digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
darysa
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: St 17. Sep, 2014, 10:12

digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa darysa » Ut 23. Sep, 2014, 07:42

K priloženej hláške na obrázku sa technik-odborník vyjadril, že ID... je identifikácia niečoho, ale čoho nevie. Aby sa mi takéto hlásenie viac na TV obrazovke neobjavovalo prehodil zvukový výstup, ktorý bol nastavený na RGB na CVBS, keďže ja mám dekodér pripojený k TV cez scartkábel. Okrem toho som mu povedala, že sa v čase, keď bol TV prijímač vypnutý objavilo na TV obrazovke upozornenie “nepovolený vstup pre PC“. Technik však vylúčil akékoľvek pripájanie na môj na TV ..... Chybu považoval za odstránenú a odišiel. Toto sa udialo 3.9.2014.
Ale 15.9.14 poobede a 21.9.14 večer po 22,hod. sa známa hláška opäť objavila pri pozeraní kanála Markízy. Nie som si istá, či táto hláška bola však vždy iba pri pozeraní programu Markízy, ale viackrát áno. Vie niekto vysvetliť mne a zrejme aj dotyčnému technikovi, ako je toto možné, čo to znamená a ako toto odstrániť ?
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 23. Sep, 2014, 09:25

1. o aku spolocnost sa jedna? aky produkt mate u nich objednany? platite za to mesacny pausal?

2. co za technik firmy pride, a nevie co za problem mate na ich zariadeni??? bol to technik z danej firmy, alebo niekto uplne cudzi?
zavolajte si servis firmy, ktora vam danu sluzbu poskytuje.
ak je to servisak tej firmy, zrusil by som s nimi zmluvu, ked nemozem pozerat tv, a technik nevie v com je chyba

nech vymeni set top box... kedze predpokladam ze tam mate prave ten, a nie dekoder...
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

darysa
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: St 17. Sep, 2014, 10:12

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa darysa » Ut 23. Sep, 2014, 12:36

Bol to technik z Digislovakia, ktorým platím paušál............TV síce pozerať môžem, ale s týmto hláškami....... technik bol u mňa toho 3.9.14, ale neinformoval ma, že ponúkajú novú Digi - teda nové set top boxy.......až som to našla na ich stránke a objednala som si teda novú Digi........... technik sa mal ozvať, kedy príde, asi mu došiel dych resp. im v Digi, keďže sa neozývajú........... asi tam bude ten ......zadrhel............

Užívateľov profilový obrázok
Jednoduska
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3139
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
Bydlisko: Kosice, 040 01

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa Jednoduska » Ut 23. Sep, 2014, 12:45

Ak sa problem nevyriesi zodpovedajte na felipeho otazky hore nech sa da pozriet co to moze byt :)
Spoiler: ukázať
CPU: Ryzen 2600
CASE: Fractal node 202
CPU Cooler - Noctua NH-L9i
RAM Crucial M.2 MX500 1 TB
MB - MSI B450I GAMING PLUS AC
RAM - DDR4 2x8 GB 3200Mhz Mushkin
GPU - GTX 1660
PSU - Corsair SF450 Platinum
2 ks Cryorig QF120 Silent - 120mm - PWM

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7041
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa shiro » Ut 23. Sep, 2014, 12:52

na digi uz bolo popisane tolko staznosti....sa cudujem ze vobec este niekto o nich rozmysla.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

darysa
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: St 17. Sep, 2014, 10:12

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa darysa » Št 25. Sep, 2014, 11:31

............sa čudujem, že si dá niekto námahu napísať takúto odpoveď................ žeby nerozmýšľal, keď čítal môj príspevok s otáznikom ?

Užívateľov profilový obrázok
lezgy
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4591
Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Kontaktovať užívateľa:

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa lezgy » Št 25. Sep, 2014, 22:06

to je shiro.... zvyknes si
jeho odpoved bude v podobnom duchu :)
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH

2, HP 4330s

Užívateľov profilový obrázok
Snake
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 13662
Dátum registrácie: Ne 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta
Kontaktovať užívateľa:

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa Snake » Pi 26. Sep, 2014, 13:55

to service id je cislo sluzby pod akym vysiela narkoza...

A shiro ma pravdu, prec od nich...
#rollerman

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7041
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa shiro » Pi 26. Sep, 2014, 21:07

darysa napísal:............sa čudujem, že si dá niekto námahu napísať takúto odpoveď................ žeby nerozmýšľal, keď čítal môj príspevok s otáznikom ?
ale rozmyslal :-)
zamysli sa, neviem preco cakas ze dakto z fora ti to zazrakom na dialku opravi nejakou pozitivnou energiou...predovsetkym ty mas kopat do poskytovatela tvojej TV sluzby, ze ma neschopnych technikov, a nech to riesia k tvojej spokojnosti co najskor, inac chces zlavu z pausalu, alebo jednoducho nezplatis, ak to trva dlho. Uvidis, ako budu zrazu vrestat, ze neplatis :-)

Nemas preco niekde hladat dovod preco to nejde, ked nieje v tvojich moznostiach to opravit a za technika zistovat, kde je vlastne problem. To si ma zistit on sam, ak to nevie.

Ze je digitv shit operator je uz len druhorada smutna pravda. Prvorade je to, ze zbytocne riesis nieco, cim si vobec k funkcnej tv nepomozes a navyse to riesis na zlom mieste = zbytocne.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

darysa
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 5
Dátum registrácie: St 17. Sep, 2014, 10:12

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa darysa » Ut 30. Sep, 2014, 08:00

- čo sa týka príspevku od snake : - keď niekto píše v narkoze, tak potom ID je ....... alebo má snake krstného otca v Digi alebo kde ...

- čo sa týka shira,je malý zázrak, že mu už druhýkrát odpovedám na jeho bla...bla...bla, keď by si prečítal riadne predchádzajúcu odpoveď felipemu, vedel by, že moja TV je funkčná.............. a radiť, aby som prešla od renomovanej firmy, akou DIgislovakia je na našom trhu, k druhej firme, nech nechá na mňa............napokon Digi ponúka teraz novú Digi.........,
ale fakt by to bol veľký zázrak, keď by sa našiel šikovný hacker, ktorý by s tým ID nemal problém........ ale nečakám, že sa nájde, môj príspevok bol viacmenej informatívny,,,,,,,,,, nie každý má nato, aby pochopil..........
- na záver nemá význam, aby som viac na takéto a podobné príspevky, ako od snakeho alebo shira reagovala...........
....................... nech každý radšej využije svoj čas a um na niečo zmysluplnejšie ako na bla...bla.
vopred ďakujem za neodpoveď.

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5835
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa felipe25 » Ut 30. Sep, 2014, 08:20

Snake odpovedal vysoko profesionalne, co je az nezvyk u nho /podla mna/.

Navazat sa do nho je zcestne...

A preco by sme my tu mali zadarmo niekomu nieco radit?
Arogancia z vasej strany je az neskutocna, tazko Vam bude niekto radit, ked sa tu tak spravate.

A koniec koncov, to co chcete ma vediet vyriesit Vas skvely renomovany poskytovatel TV ako pisete.

Nechapem, ako niekto moze od cudzich ludi, ktori su ale IT zdatni chciet, aby im pomohol vyriesit problem, ktory maju oni s riadnym poskytovatelom TV, za ktoru si este aj platia, lebo on to vyriesit nevie! :E :x Tak toho poskytovatela zrusim, ked nevie opravovat vlastne zariadenia!

btw: a ze chcete Hackera?? citali ste si zmluvu s tym digi ako pisete?? sa pozrite, co Vam hrozi za zasah do zariadeni a pod.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ATI HD5770, Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, key: Hama uRAGE, mouse: Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit

Samsung Galaxy S7 32GB Black
Apple iPhone 6S 16GB Space Grey
Apple iPad Mini 4 Cellular 16GB Black

Užívateľov profilový obrázok
Eddward
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2062
Dátum registrácie: Pi 07. Dec, 2007, 08:00
Bydlisko: Košice-okolie

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa Eddward » Št 02. Okt, 2014, 17:48

1) ta hlaska je chybou v Digi Slovakia na "starej" sluzbe, technik to neopravi a ukaze sa to u kazdeho v tom momente, treba to vydrzat alebo prejst na "novu" sluzbu, stara tak ci tak konci koncom roka 2015
2) hlaska sa tyka niecoho v zmysle ze vypadol uplink kanalu (Markiza), t.j. urcite neopravitelne z domu
3) dnes Digi Slovakia = Slovak Telekom, stara sluzba je bordel zdedeny po rumunoch, nova sluzba = kvalita na urovni Magio Sat, MPEG4, kanaly idu z rovnakej satelitnej kapacity a tie nove boxy su tiez rovnake ako ma Magio sat
Core i7 8700K @ 4.8 Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI RTX 2080 GAMING X TRIO | Crucial MX500 2TB SSD
Samsung 970 EVO 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W10 x64 Pro v1809 | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 7041
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa shiro » Št 02. Okt, 2014, 18:25

darysa napísal: - čo sa týka shira,je malý zázrak, že mu už druhýkrát odpovedám na jeho bla...bla...bla, keď by si prečítal riadne predchádzajúcu odpoveď felipemu, vedel by, že moja TV je funkčná..............
a radiť, aby som prešla od renomovanej firmy, akou DIgislovakia je na našom trhu, k druhej firme, nech nechá na mňa
Ano? tak potom co tu places ze ti daco nechodi? Ked vsetko funguje, ze....
Ze renomovana firma... :hysterical:
darysa napísal:ale fakt by to bol veľký zázrak, keď by sa našiel šikovný hacker, ktorý by s tým ID nemal problém........ ale nečakám, že sa nájde, môj príspevok bol viacmenej informatívny,,,,,,,,,, nie každý má nato, aby pochopil..........
Opakujem, ries si to s digi, ich sluzba nefunguje, oni nech to opravia. Ked to odmietas, je to tvoj problem. Nevymyslaj kadejake klucky a niekoho, kto ti to nejak zbastli...a co spravis potom, ked ti to nepojde? Budes ho otravovat az do smrti? Rozmyslas vobec? Bavi ta komplikovat si zivot? Normalnych ludi nie, nemaju na take blbosti cas.
darysa napísal: na záver nemá význam, aby som viac na takéto a podobné príspevky, ako od snakeho alebo shira reagovala...........
....................... nech každý radšej využije svoj čas a um na niečo zmysluplnejšie ako na bla...bla.
vopred ďakujem za neodpoveď.
Ani nereaguj, arogantnych namyslencov tvojho typu nam tu netreba...rady si dostala, ako s nimi nalozis nieje nas problem...nam kablovky a satelity funguju. Bez sa divat na svoje ID 5103.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair RM550x, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
killswitch
Čarovný
Čarovný
Príspevky: 5693
Dátum registrácie: Pi 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Okolie
Kontaktovať užívateľa:

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa killswitch » Št 02. Okt, 2014, 20:02

tusim pojdem robit technika do telekomu, ze ID je identifikator niecoho by som povedat snad zvladol aj ja :D
Plne príležitostný moderátor.

Užívateľov profilový obrázok
Bamma_boy
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 750
Dátum registrácie: St 05. Aug, 2009, 19:33
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: digitálna televízia a čo nevie ani odborník....

Príspevok od užívateľa Bamma_boy » Št 02. Okt, 2014, 23:33

Telekomu?? K Digi sluzbam nechodia technici Telekomu a ani neviem o tom, ze by mali zacat. Co sa tyka technikov Telekomu, ti robia ine hovadiny, ale taketo blbosti teda nie..
U Telekomu to treba brať skôr tak, ze mali celkom slusne SATko, kym sa nespojili s Digi, teraz to stoji za prd, viem o com hovorim :)

Zamknuté

Návrat na "Debata o všetkom"