Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1446
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Marek125 » So 28. Sep, 2019, 09:18

Áno tam som všetko robil v tých troch súboroch ako nieje to problém odfajkat znova len ten čas :D

Inak dnes nový problém včera fungovalo všetko dobré, testoval som tlačiareň ladil dáke drobnosti a dnes ráno mi prestal fungovať display, display ukazuje ale voličom sa nedá točiť proste klikne dostanem sa do menu ale nereaguje na potocenie doľava ani doprava. Display je nastavený dobré lebo však včera fungoval keď ho dám do starej dosky tak funguje dobre.

Čo som skúšal:
Premeral som celý kábel či nieje niekde poškodený.
Skúsil som kábel otočiť.
Zapnúť vypnúť tlačiareň
Preflesoval FW
Skontroloval či je správne nastavený

https://drive.google.com/file/d/15DwImW ... p=drivesdk

Teraz neviem či je v prdeli LCD alebo niečo na doske, prikladám video.

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 422
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » So 28. Sep, 2019, 10:47

ak si kopiroval conf,conf adv a pins, daj tomu ten cas a skus ich spravit nanovo. Sice v 8 bite, ale mne zblbol fw ze som musel vsetko nanovo vypisovat (1.1.9) dovtedy som len skopcil conf a bolo vystarane. Prechod 1.1.8-1.1.9 bol kusok bolestnejsi, ale nevyhnutny kedze .9 riesila kopec problemov s deltabotmi
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1446
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Marek125 » So 28. Sep, 2019, 10:55

Ja mám dosku SKR 1.3 s Marlin 2 už som to kontroloval všetko ten display jednoducho nefunguje :( teraz neviem či doska KO alebo teo LCD ale v pôvodnej doske funguje dobre.

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 422
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » So 28. Sep, 2019, 12:08

kedze v starej doske ti lcd ide, vylucil by som hw chybu displaya.
ostava alebo sw alebo skr. Pravdepodobne ak si sahal do pins.h, by sim skusil skontrolovat polozku polozke, ci si nahodou nieco spatne nenamapoval. Skoda ze si tak od ruky, mne sa tu vala este nezapojene skr, skusili by sme to aj na novom hw. Ak vies vylucit sw chybu, ostava uz len ext1/2 premerat alebo idealne nan zapichnut ine lcd.
ak mas skompilovany starsi fw skus aj to flashnut, ci v novom marline nie je nejaky bug.
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1446
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Marek125 » So 28. Sep, 2019, 13:25

Mám už požičaný iný Display tak skúsim večer, nastavenia som už všetky prezrel napísal FW na novo skontroloval a stále som na Tom istom dúfam že nieje doska KO :( čakal som na ňu strašne dlho.

A ďakujem za ochotu :) škoda nemám nikoho po blízku čo by mal doma skr

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 422
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » So 28. Sep, 2019, 15:23

zas to nie je take tragicke, aj hned keby zdochlo nieco z ext1/2, mozes to ojekabatit na touch tft

edit - co ma nenapadlo poznamenat, ak mas zvysnu malinu alebo ekvivalent skus nahodit octo ci sa vobec da tlacit alebo to skr umrelo
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1446
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Marek125 » So 28. Sep, 2019, 15:43

Nie tlačiť ide v pohode tlačiareň ako taká funguje cez oktoprint, to som zabudol napísať teraz mi tam ide 5 hodín tlač pohode len to LCD nereaguje.

Edit: TFT myslíš kúpiť alternatívu dotykový LCD? Ak tak tak ktoré?

EDIT2: Tak požičaný LCD pracuje je to iný typ ale funguje tak objednám ten :)

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 422
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » So 28. Sep, 2019, 16:47

potom to vidim skor na sw problem. ked na inej doske funguje, ine lcd funguje v skr , nic ine ma nenapada. ext1/2 su funkcne na oboch stranach.
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1446
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Marek125 » So 28. Sep, 2019, 17:52

Pôvodne LCD sa zapája len do EXT1 toto nové čo mám sa zapája do EXT1 aj EXT2, fakt neviem kde sa stala chyba ale nejdem ani riešiť ide toto nové na Ali stojí 8Euro no problém.

Marek125
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1446
Dátum registrácie: So 29. Jún, 2013, 22:46
Bydlisko: Nesluša

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Marek125 » Po 30. Sep, 2019, 20:38

Chalani dá sa toto považovať za pekne výtlačky? Ten čierny kryt je 0.2 vrchná vrstva, Pikaču 0.2 a Váza tak isto 0.2 robená na váza mód cez PrusaSlicer. Pôvodný hotend aj 0.4 Tryska SKR 1.3 TMC2208 Uart

https://drive.google.com/folderview?id= ... DqANcKNML7

EDIT: Nemáte niekto doma pol metra PTFT trubičky? Capricorn pod. dnes som si moju poškodil tým že som nevytiahol cely filament vonku a ostal mi v nej kúsok a nedá sa to prečistiť.

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 422
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » Ut 08. Okt, 2019, 20:18

pani, kto ma deltu - je to len moj placebo pocit alebo na 8bite je matlin 1.1.9 kus pomalsi ako 1.1.8 ?
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-18:Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6852
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 08. Okt, 2019, 21:52

PANI, BUDEME MAT V REDAKCII NA TEST ZAUJIMAVU TLACIAREN. KTO CHCE VYSKUSATA VYTLACIT NEJAKY OBJEKT, POSLITE MI PROSIM NAVRH S 3D PRIPRAVENYM OBJEKTOM.

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10793
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa loleqboleq » St 09. Okt, 2019, 09:17

Myslím, že ľudí na niečo také nalákaš skôr s presnou informáciou, o akú ide, aby sme našli pre ňu výzvu.
CASE: CM MC600Pi + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@5GHz + EVGA CLC 280 + BQ! Silent Wings 3 GPU: GTX 1080Ti Strix RAM: Crucial Ballistix LT 16GB@3200MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznené v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40NU7100 Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Sendy Audio Aiva, JBL LSR305

Užívateľov profilový obrázok
Matej.T
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1760
Dátum registrácie: Pi 11. Mar, 2011, 22:09
Bydlisko: Piešťany/Brno

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Matej.T » St 09. Okt, 2019, 09:53

Viac informácií je potrebných...
 Macbook Pro 2.4/8/256 (Late 2013) + Samsung Galaxy S9 Midnight Black DUOS
Gaming: Intel i5 8600k | delid by Gabo |+ Barrow CPU block | EVGA GTX 1080 SC + EKWB nickel plated block | ASRock Z370 Extreme4 | Corsair Dominator 16GB DDR4 3200Mhz | Corsair RM650i | Fractal Design Define R6 TG | Samsung EVO 850 250GB | EK-DuraClear + EK D5+ EKWB PE 360 + EKWB XE 240 + Acer Predator XB271HU + Corsair K70 RGB + Corsair Scimitar Pro
HTPC: Intel Xeon 1225v3 | MSI H87I | Crucial 8GB | Fractal Node 304 | Seasonic G Series 360

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 6852
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa CageJ » St 09. Okt, 2019, 12:12

model K5 Mix

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"