Nepodporovane DDR3 RAM ?

Sem patrí všetko o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 434
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Nepodporovane DDR3 RAM ?

Príspevokod užívateľa matias90 » Št 16. Feb, 2017, 12:14

Ahojte,

Tuzil som po novych RAM a teda som si ich zaobstaral, mozno trochu hlupo ale prosim o radu.
MB: Asus P5Q3 Deluxe Wifi AP, P45, LGA775 DDR3 1600Mhz, podla Asusu pri OC do max 2000Mhz ( ano viem stara doska).
CPU: Intel Core 2 Quad Q9400
Nove RAM: Corsair 16GB (2x8GB) KIT DDR3 2133MHz CL11 Vengeance Pro



SPD pri tych ramkach je 1333 Mhz, tak som cakal ze to pojde, nic, z PC nedostanem ani beep. Skusal som rozne varianty co som sa docital na googli.
teda, zapnut iba jeden modul, oba, iny slot, zalozit staru, v BIOSe nastavena najnizsia mozna freq pri zachovani default FSB, teda 667Mhz, zalozeny novy modul, napajanie pre ram max 2.2V nastavene a stale ani beep pri starte.

Vie mi niekto povedat prosim kde som urobil pri kupe chybu ? Kedze som tieto bral s pocitom "rezervy v Mhz" ( starym kingstonom sa vobec nepacil OC).
Alebo ci tu je sanca ich spojazdnit v mojom aktualnom setupe. Este som sa docital, ze by som mal skusit pridat napajanie pre NB, no to vyskusam az po praci. Ale pride mi to zbytocne a mam pocit ze je problem asi niekde inde.



Dakujem vopred.
Spoiler: ukázať
Apple MacBook Pro HD 13,3"

Užívateľov profilový obrázok
mosqa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 219
Dátum registrácie: Št 09. Dec, 2010, 11:30
Bydlisko: Sliac

Re: Nepodporovane DDR3 RAM ?

Príspevokod užívateľa mosqa » Št 16. Feb, 2017, 14:55

memory support: 4 x DIMM, max. 16GB
z toho mi vychadza ze podporuje max 4GB moduly..

matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 434
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nepodporovane DDR3 RAM ?

Príspevokod užívateľa matias90 » Št 16. Feb, 2017, 15:27

mosqa napísal:memory support: 4 x DIMM, max. 16GB
z toho mi vychadza ze podporuje max 4GB moduly..




Cauko,

Dakujem za info, ja som to neratal takto ale dava to zmysel.
Vies mi este poradit ohladne tej freq ? Ci to chapem spravne a teda mozem kupit 4x4GB 2133Mhz ktore by bezali samozrejme pod 2000Mhz ?
Kedze moja skusenost s aktualnym setupom RAM pri OC nieje dobra, a po prestudovani mnoho for s tou temou som zistil, ze to proste nieje dobre


Kazdopadne dakujem
Spoiler: ukázať
Apple MacBook Pro HD 13,3"

Užívateľov profilový obrázok
mosqa
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 219
Dátum registrácie: Št 09. Dec, 2010, 11:30
Bydlisko: Sliac

Re: Nepodporovane DDR3 RAM ?

Príspevokod užívateľa mosqa » Št 16. Feb, 2017, 16:01

v tej vyssej rychlosti problem nebude ale ako sa to bude spravat pri OC ti uz nepoviem kedze tomu sa nevenujem..

matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 434
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nepodporovane DDR3 RAM ?

Príspevokod užívateľa matias90 » Št 16. Feb, 2017, 16:05

uz som to nasiel aj v navode a teda 4GB max na slot, nenapadlo ma to.
Super, tak teda objednavam druhe a dam vediet ci mozeme lock.


Dik.
Spoiler: ukázať
Apple MacBook Pro HD 13,3"

matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 434
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nepodporovane DDR3 RAM ?

Príspevokod užívateľa matias90 » Po 20. Feb, 2017, 12:20

Ahojte,

Tak vyskusal som tie iste len 4GB, teda konkretne som zalozil 2x4GB a znova ani beep. Nastavil som podla starych 1333mhz, zalozil nove,jeden modul, oba, orandzove sloty jak pise knizka pre better performance a nepohol som sa dalej.

Neviem vie mi niekto odporucit co by tam mohlo ist ? alebo zamknut tento topic a ozvat sa v nakupnej poradni ?

Dik za kazde info.
Spoiler: ukázať
Apple MacBook Pro HD 13,3"

Užívateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5449
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Nepodporovane DDR3 RAM ?

Príspevokod užívateľa felipe25 » Ut 21. Feb, 2017, 21:22

skusal si vymazat bios cez CLRCMOS jumper, a tak spustit PC?

tiez som mal problem na uplne inej lepsej MSI Gameing doske so spustenim PC po kupeni novych RAM :D
nechaj tam jednu novu, vypni napajanie, vymaz CMOS, a skus spustit PC... ak nepojde, skus druhy slot, a opat vymaz CMOS..

neverim, ze sa ti to nespusti. :)

so starymi ide normalne?

BIOS mas najnovsi?
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ASUS GTX 960 2GB STRIX , Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, Logitech G910 / Evolveo GK862 , Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

PC na predaj: zvysok co ostal: CoolerMaster Elite 430, MSI 760GM-E51, AMD Sempron 140 2,7Ghz @ AMD Athlon II X2 4400e 2,835Ghz (NAEIC AE 1026APMW)

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit
Mobile: Apple iPhone 5S 16GB space grey, Apple iPad Mini Cellular 16GB, Nokia Asha 206 dual sim

matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 434
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nepodporovane DDR3 RAM ?

Príspevokod užívateľa matias90 » Ut 21. Feb, 2017, 23:01

cauko,

dik za prispevok, uz som ich chcel zajtra vratit, neresetoval som CMOSku, akurat ked som vybral tie prve a zalozil stare na dalsi den tak sa nieco stalo.
Corruptol sa BIOS, nastastie doska ma recovery featurku tak sa to fixlo, len teraz musim urobit update na najnovsiu ver (nieco z roku 2009).
Ja som tiez neveril ze sa to nespusti no nespusti, idem ich vyskusat zalozit a resetnut CMOSku.

EDIT: nic ta nadej co si mi dal prave testom s mazanim CMOSKy zhasla. Nejde to ani tak, neviem.
Spoiler: ukázať
Apple MacBook Pro HD 13,3"

matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 434
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nepodporovane DDR3 RAM ?

Príspevokod užívateľa matias90 » Št 23. Feb, 2017, 09:28

Caute,

RAMky som uz vratil, takze mozeme lock, neporiesil som to, neviem preco to nejde...

Ajtak dakujem za podporu.
Spoiler: ukázať
Apple MacBook Pro HD 13,3"

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19147
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nepodporovane DDR3 RAM ?

Príspevokod užívateľa dexterav » Pi 24. Feb, 2017, 12:31

Príliš nové ram :-(
Problém je ds vs ss, dokonca aj počet čipov môže vadit
Skorej staršie bazárové ktoré su rovnaké/podobné ako tvoje
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 5960x@4,4GHz,X99 E-WS, Kingston 32GB DDR4 2666, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, EVO 850 1TB, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, Acer B32HK/72Hz, Inspiron 7559 + FiiO10 + RE400 WaterLine,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

matias90
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 434
Dátum registrácie: Po 05. Jan, 2009, 23:56
Bydlisko: Košice - Stare Mesto
Kontaktovať užívateľa:

Re: Nepodporovane DDR3 RAM ?

Príspevokod užívateľa matias90 » Pi 24. Feb, 2017, 14:37

dexterav napísal:Príliš nové ram :-(
Problém je ds vs ss, dokonca aj počet čipov môže vadit
Skorej staršie bazárové ktoré su rovnaké/podobné ako tvoje



Dik, tiez si myslim, ze je problem ze su nove. Nic, presla ma teraz chut na nove RAMky, lietanie do obchodu a robit si pozicovnu z predajcu.
Necakal som az taku srandu, ak, tak sa ozvem v nakupnej poradni a snad nieco najdeme

PS: bazar lustrujem len tu na fore a aj to len sem tam takze mi moze premna vhodna ponuka lahko ujst.


Dakujem kazdemu za support.
Spoiler: ukázať
Apple MacBook Pro HD 13,3"


Návrat na "Pamäte"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní