Správne zapojenie zdroja

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...

Správne zapojenie zdroja

Poslaťod pepo30 v Štv 12. Jún, 2008, 16:53

Mal by som na Vás ludia (možno pre väčšinu z Vás banálnu) otázku. Kúpil som nový zdroj (s podozrením, že tento povodný je zlý) a ide mi o zapojenie konektorov do zákl dosky. Mám tam ten 24pin - ten je jasný. Ale mám na doske ešte jeden 8-pin. No a o tento ide. Teraz mam zdroj Euroshit a ten nemá túto koncovku 8pin ale iba 4pin takže boli zapojené len 4piny, zvyšné 4piny boli na doske zaslepené. Teraz mam zdroj Corsair TX650 a tento má tu koncovku 8pin (aj ked je rozdelená na dva 4-pinové). Takže mám to teraz zapjiť celé tj všetkých 8 pinov, alebo stačí opäť zapojiť len tie 4piny. Aký je v tom vôbec rozdiel? Popis PC mam dole. Jedná sa o ten 1 pc . Vopred ďakujem za pomoc.
Spoiler: ukázať
1 PC: CPU: Intel core i5 2500k cooled by CM Hyper 212+ noctua NF P1300, MB: ASUS A8P67 EVO, VGA: AMD Sapphire HD 7950 3GB GDDR5, RAM: 4x4GB DDRIII Kingston HyperX 1866 MHz, HDD: SSD Samsung 128GB + Samsung 500GB F1 + WD 1 TB Green SATA2, , PSU: Corsair TX650W, Case: NZXT Apollo, LCD: LG W43 series 23",MS: MS Sidewinder, OS: Windows 7 Home premium X64bit
2 PC: Notebook Acer Aspire 5635G, OS: Win 7 HP 64bit
3 PC: Notebook Acer Aspire 5620G, OS: Win 7 ultimate 32bit
Obrázok užívateľa
pepo30
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 1034
Registrovaný: Str 19. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Sereď (37)


Reklama

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod Figio v Štv 12. Jún, 2008, 20:09

podla mna tam bude stacit ten stvorpin, resp aj ja to tak mam a funguje takze urcite to bude stacit,
preco tam je ale ten osempin to by ma tiez zaujimalo
i5 2500K; Scythe Mugen 4, 8GB Corsair Vengeance, HD 7850 @ Accelero S1; Kingston V300 128 Gb + Samsung 500Gb@TPC vibration killer; Seasonic T3 500W; Corsair 300R, LG IPS235V
Obrázok užívateľa
Figio
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 787
Registrovaný: Pon 05. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Modra

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod gammaray v Štv 12. Jún, 2008, 20:16

Myslim ze ten 8 pin je tam na lepsiu stabilitu pri pretaktovani. Ale neviem to isto. Nic sa nestane ked pripojis 8 pin alebo nechas len 4 pin.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i3-3225 3,3 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S223L, GPU: integrovana ;-), PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: 24" LCD SAMSUNG P2470HD, CASE: Fractal Design Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Logitech X-230, Myš: Logitech G400, OS: Windows 7 SP1 64bit

Obrázok užívateľa
gammaray
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6179
Registrovaný: Pon 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod palee v Štv 12. Jún, 2008, 20:23

Obrázok
zapoj tento 8pin do dosky... ak ho už tam máš ;)

a je to kvoli stabilite, aj ked to ešte nikto nedokázal :-D
Obrázok užívateľa
palee
VIP
VIP
 
Príspevky: 1987
Registrovaný: Pia 19. Jan, 2007, 08:00
Bydlisko: Kráľovský Chlmec

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod Gudas v Štv 12. Jún, 2008, 21:32

Keď niečo mám, tak to využijem nie? :-D
Zapoj, s kľudom. Ja som tiež tak prechádzal - zo zdroja so 4pin-om na zdroj s 8pin-om...
Spoiler: ukázať
Desktop| ASRock Z68 Pro3-M | Core i3 3220 @ 3,4GHz + Phanteks PH-TC14PE (pasívne) | 12GiB DDR3 1333MHz | MSI GTX760 Gaming | SuperFlower Golden King 550W 80+ Platinum | Crucial m4 256GB + WD 1TB Red 2,5" 5400rpm @ Scythe Quiet Drive| Fractal Design Define Mini + Nexus D12SL-12 + Noiseblocker PK-1 + Scythe Gentle Typhoon | LG IPS235 + LG L225WT | Creative Inspire T2900 + Beyerdynamic DT990 Pro + Creative X-Fi HD | Logitech MX1100 + QcK Steel mini
Laptop| Acer Aspire One 753 | Celeron U3400 (1,06GHz) | 2x2GiB DDR3 | A-DATA S599 128GB
PC.sk IRC kanál PC.sk
Práve testujem: - Next: -
Obrázok užívateľa
Gudas
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 8181
Registrovaný: Pon 09. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Rudina (27)

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod pepo30 v Štv 12. Jún, 2008, 21:46

Super chlapi díky moc!!!
Spoiler: ukázať
1 PC: CPU: Intel core i5 2500k cooled by CM Hyper 212+ noctua NF P1300, MB: ASUS A8P67 EVO, VGA: AMD Sapphire HD 7950 3GB GDDR5, RAM: 4x4GB DDRIII Kingston HyperX 1866 MHz, HDD: SSD Samsung 128GB + Samsung 500GB F1 + WD 1 TB Green SATA2, , PSU: Corsair TX650W, Case: NZXT Apollo, LCD: LG W43 series 23",MS: MS Sidewinder, OS: Windows 7 Home premium X64bit
2 PC: Notebook Acer Aspire 5635G, OS: Win 7 HP 64bit
3 PC: Notebook Acer Aspire 5620G, OS: Win 7 ultimate 32bit
Obrázok užívateľa
pepo30
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 1034
Registrovaný: Str 19. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Sereď (37)

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod pepo30 v Pia 13. Jún, 2008, 07:46

Hej ludia chcem sa ešte spýtať na jednu vec. Dnes mi prišiel ten zdroj a chcel som ho vyskúšať najskor napraázdno, ale nejde. Je to robené tak, že pokiaľ na tom zdroji nie je žiadny odber tento sa nezapne?? Alebo je vadný a mal by fungovať (teda sa rozbehnuť) aj keď naň nie je nič napojené?? Teda vlastne neviem či nejde, ale ventilátor sa netočí.
Spoiler: ukázať
1 PC: CPU: Intel core i5 2500k cooled by CM Hyper 212+ noctua NF P1300, MB: ASUS A8P67 EVO, VGA: AMD Sapphire HD 7950 3GB GDDR5, RAM: 4x4GB DDRIII Kingston HyperX 1866 MHz, HDD: SSD Samsung 128GB + Samsung 500GB F1 + WD 1 TB Green SATA2, , PSU: Corsair TX650W, Case: NZXT Apollo, LCD: LG W43 series 23",MS: MS Sidewinder, OS: Windows 7 Home premium X64bit
2 PC: Notebook Acer Aspire 5635G, OS: Win 7 HP 64bit
3 PC: Notebook Acer Aspire 5620G, OS: Win 7 ultimate 32bit
Obrázok užívateľa
pepo30
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 1034
Registrovaný: Str 19. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Sereď (37)

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod Crazy_Horse v Pia 13. Jún, 2008, 08:32

ako ho zapinas? vypinacom? ak chces zapnut zdroj naprazdno tak musis spojit zeleny pin s ciernym. niektore zdroje maju problem sa rozbehnut takto naprazdno, takze mozes pripojit nejaky ventilator zaroven.
casto som sa docital, ze by sa nemal zapinat zdroj na prazdno ale skusil som to viackrat a ziadny problem. ak ma niekto inu skusenost, rad sa necham poucit.
Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate
Obrázok užívateľa
Crazy_Horse
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 129
Registrovaný: Pia 09. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Poľný Kesov

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod pepo30 v Pia 13. Jún, 2008, 10:39

Mno takže asik problém. Zdroj som zapojil do PC a nejde! Na 1s sa rozbehne vrtula potom sa zastaví a PC nejde. Napájanie dosky svieti inak nič nejde. Po zapojení starého zdroja všetko ide ako má. :cry: :cry: Ako by som to ešte mohol odskúšať inak alebo čo s tým môže byť. Predal mi to jeden maník na bazos.sk, inak zdroj má asi 1 mesiac kupovaný v Alza.sk. Kua ked ja nie som z Blavy. Ked to budem musieť reklamovať asi ma je.ne :E :E :E
Spoiler: ukázať
1 PC: CPU: Intel core i5 2500k cooled by CM Hyper 212+ noctua NF P1300, MB: ASUS A8P67 EVO, VGA: AMD Sapphire HD 7950 3GB GDDR5, RAM: 4x4GB DDRIII Kingston HyperX 1866 MHz, HDD: SSD Samsung 128GB + Samsung 500GB F1 + WD 1 TB Green SATA2, , PSU: Corsair TX650W, Case: NZXT Apollo, LCD: LG W43 series 23",MS: MS Sidewinder, OS: Windows 7 Home premium X64bit
2 PC: Notebook Acer Aspire 5635G, OS: Win 7 HP 64bit
3 PC: Notebook Acer Aspire 5620G, OS: Win 7 ultimate 32bit
Obrázok užívateľa
pepo30
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 1034
Registrovaný: Str 19. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Sereď (37)

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod Figio v Pia 13. Jún, 2008, 11:11

a ako si zapojil ten 8pin? 4 ci 8? skus obidva sposoby
i5 2500K; Scythe Mugen 4, 8GB Corsair Vengeance, HD 7850 @ Accelero S1; Kingston V300 128 Gb + Samsung 500Gb@TPC vibration killer; Seasonic T3 500W; Corsair 300R, LG IPS235V
Obrázok užívateľa
Figio
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 787
Registrovaný: Pon 05. Nov, 2007, 08:00
Bydlisko: Modra

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod pepo30 v Pia 13. Jún, 2008, 12:23

No ja som to nahodil zatial skúšobne na tom mojom 2.pc (vid popis) tam ten druhý konektor netreba. Myslíte že to by mohla byť chyba že aj to musí byť zapojené?
Spoiler: ukázať
1 PC: CPU: Intel core i5 2500k cooled by CM Hyper 212+ noctua NF P1300, MB: ASUS A8P67 EVO, VGA: AMD Sapphire HD 7950 3GB GDDR5, RAM: 4x4GB DDRIII Kingston HyperX 1866 MHz, HDD: SSD Samsung 128GB + Samsung 500GB F1 + WD 1 TB Green SATA2, , PSU: Corsair TX650W, Case: NZXT Apollo, LCD: LG W43 series 23",MS: MS Sidewinder, OS: Windows 7 Home premium X64bit
2 PC: Notebook Acer Aspire 5635G, OS: Win 7 HP 64bit
3 PC: Notebook Acer Aspire 5620G, OS: Win 7 ultimate 32bit
Obrázok užívateľa
pepo30
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 1034
Registrovaný: Str 19. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Sereď (37)

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod gammaray v Pia 13. Jún, 2008, 16:01

No ak si poskusal na oboch PC a nejde tak tam bude odpalena asi nejaka vetva. Ten 4 alebo 8 pin s tym nema nic spolocne ze to nejde.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i3-3225 3,3 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S223L, GPU: integrovana ;-), PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: 24" LCD SAMSUNG P2470HD, CASE: Fractal Design Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Logitech X-230, Myš: Logitech G400, OS: Windows 7 SP1 64bit

Obrázok užívateľa
gammaray
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6179
Registrovaný: Pon 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod pepo30 v Pia 13. Jún, 2008, 18:04

No zatial som to skušal iba na jednom a na tom je len ten 20 pin a žiadny další tam neni. Ani 4 ani 8 pin další neni a teraz rozmýšlam, či aj to neni chyba. Najbližšie to odskúšam na mojom PC kde ho vlastne aj chcem dať, potom dám vedieť. Myslíte, že by v tom mohla byť chyba?
Spoiler: ukázať
1 PC: CPU: Intel core i5 2500k cooled by CM Hyper 212+ noctua NF P1300, MB: ASUS A8P67 EVO, VGA: AMD Sapphire HD 7950 3GB GDDR5, RAM: 4x4GB DDRIII Kingston HyperX 1866 MHz, HDD: SSD Samsung 128GB + Samsung 500GB F1 + WD 1 TB Green SATA2, , PSU: Corsair TX650W, Case: NZXT Apollo, LCD: LG W43 series 23",MS: MS Sidewinder, OS: Windows 7 Home premium X64bit
2 PC: Notebook Acer Aspire 5635G, OS: Win 7 HP 64bit
3 PC: Notebook Acer Aspire 5620G, OS: Win 7 ultimate 32bit
Obrázok užívateľa
pepo30
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 1034
Registrovaný: Str 19. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Sereď (37)

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod gammaray v Pia 13. Jún, 2008, 18:07

Vyskusaj a uvidis, zbytocne budeme tapat v tme teraz.
ZOSTAVA
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i3-3225 3,3 GHz, MB: MSI Z77MA-G45, RAM: 2x4 GB Kingston Beast XMP 1600 MHz CL9, HDD: Seagate Constellation CS 1TB, DVD RW: Samsung SH-S223L, GPU: integrovana ;-), PSU: SEASONIC G-Series 450W 80+ Gold, Monitor: 24" LCD SAMSUNG P2470HD, CASE: Fractal Design Mini, Headset: KOSS SB/45, Repro: Logitech X-230, Myš: Logitech G400, OS: Windows 7 SP1 64bit

Obrázok užívateľa
gammaray
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 6179
Registrovaný: Pon 23. Okt, 2006, 02:00
Bydlisko: Kysucké Nové Mesto

Re: Správne zapojenie zdroja

Poslaťod pepo30 v Uto 17. Jún, 2008, 09:34

No takže je to tak, že po zapojení zdroja do mojho hl. PC ide ako má perfektne. Zaujímavé že nešlapal na tom staršom vobec. Akoby vadilo to, že neni zapojenie do 8 pin na doske. Je to však tak, že na tom starom kompe nie je žiadny další pridavný 8 pin dokonca ani 4 pin. Takže ale hlavné je že to šlape aká, ide tichúčko, vobec ho nepočuť a to ani pri záťaži! Môžem odporúčať :-)
Spoiler: ukázať
1 PC: CPU: Intel core i5 2500k cooled by CM Hyper 212+ noctua NF P1300, MB: ASUS A8P67 EVO, VGA: AMD Sapphire HD 7950 3GB GDDR5, RAM: 4x4GB DDRIII Kingston HyperX 1866 MHz, HDD: SSD Samsung 128GB + Samsung 500GB F1 + WD 1 TB Green SATA2, , PSU: Corsair TX650W, Case: NZXT Apollo, LCD: LG W43 series 23",MS: MS Sidewinder, OS: Windows 7 Home premium X64bit
2 PC: Notebook Acer Aspire 5635G, OS: Win 7 HP 64bit
3 PC: Notebook Acer Aspire 5620G, OS: Win 7 ultimate 32bit
Obrázok užívateľa
pepo30
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 1034
Registrovaný: Str 19. Sep, 2007, 08:00
Bydlisko: Sereď (37)


Späť na Hardware všeobecne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť