Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4586
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Bydlisko: Pravenec
Kontaktovať užívateľa:

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa shajek » St 08. Jan, 2020, 21:23

pokial rastu tak je super, kukni si aj vavrinovec .. v googli najdes kopec zivych plotov z toho ... podla mna je to krajsie
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345

Užívateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7019
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12
Bydlisko: Trnava

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa hawkeye » Št 09. Jan, 2020, 09:12

Lenze to mi asi nenarastie do 2.5-3m (potrebujem/chcem mu vyblokovat vyhlad z poschodia k nam) a vyzera ze to treba furt strihat
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7005
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Št 09. Jan, 2020, 09:32

Odroda CAUCASICA dorasta do 4m. Tiez to idem davat k plotu.
https://www.lumigreen.sk/eshop/vavrinov ... 5224.xhtml
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

Užívateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2192
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa patro16 » Št 09. Jan, 2020, 09:42

je to "imunne" voci tym huseniciam co lezu do kruspanu a pozieraju ho?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10802
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Št 09. Jan, 2020, 23:47

tak som dnes pozeral spotrebu TČ za mesiac december (prvy mesiac kurenia v dome), kurenie + tuv - 414 kwh :) luxus

ak niekoho zaujima tak rekuperacia za mesiac december - 30kwh.

ceny za 1kwh v priemere asi pozname :)

za mna max spokojnost !
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6884
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Leon » Št 09. Jan, 2020, 23:51

Kolko ti pri projekte vtedy vypocitali vysku nakladov? Nechce sa mi to hladat,... chalani ta vtedy presviedcali ze to bude ovela viac nad :D
.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10802
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Pi 10. Jan, 2020, 00:53

Vysku nakladov sme nepocitali,len spotrebu elektriny na vykurovanie podla tepelnych stat(povodny plan bola elektrika podlahovka + veeela fve)...podla mna cisty luxus naklady na dom 200+ zastavana a prvy mesiac vykurovania.
King is back from VACation :D

maniak
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 982
Dátum registrácie: So 31. Jan, 2009, 00:41
Bydlisko: Kittsee, Rakusko

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa maniak » Pi 10. Jan, 2020, 07:30

Quicky, taka spotreba ma neprekvapuje vzhladom na to, aky teply bol december. Aku mas projektovanu tepelnu ucinnost (energeticky certifikat, spotreba tepla v kWh/m2/rok)?

Užívateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7019
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12
Bydlisko: Trnava

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa hawkeye » Pi 10. Jan, 2020, 09:29

Takze u mna za 12/2018 + 2019-> TC -> kurenie, ohrev vody, klima
Priemerne mesacne naklady:
67e elektrina, 12 voda (mestka isla na polievanie mini zahrady, dokoncovacky okolo domu) a tusim 6e plyn

Takze cca 90e mesacne
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10802
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Pi 10. Jan, 2020, 10:19

az tak teply zas nebol, ved skoro kazdy den bola 0 alebo minus najma v noci + prvy mesiac kurenia, co som vobec zacal dom kurit - ky msa dom vysusi, prevadzkuje atd. myslim, ze este co to by to mohlo aj klesnut.

Zatial inak nemam termostaty takze tč. ide na fix (voda 30/31stupnov, podla pocitu som to raz dvakrat menil; tuv 45)

zas na druhej strane my sme mali rekuperaciu pustenu 3/4 roka pred nastahovanim teda moznu vlhkost to uz mohlo s kludom "vyvetrat", kedze to fici nonstop.

nic to vsak nemeni na tom,ze som uuuuuuplne spokojny s takou spotrebou a takym "velkym" domom :) co sa tyka projektu mozem to skusit najst ale myslim,ze mudrejsi budeme po 12tich mesiacoch ako vychadzat z jedneho, cize to berte tak informacne,ze ma to milo prekvapilo.

ta rekuperacia,ze stoji par eur mesacne je naozaj skvela vec, podla toho co ukazuje, kolko tepla "zrekuperovala/usetrila" tak by mala mat navratnost cca 8.3 roka :D ale je jasne,ze v lete to tolko neusetri ako v zime, cize navratnost nikdy, ale ten komfort je neskutocny !

Vid:

https://inardex.sk/dom-architekta-spotr ... rgii-domu/

1. vykurovacia sezóna
ťažko zhodnotiteľná – výstavba, sušenie poterov fóliami (sušenie odhad 5500kWh – cca. 700 EUR), zabývanie – do 01.07.2017 preto presne nemerané

2. vykurovacia sezóna
01.07.2017 – 25.06.2018 – iba vykurovanie a vetranie 6580 kWh za rok

3. vykurovacia sezóna
17.07.2018 – 10.07.2018 – iba vykurovanie a vetranie 4950 kWh za rok

Rozdiel medzi 2. a 3. vykurovacou sezónou je 1630 kWh za rok (t.j. 212 EUR)

V percentuálnom vyjadrení to je zníženie spotreby na kúrenie o viac ako 30%.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
Blackhawk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2215
Dátum registrácie: St 07. Jan, 2009, 14:12
Bydlisko: Sereď

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Blackhawk » St 22. Jan, 2020, 19:33

Blackhawk napísal:
St 04. Dec, 2019, 22:45
...
Inak skusobne som testoval wifi rele Shelly 2.5, ktore mam v plane schovat pod zaluziove vypinace a na sucho bez roliet to fungovalo, tak uvidim buduci tyzden ked pridu montovat zaluzie ci to bude fungovat aj na ostro. Inak sikovna vec to rele, je to male a vie to ovladat dva kanaly s tym, ze funguje sucasne aj nastenny vypinac. Cez apku to ma dokonca aj meranie spotreby a plno ficuriek. A sranda je, ze to vyrabaju Bulhari.
Update, zaluziove ovladace aj s rele namontovane a vsetko funguje tak ako ma. Rele sa dokonca vie nakonfigurovat tak, ze sa daju zaluzie otvarat aj do urcitej polohy zadanej v %. Uz len zistit ako nastavit aby sa dali rolety stiahnut a nechat pootvorene. Rele mam pridane aj do Google home a daju sa ovladat cez Google asistenta. Nechal som si dve rele, ktore mi vystali namontovat aj pod ovladace vonkajsieho osvetlenia. Uvidime aka bude spolahlivost po nejakej dobe. Zatial teda palec hore.
CPU : Intel® i5-4670K , MB : ASROCK Z87 PRO3 , RAM : KINGSTON 2x4 DDR3 , GPU : MSI GTX760 TF 2GD5/OC , PSU : Corsair VX550W , CASE : Cooler Master Dominator 690 + 2xEvercool RS14 + 2xEnermax Magma + Noctua P12 + Noctua S12, DVD : SAMSUNG SH223F , HDD : Crucial M4 64GB, WD 640AAKS , KEYBOARD and MICE : A4TECH G800 + Mionix Castor

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10802
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Št 23. Jan, 2020, 11:33

paradicka :) drzim palce... ja musim zacat riesit to WC, lebo zacal problem aj so sprchou, ktora kvazi neodteka, na prasky.

neviem si to vysvetlit, poradie : vyvod odtok z domu- wc (odteka pomaly), sprcha (odteka extra pomaly, extra), vana (odteka podla mna v pohode).

vsetky 3 veci su napojene na jeden odtok z domu v uvedenom poradi... ako je mozne,ze wc+sprcha, ktore su najblizsie k vyvodu z domu (v podstate len cez stenu von) ledva a odtekaju a vana ktora je na konci odteka v poriadku.

jedine si to vysvetlujem tak,ze vo wc a sprche niekto nieco pojeb*l, rozumej napojenie na odtok/spad, atd.

toto je problem toho, ze v case ked sa to osadzalo nebola spojazdnena voda :facepalm: a skusalo sa to asi len par litrami vody... :furious: :wallbash:
King is back from VACation :D

stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4898
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Bydlisko: Prešov(35)

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa stefan222 » Št 23. Jan, 2020, 12:14

mozno sa zlomil odtok v stene/zly spad. mozno sa pri zakladoch/potere zlomil odtok. vana silnym prudom prebije. pozhanaj si tie kamerky na hadici(kamos tak cisti odpad na chate) ze vidi kde je problem. ak nikde nebude lrasklina tak je "len "zly spad alebo zle odvetravanie potrubia
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10802
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa quicky » Št 23. Jan, 2020, 12:52

ale to potrubie z domu je jedno... a na to jedno su v poradi od odtoku z domu von napojene WC (najkratsia draha von z domu), sprcha, vana...

uz som poriesil s kamerou pana, zajtra/sobotu pride tak som zvedavy.

odvetravane wc som vylucil pozeral som to, je to spravene ako na druhom wc a tam je dokonca o 1cm menej miesta medzi odvetranim a obkladom wc, tak to odteka 100%.

v kazdom pripade dam info... toto je zatial jedina vec co ma ozaj ser.e

+ musim vycistit vonkajsiu mriezku rekup, lebo jak bola hmla este mala tendenciu primrzat, tj rekupka isla na viac %, zbytocne... panko mi vravel,ze bud vycistit alebo rovno ju vyhodit.
King is back from VACation :D

Užívateľov profilový obrázok
hawkeye
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7019
Dátum registrácie: Ut 06. Jan, 2009, 19:12
Bydlisko: Trnava

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa hawkeye » Št 23. Jan, 2020, 13:12

Quicky este tam moze byt jedna vec - robili ti preplach potrubia co mas vonku pred finalnym napojenim?

Co sa u mna skoro stalo ale vodari mali rozum - potrubie von z domu nebolo napojene na finalne potrubie cca 5 mesiacov. Samozrejme ze sa ti tam nasere vsetko monzne. U mna spravili najprv preplach - kopec blata, nejaky drot, kamene a pod...

Mozno tam mas len nieco zaseknute a treba to pretlacit

Nemusi to byt hned zly spad od jednotlivych veci
Spoiler: ukázať
i5-6600k@4600Mhz + asus sabertooth z170 Mark1, 16GB RAM, Sapphire Nitro R9 390 Fury, Seasonic SnowSilent 750W Platinum all in Silverstone Fortress FT02

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"