rozdelenie FTP kabla

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Harry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 383
Dátum registrácie: Ne 21. Sep, 2008, 14:59
Bydlisko: Bratislava V.

rozdelenie FTP kabla

Príspevok od užívateľa Harry » So 23. Dec, 2017, 10:25

Ahojte,

natiahli nam do domu optiku od pomarancu a v dome je predpriprava na pomaranc a momentalne riesim dost zapeklitu vec (teda aspon pre mna)

v obyvacke mam telku a aj komp a len jeden vyvod a po vcerajsej utopii skusania ako to rozbehat som to dnes uz zabalil a kusim poprosit o radu

osobne som myslel, ze natiahnem kabel (pc a tv su pri sebe) ktory na konci rozdvojim (kupil som rozdvojku a nadpojovacku samica samica) a napojil som seta box a pc.. pokial boli oba kable zapojene neslo nic akonahle som jednu vec odpojil siel aj internet aj tv ale len samostatne..

zatial posledny pokus na ktorom teraz fungujem je, ze som nasiel starucky router cez ktory som napojil tv aj pc a okrem toho, ze bez pusteneho pc mi nejde ani telka! tak hlavne mam len 100 router a tym padom asi platim zbytocne za 300 linku :(

ako to viem rozdelit a nestratit rychlost a vediet mat pustenu tv aj bez pusetenho pc

nasiel som aj ine rozdvojky ktore rozdelia 8 zilak na 4 a 4 co by malo ist ale zas sme len na 100 co je zas pre mna nepouzitelne

neriesil niekto nieco podobne ? ani neviem ci som to postol na dobre miesto..
Spoiler: ukázať
MB: GIGABYTE AORUS Z390 ULTRA CPU: Intel Core i7-9700K @5,1 GHz + Fractal Design Celsius S36 + 3x NOCTUA NF12 RAM: HyperX 32GB KIT 3200MHz DDR4 CL16 Predator GPU: MSI ARMOR 1080 ti HDD: WD Black NVMe SSD 1 TB + WD Black NVMe SSD 500GB + Samsung EVO 860 500GB + Samsung EVO 860 1TB PSU: EVGA 750 G2 CASE: FD Define R5 + 4x FD Venturi HF-14 MONITOR: 34" Dell AW3418DW Alienware

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: rozdelenie FTP kabla

Príspevok od užívateľa shiro » So 23. Dec, 2017, 10:38

akonahle to delis tak, ako popisujues - 4 a 4 zily, vzdy budes mat max 100mbit...na gigabit LAN potrebujes vsetkych 8 zil. Ak to teda vobec pobezi, pretoze to nieje nijak standardizovane, je to len take vybastlene riesenie. Ak ti nejake zariadenie nejde, tak si to pravdepodobne rozdelil zle po danych paroch zil - su skrucane a nieje to tak pre nic za nic - ale kvoli ruseniu. Inac ti siet vobec nepojde.

Sietovy kabel sa normalnym sposobom rozdeluje vzdy a vsade cez switch, ziaden router ti netreba na toto. Da sa to aj cez router, ale treba to zodpovedajuco nastavit, co je zbytocna robota navyse.

Takze nic nebastli, ziadne 4 zilove rozdelovacky - ale kup gigabit switch, ten zapoj na koniec toho kabla co ti trci v obyvacke a do switchu zapoj co potrebujes.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Harry
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 383
Dátum registrácie: Ne 21. Sep, 2008, 14:59
Bydlisko: Bratislava V.

Re: rozdelenie FTP kabla

Príspevok od užívateľa Harry » So 23. Dec, 2017, 11:06

jop dik za radu shiro

tiez ma to napadlo riesit to swichom ale chcel som sa vyhnut prave dalsiemu zariadeniu.. mam tv na stene a uz teraz pribudol setabox ktory je za nou schovany a dalsia vec..dalsi kabel do zastrcky..
ten switch ale asi aj tak podla vsetkeho bude nutny...a dalsich 20€...

ale stale hrozi podla mna, ze to bude ako teraz s routrom, resp. ze mi nepojde TV bez toho aby som mal subezne pusteny aj komp :(
Spoiler: ukázať
MB: GIGABYTE AORUS Z390 ULTRA CPU: Intel Core i7-9700K @5,1 GHz + Fractal Design Celsius S36 + 3x NOCTUA NF12 RAM: HyperX 32GB KIT 3200MHz DDR4 CL16 Predator GPU: MSI ARMOR 1080 ti HDD: WD Black NVMe SSD 1 TB + WD Black NVMe SSD 500GB + Samsung EVO 860 500GB + Samsung EVO 860 1TB PSU: EVGA 750 G2 CASE: FD Define R5 + 4x FD Venturi HF-14 MONITOR: 34" Dell AW3418DW Alienware

Užívateľov profilový obrázok
lepermessiah
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1924
Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Bydlisko: ZV / BJ

Re: rozdelenie FTP kabla

Príspevok od užívateľa lepermessiah » So 23. Dec, 2017, 17:55

nejaka kravina, bud si to do routra zapojil zle alebo hej. ako mas riesene WiFi? alebo ho nepotrebujes? ak nie tak switch to poriesi, ak krabica z ktorej ide kabel do obyvacky da IPcku obom zariadeniam. Ak nie, tak router a nemoze treba PC, ved su zariadenia napichnute do routra, nie medzi sebou
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 - 4590
MB: ASUS H97M-Plus
RAM: 2x8GB Crucial Ballistix Elite 1866 CL9 1.5V @ 1600 CL9 CR1
HDD: Samsung 960 Pro 512GB, WD RED 2TB R.1, WD MyBook3 Studio 1.5TB
GPU: GB 7950 3GB OC
Sound: ASUS Xonar Essence ST
PSU: Seasonic X-660
CASE: BitFenix Phenom M
WATER: XSPC EX240 + 2xNoctuaP12, HWLabs Nemesis GTX140 + NoctuaA14PWM, EK Acetal + EN CPU & GPU, ACool VPP655 + EK-D5 X-RES 140
LCD: Dell UltraSharp U2913WM + blink(1) + ambiledHD
Peripherals: Gigaworks T20 r.1, Superlux HD-662B, Logitech G810 + G403 Wireless, MS LifeCam Studio, 1TB mSATA USB-C Samsung 840EVO
+ laptop: Lenovo X1 Yoga 20JE-S0AJ00 + Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 840 1TB mSATA / USB-C

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7114
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: rozdelenie FTP kabla

Príspevok od užívateľa shiro » So 23. Dec, 2017, 18:14

Preto sa do obyvaciek pre podobne pripady robia viacere LAN zastrcky v stenach, ak robis rekonstrukciu bytu/domu/stavias nove.

Ak ti ide do obyvacky len jeden LAN kabel tym padom cez ten musi ist vsetko (TV, konzola, STB, PC...) tak kupis switch so zodpovedajucim mnozstvom portov podla poctu zariadeni, ktore chces pripojit. Kabel iduci do obyvacky (privod internetu) das do LAN1 switchu a ostatne zariadenia do ostatnych portov switchu. Na zariadeniach ponastavujes pridelovanie IP cez DHCP, alebo im ponastavujes ich IPcky rucne - uz ako to mas spravene. Nijak inak sa to normalne nerobi.

Co pises, ze ked vypnes PC tak ti nejde telka - to je nelogicka blbost a nema sa to ani ako stat.
Navyse to popisujes ze ti to robilo iba pri tom experimente s rozdelovanim kabla, takze si siet doma sprav normalne, ako sme ti napisali a podobne blbosti ani neries. A vsetko ti pojde.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13726
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: rozdelenie FTP kabla

Príspevok od užívateľa Snake » Po 25. Dec, 2017, 15:11

Lock
#rollerman

Zamknuté

Návrat na "Debata o všetkom"