ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Diskusia o technike grafických kariet, ich recenziách a pretaktovaní...
Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11065
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Per » So 11. Mar, 2017, 02:27

da sa na na tom gpu co je v procesroe frcat,ked mam v doske dedikovanu gk ?

vsimol som si,ze ak odpojim dvi kabel z gk,tak ta sa uplne vypne..
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 5820
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa shiro » So 11. Mar, 2017, 09:50

pozri do biosu a nastav igpu ako always enabled, ak mas moznost
a pravdepodobne tam budes musiet nechat zapichnuty ten kabel, alebo si nastavit primar. monitor na igpu
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11065
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Per » So 11. Mar, 2017, 10:41

pojde mi potom gk,ked do nej len zapichnem kabel?
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

faugusztin
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 14937
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bydlisko: Bratislava/Štúrovo

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa faugusztin » So 11. Mar, 2017, 16:22

Ano. Typicky tieto dosky uz maju volby ako IGPU Multi monitor ci IGP Multi monitor a podobne - tym zapnes aj IGP pri existujucej dedikovanej grafike. A potom mas volbu pre vyber ze ktora graficka karta ma byt primarna (IGP, PCI-E a podobne).

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11065
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Per » So 11. Mar, 2017, 16:33

tak inak..mne teraz igp nejde
ak ju teda zapnem v biose..pojde mi ta,do ktorej pichnem kabel a ta druha sa vypne ?
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 5820
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa shiro » So 11. Mar, 2017, 17:10

toto myslim nezalezi od kabla, aj ked nejako ho to mozno detekovat moze, aj ked na jeho druhej strane nieje nic pripojene...netusim.
Inac nechapem pointu...naco by si vypinal dedik. gpu? Obzvlast tak sibnutym sposobom ako je prehadzovanie kabla ci stale prepinanie v biose? neprakticke.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11065
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Per » So 11. Mar, 2017, 17:14

tomu ver ze detekuje..ked odpojim ram klesne spotreba

prepinanie karty potrebujem len tak,aby bola mensia spotreba pri 24h prevadzke..kedze uz radeon pouziva vysoke takto pamate uplne naprd..napr spustim video a spotreba vyleti o 80W
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
shiro
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
najsilnejší, najkrajší, najmúdrejší BOSS
Príspevky: 5820
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa shiro » So 11. Mar, 2017, 17:38

ano, tieto radeony s tymto problem mavali...ale tiez, 24h video nepozeras :-) ...pokial to nemas ako PVR na kamery, co by ale bola hlupost, tak silne pc na to.

PC niesu notebooky, nieje to robene s ohladom na taketo veci. Mozno by mohlo pomoct vyriesit nejaku krabicku ala prepinac monitora, fungujucu ale opacne...ze by prepinala do 1 monitora viac grafik. Ak by prepnutie brala grafika ako odpojenie kabla, bolo by to ideal, ovsem toto ti nik nevyvesti.
Xeon E3-1231v3, 16GB DDR3, Gigabyte Z97-D3H, Samsung 840evo 120GB, Crucial MX300 525GB, 2x WD 1TB, Gainward GTX1060 6GB, Corsair TX650, 24" BenQ GW2470H
iPad Air 16GB, iPhone SE 32GB

Užívateľov profilový obrázok
dexterav
HW expert
HW expert
Príspevky: 19263
Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Bydlisko: Sered´
Kontaktovať užívateľa:

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa dexterav » So 11. Mar, 2017, 17:43

ono sa upustilo od toho práve pre minimálny rozdiel spotreby iGPU a dGPU v idle pri DTP
a trable z ovládačmi
Spoiler: ukázať
Intel Core i7 5960x@4,4GHz,X99 E-WS, Kingston 32GB DDR4 2666, EVGA 1080Ti FE 2075/12100, H2O + Carbide 600Q,Leadtex Titanium 1kW, Samsung 960Pro 2TB, WD20EFRX, ST2000DX001, EVO 850 1TB, SUV 400 240, HiFace2 + Sapphire + Schiit Magni 2U + Shure1540, Acer B32HK/72Hz, Inspiron 7559 + FiiO10 + RE400 WaterLine,Xperia X Compact, Nvidia Shield, HTPC
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill
motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3001
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa mino_85 » So 11. Mar, 2017, 17:44

A vieš namerať o koľko ti klesne spotreba keď odpojíš kábel z dedikovanej grafiky? Lebo viem, že toto sa riešilo keď sa tá fičúra s prepínaním medzi iGPU a dedikovanou objavila /Sandy Bridge tuším?/ a tam bol problém v tom, že síce sa to preplo na iGPU, ale dedikovaná si aj tak ťahala šťavu, proste sa len prepol obrazový výstup, ale napájanie karty cez PCIe a zo zdroja fičalo ďalej a karta si svoje idle watty ťahala. Už sú to samozrejme roky, takže sa to mohlo ošetriť, ale nesledoval som to a celkom ma to zaujalo. Keď píšeš, že sa grafa komplet vypne, tak to asi funguje.

//edit: dexter ozrejmil čosi, ale aj tak ma to zaujíma jak to je.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,2 GHz/1,1V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12200 MHz PSU: SuperFlower SF-550P14PE Golden King + custom sleeved extensions System SSD: Samsung 850 PRO 256GB Data HDD: WD Red 3TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: Samsung PX2370 23" Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos 8200 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative SOUND BLASTER Recon3D + Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11065
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Per » So 11. Mar, 2017, 18:01

V skratke potrebujem mat obcas cez noc spustenu jednu app..merak W mam a roudiel s vytiahnutym DVI kablom je 90W

ide mi ale hlavne o to,aby som to prepinal len prehodenim kabla,kedze uz vela nehravam,tak sa to diat casto nebude

@dexter..idle ako idle..ked pozeram videa,net atd..tak ten radeon vyhadzuje full 3d taktoy na pamatiach ako *ebnuty
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3001
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa mino_85 » So 11. Mar, 2017, 20:14

Tak to je niečo fakt blbo s manažmentom spotreby. Počítam, že kartu na idle takty nepúšťa práve tá appka, že?

Takto, ak vieš v biose zapnúť obe grafiky a následne určiť prioritu pre jednu z nich /v tvojom prípade dedikovanú/, tak to zapni. Vo wine potom cez správcu zariadení pod Display adapters by si mal vidieť obe grafiky. A mal by si tam vedieť vypnúť zariadenie cez pravý klik myšky. Potom už len skúsiť či sa druhá grafa chytí po vypnutí prvej a prehodení kábla... neviem či to ide takto, len teoretizujem.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,2 GHz/1,1V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12200 MHz PSU: SuperFlower SF-550P14PE Golden King + custom sleeved extensions System SSD: Samsung 850 PRO 256GB Data HDD: WD Red 3TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: Samsung PX2370 23" Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos 8200 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative SOUND BLASTER Recon3D + Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11065
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Per » So 11. Mar, 2017, 21:29

zapol som obe,ale windows nenasiel ovladac pre integrovanu gpu
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
Per
Autor FAQ
Autor FAQ
Príspevky: 11065
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa Per » So 11. Mar, 2017, 21:49

stiahol som z msi driver na gpu..co myslite,nebude sa to mlatit s radeonom medzi sebou ? :)
//music poject
i7-6700K /// Sapphire R9 390

Užívateľov profilový obrázok
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 3001
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
Bydlisko: Prešov

Re: ako zapnem gpu v skylaku pri dedikovanej gk v mb

Príspevokod užívateľa mino_85 » So 11. Mar, 2017, 22:22

IMO nie dobrý nápad, podľa toho čo píšeš máš skôr problém s ovládačom od iGPU, takže hľadaj skôr na CD od dosky, resp. na stránke medzi drivermi k doske a preinštaluj vyslovene iGPU driver. Nie je dôvod dávať k dedikovanej iné ovládače než tie priamo od AMD. Ale fakt neviem či to takto môže bežať jak som písal vyššie, len hádam.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: ASUS Strix X99 Gaming CPU: INTEL Core i7-5820K @ 4,2 GHz/1,1V CPU cooler: CRYORIG R1 Ultimate RAM: 32 GB DDR4 Crucial Ballistix Sport Red 2400 MHz VGA: ASUS GTX1080Ti Strix @ 2000/12200 MHz PSU: SuperFlower SF-550P14PE Golden King + custom sleeved extensions System SSD: Samsung 850 PRO 256GB Data HDD: WD Red 3TB + TichePC Vibration Killer Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl Window Case fans: Intake: front - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive, bottom - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2; Outtake: back - 1x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-2, top - 2x Noiseblocker BlackSilent PRO PK-1 semipassive Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 5 LT LCD: Samsung PX2370 23" Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos 8200 Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative SOUND BLASTER Recon3D + Creative GigaWorks T20 Series II Wheel: Logitech G27

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4500 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Red 3TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Rii mini RT-MWK02


Návrat na "Grafické karty"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný