WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Všetko o antivírových programoch, firewalloch, víroch, spyware, ostatných aktuálnych hrozbách, názoroch a skúsenostiach, ako sa im vyvarovať...
POZOR: žiadny WAREZ
Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8545
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Príspevokod užívateľa quicky » So 09. Apr, 2016, 17:11

tak z nicoho nic som si vsimol ,ze mi teplota na gpu poskakuje, co mi nedalo tak som zacal hladat preco.. prisiel som v taskmanageri k procesu WmiPrvSE.exe (32bit)... neustale spikuje cpu load od 3-40% ...vid prilozeny screenshot.

dalej som patral,zevraj nejaky malware sa pod to skryva, skusil som to nejako vypnut (http://appuals.com/wmiprvse-exe-high-cpu-usage/) bohuzial mi to nejak neslo,podla id som to nevedel sparovat so ziadnym programom pustenym, pozeral som naistalovane programy (fakt na pc pouzivam zakladne programy, chcem to mat co najcistejsie) - nic nezvycajne som si tam nevsimol

prebehol som to malwarebytes, avastom, zatial absolutne nic nenaslo - ved ako inak,ze :)

pripadne privitam akeeeekolvek rozumne rady co s tym lebo je to celko neprijemne.

p.s. aky cpu load je v idle? rozumej otvoreny chrome a prehliadanie webu (ziadne videa,hudba a pod)

http://s14.postimg.org/ooh8ea201/IMG_0897.jpg
http://s14.postimg.org/yztl6xtpd/IMG_0899.jpg
That is what i do. I drink and i know things.

Užívateľov profilový obrázok
molnart
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2764
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Príspevokod užívateľa molnart » So 09. Apr, 2016, 18:14

nebude to nejaky minerbot?
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i5 3570K with Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P8Z77-M Pro RAM: 2x 4GB Corsair 1600 Mhz DDR3 GPU: nVidia Geforce GTX970 OC HDD: Samsung EVO850 500GB, Western Digital WD7501AALS 750GB; Seagate Barracuda Green 2000DL003 2TB PSU: Seasonic S12-II 520W Bronze Case: Fractal Arc Mini Monitor: Dell U2711 OS: Win 10 64-bit + ArchLinux 64-bit with KDE/Cinnamon

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8545
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Príspevokod užívateľa quicky » So 09. Apr, 2016, 18:36

ja vobec netusim,nikdy som taketo nieco nemusel riesit :(

spravil som cleanboot winu, ten wmi klesol cca na 10%... (mal som tam boxcryptor, kraken cam, razer synapse, evga precision, nvidiu nejake chlopotiny).

p.s. pani a damy neviem ci je to riesenie trvaleho charakteru,resp ci to ma nejaky iny dopad, o ktorom neviem...postupom
Spoiler: ukázať
https://www.youtube.com/watch?v=y9BanlcTOe8
to proste zrazu ide jak ma a ziadne loady a podobne :O

co myslite? ;)
That is what i do. I drink and i know things.

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1684
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 26 r

Re: WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Príspevokod užívateľa spencer » So 09. Apr, 2016, 20:30

Ak to je malware tak to je sviňa toho sa len tak ľahko nejde zbaviť . treba poskúšať zopar utilit ktoré sú na to určené staačia free verzie alebo trial . nie je to ako s klasickým virom typu trojan . stretol som sa už s nejakými a ten čo je v praci na pc ten sa mi nepodarilo odstraniť ale tak ja som na tom pc minimálne takže keby ho mám doma tka mu dám pekne polebedi :)
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8GB DDR3 1866MHz CL10 HyperX Fury Black GPU : Gainward GeForce GTX 750 Ti 2 GB Golden Sample SSD : Corsair CSSD-F60GB2 60 GBHDD :1000 GB Western Digital blue CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound card Asus Xonar DG PCINetwork card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Sony MDR-XB400 Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
Thunderbolt
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 251
Dátum registrácie: Št 02. Apr, 2009, 18:55
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Príspevokod užívateľa Thunderbolt » So 09. Apr, 2016, 20:31

Môžeš skúsiť ešte SuperAntiSpyware :)
CPU: Intel Xeon X5460@3.8GHz CPU Cooler: Scythe Ninja 4 MB: Gigabyte EP45-DS4 GPU: SAPPHIRE R7 265 DUAL-X, RAM: A-Data 4x2GB DDR2 800+ EE SDD: Crucial BX100 250GB HDD: Samsung F3 1TB + HDD Vibration Killer + 2x Seagate 3TB PSU: Corsair HX520 CASE: Cooler Master Centurion LCD: EIZO EV2450-BK OS: Windows 8.1 Pro 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8545
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Príspevokod užívateľa quicky » So 09. Apr, 2016, 20:41

idem poskusat...

teraz mi prestal pre istotu ist nzxt Cam soft... takze mi nejde regulovat krakenx61 a prehrieva sa mi cpu...do boha aj s posr... chujovinou aby som zas dva dni riesil co tomu je :wallbash: :furious: :wallbash:

1478 items removing.... :E
That is what i do. I drink and i know things.

Užívateľov profilový obrázok
spencer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1684
Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Bydlisko: Žilina , Vek: 26 r

Re: WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Príspevokod užívateľa spencer » So 09. Apr, 2016, 21:40

No pekne tusim malwarebyte ktosi davnejsie chvalil . A co uz nejake vysledky pozorujes teda ?
Spoiler: ukázať
PC : MB : ASUS M5A97 R2.0CPU :AMD FX-6300 / 6 x @4,5 GHz GELID Solutions Tranquillo RAM : Kingston 8GB DDR3 1866MHz CL10 HyperX Fury Black GPU : Gainward GeForce GTX 750 Ti 2 GB Golden Sample SSD : Corsair CSSD-F60GB2 60 GBHDD :1000 GB Western Digital blue CASE : Zalman Z3 Plus Black Zdroj : ZALMAN ZM600-LX Sound card Asus Xonar DG PCINetwork card : (onboard)OS : Windows 7 x64 Ultimate Edition Repro : Genius SW-G2.1 1250 Headphones : Sony MDR-XB400 Myš : A4tech Bloody V4 V-Track Core 2

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8545
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Príspevokod užívateľa quicky » So 09. Apr, 2016, 23:11

precistil som to xkeat zatial to vyzera ze to pomohlo zrazu nabehol aj nzxt cam! takze zatial to vyzera vsetko ok... co som zistil ze kraken cam berie az do 8% cpu .. akoze chore... nastavit a vypnut...
That is what i do. I drink and i know things.

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8545
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Príspevokod užívateľa quicky » So 09. Apr, 2016, 23:11

thunderbolt ma u mna jedno velke dakujem a pripdne pivec ak pojde okolo nr:) este raz dakujem
That is what i do. I drink and i know things.

Užívateľov profilový obrázok
Thunderbolt
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 251
Dátum registrácie: Št 02. Apr, 2009, 18:55
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Príspevokod užívateľa Thunderbolt » So 09. Apr, 2016, 23:18

Tak som rád že som pomohol :)
CPU: Intel Xeon X5460@3.8GHz CPU Cooler: Scythe Ninja 4 MB: Gigabyte EP45-DS4 GPU: SAPPHIRE R7 265 DUAL-X, RAM: A-Data 4x2GB DDR2 800+ EE SDD: Crucial BX100 250GB HDD: Samsung F3 1TB + HDD Vibration Killer + 2x Seagate 3TB PSU: Corsair HX520 CASE: Cooler Master Centurion LCD: EIZO EV2450-BK OS: Windows 8.1 Pro 64-bit

Užívateľov profilový obrázok
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8545
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
Bydlisko: Nitra

Re: WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Príspevokod užívateľa quicky » Ne 10. Apr, 2016, 11:44

aj tak koncim pri reinstale :( stale watchdog timeout, asi mi rozbilo nakomplet registre a pod .. :(

p.s. klasicky pomohol az uplny reinstal.... p...o je zle deti :D
That is what i do. I drink and i know things.

tberty
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Po 24. Apr, 2017, 18:03

Re: WmiPRVSe.exe (32bit) - hlava v smutku...

Príspevokod užívateľa tberty » Po 24. Apr, 2017, 18:08

Tento problém som mal v minulom mesiaci v počítači s operačným systémom Windows a podľa tejto príručky som ho vyriešil.

https://usefulpcguide.com/18548/wmiprvse-exe-wmi-provider-host-high-cpu-issue/

Stačí reštartovať niektoré služby Windows.


Návrat na "Bezpečnost a zabezpečenie PC"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný