Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4942
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(35)

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa stefan222 » So 01. Feb, 2020, 20:36

a toto cudo ma mat dalsi rok 2m?ide aj do sirky ze treba orezavat a ci len do vysky?pracnik uz kaka kvalitne ci stale na stojaka?
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4546
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » So 01. Feb, 2020, 22:57

fotka z marca 2019. cize ano, na jesen tento rok bude mat 2m.
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7032
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Ne 02. Feb, 2020, 10:37

To su cerstvo vysadene, alebo kedy si ich vysadzal? Cital som, ze by sa mali nikedy v septembri.
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz | Asus VG279Q
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4546
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Ne 02. Feb, 2020, 11:20

ano, presne tak.

Užívateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7019
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12
Bydlisko: Trnava

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa hawkeye » Ne 02. Feb, 2020, 20:43

Riesil niekto na dome PoE kamery? Popripade vyzna sa niekto do toho?

Namontoval som 3 kamery. 1 ide ok, u druhej je asi zly kabel - na oboch stranach tester ukazuje ze PIN 3 a 6 nefunguje, 3tia - tester ukazuje ze je kabel ok na kazdej strane ale ziaden video feed nejde. Vyskusane 2 kamery na tomto kabli a to iste. Kamery funguju na inom kabli a v noci sa im zapina night vision.

Co este skusit?
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4767
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa molnart » Po 03. Feb, 2020, 16:13

asi by som skusil prekrimpovat konektor. ake kamery si daval? ja sa idem zbavovat wifi anteny lebo prechadzam na optiku a ked uz budem musiet na sttechu chcem to vymenit za PoE kameru, asi pojdem to tychto https://www.aliexpress.com/item/3279103 ... 2e0eubrO6G
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 PVE + OMV + OPNsense

Užívateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7019
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12
Bydlisko: Trnava

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa hawkeye » Ut 04. Feb, 2020, 09:42

konektor prerobeny asi 4x, na stene mam max 1-2 pokusy - budem musiet asi predlzovaciu skrinku kupit takymto tempom.
PoE kamery mam presne tie co si postol - bude aj recka u nas ale az ked to rozbeham :) Ja som kupil rovno aj s nahravacim boxom

Kamera pri garazi bude nejaka cudna vec - stena obyvacka vs garaz-> nie je ani wifi ani pestunka tam nefunguje. Co tam moze byt za rusenie netusim ale necakal som ze to pravdepodobne zrusi aj tieneny kabel
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02

Bono83
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 40
Dátum registrácie: Ne 04. Sep, 2011, 08:12

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Bono83 » Ut 04. Feb, 2020, 19:23

Ked ti ukazuje iba zly par 3 a 6 tak tak kameru zapoj do poe switchu . Kabel urob na oboch koncoch z modreho a hnedeho paru. Nakrimpuj to 1236.

Užívateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7019
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12
Bydlisko: Trnava

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa hawkeye » Ut 04. Feb, 2020, 23:11

kamera ako taka ide do PoE switchu a ako spravit kabel nechapem moc :)
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02

Bono83
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 40
Dátum registrácie: Ne 04. Sep, 2011, 08:12

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Bono83 » Ut 04. Feb, 2020, 23:37

Do switchu alebo do Rekordera?

Užívateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7019
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12
Bydlisko: Trnava

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa hawkeye » St 05. Feb, 2020, 06:39

do rekordera co je ku kameram..ine nemam
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02

Bono83
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 40
Dátum registrácie: Ne 04. Sep, 2011, 08:12

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Bono83 » St 05. Feb, 2020, 08:21

Ten rekorder ma pasivne poe. Tam je to tak ze potrebuje vysravbu ako na gigabit. Klasicky switch ma aktivne poe, tam ti aj data a aj napatie ide normalne ako v 100-kej sieti po po paroch 1236. Takze ked mas jeden par zly, tak prekrimpuj konektor takto: pin 1 -modra 2-modra 3-bhneda 6-hneda. Urob to tak na oboch koncoch . Ale potrebujes obycajny poeswitch.

Užívateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7019
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12
Bydlisko: Trnava

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa hawkeye » St 05. Feb, 2020, 10:17

aha, oka dik za radu... kedze sa mi vonku mina kabel pockam este v ramci reklamacie co poriesia a nasledne to tak teda skusim
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3741
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Pi 14. Feb, 2020, 15:05

Iba mimochodom, takto si predstavujem stavebny dozor:
https://www.youtube.com/channel/UCKVk3u ... EbT5SRCHAw

doslova takto, ak poznate na vychode slovenska niekoho podobne pedantneho a asertivneho tak sem s referenciu :) A inak prajem prijemne pozeranie, ozaj su tam zaujimave info :)

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 273
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa josa » Pi 14. Feb, 2020, 16:09

Chalani ja mam kamery od ESCAM (ešte nenahodene), ale ako ste poriešili kabel čo ide z kamery a do neho sa zapaja ethernet? Kam ste schovali spoj(cely kablik)? Ci len tak vam tam vysi? :D Lebo cez stenu neprejde jak je kratky.
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: 16GB, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"