Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10558
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Ut 24. Apr, 2018, 13:55

Mhm, myslel som, že sú tak tvrdé, že jednoducho bežným používaním ich nie je možné otupiť.
CASE: NZXT H500i + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@4,9GHz + EK Supremacy EVO GPU: MSI 1080 SeaHawkEK RAM: Crucial BallistixSport 16GB@3333MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznený v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40KU Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Audeze LCD-2 Classic, JBL LSR305
85€ sny pre kvalitné headsety! Kuk tu a tu..

Užívateľov profilový obrázok
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1313
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24
Bydlisko: PE+-

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa zedolsi » Ut 24. Apr, 2018, 14:11

ako vydržia dosť dlho ale pomaly sa tupia aj tie, ono hlavná nevýhoda je ta krehkosť v podstate z každého som mal už odlomené, ja malom z ostria, veľký som mal zlomený v špičke a druhý veľký (čierny) mi pukol keď som ho dával do stojanu na nože (tie tyčinky v drevenom hranole)

posielal som ich potom poštou opraviť a nabrúsiť ale už neboli tak ostré ako keď boli nové, vtedy holili a to fakt dosť dlho :)
NTB MacBook Pro 13" Retina 2015i5 2.7GHz, RAM 8GB, Iris 6100, SSD 256GB TABLET iPad Pro 10,5" Wi-Fi + Cellular 256GB Silver PHONE iPhone 8 - 256GB PRODUCT RED + Watch Series 3 (42mm)

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2304
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa wingo » Ut 24. Apr, 2018, 14:28

Hej mal som tiež keramické a postupne sa tupili aj keď neporovnateľne pomalšie ako oceľové, tak rok bol fakt ostrý a druhý rok bol dosť ostrý, a to bol nejaký lacný z Kauflandu. Inak čepele sa mi nelámali, ale na jednom sa mi zlomila rúčka a druhý som zničil keď som sa ho pokúsil nabrúsiť a moc som zatlačil :)
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), Acer HN274H, Logitech K200, Logitech G400, Superlux HD-330 + Brainwavz memory foam sheep skin round earpads

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2427
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa Dunar » Ne 29. Apr, 2018, 07:03

Keramicke su fajn na nejake makke veci. Inak sa ti to bude stiepit. Nedajboze ti spadne.

Moj velky Haoye drzi vyborne, maly Sunnecko menej. Ale je aj asi trochu castejsie pouzivany, tak to moze byt tym. Zatial som nenasiel parameter v ktorom by bol Wusthof a japonske nejako zasadne lepsie. Takze sa da tvrdit ze je to naozaj velmi dobra kupa.

esdxx
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 458
Dátum registrácie: So 25. Júl, 2009, 14:43
Bydlisko: Bratislava

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa esdxx » Ut 15. Máj, 2018, 14:01

Teraz som si vsimol tuto ponuku za body v Slovnafte:

https://slovnaft.sk/sk/cerpacie-stanice ... -slovnafte

Poznate niekto tuto znacku, stoji to za nieco?

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3759
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa Diablo1st » So 02. Jún, 2018, 10:52

Chlapi, brúsite niekto nože na kameni? Aký postup sa Vám osvedčil najlepšie?
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1313
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24
Bydlisko: PE+-

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa zedolsi » So 02. Jún, 2018, 10:56

dobre nechať napiť kameň, postupne brúsiť z hrubého na jemný (ja používam podla zničenia ostria 600, 1000, 3000) a potom na koži prebehnúť najprv s pastou potom čisto len na koži..
NTB MacBook Pro 13" Retina 2015i5 2.7GHz, RAM 8GB, Iris 6100, SSD 256GB TABLET iPad Pro 10,5" Wi-Fi + Cellular 256GB Silver PHONE iPhone 8 - 256GB PRODUCT RED + Watch Series 3 (42mm)

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3759
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa Diablo1st » So 02. Jún, 2018, 11:23

Toto mi je všetko známe, skôr ma zaujíma postup brúsenia nožov. T.z. proti ostriu, hore dole, len ťahanie atď.

Ja som si kúpil Suehiro Cerax 1000 a snažil som sa nabrúsiť staršie nože od Tescoma. Je to ťažšie než som si myslel. Použil som tento postup, ale som spokojný tak na 50%. Akosi sa mi nedarí držať pekný uhol po celej dĺžke noža. Špičku sa mi podarilo nabrúsiť super, ale koniec je na tom už horšie. Je ďaleko ostrejší ako pred tým, ale akosi to nie je podľa mojich predstáv.
Preto sa snažím zohnať "múdrosti" od skúsenejších ;)
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Užívateľov profilový obrázok
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1313
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24
Bydlisko: PE+-

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa zedolsi » So 02. Jún, 2018, 11:38

no nie som nejaký majster brúsič ale brúsim tak že začnem pri rúčke noža a pomaly točím nôž že kameň opúšťa v podstate špička, neviem ako by som to presnejšie vysvetlil proste na jeden ťah prejdem cele ostrie na kameňoch proti ostriu a na koži samozrejme v smere ostria :)

udržanie uhla chce možno tréning alebo sa dajú kúpiť aj také pomôcky na to, neviem či uhol udržím presne ale tak nože dlžia ostrie a holia, podstate brúsim len cca 1mm čepele alebo ako by som to popísal
NTB MacBook Pro 13" Retina 2015i5 2.7GHz, RAM 8GB, Iris 6100, SSD 256GB TABLET iPad Pro 10,5" Wi-Fi + Cellular 256GB Silver PHONE iPhone 8 - 256GB PRODUCT RED + Watch Series 3 (42mm)

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2427
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa Dunar » Po 11. Jún, 2018, 19:09

Diablo1st napísal:
So 02. Jún, 2018, 11:23
Toto mi je všetko známe, skôr ma zaujíma postup brúsenia nožov. T.z. proti ostriu, hore dole, len ťahanie atď.

Ja som si kúpil Suehiro Cerax 1000 a snažil som sa nabrúsiť staršie nože od Tescoma. Je to ťažšie než som si myslel. Použil som tento postup, ale som spokojný tak na 50%. Akosi sa mi nedarí držať pekný uhol po celej dĺžke noža. Špičku sa mi podarilo nabrúsiť super, ale koniec je na tom už horšie. Je ďaleko ostrejší ako pred tým, ale akosi to nie je podľa mojich predstáv.
Preto sa snažím zohnať "múdrosti" od skúsenejších ;)
Ten spôsob brusenia z toho videa je divny. To si neviem predstaviť žeby som tak udržal uhol. Tam netreba vydumovať žiadne obluky a podobne nezmysly. Stači jednoduchy pohyb hore-dole. Si očekuj na YT japončikov. napr. https://www.youtube.com/watch?v=t39rhQs6Hqc&t=124s alebo tu maš aj podrobne vysvetlenie: https://www.youtube.com/watch?v=SIw5ChGOADE
A hlavne by to chcelo ešte nejaky jemnejši kameň, 6000-8000. V tom vidim najväčši problem.
Ja mam rôzne ale po skusenostiach použivam už len 1000 na take to hrubšie zbrusenie a potom 6000 na vyhladenie. A je to žiletka.

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3759
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Po 11. Jún, 2018, 20:45

Čo som pozeral rôzne videá, tak tá 6000 je na "mäkké" nemecké nože zbytočné, vraj to moc dlho nevydrží. Aj na stránka Suehiro je písané, že to nie je potrebné. Ale do budúcna nevylučujem prikúpenie druhého kameňa, ale najprv si musím zlepšiť techniku.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2427
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa Dunar » Ut 12. Jún, 2018, 07:33

Brusim tym aj makke noze. A ten rozdiel tam je jasny. To ze makky noz nedrzi ostrie dlho je samozrejme, tam to nezalezi na tom cim to brusis.

Užívateľov profilový obrázok
loleqboleq
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 10558
Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Bydlisko: Košice

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa loleqboleq » Ut 12. Jún, 2018, 09:19

A čo sa týka kameňov, aký by si odporučil? Ja som už zúfalý, tá Wusthof univ. brúska mi príde, že nerobí takmer nič (novinky to už permenentne nedokáže rezať, stále to začne trhať) a ocieľka o to menej...

Viem, že z tých budgetových si aj ten chalan (Burrfection ak sa mi dobre marí) pochvaľoval King kameň
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... =0&_sop=15 .
či je v tej cene nejaké iné odporúčanie?
CASE: NZXT H500i + BQ! Silent Wings 3 PSU: Corsair RM750x 2018 MB: MSI Z370 Krait CPU: Intel i5-8600k@4,9GHz + EK Supremacy EVO GPU: MSI 1080 SeaHawkEK RAM: Crucial BallistixSport 16GB@3333MHz/CL16/382tRFC SSD: 2x Adata SX8200 480GB HDD: 2x WD Red 4TB (uväznený v Aerocool AVN-1000) Monitor: Ťamťung UE40KU Myš: Logitech G403 Wireless Klávesnica: Gamdias Hermes Zvukový reťazec: Audio-GD R2R-11, Mr.Speakers Alpha Dog, Audeze LCD-2 Classic, JBL LSR305
85€ sny pre kvalitné headsety! Kuk tu a tu..

Užívateľov profilový obrázok
Diablo1st
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3759
Dátum registrácie: Po 29. Aug, 2005, 20:00
Bydlisko: MY

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa Diablo1st » Ut 12. Jún, 2018, 10:39

Týpek ešte odporúčal kameň od Sharp Pebble. Ale mal tam len 400/1000, vyššie tuším nie.

Na nete si celkom chvália Shuehiro Cerax 1000/6000 je ale troška drahší, okolo 40€.
Lenovo E460: 14" FHD IPS, i5-6200U, 2x4GB RAM 1600MHz DDR3L, R7 M360, SSD 256GB Toshiba.
Ex. HP 2230s: T9600, 2x2GB RAM 800MHz DDR2, X4500MHD, SSD Toshiba 256GB.

Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 2427
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: Kuchynské nože (triezvo kvalitné na slovenské pomery ala kde začať)

Príspevok od užívateľa Dunar » Ut 12. Jún, 2018, 11:49

Ja pouzivam japonske Shapton. A kupil som na skusku aj normalne lacne z ali. Nejak nevidim rozdiel. Shaptony su akurat tvrdsie, tie su ale aj obecne medzi " znackovymi" jedny z najtvrdsich.

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"