Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
SKiLEX
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1215
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa SKiLEX » Ut 20. Aug, 2019, 22:14

Jop, klasicke nie cierne UTP po 2r na slnku rozmrvis v ruke

Nezabudni na miestach kde ponad kabel bude jazdit auto pouzit aj kovovu chranicku(lesenarsku trubku a pod. Cez ktoru prestrcis kabel aj s plastovou chranickou)
"Neznám případ, že by si někdo pomohl tím, že mluvil s policajty. Všichni toho později litovali. I tenhle bude." - Dfens

"Raz ma dokonca zvolili za richtára. Bolo to v blázinci, k úspechu mi pomohli hlavne hlasy samovrahov. Vo funkcii som sa udržal takmer týždeň. Keď anarchia v komunite nadobudla obludné rozmery, poslali ma z tej pakárne preč. Vraj som ohrozoval liečebný proces." - Milo Janáč

Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1789
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa zodiaq » Po 02. Sep, 2019, 14:18

Trosku sa votriem: Chalani kto z vas je elektrikar? Potrebujem poradit aky vodic pouzit a ci vobec to vlastne pojde pripojit. Mame projekt el. pripojku. 3fazovy istic > z rozvodnej skrine kabel CYKY 4x10 CYKY-J k domu.

Mozem este natiahnut z rozvodnej skrine dalsie 2 kable? A to do vodomernej sachty (cerpadlo pripadne svetlo ) a k zahradnemu domceku( zasuvky:{kosacka, nejake to naradie} a svetlo)?
Ak ano aky kabel mam pouzit? musi to byt taky isty CYKY 4x10 CYKY-J? Neslo by to lacnejsie?
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4159
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa molnart » Po 02. Sep, 2019, 14:28

na to ti kludne staci kabel 3x2,5 CYKY-J. akurát podľa mňa budeš musieť tam dať nejakú malú poistnú skrinku alebo dat poistky do rozvodnej skrine (skor ale asi ta prva moznosti, lebo skrinka asi patri distribucnej spolocnosti a nebudu tam chciet mat nic co im nepatri). a z tejto poistnej skrinky uz odvedies kable tam kde chces.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1789
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa zodiaq » Po 02. Sep, 2019, 14:42

Trosku nechapem. Skrinu kupujem ja tak nerozumiem preco by mala patrit dist. spolocnosti. Mozno som sa ja zle vyjadril. Vlastne skrina s hodinamy, ktora bude na plote a do nej ide privod z el. stlpu. Mozno mas pravdu, nerozumiem sa tomu.

taketo nieco https://ema-elektro.sk/elektromaterial/ ... va-2-tarif

Cize budem musiet este doplnit nejaku dalsiu poistkovu skrinu a az z nej potom rozdelit vedenie? Alebo ak je skrinka moja da so to umiestnit priamo? bude tam dost miesta na potrebne istice?
Maybe one day I will join PCMR again, for now I am happy with PS4.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4159
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa molnart » Po 02. Sep, 2019, 15:08

podla toho kde to distribucka bude plombovat. toto ti vie povedat priamo eletrikar ktory ti to bude zapajat. tebe zatial postaci vykopat kanal k miestam kde chces mat vyvody, polozit tam ten 2,5-ovy kabel do chranicky a nechat na obidvoch koncoch aspon 2 m rezervu. a potom elektrikar povie ci to vie zapojit priamo do skrine alebo bude potrebovat nejaky medzikus.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3759
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Po 02. Sep, 2019, 15:31

áno dá sa to tak spraviť a aj sa to tak občas robí. Musíš tam ale dať ďalšie ističe. Je tam na to miesto - na tvojom obrázku vpravo dole. Tá časť sa neblombuje a je to až za hodinami, takže si tam môžeš dať čo chceš (samozrejme po dohode s elektrikárom).

Do šachty by mal stačiť CYKY 3x2,5, ale do záhradného domčeku je otázka, čo tam chceš zapájať. Ja som ťahal CYKY 5x4 lebo tam občas zapájam 3-fázové motory.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
Bird
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2035
Dátum registrácie: So 15. Aug, 2009, 22:39
Bydlisko: Krušovce (TO)

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Bird » Po 02. Sep, 2019, 23:59

Prosím o vaše názory/vylepšenia na projekt - https://1drv.ms/u/s!Av7LtXt8tLtVhrNhuAd ... w?e=bffEe3
akú odporúčate šírku vchodových dverí? máme zatiaľ nakreslené 90. Rozmýšlal som či by nebolo praktickejšie 100?
A ako deliť terasové okno? chcel by som PSK systém ale nebude šírka krídla 1,33 (pri delení na tretiny) veľa na PSK z hladiska životnosti kovania?
MB Gigabyte B85N Phoenix CPU i5 4590 + Noctua NH-L12 RAM Kingston HyperX Savage 2x8GB GPU MSI GTX 1060 ARMOR 6G SSD Crucial MX100 256GB HDD Segate 500+3000GB PSU Cooler Master G450M Case Lian Li PC-Q28 LCD HP ZR2440w OS Windows 10 NTB MacBook Pro 13 (2016) Smartphone iPhone 7

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3759
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Ut 03. Sep, 2019, 07:42

900mm je ok (norma určuje min. 800mm). Alebo si keď tak daj dvojkrídlové s tým, že to druhé krídlo bude mať len nejakých 25cm. Ale moc v tom nevidím zmysel - 90 dvere stačia.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Muhyng
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 836
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Poprad

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Muhyng » Ut 03. Sep, 2019, 09:04

Hlavne ked na terasu bude mat >1.2m siroke dvere, tade prestahuje uz hocico. Inak ak mas nakresleny otvor na dvere 1000mm, tak zavisi aj od zarubne, aky siroky priechod budes mat. Cize realne to moze byt aj 85cm. Stale vsak plati, ze cez obyvacku prestahujes hocico.

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3759
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Ut 03. Sep, 2019, 09:10

Ja mám Adlo 90cm dvere a otvor som musel mať 106cm.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
Andre
Audio expert
Audio expert
Príspevky: 9810
Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Andre » Ut 03. Sep, 2019, 12:01

Bird napísal:
Po 02. Sep, 2019, 23:59
Prosím o vaše názory/vylepšenia na projekt - https://1drv.ms/u/s!Av7LtXt8tLtVhrNhuAd ... w?e=bffEe3
podobne upravy ako shajekovi o stranu dozadu, kukni
i7-4790K 4,5GHz 1,1V delid| Noctua D15S + 2x Noctua P12 | MSI Z97 GAMING 3 | 16GB DDR3 | Samsung 850 EVO 500GB | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite + 2x out Noctua S12A
Corsair Scimitar Pro + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush MX Red + CM wrist rest | Dell P2414H
Topping DX3 Pro + Focal Alpha 65 / Beyerdynamic DT 150 + Brainwavz pads

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 210
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa josa » St 04. Sep, 2019, 07:22

Chalani, taký dotaz.
Mám (ešte neosadené) dvere, ktoré su vraj do vonka otvarané. Problém je, že mne by sa hodili aby sa otvárali dnu. Neviete aky zvyčajne zvykne byť rozdiel medzi dnu a von otvaranymi?
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: 16GB, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3759
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Diablo1st » St 04. Sep, 2019, 07:37

Prakticky žiadny, mne dali len iný prah (aspoň tak mi vravel montážnik)
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Muhyng
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 836
Dátum registrácie: Pi 01. Sep, 2006, 02:00
Bydlisko: Poprad

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa Muhyng » St 04. Sep, 2019, 09:32

Akoze vstupne dvere do domu? To som snad este ani nevidel. Nie ze by take neexistovali, ale v realite som ich na rodinnom dome nevidel pouzite. Ci myslis interierove dvere?

josa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 210
Dátum registrácie: So 04. Aug, 2007, 08:00
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od užívateľa josa » St 04. Sep, 2019, 10:10

Vstupne do domu. Bolo mi povedané, že sú robené na otvaranie von, iné nerobia, ale ak mám striešku nad nimi, že to je jedno 😂
CPU: Intel Core i5 9600k, MB: Gigabyte Z390 Aorus Elite,GPU: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0, RAM: 16GB, SSD1: Samsung 250GB, SSD2: Crucial MX500 m.2 1000GB, SSD3:Crucial MX500 m.2 500GB, Zdroj: ENERMAX MaxPro EMP700AGT 700W

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"