Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...

Aké používate rozloženie klávesnice?

QWERTZ
33
49%
QWERTY
34
51%
Iné
0
Žiadne hlasovania
 
Celkom hlasov: 67

Užívateľov profilový obrázok
sm_oOx^
king of the hill
king of the hill
Príspevky: 4546
Dátum registrácie: Ut 24. Aug, 2004, 14:00
Bydlisko: nitra

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa sm_oOx^ » Ut 02. Máj, 2017, 15:55

QWERTY, resp. SK QWERTY, ked je treba ;-)

Užívateľov profilový obrázok
LeaR
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 566
Dátum registrácie: Pi 09. Sep, 2011, 19:31
Bydlisko: BA

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa LeaR » Ut 02. Máj, 2017, 17:39

zachary napísal:SK QWERTZ.. odjakživa :)
x2 :good:
MB: MSI Z370 PC PRO CPU: Intel Core i5-8600K 4,5GHz CPU FAN: be quiet! Dark Rock 3 RAM: Corsair Vengeance Black 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz XMP GPU: MSI GTX 1060 GAMING X 6GB HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB + Western Digital 2.5" Elements 1TB SSD: Samsung 860 EVO 500GB PSU: EVGA SuperNova G2 550W CASE: NZXT Source 340 MONITOR: Dell P2417H Professional 24'' OC 67Hz MOUSE: Logitech G403 Prodigy MOUSEPAD: Steelseries QcK + KEYBOARD: Cooler Master Storm Quickfire XT Mechanical (Blue) HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud OS: Windows 10 PRO 64bit PHONE: Samsung Galaxy S10 128GB NTB: Lenovo Thinkpad L390 13,3"

Užívateľov profilový obrázok
Sky
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1954
Dátum registrácie: Ut 15. Dec, 2009, 15:49
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa Sky » Ut 02. Máj, 2017, 18:06

zedolsi napísal:QWERTZ - v podstate som si na to zvykol ešte na strednej na strojopise :D
Rovnako. Moja prva mechanika (doslova :D) mi ani na vyber nedala.
Obrázok
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 16GB 3200Mhz, NVMe: Patriot VIPER VPN100 SSD 512 GB,
SSD:Kingston SSDNow UV400 240GB, HDD1: Toshiba 2TB DT01ACA200 +HDD Vibration Killer, HDD2: TOSHIBA P300 3TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 10 Pro x64, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G600

CageJ
Redaktor
Redaktor
Príspevky: 7324
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43
Bydlisko: Praha, Prešov

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa CageJ » Ut 02. Máj, 2017, 18:13

Ano stroje mali QWERTZ..

myslim si, ze to bolo na nase podmienky upravene kvôli statistickym vypoctom... Y je totiz v ENG beznejsi nez u nas, resp. v Europe.. Celkovo by bolo zaujimave, ze kolko slov mame so Z a kolko s Y :)..

Užívateľov profilový obrázok
zedolsi
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1382
Dátum registrácie: St 25. Jún, 2014, 13:24
Bydlisko: PE+-

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa zedolsi » Ut 02. Máj, 2017, 19:13

Sky napísal:
zedolsi napísal:QWERTZ - v podstate som si na to zvykol ešte na strednej na strojopise :D
Rovnako. Moja prva mechanika (doslova :D) mi ani na vyber nedala.
Obrázok
to je ON :D od 3. ročníku už sa mohli používať elektrické, ale rachot to bol riadny keď 20 ľudí mastilo naplno :D
NTB MacBook Pro 13" Retina 2015 i5 2.7GHz, RAM 8GB, Iris 6100, SSD 256GB PHONE iPhone 11 PRO - 256GB Watch Series 3 (42mm)

adam102
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 92
Dátum registrácie: Št 10. Jan, 2008, 14:00
Bydlisko: Košice

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa adam102 » Ut 02. Máj, 2017, 20:07

QWERTZ vzdy a vsade, odkedy sme mali doma prvy pocitac. Jediny problem s tym bol iba v casoch Counter-Strike 1.6
Inak mi to pripomenulo klasiku: :D
<a> Cus lamky dejte alt + shift
<b> A co mz s tim tz debile<

Užívateľov profilový obrázok
LtK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 653
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00
Bydlisko: Bratislava

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa LtK » St 03. Máj, 2017, 15:14

tak si dajte belgicku klavesnicu a trafi vas z nej slak. oni maju AZERTY a zvysok je tiez na pikacu...
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504

Užívateľov profilový obrázok
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6848
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: BA
Kontaktovať užívateľa:

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa Papek » St 03. Máj, 2017, 16:54

Ja som bol zvyknuty odjakziva na anglicku a slovensku QWERTY. CSko a Warcraft mali skratky nabindovane na qwerty, takze sa nedalo inak.
Prichod na strednu skolu bol narocny, mali sme strojopis a tam to bolo striktne obmedzene na QWERTZ. Koho prichytili s QWERTY dostal automaticky gulu :D
Takze teraz ficim na slovenskej QWERTZ a anglickej QWERTY. Musim povedat, ze denne switchnem aj 3-4x ked odpisujem v anglictine na maily a nejako som si to v hlave zafixoval ktora je ktora. Najvacsi problem mi robia cisla, kedze sa na slovenskej zadavaju so SHIFTom a na anglickej bez, na toto som si doteraz nejako nezvykol.
Dear God, please, give us Lemmy back and we'll give you Justin Bieber.

Užívateľov profilový obrázok
PROMETHEUS
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2176
Dátum registrácie: Ne 23. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa PROMETHEUS » St 03. Máj, 2017, 18:09

za mna urcite qwerty, anglicky pisem kazdy den a slovensky tak raz do tyzdna a diakritiku aj tak nepouzivam, jedine ked pisem z telefonu a to mi same doplni.
MB: Gigabyte Aorus B450 I PRO WIFI CPU: AMD Ryzen 7 3700X RAM: BL2K8G36C16U4BL 2x8GB 3600MHz 16-18-18-35 GPU: Vega 64 1650MHz 1.1V core 1100MHz HBM Monitor: LG Ultragear 27GL83A-B SSD: WD Black SN750 500GB, 250GB EVO 840, 1TB EVO 850, 1TB EVO 860 CASE: Lian Li O11 Dynamic XL PSU: EVGA 850W G2 Klavesnica, mys: Razer BlackWidow Ultimate + Mamba Chroma Wireless

Užívateľov profilový obrázok
Leon
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7009
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa Leon » St 03. Máj, 2017, 18:15

tak to si už vyplytval týždenný limit nie? :D
.

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3064
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa wingo » St 03. Máj, 2017, 18:55

Papek napísal:Ja som bol zvyknuty odjakziva na anglicku a slovensku QWERTY. CSko a Warcraft mali skratky nabindovane na qwerty, takze sa nedalo inak.
Prichod na strednu skolu bol narocny, mali sme strojopis a tam to bolo striktne obmedzene na QWERTZ. Koho prichytili s QWERTY dostal automaticky gulu :D
Takze teraz ficim na slovenskej QWERTZ a anglickej QWERTY. Musim povedat, ze denne switchnem aj 3-4x ked odpisujem v anglictine na maily a nejako som si to v hlave zafixoval ktora je ktora. Najvacsi problem mi robia cisla, kedze sa na slovenskej zadavaju so SHIFTom a na anglickej bez, na toto som si doteraz nejako nezvykol.
Presne kvoli tomu nie som ochotny kupovat klavesnicu bez numpadu, ani v notebooku.
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/
Spoiler: ukázať
i7 6700K@4,6GHz, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 + 5x Arctic P14 PWM PST, ASUS VG279Q, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7367
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa LordKJ » St 03. Máj, 2017, 19:10

numpad je casto pomalsi, takze to nie je vobec riesenie

BubakB
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 163
Dátum registrácie: Po 03. Apr, 2006, 02:00
Bydlisko: Nitra

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa BubakB » Št 04. Máj, 2017, 14:55

Ja mával v Delloch Latitude numpad prostredníckom Fn tlačidla (kde v rozsahu od U až O a dolu N M, tak nejak) dajú nahadzovať číslice. Buď tlačením, hold, alebo aj držaním FN tlačidla. Dá sa na to zvyknúť, asi ako aj na SK QWERTY. V inštalácii svojho Winu 7 pred rokmi na desktope som inak zadal možnosť SK QWERTY, ale nejak ju nepoužívam. Skôr si hodím cez ľavý Alt Shift anglickú na tých pár chvíľ.

Užívateľov profilový obrázok
wingo
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3064
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa wingo » Št 04. Máj, 2017, 15:32

No ten numpad cez normálnu klávesnicu mi príde ako vcelku blbosť, aj keď ako núdzovka možno lepšie ako nič ak človek potrebuje nahodiť veľa čísel bez písmen čo sa bohužiaľ často nestáva (väčšinou treba predtým, potom a pomedzi aj nejaké písmenko a to potom furt prepínať...), nehovoriac o šikmom posune na ktorý si treba zvyknúť.

Čo sa rýchlosti numpadu týka, keď s ním má človek prax tak je to vždy na numpade rýchlejšie už keď chcem zadať 2-3 čísla a nieto napr. taký IBAN, ešte tak jedno číslo by bolo možno rýchlejšie cez horný riadok na klávesnici prepnutej na EN ale inak určite nie. Ono je dôvod prečo bol vymyslený a je na každej plnohodnotnej klávesnici, keby to na ňom bolo reálne pomalšie tak by bol už dávno vypustený ako prebytočný ;)
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/
Spoiler: ukázať
i7 6700K@4,6GHz, Noctua NH-D14, GIGABYTE GA-Z270 GAMING K3, 16GB DDR4 Corsair Vengeance 3200MHz, Gainward GTX 1080 Phoenix GS, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, 1TB Samsung SpinPoint F3 3RZ + Silentmaxx HD-Silencer, Corsair TX650 + Enermax T.B. Silence UCTB12A, Fractal Design Define R3 + 5x Arctic P14 PWM PST, ASUS VG279Q, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4xx + Topping NX4DSD

LordKJ
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 7367
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
Bydlisko: Bratislava/Kežmarok
Kontaktovať užívateľa:

Re: Hlasujte! QWERTZ alebo QWERTY?

Príspevok od užívateľa LordKJ » Št 04. Máj, 2017, 17:25

tak ked ja chcem zadat 2-3 cisla tak to mam stale na dosah prsta pri pisani, nemusim sa presuvat na numpad samozrejme ak zadavas viac cisel tak sa to uz oplati

ano zadavat iban kde je 34 cisel je rozdiel ako presuvat ruku o 10cm doprava kvoli 4 cislam na ktore dosiahnem prstom pri normalnom polozeni ruk na klavesnici

aby sme sa chapali, defaultne mam EN klavesnicu, slovensku iba ked je nudzovka a niekto odomna chce diakritiku z nejakeho neznameho dovodu

Napísať odpoveď

Návrat na "Debata o všetkom"