Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3456
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Ne 23. Feb, 2020, 12:44

Darklol diki za prijemny pokec, mate tu stavbu pekne rozbehnutu tak nech sa vam dari! ;)
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - GTX 1660
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2201
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Blackhawk » Ne 23. Feb, 2020, 23:44

len vyrovnat, bager mi zarovnal pozemok, ale je to vlnite.
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

darklol
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 596
Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Bydlisko: Bratislava - Petrzalka / Kosice

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa darklol » Po 24. Feb, 2020, 01:17

Jednoduska nieje zaco :) ako som povedal nieje problem sa stretnut znova alebo ked budete mat cestu do PO kludne sa mozete prist pozriet ako to vyzera v reale :)
CPU: Core i7 975 EE 3.33GHz Noctua NH-D14 Motherboard: Asus P6X58D Premium Ram: Corsair Dominator 3*2GB 2000Mhz CL9 @ 1866Mhz + Kingston HyperX FURY Black Series 2*8GB 1866Mhz CL10 VGA: MSI GTX 970 GAMING 4G Audio: Asus XONAR HDAV 1.3 HDD: Samsung 840 Evo 240GB (system+games) PSU: Seasonic X-750 Gold Keyboard: Corsair K95 Mouse: Razer Naga Hex Red Screen: LG 30" W3000H-BN S-IPS Case: Lian Li PC A70F B OS: Windows 8.1

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4799
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(34)

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa stefan222 » Po 24. Feb, 2020, 10:49

ked mozem darkl rad sa pridam s matkom. konecne sa.mi zacinaju lubotice
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

darklol
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 596
Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Bydlisko: Bratislava - Petrzalka / Kosice

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa darklol » Po 24. Feb, 2020, 12:42

Kludne zatial sa toho vela nezmenilo co si videl stefan ale hadam sa to rozbehne o par tyzdnov
CPU: Core i7 975 EE 3.33GHz Noctua NH-D14 Motherboard: Asus P6X58D Premium Ram: Corsair Dominator 3*2GB 2000Mhz CL9 @ 1866Mhz + Kingston HyperX FURY Black Series 2*8GB 1866Mhz CL10 VGA: MSI GTX 970 GAMING 4G Audio: Asus XONAR HDAV 1.3 HDD: Samsung 840 Evo 240GB (system+games) PSU: Seasonic X-750 Gold Keyboard: Corsair K95 Mouse: Razer Naga Hex Red Screen: LG 30" W3000H-BN S-IPS Case: Lian Li PC A70F B OS: Windows 8.1

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4799
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(34)

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa stefan222 » Po 24. Feb, 2020, 16:03

kde sa to stollo resp preco sa nestavalo?dukatiky?
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

darklol
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 596
Dátum registrácie: Št 21. Jan, 2010, 16:25
Bydlisko: Bratislava - Petrzalka / Kosice

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa darklol » Po 24. Feb, 2020, 16:34

aj peniaze sme riesili a tak. postupne a bola zima my to nejak nehrotime ze cim skor musime byvat
CPU: Core i7 975 EE 3.33GHz Noctua NH-D14 Motherboard: Asus P6X58D Premium Ram: Corsair Dominator 3*2GB 2000Mhz CL9 @ 1866Mhz + Kingston HyperX FURY Black Series 2*8GB 1866Mhz CL10 VGA: MSI GTX 970 GAMING 4G Audio: Asus XONAR HDAV 1.3 HDD: Samsung 840 Evo 240GB (system+games) PSU: Seasonic X-750 Gold Keyboard: Corsair K95 Mouse: Razer Naga Hex Red Screen: LG 30" W3000H-BN S-IPS Case: Lian Li PC A70F B OS: Windows 8.1

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4536
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Ne 01. Mar, 2020, 21:48

Blackhawk napísal:
Ne 23. Feb, 2020, 23:44
len vyrovnat, bager mi zarovnal pozemok, ale je to vlnite.
ja som to povlacil 4-5m hranolom. normalne smrekovy hranol, na konce som pripevnil lanka a povlacil zvisle, vodorovne, diagonalne x krat dokola (nie sam samozrejme). musis to mat ale ako tak kypre.

s vysledkom som bol nadnieru spokojny. aj ked teda, nebolo mojim cielom to mat cele vo vodovahe.

a este odporucam sietku pod travu... :-)

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10721
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Št 12. Mar, 2020, 09:58

som rad,ze to tu zije, ja popri pracovnom zhone som nemal ani cas sem zavitat, ale tak reku,ze vam dam nejaky "update"

1/eodetekanie jednej kupelne bolo sposobene tym,ze ten co zapajal kanalizaciu zle vypodlozil potrubie (rozumej nijak, polozil to na trosku zhutnenu zeminu) a tym,ze sme to cele navazali do vyska cca 2m+ zeminy, tak to v casti kanalizacie kleslo a tym padom to pretekalo az ked sa rura "naplnila", tj do polovice v nej stale stala voda skrz ten pokles.

takze vsetko tam odkopat podlozit nanovo, zatial to klop klop funguje ako ma, ale este som to definitivne nezahrabal.

2/ taktiez aktivne riesime vonkajsie upravy, rozumej travnik zavlahu rastliny stromceky kde budu atd... zatial som tu mal nejakych "zahradnikov", ceny okolo 4k (s tym,ze zavlaha bola vsade cca 1200-1300e). naposledy som tu mal jedneho "znameho srdcom zahradnik" vyborne napady riesenia atd, len sa obavam ,ze to bude strasna palka...ale zatial cakame teda ,ze si dame aspon projekt/vizualizaciu spravit a ked tak realizaciu uz doriesime pripadne aj s niekym inym, ak by to nebolo cenovo prijatelne. v kazdom pripade,zas to nebudem robit sam, jednak na to nemam cas, neviem to, atd, po druhe rad by som aby to malo aj hlavu a patu a dlhodobo to malo zmysel

3/ objavil sa "problem" s TC, nadmieru huci, mozno si najdem chvilu a nahram to na net, no proste otras, hlavne v noci, sice to v dome nepocut, ale vonku na ulici je to ozaj neprijemne. boli to pani pozriet, zevraj kompresor, budes vymienat kus za kus tak uvidime (udajne by sa to casom len zhorsovalo) v kazdom pripade som zvedavy ako to dopadne

4/ zacali sme riesit branu + branku, hlinikove antracit rozmery dvojkridlovej brany 4.7x 1m, branka 1x 1m - zatial najmensia cena s motormi 2.7tis, co mi pride proste dost (toto neni az taka priorita pre mna)

inak vo vnutri domu vsetko v poriadku, uz teraz takmer nekurime a je tam teplooo, tie okna proste robia svoje...este rozmyslam ci dat "obehove cerpadlo" na teplu vodu, nebavi ma do umyvadla v tej vzdialenejsej kupelni cakat 20-30s kym tecie tepla aby som si tvar umyl (otazka 250e, holt dalsie k.rvitko v dome).

tolko asi zatial k aktualnemu stavu, oproti bytu je to pekny rozdiel v pohodli byvania (kedze som vyrastol v 3x takom dome tak mi je to prirodzenejsie ako manzelke, ktora vyrastla v byte), s tym ide ruka v ruke upratovanie (mozno by som kludne prijal aj mensi dom - co neverim, ze niekedy poviem, nie ze som nespokojny ale asi to clovek vyslovene nepotrebuje, uvidime ked nas bude doma viac ako 3), bohu vdaka za roboticky vysavac, nevieme si ho vynachvalit, neviem si predstavit ako sme bez neho mohli niekedy zit (teda v byte ano, ale v dome vooolakedy nechapem), skvely pomocnik, zarobil si na seba kazde euricko.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4469
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa molnart » Št 12. Mar, 2020, 11:05

quicky napísal:
Št 12. Mar, 2020, 09:58
este rozmyslam ci dat "obehove cerpadlo" na teplu vodu, nebavi ma do umyvadla v tej vzdialenejsej kupelni cakat 20-30s kym tecie tepla aby som si tvar umyl (otazka 250e, holt dalsie k.rvitko v dome).
a mas k tomu pripravu? lebo k tomu treba tri rurky co som cital - studena, tepla a spiatocka teplej. ja to samozrejme nemam, inac by som mohl zapnut recirkulaciu na kotli. holt, skusenost do dalsej stavby.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10721
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Št 12. Mar, 2020, 13:00

ja mam spravili mi to pani. co ma "milo" prekvapilo,ze oni to uz robia v RD standardne. ako realne sa to "neoplati" skorej je to o komforte. tak zvazujem...
King is back from VACation :D

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1493
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Marek125 » Št 12. Mar, 2020, 13:02

Treba zvážiť priority, cirkulacne čerpadlo funguje len na dva spôsoby a to je časový a taký čo sa učí.

Časový, vy si nastavíte kedy má čerpadlo precirkulovat vodu v potrubí chapme sa tak že žena chodí o piatej ja chodím o siedmej s práce takže to má dve hodiny kedy môže cirkulácia točiť. To isté platí aj ráno a poobede.

Čerpadlo ktoré sa učí, chápme to tak že čerpadlo má 7 dňový program kedy podľa prietoku teplej vody v potrubí sa "učí" vaše hygienické návyky a tomu prispôsobuje samo čas kedy sa má voda pretočiť.

Tretia možnosť je vodu točiť stále, ale vysoké energetické nároky vysoká spotreba teplej vody, lebo izolácia čiže úplne neekonomicke riešenie.

Všetky toto je vám ale naprd keď idete náhodne n WC náhodné si umyť ruky a podobne. To vôbec nefunguje tak že zapnete teplú vodu a zázračne to vie natlačiť rýchlosťou svetla do batérie za jednu sekundu vodu.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4469
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa molnart » Št 12. Mar, 2020, 13:08

mne by to uplne stacilo len na sprchu, ruky si aj tak umyvam studenou. ale nemam vodovod...
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10721
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Št 12. Mar, 2020, 13:15

ja som to pochopil tak,ze to tlaci nonstop...preto pisem,ze moc navratnost atd to nema (rozumej ked teraz odpustim 20l vody kym zacne tepla).

do sprchy/vane kde je vacsi "prud" zacne tepla tiect tak do 5sec. len umyvadla idu dlhsie no
King is back from VACation :D

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1493
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Marek125 » Št 12. Mar, 2020, 13:16

Však vravím je to o priorite ak človeka série také že si chce umyť tvár náhodne v teplej vode je to kvazy nepoužiteľné, ale ak chce človek pevne nastaviť a vie kedy presne asi chodí domov kedy sa bude sprchovať je to dobrá vec.

Na byte to funguje úplne inak žiaľ tam sa točí ťa voda pravidelne.

quicky: Žiaľ nie, môžeš si to ako nastaviť nech to beží od rána do rána, ale predstav si tu spotrebu teplej vody, lebo samozrejme straty sú tam na tej dĺžke ochladzuje to bojler ktorý musíš následne ohrievať čo je ďalšia energia atď.

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"