ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11059
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Per » So 11. Mar, 2017, 22:43

ved psiem ze som stiahol original ovladac k hd530

co ma ale zaujima ci to nenarobi v systeme bordel,ak tam budu dva ovladace..teda na dedikovanu aj integrovanu
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 14932
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa faugusztin » So 11. Mar, 2017, 22:51

Nerobi to ziadny problem.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8656
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa quicky » Ne 12. Mar, 2017, 02:27

ja som k integrovanej nic neinstaloval len co w10 nahodil sam a bohato to stacilo :) problem to nerobilo... mne osobne na defaulte doska prehadzovala podla toho ci som mal dedikovanu pripojenu alebo nie :)
That is what i do. I drink and i know things.

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11059
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Per » Ne 12. Mar, 2017, 09:55

pripojenu kablom ci portom ?
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2992
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa mino_85 » Ne 12. Mar, 2017, 10:17

Per napísal:ved psiem ze som stiahol original ovladac k hd530

Sorry, som to nejak blbo prečítal.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,2 GHz/1,1V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12200 MHz PSU: SuperFlower SF-550P14PE Golden King + custom sleeved extensions System SSD: Samsung 850 PRO 256GB Data HDD: WD Red 3TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: Samsung PX2370 23" Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos 8200 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative SOUND BLASTER Recon3D + Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8656
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa quicky » Ne 12. Mar, 2017, 13:00

U mňa to fungovalo úplne jednoducho.pichnem hdmi kábel do dosky a hneď nabehne obraz.potom so mdal dedikovanu a len som kábel prehodil...Všetko automaticky nikdy žiadny problém...Dva pc som takto mal a vždy rovnako,nemusel som nič nastavovať.
That is what i do. I drink and i know things.

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11059
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Per » Ne 12. Mar, 2017, 13:02

co znamena ze si dal dedikovanu ? dal si ju do pc ?
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8656
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa quicky » Ne 12. Mar, 2017, 13:23

Normálne som ju vložil do pciex slotu,prehodil kábel z dosky do gpu a zapol pc :D
That is what i do. I drink and i know things.

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11059
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Per » Ne 12. Mar, 2017, 13:48

ked si ju uz mal v pc,slo to prehadzovat ?
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8656
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa quicky » Ne 12. Mar, 2017, 15:44

To som absolútne neskúšal,keďže to nemalo pre mňa žiadny význam... Integrovanu som používal kým som nekúpil dedik.
That is what i do. I drink and i know things.

Užívateľov profilový obrázok
d-_-b
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 61
Dátum registrácie: Št 27. Aug, 2009, 16:04
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa d-_-b » Ne 12. Mar, 2017, 21:51

Ja mám momentálne jeden monitor napojený na iGPU cez vga a druhý na dedikovanú cez hdmi a normálne všetko funguje, ale asi som vôbec neodpovedal na tvoju otázku. Ale prehadzovať to proste ide.
PC | MB: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel® Core™ i7-6700K 4.0GHz + Noctua NH-D15, RAM: Kingston 16 GB KIT DDR4 2666 MHz HyperX Fury Black Series GPU: GAINWARD GeForce GTX 1070 Phoenix GS, SDD: Samsung EVO 850 250GB, HDD: Western Digital Blue 1000GB, Black 640GB, Green 500GB, PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 , Case: Fractal Design Define R5 Titanium Window + 3x Noctua NF-A14 PWM, Mouse: ROCCAT Kone XTD, Mousepad: ROCCAT Taito, Keyboard: Razer Arctosa Silver, Repro: Genius SW-5.1 Value 5 Speakers , OS: Win 8.1 Pro, LCD: Asus VX239H
NTB | Asus K50IJ + Wifi Router: Asus RT-G32

Užívateľov profilový obrázok
elementar
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4768
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34
Bydlisko: Brno/Brezno

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa elementar » Ne 12. Mar, 2017, 23:02

fiha nikdy ma to nenapadlo. vlastne doteraz som nemal iGPU ale prednedavnom som odpojil druhy monitor z dedikovanej pretoze mi to bralo FPS a pri tom co ja hravam je kazde FPS dobre... cize to nebude mat vplyv na vykon ? :O
Spoiler: ukázať
PC1:MB: MSI Z170A-G43 PLUS, CPU: 6600K@4,7 + Corator DS + Noctua NF-P14 1.35V ,RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 3200GPU:MSI 270X @1200/1450(1,223V), SSD: Samsung 840 256GB PRO, HDD: Samsung F3 500GB HD502HJ ,PSU: Seasonic S12II-620W ,OS: Win 7 Nvidia 64bit ,LCD: 21.5" BenQ G2222HDL,CASE:Lancool K62, MOUSE: Zowie FK1+ + SteelSeries QcK,KEYBOARD: Roccat ARVO load 425[W]
Net
AS SSD

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11059
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Per » Ne 12. Mar, 2017, 23:22

ta to ja prave neviem ci obe gpu pracuju aj ked je len jeden kabel

moja skusenost je len,ze ked mam aktivovanu len jednu,tj dedik..tak ak z nej odpojim dvi kabel..tak sa proste vypne uplne,co je pre mna prijemna novinka
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
Kimif123
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 445
Dátum registrácie: Pi 13. Máj, 2016, 15:35
Bydlisko: Nitra

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Kimif123 » Po 13. Mar, 2017, 20:54

Ja som mal tiez dost divny problem minuly tyzden s IGP na i5 6500. Siel som predat grafiku, tak som ze vyskusam integrovanu najprv.. zapol som v BIOSe, restartol PC, vsetko nabehlo ako ma, ked som bol vo Win napojil som HDMI kabel na integrovanu grafiku vsetko nabehlo ako malo. Hned som vybral grafiku, veselo si ju zabalil, a potom znovu zapol pc.. a nic. PC sa zaplo, ale niekde zastalo pocas loadingu BIOSu, Win ani nenabootoval, ziadny obraz. Skusal som reset, vypnutie zapnutie nic proste.. Tak som nasrato rozbalil grafiku, nahodil ju, napojil na nu HDMI a zapol pc.. zase nic nic cierna obrazovka, ale na HDD diode som videl ze mi asi bootuje Win. Po par sekundách mi nabehol obraz. Ked som ho prepojil znovu na IGP, tak to slo, vypol som zapol PC tiez v pohode.. ale ako nahle som dal prec externu grafiku tak mi vôbec nenabootovalo ani Win, a neviem co pisalo za poruchu kedze nebol ziadny obraz. Potom som menil aj CPU ale dialo sa to iste. Netusim co je vo veci, ale bolo to dost divne a ostal som prekvapeny. Myslel som si ze budem pocas toho kym nemam grafiku veselo vyuzivat PC dalej ale musel som sa uchylit k notebooku..
CPU: i5 - 6600K @ 4,6GHz Cooler: SilentiumPC Fera 3 HE1224 MB: MSI Z170 Tomahawk RAM: 2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 CL16 @ 3200MHz GPU: Gigabyte R9 380 G1 Gaming 4GB SSD: Intel 600P M.2 256GB SSD NVMe HDD: Seagate Barracuda 7200.14 2TB PSU: SEASONIC M12II-620 Bronze CASE: Cooler Master Silencio 550 Black Monitor: Samsung S24E650 OS: Win 10 64bit

Užívateľov profilový obrázok
OneCosmic
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 514
Dátum registrácie: Št 18. Okt, 2012, 20:49
Bydlisko: Praha

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa OneCosmic » Po 20. Mar, 2017, 14:46

Skusal si aj iny vystup na doske nez HDMI? Monitor sa ti pri bootovani zapol, alebo ostal vypnuty? Mozno si mohol este skusit ho akoby vynutit, aby ostal zapnuty tym, ze by si na nom vosiel do nejakeho menu, alebo nieco, aby uz pri zapinani PC bol monitor zapnuty, niekedy moze byt problem v tom, ze si monitor a grafika, ci uz integrovana, alebo diskretna nerozumeju a pri niektorych rozliseniach neprebehne spravna inicializacia.
mb: ASUS TUF X299 MARK 2 cpu: 7800X 4.8GHz 1.2V@Cache 3GHz 1.05V+EK-Supremacy EVO-Nickel
ram: 4x16GB G.Skill Ripjaws V Red 2133MHz 15-15-15-35 1.2V@3600MHz 16-16-16-36-400 1T 1.35V
gpu: Gigabyte GTX 1080 Ti FE@2101/12600MHz 1.075V+EK-FC Titan X Pascal+Backplate psu:Corsair AX860i case:Thermaltake Core X71
storage: Samsung 840 Pro 256GB, WD60EFRX in Alpefohn Alptunnel, WD30EFRX in Acutake Dark Disc 2
cooling: AquaComputer AirPlex Radical 2 420 & 280, MO-RA3 420 PRO stainless steel, 6xKoolance QD3 MF, 5xNF-A14 PWM, D5 PWM Pump, EK ZMT 16,1x11,1mm+EK-DuraClear 13x10mm lcd:Samsung C24FG70 audio:Denon AVR-X2200+Magnat Quantum 673, mouse: Zowie EC1-A


Návrat na "Grafické karty"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný