Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 422
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » Pi 13. Sep, 2019, 15:51

mam aj cyclopa aj chimeru. asi by som odporucil skor cyclopa. chimera je osemetnejsia na nastavovanie a ubera koli 2 tryskam velkost v podoryse

edit este panske huncuctvo je MMU 2 , to mam v plane coskoro bastlit ku hevu

alebo velkopanske huncuctvo pallete pro, len to je uz kus drahsie

este jeden edit

jak myslis 2 hotendy? jako 2 nezavisle jednotky? ze wat!
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10765
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Pi 13. Sep, 2019, 21:53

Nepoznám tieto až tak, pravdepodobne to je jeden hotend ale dve, ako vravíš, osobitné trysky, každá na vlastný filament.

Mhm, mám taký pocit, že ak by som to tak chcel, tak prisámvačku Pruša a upgrade bude aj najlacnejšie (do tisícky). Mhm, neviem ani prečo o tom premýšľam, ja som sa asi zbláznil...mám takéto čudo
https://i.imgur.com/69MS18p.png
a nechce sa mi maľovať písmená, riešiť, aby to vydržalo a po roku sa to nezačalo lúpať a či farba bude sedieť na takom povrchu bez úpravy a tak. Ideálne to chcem mať z ABS a maximálne to podrobiť ešte výparom pre lepšiu náladu z acetónu. Mať dva filamenty, tak to "s prstom v nose" (netuším ako sa to má dizajnovať) mám dve farby, aby to bolo čitateľné (čierne telo, biele písmo). S trochou šťastia chalan, ktorý vyzerá, že takú sériovú tlačenicu by vedel robiť za príjemné ľudské ceny nejakú MM tlačku má a ja sa nemusím dať vyšetriť k psychiatrovi, že či mi už totálne nepreplo.
CASE: CM MC600Pi + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@5GHz + EVGA CLC 280 + BQ! Silent Wings 3 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Crucial Ballistix LT 16GB@3200MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznené v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Sendy Audio Aiva, JBL LSR305

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Marek125 » Pi 13. Sep, 2019, 22:19

Dva hotendy sú podľa mňa blbosť čo som pozeral zle sa to nastavuje, a ďalšie blbosti kolo toho Prusa to má dobré vyriešené 5x "Extruder" na jeden hotend a päť materiálov nieje o čom. Len to by chcelo vlastniť už tú tlačiareň.

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 422
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » So 14. Sep, 2019, 06:32

pokial chces iba 2 materialy - potom teda cyclop, dalsi motor , podavac a upravit k tomu adekvatne hlavu. Ty mas tusim endera, neviem ci ma este volnu poziciu na dalsi stepper. Ak nie, nejake skr/mks s adekvatnym poctom stepperov.
Mam pocit ze to mmu2 je ale za 3-4 stovky, Pallete pro je za liter. vyssie popisovane sa zmestis tak do kila plus minus
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10765
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa loleqboleq » So 14. Sep, 2019, 21:21

Trošku som nad tým premýšľal a to, čo som chcel je hlúposť, aj keď si odmyslím DIY alebo rovno také tlačky. V každom prípade trvá, kým sa začne tlačiť druhý filament, druhá farba, takže pre mňa nevyužiteľné, hlavne, keď je to ešte malá súčiastka a ten (zvyšný, za ktorým ide už druhý) filament nemá tlačiareň, kde použiť ako pri nejakom veľkom objekte.

Takže bude to musieť byť farba. K tomu nejaké tipy, triky, taktiky? Farbili ste už tlačené veci? Ako to bolo s potrebou povrchovej úpravy (v tomto prípade veľmi nebude možnosť mať akúkoľvek, kedže to je debossovaný text. Najradšej by som s tým nerobil nič ale musím, potrebujem tam vytvoriť kontrast, aby to bolo čitateľné.

Teda...ešte mi napadla taká...trošku šialenosť a to po debossovaní ešte raz vytiahnuť ale ako plný objekt ale uchovať to ako samostatný objekt, ktorý by som potom vedel osobitne od zvyšku objektu exportovať a tak vlastne si vytlačiť telo a tie písmenká, ktoré by som potom vlepil do toho.
Každopádne už som to skúšal v Inventore ale nedarí sa mi ten extrudnutý text nejako vyexportovať samostatne do STLka. Vo Fjúžne by to bolo v pohode ale tam som toto nemohol robiť, lebo géniovia totálne serú (ospravedlňujem sa za výraz) na ako geometry text, tak emboss/deboss funkciu....asi to nikomu nechýba ale inak sa niečo vtlačiť do objektu s rešpektom na tvar objektu nedá, lebo Fjúžn by to vtlačil rovnomerne, takže ak by som to tlačil do oblého tvaru, tak stred tvaru je najhlbšie a smerom ku krajom je to bližšie a bližšie k povrchu.
CASE: CM MC600Pi + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@5GHz + EVGA CLC 280 + BQ! Silent Wings 3 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Crucial Ballistix LT 16GB@3200MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznené v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Sendy Audio Aiva, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 422
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » Ne 15. Sep, 2019, 08:56

ja ti neviem, 2 farebny print mi pride najmenej komplikovane. Vlepovat to pri uz troska vacsej varke by bolo o drzku. V kazdom pripade by si potreboval 2 objekty- samostatne telo a posmenka aby si im vedel priradit jednotlive filamenty. aspon v repetier-i sa tak robi multicolor
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10765
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Ne 15. Sep, 2019, 11:29

Pravda ale celý objekt je natoľko malý a stena sú len dve reálne vrstvy (v tých miestach, kde je ten text), takže ten zvyšný filament by sa nemal kde vypotrebiť predtým ako by to prešlo na ten nový pre tlač písmenok. Zvonku to musí byť korektná jedna farba (čierna).
CASE: CM MC600Pi + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@5GHz + EVGA CLC 280 + BQ! Silent Wings 3 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Crucial Ballistix LT 16GB@3200MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznené v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Sendy Audio Aiva, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 422
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » Ne 15. Sep, 2019, 12:46

zas na druhej strane, ked tlacis taketo pidi veci, mal by si asi ist dole aj s tryskou, predsa 0.4 co je default snad vsade je uz asi privelka. ja som skusal 0.25 a 0.2 Dokazal som s tym znacne "krajsie" detaily v X/Y ale za cenu celkom markantne narastajuceho casu. Predsa je rozdiel mat 3 perimetre pri 0.4 alebo 6 pri 0.2 Hlavne vacsie horizontalne plne plochy boli na porazku, zakial to zaplnila ta 0.2.

edit zas tolko odpadu na wipe toweri by si imho nemal. zvlast pri viac kusoch tlacenych naraz by sa to v% pomere waste vs print zmensovalo
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Marek125 » Ne 15. Sep, 2019, 19:40

A máte niekto skúsenosti s tým Palette 2? Ja už dlhšie po tom pozerám je to vlastne univerzálne zariadenie keď prejdem na inú tlačiareň v pohode beriem zo sebou i keď to stojí asi toľko čo tri Endre hrozne ma to zaujalo. Aj tak už mám rozpracovanu svoju vlastnú tlačiareň na štýl Prusa I3 MK3 lebo ma to celkom zaujalo všetko okolo toho vŕtať sa v tom a podobne.

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 422
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » Po 23. Sep, 2019, 15:36

mozem sa mylit, ale silne pochybujem Uz ak najdes niekoho s MMU2 bude imho velky uspech. doteraz som videl jeden kus. Dokonca aj Duet-aci su rare breed koli tej cene. Ak si dobre pamatema wito to tusim ma a je jediny koho "poznam".
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Užívateľov profilový obrázok
wito
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 252
Dátum registrácie: So 31. Dec, 2005, 20:00
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa wito » Po 23. Sep, 2019, 22:06

ak myslite pod mmu2 od prusa tak nemam
ja som hevo single nozzle uzivatel :) a asi 7 mesiacov som netlacil lebo je rozobraty a nieje toho cloveka okolo mna co by to zlozil :D :D

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 422
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » Po 23. Sep, 2019, 23:53

eee myslel som duet dosku, tych je v nasich koncinach tiez ako safranu. ad hevo, ja svoje stale skladam len furt sa nieco najde co sa da este prerobit a vylepsit, takze je v polozlozenom stave
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Užívateľov profilový obrázok
wito
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 252
Dátum registrácie: So 31. Dec, 2005, 20:00
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa wito » Ut 24. Sep, 2019, 05:39

jaj, no oplati sa za tu cenu, najlepsia vec a komunita je uzasna ked treba daco vyriesit
akurat ze som musel kupit repieter na moju wifi verziu, lebo tam kde som mal na mobile full signal tak duet vypadaval nonstop, neviem ci to bolo sposobene konstrukciou alebo cim

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1442
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Marek125 » Pi 27. Sep, 2019, 14:03

Ahojte, keď mám napísaný celý FW (Marlin 2) pre dosku SKR 1.3 tak ako mi vyhovuje, keď chcem aktualizovať Marlin na novú verziu musím vždy písať FW odznova alebo stačí prekopirovat tie dva súbory Configuration.h Configuration_adv.h do novšieho marlina a dať vytvoriť nový FW? Moc sa mi to nechce prepisovať znova :D

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 422
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » Pi 27. Sep, 2019, 22:46

v principe tie fajly ktore si editoval. conf.h, conf adv, mozno pins.h ak si premapovaval piny.
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"