Stavba rodinného domu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2002
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Reputácia: 1
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa Sky »

Netusim, to je bratov pozemok a pamiatkari z NR to vraj nariadili. To mi prve napadlo, ze este sa tam nebodaj nieco najde a je dostavane :D
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 16GB 3200Mhz, NVMe: Patriot VIPER VPN100 SSD 512 GB,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10089
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Reputácia: 58
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa HellAngel »

ak by tam nasli kostru dinosaura, tak sa rozluc so stavanim, alebo cast nejakej hradby

iny dovod, ze ta oblast patri do miest kde sa mozu vyskystovat nejake historicke nalezy ma nenapada, preco by toto mali po tebe ziadat. Je pravda ze som staval cca 10 rokov dozadu a tiez som zazil vseliake chutovky, ale toto nie :D
NB: Apple MacBookPro 2017
Používateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11217
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa quicky »

to musi mat brat vyslovene nejaku lokalitu ako pamiatkova zona alebo nieco podobne, za normalnych okolnosti nemas dovod
King is back from VACation :D
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2495
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 5
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa patro16 »

nemusi, predtym tam bola 50r. len rola, nicim vynimocna a mesto sa tam rozhodlo vybudovat komunikacie a IS pre projekt 60 rodinnych domov > https://trencin.dnes24.sk/archeolog-zos ... deo-383467
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
Používateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11217
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa quicky »

sledujem xyz projektov a riesilo sa to vyslovne len niekde kde bol predpoklad ze nieco moze byt, na zaklade niecoho dostupnych info, napr taban nitra
King is back from VACation :D
Používateľov profilový obrázok
patro16
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2495
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00
Reputácia: 5
Bydlisko: Trenčín<okolie

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa patro16 »

to je ale len jedna z moznosti, kludne sa to moze stat az v priebehu resp. v zaciatku vystavby - pri zacati vykopovych prac kde mas zo zakona povinnost nahlasit archeologicky nalez/y (ale to asi vies), tam staci ze sa nejak nedohodnes s "niekym" a uz ta nahlasi a toto si na triko dnes ludia nezoberu, pri velkych projektoch uz vobec.
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: Sapphire RX 580 8GB Nitro+ Special Edition
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy S20
Car: M3 2007 Black
Používateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11217
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa quicky »

to je vsetko v poriadku, som si viac ako isty,ze by nikto dobrovolne nenahlasil svoj pozemok, aby bol dalej mozno nepouzitelny :)
King is back from VACation :D
Používateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2002
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Reputácia: 1
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa Sky »

Volakedy velmi davno boli tie oblasti cirkevne pozemky, tak asi preto chcu vyskum - sledovanie odkryvu pri kopani. Ostava len dufat teda.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 16GB 3200Mhz, NVMe: Patriot VIPER VPN100 SSD 512 GB,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10089
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
Reputácia: 58
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa HellAngel »

Prebehni pozemok detektorom kovu ,mozno najdes poklad a budes milionar :D

Inac dostat pozemok na listinu moznych archeologickych nalezov je jedna z najneprijemnejsich veci co sa ri moze pocas stavby stat.
NB: Apple MacBookPro 2017
Používateľov profilový obrázok
Tomasjerry
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3034
Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Reputácia: 0
Bydlisko: Rohoznik (work) Velke Levare (home)

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa Tomasjerry »

Ak sa ti to stane, mozem si rovno kupit pozemok inde. Rataj tak min 10 rokov, ze sa tam budu hrabat a ked konecne skoncia, tak ti povedia, ze sa mozu kedykolvek vratit, takze nic si postavit nemozes. Klasika, ale ma to aj svoje pozitiva, pokial viem tak budes mat narok na neake perceta z toho co najdu.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, Saphire 5700, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
Používateľov profilový obrázok
zodiaq
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1862
Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Reputácia: 0
Bydlisko: Nové Zámky/Galanta

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa zodiaq »

Viete mi poradiť ohľadom bezpečnostnej cylindrickej vložky?

Ak by som chcel systém aby som 1 kľúčom otváral 3 dvere a 1 visiaci zámok viem, že sa to da, ale da sa objednať teraz len 1 vložka a časom dokúpiť ďalšie alebo sa to musí objednávať všetko naraz?

Môžu byt v takomto systéme rôzne rozmery cylindrickej vložky?

Na aku firmu sa obrátiť nech to nestojí niekoľko stoviek... :red:
My last build i3-8100, MSI B360 Mortar, Kingston HyperX 2x4GB,WD Blue SN550 500GB
HTPC Gigabyte Brix - Celeron 3205U,1600Mhz 2x4GB, Samsung 850EVO 120GB
Sony PS4 Slim 1TB, Samsung UE43TU8000, Xiaomi Note 5 Pro[/size]
Používateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11217
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa quicky »

ja som s bytom/kanclom celkom pokrocil...

konecne sme vsetko vypratali (15cm skvary v podlahe, dreva na mraky a pod...), zburali nenosne priecky (pojde presklenie), vymurovali nove wc, spravila sa elektrika, voda, priprava na kurenie.

v pondelok ideme pokladat polystyren, nasledne teplovodna podlahovka a zalievame poter :)

potom uz len sdk steny/strop, osadime svetla, wc + stolar nabytok a finito.. ratam tak mesic a pol max-dufam :)

to bude kancel v centre mesta jak lusk :dance:
King is back from VACation :D
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5128
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Reputácia: 1
Bydlisko: Prešov(36)

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa stefan222 »

ja som dal teraz do 1 bytu 40m2 plochy 2+kk eletricke folie na wifi termostat, 900e s pracou(sused ma firmu) naklady 1e/1m2/mesiac. podlahove kurenie je v kurze dost.
hry- one a ps4
doma-packardbell dot sc
Používateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 11217
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Reputácia: 4
Bydlisko: Nitra

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa quicky »

to a pri dome 120-150m2 x 1 e je masaker...ked tč. ti zozere 40e aj s TUV(pri el. si len na kureni,bez tuv)
King is back from VACation :D
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5109
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Reputácia: 11
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Stavba rodinného domu

Príspevok od používateľa molnart »

1e/1m2/mesiac ti hovoril sused alebo su to tvoje realne naklady?

@quicky musis zaratat aj investicne naklady, ale samozrejme do domu dat take kurenie je blbost. ale napr. na nejaku chatu obyvanu sezonne alebo aj na maly byt to moze byt ideal. urcite tam hra velku rolu sposob kurenia, teplovodnu podlahovku nastavis na konstatnu teplotu a neriesis, pri tych vykurovacich foliach sa mozes hrat s tym do nekonecna a podla sposobu kurenia ti to moze kolisat o stovky %
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: Sapphire Pulse Radeon RX580 8 GB HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Philips 272B7QPJEB
HP EliteBook 840 G6
HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense

Návrat na "Debata o všetkom"