|
22.5.2013 Bez internetu sa podniká veľmi ťažko 21.5.2013 Prehľad cien - 20. týždeň
|
|

. Neviem o kolko by sa zlepsila odozva z Class 10 karty ale prostredie sa uz pri dvoch operaciach seka a problem ma aj pri vykreslovani animovanych GIFov na webe. Este uvidim kolko z toho dostanem ked na tom poskusam nejake videa alebo hudbu.

), ludia co sa na Pi tesia a aj ho planovali nejak vyuzivat by si to mohli precitat, nech niesu neskor neprijemne zaskoceni:
a po otvoreni web browseru je to len trapenie, flash to neprehra pochopitelne. Zaver je taky, ze GUI je vhodne len pre nudzovu pracu, inak treba liezt na konzolu cez SSH ako na hocijaky Linux server
HDD cez USB sa pripoji bez problemov a nie je problem so SAMBOU (pre windows stroje), alebo NFS (linux stroje), rychlosti som neskusal, 1080p filmy ulozene na Pi to stihalo posielat na prehravac (takze viac ako 4MBs a menej ako 12MBs, co je max rychlost sietovej karty)
, problemom je splnit nasledujuce podmienky: prehravac musi byt skompilovany priamo pre procesor, ktory pouziva Pi (vlc nie je, xbmc pre debian nie je... proste pod debianom si prakticky ziadne video nepustite). Ak si to video nakoniec pustite (skompilovali ste si najskor nove linuxove jadro kvoli podpore 24 bitovych farieb, potom zlozito skompilovali xbmc) potom so zarmutkom zistite, ze Pi ma tak slaby procak, ze nedokaze dekodovat 5.1 zvuk (DTS, AC3, nic). Pokus o pretaktovanie na 850MHz sice znizil sekanie, ale je to nepouzitelne (sekundu lag, sekundu prehrava). Preto jedina sanca ako to donutite prehravat 1080p video je, ked zvukovu stopu len posuniete prehravacu a Pi sa jej vobec nebude chytat (zialbohu moj TV to nedokaze, i ked AC3 v papieroch ma a preto mi to je zahada). A aj ak vam ide 1080 obraz, obcas sa strati, lebo Pi ma malu RAMku (viac si o tomto probleme mozete precitat na fore raspbmc). Staci ze sa na pozadi pusti nejaky iny aktivny proces, nemusi ani zrat vykon procaku velmy a uz namiesto sekania uplne stratite obraz. Dedikovanie vacsieho kusus RAMky pre GPU problem len jemne skoriguje (a to som skusal aj odporucane delenie 128/128 mb CPU/GPU)
Library je pomala, odozva slimacia (video spusta tak 5 az 15 sekund). Myska ma input lag odhadom 200ms, po pretaktovani na 850mhz som schopny si takmer bez obcasneho vypadnutia obrazu (1x za 10 minut na 5 sekund) pustit si serialy so STEREO zvukom a rozlisenii 720p. Pozitivne je to, ze sa tato distribucia stale vyvyja a par bugov uz odstranili, ale vznikaju aj stale nove (prve skusane verzie nemali problemy ani s obrazom 1080, neblikali, proste isli, ale bez zvuku
). Moj nazor na raspbmc je taky, ze to pouzije len clovek nadsenec, co to prakticky vyvyja a debuguje, alebo masochista, ktoreho ukaja nepraktickost.

Užívatelia prezerajúci fórum: Majestic-12 [Bot] a 2 hostia