. Najlacnejšia batéria je rozvodná sieť :laugh:
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10823
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » St 15. Júl, 2020, 21:38

noooo ja mam Panasonic TČ 9KW 3fazové (typ ti nepoviem z hlavy, ale neni to tcap) + 300l túv to by som musel pozrieť a rekuperacia je Komfovent R400v + antibakterialne hadice a pod.

Uvazoval som nad moznostou chladenia, realne to tč vie, ale nikto doma nema rad pocitovo studenu podlahu, takze to zavrhujem, realne vonkajsie zaluzie spravia K...A rozdiel! fakt ked rovnako orientovane izby nastavim, jedna rolety dole otvorene a druha rolety vytiahnute hore, tak prisaham,ze pat stupnov hore minimalne.

Klimy mame multisplity 4+2 (na jednu vonkajsiu su dve vnutorne) a to si neviem vynachvalit, dnes pri tej ucinnosti A++ ci kolko tak to je par euri prevadzka.

ta rekuperacia ci sa vrati naozaj neviem, toto neriesim ale je to skutocne komfort, prideme po vikende domov a vo vnutri "Cerstvy" vzduch, ziadna stuchlina jak ked sme boli v byte... to je naozaj citit.

ps. zvedavy som kolko zasolim za garaz (7,5 x 4,8) : realne treba domurovat meter a pol z 2 stran, jedna strana je dom,+ brana (2x cca 4m) + dorobit ju...snad okolo 5k bez brany
Naposledy upravil/-a quicky v St 15. Júl, 2020, 21:42, upravené celkom 1 krát.
King is back from VACation :D

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4616
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa shajek » St 15. Júl, 2020, 21:41

ja som to tiez vyreisil iba Panasonic TČ (teraz si nepamatam ci 9kw alebo 6 ci kolko to bolo) menom Aquarea (ja mam H generaciu) ,ale s tym ze idem do chladenia podlahy, lebo v izbach nemam keramicku podlahu, iba v spolecnskych priestoroch a chcem to cez den chladit ked tam niesom a inak vypnute, ak to nebude stacit, tak klima :)

ale potrvrdzujem tie vonkajsie zaluzie, ked sa spravne nastavia tak u mna bolo niekde 5°C a niekde 6°C dole z teploty vzduchu vnutri

a miesto rekuperacie idem pouzivat okna, uvidime co to da
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10823
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » St 15. Júl, 2020, 21:43

ja mam tiez Hcko aquareu. niekde by som nasiel aj nazov :D ale s dotaciou ma to vyslo komplet na cca 5.4k? ale uprimne inak bude reklamacia, lebo nieco tam drnci pri kompresore ako keby zle uchytenie alebo nieco sa dotyka, uz mi dali aj novy kompresor a robi to presne to iste :D
dali mi uz gratis ten modul na sledovanie cez net (to mi zostane), ze si to odsleduju a potom mi to dojdu spravit
King is back from VACation :D

shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4616
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa shajek » St 15. Júl, 2020, 21:45

vypytaj jeden aj pre mna :D vies pozriet ktory to je ? lebo som ich nasiel viac

aj ty mas k tomu taky bezdrotovy termostat ? asi Computherm ci ako to bolo
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10823
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Št 16. Júl, 2020, 10:14

malo by to byt toto : Panasonic CZ-TAW1 Aquarea Smart Cloud

nemam ziadny termostat v dome - zatial, po prvej zime poviem,ze ani davat nebudem...lebo realne mi to prislo,ze vobec netreba.

s bezdrotmi honeywell + hlavice to vychadzalo cez 1000E - ja chuj som uz hlavice za 250e kupil :D - ale jednotka + bedroty, zapojenie a pod.- no realne zatial dlabem asi na to uprimne.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3679
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Št 16. Júl, 2020, 12:54

amplifier napísal:
St 15. Júl, 2020, 18:13
Pls preco sa vyhybas poteru? Len zo zaujimavosti sa pytam
Povodne som chcel mat dom uplne suchy, bez betonu nikde ale kedze stavbu zapustame tak je to asi jedno, budu aj tak betonove zakladove pasy.

Co sa tyka poteru tak medzi zakladovymi pasmi bude penove sklo, na nom folia a potom skladba podlahy ale tak v principe na foliu moze ist poter a vyriesene.... Ide asi o sympatie respektive nesympatie ku excesom betonu tvarnic a materialu, bordelu a tak. ale ucim sa ze nic nebude dokonale a teda ten poter nebude vadit :) ale ak pojde teplovodna podlahovka tak dam lithotherm, maju suchu montaz.

Diablo dik za input. veru je to drahe, v principe 10k euro na nejaky system aj s baterkami minimalne a to je dost suma, asi sa na to vykaslem a dam iba prirpavu a uvidime kam nas zivot dovedie. ale tesi ma, ze to vojde do racku, to v buducnosti nebude problem v pripade zaujmu.

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4619
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa lezgy » So 25. Júl, 2020, 23:23

zdar
vopred sa ospr. 140stran, isto to tu niekto riesil
potreboval by som poradit, prenosnu klimu
garaz ca 6x4x2 2m
na uskladnenie zeleniny, cize mesiace 09-05 aby to ficalo na cca 5stupne

viete nieco poradit, odporucit? pripadne odhad spotreby pre ten ktory model?
majland za to nechcem dat ale zas aby to nezozralo i travu okolo cesty
dik
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 989
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Ivko » Ne 26. Júl, 2020, 08:26

klima žere elektrinu, to je všeobecne známe.
Nechceš za to dať "majland"
Ak to chápem tak ty potrebuješ po lete chladiť a v zime zasa dokurovať na 5°C aby nezmrzla

Neviem kolko tej zeleniny tam máš, ale predpokladám že kupovať ju priebežne by bolo lacnejšie ako kúpiť prenosnú klímu a mať ju zapnutú 24/7

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3853
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Ne 26. Júl, 2020, 09:04

Navyše mobilnou klímou nedáš menej ako 15-16°C.

Čo tak kúpiť chladičku a používať ju čisto len na zeleninu?
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4619
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa lezgy » Ne 26. Júl, 2020, 09:28

zalezi od pocasia, v zime vytapat nebude treba, aspon podla skusenosti z minulych rokov
co sa tyka mobilnej tych 15 som nevedel, ina je aka?
fixna a naviazana na nieco?
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3853
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Ne 26. Júl, 2020, 11:27

Na obyčajnej klíme (v aute, mobilnej, splite) sa nedá nastaviť menej ako cca. 16°C. Nie sú navrhnuté na chladenie potravín, ale na zníženie teploty v priestore. Ty by si potreboval priemyselnú klímu na zeleninu, ale to je už finančne mimo.

Podľa mňa chladnička je najlacnejšie riešenie.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4619
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa lezgy » Ne 26. Júl, 2020, 21:16

dik
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"