Najnovšie témy

 Tmave obrazky
 hladam case mATX pre 360 radiator
 I/K: 2x Kancelárske PC + vybavenie (tlačiareň atď)
 2 GB dát v službe Google Drive
 Kupa mobilu - Sony / Samsung
 Notebook do 500 (idealne 17,3)
 SSD
 Wifi Router do 80e
 12 bit JPEG, cim otvorit?
 Alternatíva ku Joby Gorillapod SLR ZOOM
 Win 10 kvalita prehravania videa
 Ticha klavesnica na pisanie

Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Všetko o antivírových programoch, firewalloch, víroch, spyware, ostatných aktuálnych hrozbách, názoroch a skúsenostiach, ako sa im vyvarovať...
POZOR: žiadny WAREZ

Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod HellAngel v Štv 10. Jan, 2013, 12:12

Ahojte, znamemu sa dostal do PC virus co mu zablokoval PC. Pisemu tam ze Slovenska policia bla bla. A ma zaplatit pokutu. Viem ze tento virus sa objaoval davnejsie, ale chcem sa opitat ako ho odstranit. Mali ste snim niekto skusenost? Nechce sa mi ist do reinstalacie winu
NB: ASUS N56J + Samsung EVO 250GB
Phone 1 Lenovo Vibe Z2 Pro + SONY Smartwatch2
Phone 2 Xiaomi Redmi Note PRO MIUI v6
Honda Power
Obrázok užívateľa
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 5950
Registrovaný: Pon 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice


Reklama

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod Vlko v Štv 10. Jan, 2013, 13:12

Intel Xeon E3-1231v3 3.4Ghz@3.8Ghz+Turbo, XIGMATEK Loki SD963, Asus Z97-P, Kingston 2x4GB DDR3 @1688MHz CL9 HyperX blu Edition, ASUS GTX780-DC2OC-3GD5 1176/6608, SSD Samsung 840 EVO Series 120GB, HDD 500GB WD5000AAKS + 320GB WD3200AAKS, A4tech Bloody V7 HoleLess, OCZ ZS Series 550W 80+ Bronze, Zalman Z3 Black, 32" Samsung LE32B551 RED
Obrázok užívateľa
Vlko
Používateľ
Používateľ
 
Príspevky: 904
Registrovaný: Sob 20. Okt, 2012, 12:51
Bydlisko: Bratislava

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod pali987 v Štv 10. Jan, 2013, 13:14

Mne sa to nedavno objavilo, ale ja som len rychlo resetol PC a potom to uz bez stopy zmizlo. :D
CPU: e5200 @ 3.8GHz, 1,328 V VGA: Sapphire 5870, 1GB DDR5 MB: Asus P5Q pro RAM: 2x 2GB A-DATA 800 MHz Extreme Edition Vitesta HDD: 640GB WD6400AAKS PSU: Fortron Blue Storm 500W OS: Windows 7 Ultimate 64 bit LCD: HP LP2275w
Obrázok užívateľa
pali987
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 101
Registrovaný: Pon 12. Jan, 2009, 15:28
Bydlisko: Trebišov/Prešov

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod Mimiik v Štv 10. Jan, 2013, 13:49

Vytiahni kabel od internetu, zapne sa ti normalne PC, spusti MSconfig, najdi si tam ten virus, vidis tam jeho cestu, zmaz ho a zrus ho zo startup. That is all
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D

Hero 4670k validator
Mimiik
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 3048
Registrovaný: Str 25. Jan, 2012, 21:07
Bydlisko: Kežmarok- Ľubica

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod HellAngel v Štv 10. Jan, 2013, 15:00

ok diki moc za navody. vecer mi ho donesu tak skusim. Zaujmalo by ma kolko ludi zaplatilo :rolleyes:
NB: ASUS N56J + Samsung EVO 250GB
Phone 1 Lenovo Vibe Z2 Pro + SONY Smartwatch2
Phone 2 Xiaomi Redmi Note PRO MIUI v6
Honda Power
Obrázok užívateľa
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 5950
Registrovaný: Pon 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod killswitch v Štv 10. Jan, 2013, 16:58

nedavno som ho odstranoval kamosovi.. pouzil som kombo RogueKiller + MBAM na docistenie. samozrejme v nudzovom rezime.
Mate ma radi, zeano. Dvojbodka, ciarka a velke pe.
Obrázok užívateľa
killswitch
Čarovný
Čarovný
 
Príspevky: 5080
Registrovaný: Pia 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava II

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod HellAngel v Štv 10. Jan, 2013, 17:30

mna len teraz napadlo, co by som asi robil keby mi to zasialhlo PCcka vo firme. mam ich 70 + 3 servery. To by bolo zaujmave :laugh:
NB: ASUS N56J + Samsung EVO 250GB
Phone 1 Lenovo Vibe Z2 Pro + SONY Smartwatch2
Phone 2 Xiaomi Redmi Note PRO MIUI v6
Honda Power
Obrázok užívateľa
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 5950
Registrovaný: Pon 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod killswitch v Štv 10. Jan, 2013, 17:39

hladal si novu robotu? :D
Mate ma radi, zeano. Dvojbodka, ciarka a velke pe.
Obrázok užívateľa
killswitch
Čarovný
Čarovný
 
Príspevky: 5080
Registrovaný: Pia 21. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava II

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod valistar v Štv 10. Jan, 2013, 17:43

tak snad tam mate nejaku security policy, ze by sa nieco taketo nestalo snad :? . a ked tak ked je to chyba usera tak ty by si mal byt chraneny....
Obrázok užívateľa
valistar
VIP
VIP
 
Príspevky: 7002
Registrovaný: Sob 14. Mar, 2009, 19:27
Bydlisko: Košice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod HellAngel v Štv 10. Jan, 2013, 18:35

samozrejme ze je tam nastavene security police, aj antivirak, ale ked to tam niekto donesie a rozlezie sa ti to po sieti tak neverim tomu ze nejake security ti pomoze. Chyba dotycneho cloveka to moze byt, ale vacsi problem to je pre cloveka coto musi odstranit :D

killswitch: asi tak :laugh:
NB: ASUS N56J + Samsung EVO 250GB
Phone 1 Lenovo Vibe Z2 Pro + SONY Smartwatch2
Phone 2 Xiaomi Redmi Note PRO MIUI v6
Honda Power
Obrázok užívateľa
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 5950
Registrovaný: Pon 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod Snake v Štv 10. Jan, 2013, 20:46

hell: keď tam máte politiku, tak vieš aj hromadne ovládať AV, tak čo sa plašíš.
#rollerman
Obrázok užívateľa
Snake
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 11853
Registrovaný: Ned 23. Júl, 2006, 02:00
Bydlisko: Bratislava/Galanta

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod HellAngel v Ned 13. Jan, 2013, 22:00

som zabudolaj napisat, komp spusteny v nudzovom s prikaz. riadkom. cez msconfig zablokovane. nainstaloval som rougekiller a MBAM
a vsetko ide ako ma. chalani dikes ;)
NB: ASUS N56J + Samsung EVO 250GB
Phone 1 Lenovo Vibe Z2 Pro + SONY Smartwatch2
Phone 2 Xiaomi Redmi Note PRO MIUI v6
Honda Power
Obrázok užívateľa
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 5950
Registrovaný: Pon 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod felipe25 v Str 23. Jan, 2013, 00:31

4x ten virus "napadol" moje Pc. Nepreinstaloval som ho, vkuse som mal vsetky zaplaty a aj Avast.
No virus bol rychlejsi ako Avast. No nasiel som davnejsie super navod ako sa virusu docasne zbavit /za seriozne zbavenie sa virusu povazujem vzdy preinstalaciu/ - nudzovy rezim, win+R, msconfig a v startup odstranit somariny s exe koncovkou ktore si virus nazve WIndows atd. 4x mi to pomohlo a nemusel som reinstalovat PC.
Predvcerom som prisiel na fintu, ze virus sa da lahko vypnut bez restartu - alt+tab, virus zmizne, ukaze mi to zoznam otvorenych okien, nasledne ´kliknem pravym dole na virusove okno a dam zavriet - hned sa spusti potom avast a napise ze je to skodliva aplikacia. POTOM co napadne system :D 3x som to taktzo zavrel, a nemusel som ani reset
Je mi jasne ze je to len docasne riesenie. Podotykam virus sa mi spustal sam od seba ked som mal otvoreny google, facebook a gmail.

No a dnes :D som dostal nejaku novu verziu toho viru - blokuje uz aj ALT+TAB, neda sa absolutne zrusit, a co je najlepsie, po spusteni pc do nudzoveho rezimu - okamzite po nabehnuti OS restartne PC. Cize je nemozne ho odstranit. Jedine s nejakym live bootovacim cd. Takze nasledoval format disku a konecne prechod na Windows8. :) Cele to okno vyzera vynovene, a uplne ine. Ja len nechapem, cim mam zabranit aby sa mi to dostalo do PC ked mam zaplaty a Avast. Asi prejdem na NOD ESS 5.
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, Z97-GD65 GAMING, Intel Core i5 4690K, 8GB DDRAM3 (2x4GB) Kingston 1600MHz HyperX, SSD Samsung 850EVO 250GB + 2 x 3TB 7200rpm Seagate rpm + 4TB WD Green 5400rpm, ASUS GTX 960 2GB STRIX , Blue-Ray LG, 23" Fujitsu Siemens LED LCD, Logitech G910 / Evolveo GK862 , Logitech G700, Windows 10 Pro 64bit

PC na predaj: zvysok co ostal: CoolerMaster Elite 430, MSI 760GM-E51, AMD Sempron 140 2,7Ghz @ AMD Athlon II X2 4400e 2,835Ghz (NAEIC AE 1026APMW)

NB work: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200 12", Windows 10 Pro 64bit
Mobile: Apple iPhone 5S 16GB space grey, Apple iPad Mini Cellular 16GB, Nokia Asha 206 dual sim
Obrázok užívateľa
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 4562
Registrovaný: Pon 19. Júl, 2010, 13:00
Bydlisko: Košice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod HellAngel v Str 23. Jan, 2013, 08:34

ten pocitac co mi to napadlo mal aviru, ktra v testoch za posledne 2 roky je stale v TOP 5 anivirakov. Zatial ten PC ide, ale upozornil som nech si zalohuju foto a ked im to najblizie hodi tak format. Pametam si este davno bol virus win CIH virus. To boli este v mode win95 a 98. To bola tiez riadna potvora. Dokonca nepomohlo ani naformatovanie disku. Stale sa dokazal objavit.
NB: ASUS N56J + Samsung EVO 250GB
Phone 1 Lenovo Vibe Z2 Pro + SONY Smartwatch2
Phone 2 Xiaomi Redmi Note PRO MIUI v6
Honda Power
Obrázok užívateľa
HellAngel
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
 
Príspevky: 5950
Registrovaný: Pon 29. Dec, 2008, 00:15
Bydlisko: Turčianske Teplice

Re: Vas pocitac je zablokovany, Slovenska policia

Poslaťod mman v Str 23. Jan, 2013, 10:25

S uvedeným problémikom som sa niekoľkokrát stretol aj ja. Nakoľko mám v PC mnou inštalovaných vždy viac účtov riešenie bolo jednoduché. Aj keď je to PC pre domácnosť, zakladám administrátorský účet pod menom užívateľa a ďalší administrátorský alebo Guest účet. Jednoducho vždy jeden navyše.

Pri objavení sa tejto otravnej aplikácie jednoducho Ctrl+Alt+Del a prepnutie sa do iného účtu. A potom už iba spustenie antiviru.

Zatiaľ to zabralo vždy.
mman
Nový používateľ
Nový používateľ
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Str 23. Jan, 2013, 10:17

Ďalší

Späť na Bezpečnost a zabezpečenie PC

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť