Naladenie satelitu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 578
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Pi 06. Okt, 2017, 19:02

Zdravím, vopred sa ospravedlňujem ak píšem do zlej kategórie, nenašiel som príslušnú.
Mám problém s naladením satelitu Skylink.
Asi 2 roky dozadu sme mali zapojenú telku cez satelitný prijímač a všetko išlo ok.
Nato nám začali zatepľovať barák a odvtedy sme boli pripojení na klasik anténu.
Teraz (nakoľko cez anténu už nejde skoro žiaden program) Som chcel zapojiť naspäť satelit ale priamo do telky. Má DVB-S2 a starý sat. prijímač nepodporuje HD, telka hej.
Avšak problém je že keď dám hľadať stanice tak mám signál len na určitých transpordéroch.
takže mi nájde nejaké das dojčen rakušen stanice, ktoré normálne idú.
Avšak problém je že mi nevyhľadáva sk a cz stanice resp na transpordéry napr 12636 V 29500 som bez signálu.
Skúšal som hýbať parabolou a nič.
Vôbec neviem ako sa pohnúť z miesta.
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Kingston HyperX 120Gb + Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPU C2Q q6600 @2.9ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI HD 6850 cyclone | PSU Corsair VS550

PetoBB
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 177
Dátum registrácie: Ut 27. Sep, 2016, 23:42

Re: Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa PetoBB » Pi 06. Okt, 2017, 19:42

Skús napísať názvy tých nemecky hovoriacich programov, pretože to vypadá, že prijímaš signál z 19E. SkyLink je na 23E, čo vysvetľuje, prečo Ti neLockne 12636 freq. Ak sa v tom vôbec neorientuješ, asi najlepšie bude požiadať nejakého kamaráta, prípadne si zaplatiť odborníka.
i7 6700k 4,4 GHz + Noctua NH-D14 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 16GB DDR4 Corsair 3 GHz, Gigabyte Z270-X Gaming 5, Gainward GTX 1080 Phoenix (Bios GLH), SSD M.2 Samsung 960 Pro 512 GB + Sata 850 Evo 1 TB, Seasonix SS-1000W Platinum, Cooler Master K280 + 2x Noctua NF-S12A PWM, 4x FHD 24" Monitory, Win 7 Pro 64bit, router Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN
2x Lenovo T430 i7 a i5, 8GB DDR3, Samsung 850 Evo 256GB, Win 7 Pro 64bit

Užívateľov profilový obrázok
Krutibrko
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3776
Dátum registrácie: Ne 02. Mar, 2008, 14:00
Bydlisko: Poprad, Brno
Kontaktovať užívateľa:

Re: Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa Krutibrko » So 07. Okt, 2017, 00:25

Skus este zavolat na podporu, nieco podobne som riesil u znameho, na Skylink podpore mi bolo povedane, ze po nejakom case neaktivity vypinaju karty/ nejake sluzby...

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6949
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa Kyselinka » So 07. Okt, 2017, 08:33

http://www.dishpointer.com/
Skonroluj si ci mas spravne nastavenu elevation 34.4° a LNB skew 2.1°. Nalad si CT24 a pozeraj silu signalu. Podla mapky skus jemne natacat antenu na azimut cca 171°.
Je to vstko o milimetroch, tak treba trpezlivost.
Ak ti idu len nemecke programy, tak je mozne, ze si jemne pootoceny na Astru 19.2E, ktora ma azimut cca 178°, co je par milimetrov vedla. Alebo ako pise PetoBB, zavolaj si niekoho, kto ti to nastavi...
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 578
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » So 07. Okt, 2017, 09:55

Astra 19.2 mi ide ( tiež iba nejaké zahraničné asi 600ks, ) ale ide mi aj z 23,5 ale tiež nie tie ktoré majú na tej 23,5 podla netu vysiela nejakých 200programov, ale hovorím problém je zrovna v transpordére skylink ja som chcel naladiť aspoň ta3 ale nedá sa. Ono riešiť kartu je irelevantné keď sa nedostanem ani k dekódovaciemu kroku.
Ešte mám na pláne požičať si od sestry prijímač aj s kartou a ak nepôjde bude chyba niekde medzi prijímačom parabolou ( kábel lnb parabola) a ak pôjde tak zrejme v telke.
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Kingston HyperX 120Gb + Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPU C2Q q6600 @2.9ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI HD 6850 cyclone | PSU Corsair VS550

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4591
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa lezgy » Ne 08. Okt, 2017, 10:09

skylink zasiela autorizacne kody...ak si bol dlho bez signalu zapisy na kartu neprebehli
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2448
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa wingo » Ne 08. Okt, 2017, 11:01

Je úplne jedno čo je s kartou, pokiaľ ti idú programy z Astra 19,2 a nemáš zdvojené LNB aby si chytal obe Astry naraz, tak máš zle natočenú parabolu. Keďže nejaké programy ti idú TV tuner funguje a tam problém nie je, prepni na TA3 alebo CT24, ak ti tie nejdú musíš len štelovať parabolu kým ti nepôjdu. No a potom ako spomínal lezgy ak si kartu dlho nepoužíval treba mať naladený jeden kódovaný program (napr. STV1) dosť dlho kým prídu kódy a karta začne dekódovať, kľudne aj vyše pol hodiny (jeden program, neprepínať, môžeš si ešte pre istotu skúsiť aj dať zaslať autorizačné kódy, na ich stránke je taká možnosť, teda aspoň donedávna bola).
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

i7 6700K, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 (outtake: Noiseblocker NB-eLoop Fan B12-P, intake: Enermax T.B. Silence UCTB14B bottom), ASUS VG279Q, Logitech K200, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD

n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 578
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Ne 08. Okt, 2017, 12:28

No to je síce pekné, ale ja tú ct24 ani ta3 nenaladím, to je problém, to že sa musí karta po nečinnosti aktivovať viem a je mi to zbytočné keď sa k tomuto kroku nedostanem. No práve snažil som sa parabolu otáčať všemožnými spôsobmi, ako hovorím z 23,5 mi naladilo programy ale nie tie ktoré potrebujem. Pri ladení hladá signál z viacerých transpordérov alebo resp manuálne z 1, z niektorých ide signál a z iných nie. To je problém ktorý mám. Ako docieliť to aby na transpordéroch ktoré využíva skylink bol signál.
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Kingston HyperX 120Gb + Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPU C2Q q6600 @2.9ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI HD 6850 cyclone | PSU Corsair VS550

n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 578
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Ne 08. Okt, 2017, 12:30

Kyselnika, asi zatial najlepšia rada len neviem ako dosiahnuť tie uhly,resp ktorý čo znamená.
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Kingston HyperX 120Gb + Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPU C2Q q6600 @2.9ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI HD 6850 cyclone | PSU Corsair VS550

macejd
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 135
Dátum registrácie: So 06. Jún, 2009, 20:20
Bydlisko: Žilina

Re: Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa macejd » Ne 08. Okt, 2017, 20:56

Transpodéry si zadával ručne, alebo použil nejaké prednastavené z prijímača?
Lebo keď sa prechádzalo na HD, parametre sa menili, takže by som si to skontroloval.

Užívateľov profilový obrázok
Kyselinka
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6949
Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Bydlisko: Bratislava a okolie

Re: Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa Kyselinka » Po 09. Okt, 2017, 09:35

Ak mas stoziar vo vodovahe a na parabole mas rysku na nastavenie sklonu, tak lahko nastavis tych 34.4°. Inak treba pouzit nejaky uholnik, trebars aj papierovy. Ale ked ti to doteraz islo, tak pochybujem, ze prave so sklonom niekto nieco robil....ten je napevno. Nastavit azimut tiez nie je zlozite. Na mape v linku si das point priamo na svoju strechu a zelena ryska ti ukazuje kam natocit. Ja sa vzdy riadim napr. susednymi domami, resp. strechami ponad ktorymi ryska ide. Pripadne mozes vyskusat aj apky do mobilu, ako satfinder, alebo satellite director - pozri videa na youtube. LNB skew sa vacsinou nastavuje az po spravnom otoceni paraboly, len ako dostelovanie signalu. Nastavuje sa tak, ze stojis pred parabolou a jemne ho pootocis v smere hodinovych ruciciek. Na LNB tiez byvaju dieliky o kolko °ho pootocit. Nie je to veda, len najidealnejsie je mat pri sebe tv, kde je vidiet silu a kvalitu signalu...naslepo to nespravis.

Nejake pomocky:
Elevácia - výškové nastavenie paraboly. Každá parabola má ociachovaný držiak so stupnicou v stupňoch pre správne nastavenie.
Azimut - klasický azimut podľa kompasu.
LNB skew - natočenie LNB v držiaku. Ak stojíš pred parabolou, v smere hodinových ručičiek sa nastavuje záporná rotácia, a v protismere hodinových ručičiek sa nastavuje kladná rotácia.
Work: Alienware m15 - Epic Silver | Intel Core i7-8750H | 2x16GB RAM| 256GB + 1TB M.2 SSD | GeForce RTX 2080 Max-Q | 15" Full HD 144Hz
NAS: Intel Pentium G3258 @1,5Ghz | Asrock B85M Pro4 | Kingston 2x4GB 1333Mhz | Crucial M4 128GB | 2xWD Red 3TB | Seasonic G-360 | BitFenix ProdigyM White | XPEnology
HTPC: Asrock J3455M | Kingston 2x4GB 1600Mhz | Intel 520 120GB | Corsair AX750 | Asus Xonar DX | Cooltek G3 - Silver | Libreelec
Media: TX-55AS640E | RPi 3 & PiFi Digi+ | HK 3490 | JBL ES90 Black | HK SoundSticks Wireless | HK BT Headphones

n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 578
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Po 09. Okt, 2017, 11:11

macejd, práve ručne som ich dával a na tých konkrétnych som bez signálu, na nejakých prednastavených čo chytajú tie rakúske stanice ide signál v pohode.
Kyselinka, no práve ja som mal parabolu rozobranú takže to musím znova nastaviť, resp. predtým bolo lnb klasicky do dola otočené aj čo pozrem okolo tak to tak majú ale keď pozriem na to lnb tak uhol je tam uplne inde ... môže byť chyba v tom ? ale ako hovorím predtým bolo takto celý čas a signál sme mali.
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Kingston HyperX 120Gb + Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPU C2Q q6600 @2.9ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI HD 6850 cyclone | PSU Corsair VS550

n0vIc3
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 578
Dátum registrácie: St 27. Jan, 2010, 16:52
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Re: Naladenie satelitu

Príspevok od užívateľa n0vIc3 » Po 09. Okt, 2017, 16:09

No takže som si požičal od sestry jej kartu aj setobox, kde už to mala všetko naladené a len som podľa toho našteloval anténu, inak uhli vôbec nezodpovedali tým ktoré som mal mať :D :D Každopádne potom som to prehodil sebe na telku a išlo to, tak dúfam že problém vyriešený. Díky za pomoc :)
Spoiler: ukázať
PC1: CPU Core i7 2600k @4,3ghz | Cooler Spc Fera 3 | MB Gigabyte P67A-D3-B3 rev1 | GK MSI GTX 970 Gaming | RAM 4x4Gb Corsair Vengeance 1866Mhz Ddr3 | SSD Kingston HyperX 120Gb + Samsung 850 EVO 500Gb | HDD 3,5" 1,5Tb WD
PC2: CPU C2Q q6600 @2.9ghz|Cooler Scythe samurai zz | MB Foxconn g33m | RAM 2x2Gb Crucial 800Mhz Ddr2 | GK MSI HD 6850 cyclone | PSU Corsair VS550

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"