Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 318
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » Pi 20. Júl, 2018, 11:14

vyhrabem este tuto temu -

Papek, neskusal si nahodou magnety na ramena a efector namiesto klasickych uchytov, co ?
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-15:i7 920@4GHz,i7 920@3.9GHz, i7 920@3.6GHz, i7 930@3.9GHz,i7 930@3.8GHz, i7 930@3.6GHz,
Slave 16-17:
Phenom II X6 1055T@3.7GHz, Phenom II X6 1055T@3.85GHz
Slave 18-22:
Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Užívateľov profilový obrázok
wito
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 142
Dátum registrácie: So 31. Dec, 2005, 20:00
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa wito » Pi 20. Júl, 2018, 14:10

ja som skusal kadeco ale jednoduchy uchyt bol koniec koncov najefektivnejsi
akurat skladam aj hevo tlaciaren tak premyslam ako to tam z heatbedu spravit tie kable aby sa moc nelamali

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 318
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » Pi 20. Júl, 2018, 15:01

v prvom rade to cele supni na 24V kable budu tensie a tym padom aj ohybnejsie, potom vytlac chain a do toho to uloz. Mne to hodne pomohlo.
Inak na cube sa tie kable az tolko nehybu na rozdiel od klasickeho usporiadania kde mas heatbed na Y osi, ci sa mylim ?

edit: na magnety som sa pytal, lebo vsade vidim jak je to najlepsi vynalez od cias vynajdenia teplej vody a predkrajaneho chleba, tak reku ci to tu niekto skusal a ma skusenost z prvej ruky.
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-15:i7 920@4GHz,i7 920@3.9GHz, i7 920@3.6GHz, i7 930@3.9GHz,i7 930@3.8GHz, i7 930@3.6GHz,
Slave 16-17:
Phenom II X6 1055T@3.7GHz, Phenom II X6 1055T@3.85GHz
Slave 18-22:
Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Užívateľov profilový obrázok
wito
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 142
Dátum registrácie: So 31. Dec, 2005, 20:00
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa wito » So 21. Júl, 2018, 23:06

chain som pouzival na prusa clone, ale celkom to "dralo" do kabla tak som to radsej zrusil aby mi ho celkom nepreseklo a nezacalo daco horiet :D
este nieje uplne hotova a kable do heatbedu som este nenapajkoval

Užívateľov profilový obrázok
wito
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 142
Dátum registrácie: So 31. Dec, 2005, 20:00
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa wito » Po 23. Júl, 2018, 20:46

btw zdroj tam pichnem tento http://www.meanwell.co/napajacie-zdroje ... roduct-341
s tym ze ten default fukar vymenim za noctua, mam 12v verziu a vadi mi ake to je hlucne

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 318
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » Ut 24. Júl, 2018, 07:49

ja som sa s tym neparal, kupoval som aliexpresacke zdroje, zatial drzia. i3 clone som prekopal do heat chamberu s aktivnym vyhrievanim (tam su 2 zdroje (jeden taha tlacku, druhy vyhrievaci element)

Kossela som zas spravil na dualne 12/24V. Heat bed ide na 24, ostatne na 12. 24V zdroj -> 24-12 konvertor na mobo+elektroniku+vrtulky+drobnosti okolo, HB ovladane cez SSR. Tu som si nebol isty, ci to mozem supnut cez mosfet mobo 12V <-> heat bed 24V, tak som to natupo oddelil SSR-kom. Pravda, nevies to ovladat cez PWM, ide to iba bang-bang. A ano celkom to huci keze konvertor aj ssr potrebuju cladenie a 4010 vrtulky dost revu :D Ine som tam nezmestil, drahe noctua som nechcel kupovat, kedze to cele malo byt domo robo socialna edicia.
zrejme ten MW bude xyz krat lepsi, ale za tu cenu....

edit:

ak sa mozem spytat - od kade si bral 2020 ci 2040 profily ? to tu nikde neviem najst za rozumnu cenu. Mam rozkreslenu/rozmodelovnu 3osu CNC frezu, len profily mam problem najst (ostatne komponenty samozrejme cina, ibaze profily su velke a tazke - dost sa to predrazuje na doprave.

edit2: tot i3 - uz stara fotka, momentalne rozobrane na sra*cky caka sa na 50W element do zmiesavacieho hotendu (40W mi to nevie ohriat viac ako na 238C https://goo.gl/2M8kSu , vela veci je uz prekopanych napriklad pridane aktivne vyhrievanie, dalsi zdroj, termostaty na ovladanie teploty prostredia ale gro zostava.

a kossel -> priprava https://goo.gl/KdZ47m , https://goo.gl/3R2n7f , vysledok https://goo.gl/AYZXMQ
Naposledy upravil/-a HaDeS v Ut 24. Júl, 2018, 09:14, upravené celkom 1 krát.
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-15:i7 920@4GHz,i7 920@3.9GHz, i7 920@3.6GHz, i7 930@3.9GHz,i7 930@3.8GHz, i7 930@3.6GHz,
Slave 16-17:
Phenom II X6 1055T@3.7GHz, Phenom II X6 1055T@3.85GHz
Slave 18-22:
Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Užívateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6546
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Papek » Ut 24. Júl, 2018, 09:13

HaDeS napísal:
Pi 20. Júl, 2018, 11:14
vyhrabem este tuto temu -

Papek, neskusal si nahodou magnety na ramena a efector namiesto klasickych uchytov, co ?
Zatial nie, ani sa mi to nezda byt nejaka uzasna vec. Ked sa mi zalepi hotend, tak ho prehrejem a vytiahnem bordel kusom struny a ide sa dalej. Klby od traxxasu funguju spolahlivo a nemam pocit, ze by som mal kvoli tomu nejake chyby pri praci. Inak celkovo teraz nejak nemam cas, hadam aj dva-tri mesiace som to nezapol ,co ma celkom mrzi kedze som mohol mat vyrobenych kopu zaujimavych veci za ten cas :(

inak ten kossel mas velmi pekny. ja som zatial neprisiel na chut LCD displeju, radsej to ovladam z PC. mal som ho chvilu zapojeny, potom som asi 2x odlomil uchyt lebo tlaciaren stale prenasam a nakoniec ostal zabaleny v krabici
flylo... you gotta help me man.

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 318
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » Ut 24. Júl, 2018, 09:20

Dakujem, kosselu som venoval daleko viac casu a od zaciatku som to zacal rozmodelovavat a pripravovat (na rozdiel od i3 clone ktory sa meni za jazdy).
Praveze to z lcd neovladam vobec, mam to napichnute na malinu a ide to cez octoprint. Display je da sa povedat ze kolotocarina :D

edit: tiez toto asi nebude na prenasanie, na jednej strane trci display, na druhej strane je MOBO (spodna "skrinka") nad tym su zas TL smoothre ("mensia skrinka").
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-15:i7 920@4GHz,i7 920@3.9GHz, i7 920@3.6GHz, i7 930@3.9GHz,i7 930@3.8GHz, i7 930@3.6GHz,
Slave 16-17:
Phenom II X6 1055T@3.7GHz, Phenom II X6 1055T@3.85GHz
Slave 18-22:
Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Užívateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6546
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Papek » Ut 24. Júl, 2018, 11:01

Ten octoprint je ako nadstavba nad arduinom alebo je to jeho nahrada, teda mas tam raspberry + shield?
flylo... you gotta help me man.

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 318
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » Ut 24. Júl, 2018, 11:31

octo chce byt nahrada PC, ma to bambilion pluginov, slicer (cura, slic3r), vie to robit timelapse a take nezmysly. Pristupujes k tomu cez webrozhranie (ip maliny) ak si sa na toto pytal. Nie je to nahrada arduina, skorej je to taky velice kompaktny jednoucelovy stroj z ktoreho mozes tlacit a ovladat tlacku bez toho aby si sa sral s instalaciou com portov a slicerov.

edit: samozrejme mozes vyplut gcode aj z PC a uploadnut ho po sieti do maliny a od tade dalej pracovat s tlackou.
edit2: napadlo ma ze keby si robil PSU ATX mod tak s tym vies tlacku aj zapnut aj vypnut na dialku pripadne skontrolovat priebeh tlace (zapnut svetlo), pripadne po tlaci nechat zhasnut stroj a bezi uz len malina. Proste take udelatko na zjednodusenie si zivota.

edit3: ked uz menit arduino, tak skorej by som asi uvazoval Duet-e alebo Smootieboarde (resp podla penazenky ich cinskych klonoch), predsalen mi to pride jednoduchsie a lepsie ako malina+shield.
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-15:i7 920@4GHz,i7 920@3.9GHz, i7 920@3.6GHz, i7 930@3.9GHz,i7 930@3.8GHz, i7 930@3.6GHz,
Slave 16-17:
Phenom II X6 1055T@3.7GHz, Phenom II X6 1055T@3.85GHz
Slave 18-22:
Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Užívateľov profilový obrázok
wito
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 142
Dátum registrácie: So 31. Dec, 2005, 20:00
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa wito » Ut 24. Júl, 2018, 21:24

HaDeS napísal:
Ut 24. Júl, 2018, 07:49
edit:

ak sa mozem spytat - od kade si bral 2020 ci 2040 profily ? to tu nikde neviem najst za rozumnu cenu. Mam rozkreslenu/rozmodelovnu 3osu CNC frezu, len profily mam problem najst (ostatne komponenty samozrejme cina, ibaze profily su velke a tazke - dost sa to predrazuje na doprave.

edit2: tot i3 - uz stara fotka, momentalne rozobrane na sra*cky caka sa na 50W element do zmiesavacieho hotendu (40W mi to nevie ohriat viac ako na 238C https://goo.gl/2M8kSu , vela veci je uz prekopanych napriklad pridane aktivne vyhrievanie, dalsi zdroj, termostaty na ovladanie teploty prostredia ale gro zostava.

a kossel -> priprava https://goo.gl/KdZ47m , https://goo.gl/3R2n7f , vysledok https://goo.gl/AYZXMQ
https://www.motedis.com
odtialto, len pozor na medzeru profilu ktoru kupujes
ja som sa to dozvedel tou neprijemnejsou cestou a musel som na druhy krat kupit lebo ten prvy nakup mal uzsiu medzierku v strede a nic osm tam nezmestil

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 318
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » St 25. Júl, 2018, 00:10

dakujem, ja som zvazoval TME, len cely projekt siel docasne bokom, pokial si na to najdem cas.
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-15:i7 920@4GHz,i7 920@3.9GHz, i7 920@3.6GHz, i7 930@3.9GHz,i7 930@3.8GHz, i7 930@3.6GHz,
Slave 16-17:
Phenom II X6 1055T@3.7GHz, Phenom II X6 1055T@3.85GHz
Slave 18-22:
Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Užívateľov profilový obrázok
wito
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 142
Dátum registrácie: So 31. Dec, 2005, 20:00
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa wito » St 25. Júl, 2018, 06:05

btw octoprint je mega vec ulahci to vsetko s tlaciarnou o polovicu a ked si tam clovek natiahne este daky EEPROM pripadne xx addonov na sledovanie tak clovek sa nemusi bat nehat tu tlaciaren aj samu

na HEVO mam uz kupenu duetwifi a ten ich soft je tiez podobne vyrieseny az na tie addony co som za tu kratku chvilu zistil, len musim doskladat kocku aby som sa tomu poriadne povenoval :)

Užívateľov profilový obrázok
HaDeS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 318
Dátum registrácie: Št 07. Apr, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava/#overclocking/Topolcany

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa HaDeS » St 25. Júl, 2018, 12:23

ozaj nad AC vyhrievanym HB si neuvazoval (taky 400-500W pad by to ohrial za chvilku)? Potom by stacil uplne maly zdroj snad aj pasivne chladeny. Vcera som si v schranke nasiel 50W heattube. Mozem odporucat. Aj ked sa to nezda, 40W vs 50W je celkom rozdiel v rychlosti nahrievania (ten zmesavaci blok je znacne velky cca 30mmx15mmx15mm (na rozdiel od single baj oko 15x15x12), 40W mi dalo maximalne 238C po hoooodne dlhej dobe, toto hreje 2-3 stupne za sekundu.
Workstation: 3930k@4.95GHz GTX 2xTitan,
Slave 1-9:i7 5820k@4.2-4.45GHz
Slave 10-15:i7 920@4GHz,i7 920@3.9GHz, i7 920@3.6GHz, i7 930@3.9GHz,i7 930@3.8GHz, i7 930@3.6GHz,
Slave 16-17:
Phenom II X6 1055T@3.7GHz, Phenom II X6 1055T@3.85GHz
Slave 18-22:
Ryzen 1700@3.7-3.9GHz,

Užívateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6546
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chcem 3D tlač - ako? kto? za koľko? kde? Tipy, triky, taktiky,...

Príspevok od užívateľa Papek » St 25. Júl, 2018, 13:38

Nad AC ani nie. Kombinacia 230V a horuceho kovoveho hrotu ktory beha tesne nad podlozkou mi nie je moc symapticke. Skor by som prijal nieco do 50V DC, nech mi nelozia po konektoroch velke prudy. S tym som uz mal raz pruser, ked som mal zly kontakt a zacal mi horiet konektor. Nastastie iba trochu natavilo piny a zmizla cast plastoveho konektora. Odvtedy to mam napajkovane napevno.

heattube myslis tu vyhrievaciu blbost co sa pcha do hotendu?
flylo... you gotta help me man.

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"